Mamici de Ghiocei Martie-Aprilie 2009 (50)
Raspunsuri - Pagina 8
Monnvas spune:
Lysbeth succes la eco. Si eu am luat-o pe mama la ultima eco si se uita la monitor ca la Star Trek
cel putin asa mi-a zis, ca parca erau stele si galaxii pe-acolo. Or fi fost, da' se afla in burtica mea
Monica Elefantica
32+ 
CASA LU' BEBE
denisamada spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui florinela79 Si mai e o chestie...de cand sunt gravida mi se pare ca temperatura sanilor este mai mare ca a restului corpului (sunt foarte calzi). Ma gandeam ca ar trebui sa-mi iau pompa de san odata cu nasterea, sa nu fac febra laptelui.... ![]() fbruma |
Daaaa. Se lucreaza intens acolo.
Eu as prefera o pompa manuala... mai mult din motive suviective cred... kiar nu ma vad conectata la un aparat electric care sa... desfasoare... operatiunea.

Denisa-Madalina
26+
cu Adela
alina.n spune:
| citat din mesajul lui cris_tinaus Blugii sunt de gravide, inca merg pentru ca nu am pus decat 7 kg, blugii normali nu ma mai incap din luna a 4-a Le urez si eu bun venit fetelor noi si sper sa se simta bine in grupul de "burtoaie" (spunea cineva, nu mai retin cine, ca am trecut de la stadiul de diminutive Fetelor, nu stiu ce sa fac, sa iau ceva medicamente in casa pt bebe dinainte sa ajungem acasa sau doar pe parcurs in caz de nevoie (Doamne fereste), vorbesc de cele de genu pt febra. Si pompa de san iar...electrica sau manuala.. de la inceput sau tb neaparat sa o avem in bagajul de spital? ![]() Cristina 30+ si Ana |
Eu medicamentele pt bb le iau dupa nastere , de gasesc la orice farmacie si le poti lua atunci imediat la recomandarea doctorului pediatru .
27+ cu
MariaVine barza!
PetraTudor spune:
Monica,
126 de zile (prenatal + postnatal) luam 100%. Cel putin eu asa stiu, voi verifica si rectific daca este cazul.
Cat despre kg luate in sarcina, ma bucur ca ai adus vorba, pentru ca si eu ma stresez ca de dinainte de sarbatori nu am mai pus aproape nimic, asta in conditiile in care ultimul trimestru ar trebui sa fie cel al acumularilor.... Il voi intreba pe doctorul meu, dar din cate am vorbit cu prietene care au bebei, se pare ca nu este un motiv de ingrijorare, deoarece bebe stie sa ia cat are nevoie. Dar stii ce solutie mai avem? Sa ne masuram circumferinta burticii, eu ajunsesem la 96 acum doua saptamani, voi verifica daca m-am mai rotunjit intre timp ![]()
Pupici!
PT
31+ cu 
http://cid-90f42a6fb4ff1b42.skydrive.live.com/browse.aspx/.Public/Poze
denisamada spune:
| citat din mesajul lui PetraTudor Cat despre colostru/laptic, mie nu mi-a curs nimic pana acum, sau prea putin ca sa fi observat. In alta ordine de idei, ieri am citit mult din ce scriu fetele de la odiseea ianuarie-februarie si am vazut ca foarte multe dintre ele au intrat in concediu prenatal tarziu, sunt chiar gravidute care au DPN peste doua saptamani si inca merg la serviciu.... Eu sunt o fire extrem de activa, dar sa stiti ca nu mai rezistam la serviciu, era un chin imbracatul de dimineata si apoi sa stau atataea ore pe scaun, chiar cu mici plimbari la fiecare ora, uffff... |
Nici mie nu mi-a curs nimic spontan, dar am verificat eu, sa vad daca este...

Si eu imi inchipuiam ca raman activa pana nasc... de cand cu problemele cu sarcina, mi-am reevaluat atitudinea. Din fericire, am gasit intelegere, asa ca o sa ma deplasez 1-2x/saptamana pana la serviciu, iar in prenatal propriu-zis o sa intru probabil de la 1 aprilie.

