Colul meu s- a scurtat!

Colul meu s- a scurtat! | Autor: violleta_81

Link direct la acest mesaj

Fetelor aseara am fost la doctor sa mi fac 4D ul ( am facut 2D ul la 16 sapt cand mi a spus ca am colul mare si inchis) aseara in schimb mi a spus ca mi s a scurtat colul. Medicul ecograf mi a zis sa mi nu mi fac foarte multe griji ca nu e foarte grav. Maine ma voi duce si la medicul ginecolog sa vad ce mi spune, cert este ca nu mai am voie sa fac nimic ( sa merg prea mult pe jos, sa stau mult in picioare, sa ridic, sa car, etc)! Fara sa vreau imi fac atatea griji si ma consum si mi e o frica de mor!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns IliesClara spune:

Salut

Stii cumva ce dimensiune are acum colul tau? Iei medicatie pentru evitarea scurtarii mai departe?
Nu te speria si stai cat mai mult la pe orizontala, ca incarcatura sarcinii sa nu afecteze suplimentar colul.
sanatate

Clara 29+ si fetele din burtica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Leditia spune:

Buna.
In primul rand sarcina usoara si un bb sanatos.
In al doilea rand cat masura colul tau inainte?
Pe scurt sa-ti spun despre mine.In sapt 23 m-am dus la eco 3d si mi s-a spus ca am colul scurt..2,8.In sapt 13 la eco 3d de prim trim il avusesem 3,5.Bun,macar era inchis.Imi zice sa merg la dr mea si sa-i zic.In ziua cu pricina nu m-am alarmat asa tare,m-am programat la dr..apoi a doua zi incepuse sa ma doara burtica asa ca am sunat dr si i-am zis.M-a chemat de urgenta la cabinet,n-am mai asteptat ziua in care ma programasem.Mi-a facut control,eco..si mi-a zis ca e musai sa facem cerclaj,mai ales ca era sarcina fff dorita(in trecut am pierdut 3)si luptasem mult sa o tin(tratament la greu,mers la job cu program redus,concedii medicale ca am avut si niste episoade cu contractii,etc etc)A doua zi am facut cerclajul si o luna dupa nu m-am miscat din pat.Apoi am inceput sa ies o data pe sapt sau la doua sapt..asa o plimbare mica,dar in rest eram prietena cu canapeaua:).(innebuneam in casa fiind o fire activa)In fine,pe parcursul sarcinii toate treburile le-a facut sotul meu,el avea grija de mine,de casa,de tot.A fost greu,cu multe interdictii(deci si fara sex),cu stat la pat,injectii,pastile de ziceai ca se mutase farmacia la mine in casa..dar a meritat.Acum am o minune de baietel.
Eu zic sa vorbesti cu dr tau,sa vezi cat e colul(btw,al meu se si intre-deschisese pana am ajuns eu la dr mea,deci am facut cerclajul la fix),daca poti face cerclaj,stai la pat si menajeaza-te si nu in ultimul rand urmeaza tratamentul prescris de medic.O sa fie bine.
Numai bine iti doresc.
Edit:ultima data cand fusesem la drita mea colul era lung si inchis,dar datorita jobului(stat in picioare,stres la greu = contractii)mi s-a scurtat.

POZE CU NOI
de David Christian

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ginger00 spune:

In primul rand nu te speria ca asta face mai mult rau sarcinii si-ti provoaca contractii.Eu am avut probleme de la inceput cu colul dar uite ca am ajuns aproape la 36 saptamani cu col de 0,5 mm si tot nu mi s-a deschis desi aveam contractii in permanenta.Pana la urma am facut cezariana.Intr-adevar trebuie saeviti orice fel de efort(eu am stat doar la pat) dar merita osteneala .
Mult noroc si sanatate iti doresc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns KarmenS spune:

Buna!

Vad ca nu s-a mai scris demult aici. Am si eu aceeasi problema cu colul. La morfofetala de la 22 sapt. mi s-a spus ca am colul scurt: 1, 75 cm, iar pe ecografie a scris incompetenta cervico-istmica. Medicul care imi urmareste sarcina dupa control a zis ca un cerclaj acum ar face mai mult rau decat bine fiind foarte posibile infectii. Mi-a recomandat sa nu fac efort de niciun fel si daca am contractii sa iau no-spa. Eu sunt super speriata acum, as vrea sa stiu daca mai sunt fete care au aceeasi problema sau care au trecut prin asta si au reusit sa duca sarcina pana la capat. Mi-ar prinde tare bine o incurajare acum!

