Mamici de Ghiocei Martie-Aprilie 2009 (50)
Raspunsuri - Pagina 13
denisamada spune:
Si eu am temeri referitoare la baitza, precum si la orice altceva ce tine de mani****rea bebelushului... Imi fac curaj la gandul ca specia totusi supravietuieste, nu oi fi eu "veriga slaba".
Ajutor.. nu am de unde.. mama din pacate nu mai e, nasa nu se pricepe, soacra nu s-a oferit si nici nu as apela-o (este genul de om cu care nu as putea colabora in asemenea momente). Cu prietenele e cam greu... ori nu se pricep, ori stau acasa cu bebelul lor... probabil or sa-mi dea indicatii, cel mult la prima baitza sa vina cineva cu bebelul la purtator, sa-mi faca o demonstratie... Oricum... nici vorba sa scap doar cu "pazitul". O sa ne descurcam noi, pisoiul-tata o sa mearga la cursul de puericultura, ca sa ia concediul ala de 10 zile. Stie cineva ce se face pe acolo? Merita sa merg si eu sau pot foarte bine sa citesc o carte de puericultura si tot aia e?
Denisa-Madalina
26+
cu Adela
m_monique spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui PetraTudor Gaza, am inteles ca la scurt timp dupa nastere burtica este mai mica, cam cum era prin lunile 5-6. Si ca alaptatul ajuta foarte mult la revenirea burticii la forma de dinainte de sarcina. Cat despre faptul ca bebe este imediat pus la san, ce sa spun...si sotul ma intreba daca suge imediat... Nu stiu, dar ma interesez. In orice caz, cred ca este nu neaparat "pus la san", cat in contact cu mama... |
intr-adevar burta dupa nastere asta cam la acesta dimensiuneajunge. alaptatul slabeste intr-o prima faza, dar apoi cam trebuie facuta gimnastica.
copiii se nasc cu reflexul de supt. chiar e indicat sa fie pusi cat mai repede la san. la inceput ei mananca colostrul care e foarte sanatos si dulce. eliminarea colostrului duce la aparitia laptelui.
eu pe andrei l-am pus la san la 24 de ore de la nastere, si dupa o zi de "alaptat" mi-a venit laptele.
va recomand ca dupa nastere sa beti cheai de chimen si anason. acesta e pentru stimularea lactatiei.
28+ 
si Andrei (16.12.2006)
Leeloo21 spune:
buna seara fetelor!
am revenit si noi dupa cateva zile de pauza de net..k na..cu facultatea..incercam sa ne descurcam cat mai bine ca sa trecem si acest an scolar...dar nu va plictisesc cu problemele mele..
legat de bebe totul este ok...sughite micutul si se tot invarte prin burtica..care se misca ca o gelatina..il filmam de cate ori are o repriza mai puternica..sa-i aratam ce neastamparat era inca din burtica..il iubesc enorm si abia astept sa-l vad si sa-l iau in brate!
ma bucur ca am citit ce ati sris legat de colostru si laptic..si am sa vorbesc cu asitentele sa nu-i dea nimic bebelului dupa ce se naste si sa mi-l aduca la san imediat cum se va putea..cat mai repede..informatia cu marimea stomacelului nou-nascutuui a fost foarte bine venita! multumesc!
si legat de pompa la san pot spune ca mi-ati lamurit dinainte sa intreb tot ce aveam de lamurit..eu am sa obtez pt pompa de la avent manuala..cea electrica este un pic cam scumpa..dar..ne mai documentam..
legat de forma si marimea burticii mamei dupa ce naste..am mai intrebat si eu in stanga si in dreapta..iar mama mea mi-a spus ca ea aavut un soc cand a vazut ce urata a fost cateva zile..poate chiar o sapt doua pana s-a retras..a zis ca era ca o chestie care atarna..(cam ca in filmul Click cu adam sandler- cand a facut liposuptie si si-a falfait burta in sus si in jos) sper ca nu v-am speriat..oricum..mamicile mai experimentate sa ne mai dea cateva detalii despre cum ramane burtica dupa nastere?
cam asta despre noi..pierdusem din calculul lunilor si lumea care ma intreba in cate luni sunt eu zicea k in 7..ce-i bine ca pana azi chiar am fost in 7..de maine (schimb emnaturica) 31 saptamani..am inteles ca intru in 8 luni.. (31-35) apoi 9 (36-40)
va pup si incerc sa va citesc cat de des pot!
Cristina
cu bebe mic 30+ 
nasterea in apa
m_monique spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui PetraTudor Gaza, am inteles ca la scurt timp dupa nastere burtica este mai mica, cam cum era prin lunile 5-6. Si ca alaptatul ajuta foarte mult la revenirea burticii la forma de dinainte de sarcina. Cat despre faptul ca bebe este imediat pus la san, ce sa spun...si sotul ma intreba daca suge imediat... Nu stiu, dar ma interesez. In orice caz, cred ca este nu neaparat "pus la san", cat in contact cu mama... |
intr-adevar burta dupa nastere asta cam la acesta dimensiuneajunge. alaptatul slabeste intr-o prima faza, dar apoi cam trebuie facuta gimnastica.
copiii se nasc cu reflexul de supt. chiar e indicat sa fie pusi cat mai repede la san. la inceput ei mananca colostrul care e foarte sanatos si dulce. eliminarea colostrului duce la aparitia laptelui.
eu pe andrei l-am pus la san la 24 de ore de la nastere, si dupa o zi de "alaptat" mi-a venit laptele.
va recomand ca dupa nastere sa beti cheai de chimen si anason. acesta e pentru stimularea lactatiei.