Denisa-Madalina
26+
cu Adela
alina.n spune:
| citat din mesajul lui PetraTudor Monica, 126 de zile (prenatal + postnatal) luam 100%. Cel putin eu asa stiu, voi verifica si rectific daca este cazul. Cat despre kg luate in sarcina, ma bucur ca ai adus vorba, pentru ca si eu ma stresez ca de dinainte de sarbatori nu am mai pus aproape nimic, asta in conditiile in care ultimul trimestru ar trebui sa fie cel al acumularilor.... Il voi intreba pe doctorul meu, dar din cate am vorbit cu prietene care au bebei, se pare ca nu este un motiv de ingrijorare, deoarece bebe stie sa ia cat are nevoie. Dar stii ce solutie mai avem? Sa ne masuram circumferinta burticii, eu ajunsesem la 96 acum doua saptamani, voi verifica daca m-am mai rotunjit intre timp Pupici! PT 31+ cu ![]() http://cid-90f42a6fb4ff1b42.skydrive.live.com/browse.aspx/.Public/Poze |
si eu am app 96cm la burtica
privind plata pre/postnatal stiu ca este 85% din media venitului brut pe ultimite 6luni (varianta de calcul din ce am mai citit eu daca va stiti brutul : venit brut total in 6luni/nr de zile lucratoare in cele 6 luni *85%=atat se primeste pe 1zi de pre/postnatal iar cifra asta de inmulteste cu nr de zile luccratoare din luna respectiva; se impoziteaza doar cu vreo 60ron pe luna la stat )
27+ cu
MariaVine barza!
Adee spune:
Eu am zis ca nu cumpar medicamenete pt bebe pt ca nu stiu exact ce are nevoie. Ii iau numai ser fiziologic si pompita de nas. Pompa de sani am zis ca nu imi cumpar, eventual il trimit pe tati daca chiar o sa am nevoie. Mie a inceput sa imi curga colostru de cateva saptamani, dar daca chiar o sa imi fie infundate canalele o sa cer asistentei sa imi desfunde canalele cu pompa electrica ce exista in maternitate; mi-au zis fetele care au nascut pana acum ca este f buna.
Apropo de haine, eu am primit de la sora mea 2 perechi de pantaloni de gravide (sunt cu 1 numar mai mare, dar imi place ca nu ma strang) Alti pantaloni nu mi-am mai luat pt ca sigur nu o sa ii mai port. Arat cat o balena cu pantalonii aia si cu o geaca din liceu care a pastrat-o mama si arata bine si inca ma incape
, noroc ca nu prea ma uit in olginda
Daca mai prind si eu cate un chef , imi iau colanti si ceva bluzita mai misto![]()
31+
Ariana
poze
denisamada spune:
| citat din mesajul lui Monnvas Azi fac cinste cu placinta de praz nu trece saptamana sa nu gatesc praz intr-un fel sau altul.Fetelor, io observ ca in ultima vreme m-am ingrasat f. putin. Am incasat 2 kg de Sarbatori si de atunci abia daca am mai pus juma de kil. Bine, ma "blindasem" dinainte - a se vedea la poze - dar ma intreb daca e normal sa am fluctuatii asa mari de "ritm de ingrasare". A, si inca ceva: cat % din salariu luam in prenatal? Petra, si eu le admir pe fetele care se pot duce la munca pana asa tarziu. Eu nu cu munca aveam probleme, ci cu transportul in comun (inca nu avem masina). Si acum mi se pare horror sa merg cu autobuzul, fie si 2-3 statii. |
Dau si eu o tarta cu zmeura. Asta daca nu ma turteste din nou raceala si iar zac in pat, ca ieri.
Si eu m-am ingrasat foarte zapacit... Pana la vreo 4 luni si jumatate luasem doar 1kg, in decembrie m-am ingrasat 4kg! De atunci nu am mai luat in greutate deloc. E adevarat ca in decembrie au fost multe prajituri si carne de porc, totusi nu am prea exagerat, ca ma balonam foarte usor, apoi stateam cu burta in sus. Ma gandesc ca un rol important il are cresterea bebelului si retinere de apa...
Eu stiam de 85% din brut, plus ca nu se opresc impozite (decat nu-sh ce) si se platesc si zilele nelucratoare, asa ca ajunge mai mult decat salariul net dinainte. Cu CIC nu sunt eu lamurita, acolo e din NET, nu?
Cu transportul in comun am si eu cele mai mari probleme... Cu metroul e mai bine, doar ca merg destul de mult pe jos pana la el si acum nu mai e asa de usor...

Denisa-Madalina
26+
cu Adela
alina.n spune:
Fetele si eu sa stiti ca ma gandisem initial sa lucrez pana in Aprilie dar mi-am facut niste calcule si mi-am dat seama ca in prenatal as lua mai multi banuti .Asa ca mai bine e acasa ![]()
Da CIC din net am inteles ca se calculeaza
27+ cu
Maria
Vine barza!
PetraTudor spune:
Fetelor, intr-adevar m-am uitat si este vorba despre 85% din brut, ceea ce e super ok, mai ales ca inseamna mai mult decat net-ul luat pana acum. Probabil de aceea ramasesem eu cu 100% in cap, stiam eu ca iei cam aceeasi suma pe perioada celor 126 de zile!
Cat despre indemnizatia pentru mame, am gasit un articol contradictoriu http://stirileprotv.ro/stiri/social/indemnizatia-pentru-mame-intra-in-vigoare-de-la-1-ianuarie.html in sensul ca spune de veniturile nete dar apoi mentioneaza suma trecuta pe cartea de munca - asadar brut-ul... Mai studiez si revin!

nu trece saptamana sa nu gatesc praz intr-un fel sau altul.