22+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramonika spune:

da, la noi la odisee sunt multe fete care au avut problema asta, unele chiar cu colul deschis, insa secretul este sa stai mereu in pat la orizontala (e neplacut, dar trebuie) si eventual cu pastile sau ovule pe care ar trebui sa ti le prescrie ginecologul tau.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Eseea spune:

nu merge "cautarea" acum pe forum, doar dupa ora 16......daca dai cautare dupa "col scurt", "contractii" etc o sa gasesti o gramada de subiecte de incurajare. Te pot incuraja si eu : la prima sarcina am stat aproape numai la pat, e adevarat ca nu mi se scurtase colul dar am avut contractiiiiiiiiiiii toata sarcina. Am facut tratament cu gynipral ( vb cu dr tau daca nu-ti recomanda cumva) si cu nospa injectabil si totul a fost ok. Sarcina usoara, va fi bine!

Mami de fetita si de baietel

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irinabobe spune:

eu vroiam sa intreb daca odata scuratat se mai lungeste pt ca am 2 opinii diferite de la 2 ginecologi. ideea e ca la eco de 12 sapt aveam col de 2,5 cm, la 14 e,5 acum la 17 ginecologul imi zice ca e foarte scurt ecograful ca e lung respectiv 4,1 cm si nu prea stiu ce sa mai cred... in ritmul asta daca duc sarcina pana la capat ajung sa am col de 20 de cm . serios stie cineva cum e treaba cu colul odata scurtat se mai lungeste?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ioana5255 spune:

Citat:
citat din mesajul lui irinabobe

eu vroiam sa intreb daca odata scuratat se mai lungeste pt ca am 2 opinii diferite de la 2 ginecologi. ideea e ca la eco de 12 sapt aveam col de 2,5 cm, la 14 e,5 acum la 17 ginecologul imi zice ca e foarte scurt ecograful ca e lung respectiv 4,1 cm si nu prea stiu ce sa mai cred... in ritmul asta daca duc sarcina pana la capat ajung sa am col de 20 de cm . serios stie cineva cum e treaba cu colul odata scurtat se mai lungeste?

Sarcina usoara si nu te impacienta. Asa am patit si eu la prima sarcina. Mai mult am fost la un pas sa imi pierd copilul din cauza stresului indus de un medic inconstient, care mi-a zis ca avortez copilul. Noroc cu dna dr Adela Dinu care m-a primit seara tarziu si mi-a zis la e cograf ca da e cam scurt, dar sa nu imi fac probleme, conteaza consistenta lui si nu daca e lung sau scurt, sa fie inchis, si asa cum arata nu prezinta probleme, nu necesita cerclaj. Apoi dl Dr Peltecu si mai tarziu dr mea ginecolog cu care am si ramas mi-au confirmat ca nu sunt probleme si ca trebuie sa stau doar foarte linistita si fara eforturi deosebite. Sub 20 cm se face cerclaj, dar asta medicul decide. Si da colul se mai poate lungi, daca stai in pat si potolita. Ai incredere in medicul tau.

Sabina 13+ viitoare mamica de gemeni identici si mamica Alexandrei

http://www.dropshots.com/sabana#albums/poze%20noi%20

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irinabobe spune:

Citat:
citat din mesajul lui irinabobe

eu vroiam sa intreb daca odata scuratat se mai lungeste pt ca am 2 opinii diferite de la 2 ginecologi. ideea e ca la eco de 12 sapt aveam col de 2,5 cm, la 14 era 3,5 acum la 17 ginecologul imi zice ca e foarte scurt iar ecograful ca e lung respectiv 4,1 cm si nu prea stiu ce sa mai cred... in ritmul asta daca duc sarcina pana la capat ajung sa am col de 20 de cm . serios stie cineva cum e treaba cu colul odata scurtat se mai lungeste?

Mergi la inceput