28+ 
si Andrei (16.12.2006)
m_monique spune:
denisamada eu la cursurile de la filantropia am invatat sa spal copilul.
cand am nascut am rugat si o asistenta sa-mi arate cum sa-l spal. ea a fost draguta, ca doar am cotizat.
acasa m-am apucat eu cu sotul sa-l spalam pe andrei. eu mai aveam cat-de-cat habar de teorie, sotul era paralel. eu am tinut copilul si sotul il spala. la prima baie a plans, la a doua mai putin, iar la a treia nu a plans deloc.
asa ca mult curaj! nimeni nu se naste invatat, si orice proces de invatare se bazeaza in primul rand pe repetitie.
28+ 
si Andrei (16.12.2006)
pisigri spune:
denisamada
eu ma intreb daca chiar se fac cursurile astea, ca la noi dr de familie a zis ca ne da oricum adeverinta ca a facut cursurile...si nu, nici eu nu cred ca bebe e asa de fragil cum avem noi impresia. sa nu se supere nimeni
dar eu ma uit cit de rezistenti sint pui nou-nascuti de diferite animale....sint convinsa ca o sa supravietuiasca toti bebelusii la baie si la schimbat pampersi ![]()
multumesc pentru linkuri
, pe o parte ma uitasem si eu...am decis sa fac acum seria asta de dexametazona, mai ales ca am gasit exact acelasi protocol de administrare si pe un site in limba engleza, dar probabil ca va fi singura serie, ca am si citi ca nu se recomanda repetarea...in plus, asta e "valabil" destul cred eu...
sintem ceva mai optimisti azi (eu, ca tata a fost mereu...)...sa dea Domnul sa o tinem asa pina in saptamina 37!
if you can't say something nice, then don't say it at all
http://pisigri.blogspot.com/
mihaelacg spune:
buna seara burtici!
sa nu ma certati prea tare pt zile in care am stat in ceata, insa de marti incoace am avut niste zile de cosmar la servici. am avut de predat niste situatii la care am avut termene, si am lucrat 8 ore in loc de 6, si mi-am luat de lucru chiar si acasa.in opt ore, ma ridicam o singura data de la birou. sunt teapana de spate si ma doare fundul ingrozitor de tare.
sa va zic acum ce-i mai imp. ce-am facut la bucuresti.
pai.....
am plecat dimineata la 4 si am ajuns la ora 20 acasa, rupta de oboseala.
analizele mi le-am facut la cele Institutul de hematologie pe cele pt coagulare, si acolo mi-au mai luat inca 2 eprubete si pt. analizele pt tiroida, cu care m-am duc la Sanador. nu m-am mai dus la Parhon, pt ca nu am auzit lucruri prea bune despre ce-i acolo.
la analizele pt coagulare mi-a iesit acolo o analiza cam rea, dar le astept si pe cele de la tiroida sa i le trimit doctorului.
bb are 1250 gr. si e cu 6 zile mai mica. dr. a zis ca nu este relevant, ca totul e foarte bine.
eu stau linistita, nu vreu sa ma gandes aiurea, desi ma cam sperie chestia asta cand bb e cam mic cu cateva zile sau mai mult.
cat despre greutate, vad ca voi aveti bb-i mai grasuni.
sa iasa a mea cumva 90-60-90?![]()
oricum, vreau sa va spun ca de implant cu silicon in buze, a scapat fica-mea, ca are buze nu gluma.
a fost si tati cu noi pe post de rezident
s-a dumirit ce-i acolo abia cand a vazut-o in 4D, ca pana atunci, facea fete fete, nu pricepea nic.
e tare fericit ca cica seamana cu el
ce sa va mai zic, ca am ineput sa dau iar la rate, de 3 ori intr-o saptamana am patit-o
urat de tot.
va multumesc celor care mi-ati dat sfaturi referitoare la parhon, la analize si care v-ati facut griji pt mine.

tare mult ati mai scris, peste un capitolul trecut nici nu am reusit sa ma uit, sper ca sunteti toate bine si voi si bb-ii vostri.
apropo...eu una nu mai pot sta prea mult pe scaun, voi cum va descurcati cu pozitia asta?
http://community.webshots.com/album/564158202qLWcSl
poze de la craciun
mitzica
30+
sau 
m_monique spune:
Leeloo21 cand l-am nascut pe andrei, la giulesti bebelusilor li se dadea calciu cu glucoza dupa fiecare alaptat, ca sa nu scada mult in greutate, deaorece colostrul nu e foarte consistent.
eu de cate ori am mers la alaptat l-am gasit pe andrei flamand, ceea ce era bine pentru mine.
in cazul unei colege de serviciu, fiindca in 3 zile nu i-a venit laptele si copilul a scazut vreo 500g au trebuit sa-i dea lapte praf dupa fiecare alaptat.
28+ 
si Andrei (16.12.2006)
florinela79 spune:
Pisik, eu am spalat hainutele cu PERSIL SENSITIV (are pe el marca dermatologic testat), deasemenea mai este si TIDE SENSITIV, le recunosti dupa poza, este o mamica cu un copil pe punga. Mai erau cateva tipuri de detergent unul lichid frantuzesc(ecologic)la 70 RON -cam scump si unul SANO - turcesc parca?!
Legat de baita bebeului si mie imi este teama, am o carte cu fotografii si explicatii cu pasul 1,2,3....ma gandeam sa-mi iau un bebe de jucarie sa fac repetitii.
Acolo scrie ca tb sa avem grija la buric, sa nu intre apa la urechiuse. Tb sa il speli pe fatza cu apa curata (fiarta si racita) fara gel de baie sau sampon, la fel grija la buric sa nu faca infectie. La putica sa avem grija (mamaele de baietei) sa nu decalotam
, iar la fetite sa spalam dinspre pasarica spre fundulet nu invers
. Cred ca ma kk pe mine de frica...scuze de expresie.
30+
fbruma