Sezatoarea canadiana (123)
Raspunsuri - Pagina 19
mikiion spune:
Intru si eu scurt, ca timp n-am de nimic.
Sa urez Emma La Multi Ani!!!!!
MMQQ felicitari si sarcina usoara in continuare.
Inacanada sa stii ca nu esti singura, la mine pe lista de mai -iunie (deci putin mai mici ca fetita ta) sunt mai multi copii in stilul tau.. cauta mesajele lui Virgi sau carminabubulina, sau chiar 26 octombrie si o sa vezi ca multa lume se confrunta cu aceleasi probleme.
Si bine ai venit pe aici , se ingroasa clubul copiilor de 2006
De mine nu spun nimic, al meu manaca f. f. bine la gradinita, ceea ce compenseaza mofturile de acasa...Gradinita a fost salvarea noastraIar la cele peste 15 kg ale lui( la 2.5 ani) , daca ma plang la doctor imi rade in fata. Insa e f. lung, creste repede si e slabut la corp.
Singura chestie care am remarcat-o e faptul ca refuza mancarea mai solida.... Pe care sa o apuce ea cu mana si sa o mestece. Ca si cum nu ar avea inca obisnuinta sa mestece. Tranzitia ar fi trebuit sa o faca pe la 14-15 luni..Si faptul ca inca ii dai formula....Si nu lapte. Mai stiu ca exista si acel lapte vitaminizat , pe care l-a dat nelia la fetita. Am uitat cum se cheama. Si i-a marit pofta de mancare.
Oricum, nu pot sa dau sfaturi, ca mie mi se pare ca si noi mergem din rau, in mai rau. De la un copil care manca piure de brocoli acum un an la unul care nu face decat mofturi si mananca doar pizza sau paste, macaroane si ceva orez.Dar nu ma plang, ca la gradinita mi-l lauda., cere a doua portie, uneori, cand ii place.Asa ca tac malc si ma invinovatesc pe mine ca nu stiu sa gatesc pe placul lui
Pucku cum adica nu ai asigurare 3 luni daca te muti? Adica nu o mai pot folosi pe cea din provincia de unde plec? stai ca m-ai speriat.
Noi trebuie sa luam o decizie in curand, stam pe loc, o luam spre est sau spre vest si cred ca singura solutie pt. vest ramane Gatineau.... Dar dupa inca o experienta neplcuta de la stagiu, cu functia publica quebecoasa, cred ca accept si post de maturator in biblioteca ,dar la federali
Mai detaliza, te rog, partea cu dezavantajele astea , sa zicem, tehnice, la mutatul intre provincii.
Laura pot sa vin si eu cu teoria poluarea din Bacau ramasa in corpul tau, chiar daca ai plecat de acolo. Ca o cauza a alergiilor....Stiu ca in Bacau foarte multi copii sunt alergici.
Cam atata pentru azi, nu mai stiu cand o sa imi mai permita timpul sa va citesc, abia azi am reusit sa vad din urma.
Daca va hotarati cu intalnirea, va rog sa-mi trimite-ti si mie un PM. Luni poate mai am timp sa intru, ca am o pauza mare mare intre ore. Dar pe de alta parte ar fi o inconstienta din partea mea, ar trebui sa stau sa-mi fac temele, pentru ca efectiv n-am timp....
Marusu eu am facut pe 13 ian, 5 ani de Canada. Si pe la televizor cand comentau frigul de acum il comparau cu cel din primele noastre zile aici( in plus eram la Quebec ville , -50 resimtita).
Mihaela
[www.onetruemedia.com/shared?p=60647bcd025335118109e1&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">montaj 2 Ani
[www.onetruemedia.com/my_shared?z=196cc7766eb32af94624d1&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">montaj 1 An
www.dropshots.com/mikiion" target="_blank">filme si poze 2006-2008
www.dropshots.com/mikiion2008" target="_blank">filme si poze mai 2008-
Virsta Marc
Diana2007 spune:
Hop si eu la sfarsit de capitol !
Multumesc fetelor care mi-au raspuns referitor la medicul ginecolog, cred ca o sa astept primul rendez-vous de pe 10 Februarie sa vad cum e, daca nu imi place, ma intorc la cel dinainte.
Katrinel, multumim de aprecieri, stai sa pun ultimele poze ca deja simt ca am inceput sa iau proportii, asa e cand ramai gravi dupa "cura" de Sarbatori, nu mai ai timp sa dai jos kg acumulate. Si deocamdata nu am greturi, ci doar o foaaaaame !
Mqqm ma bucur tare mult pentru tine , si pot sa spun ca ma recunosc in pozitia fetei tale, cand avem 17 ani si mama 40 si isi mai dorea tare, tare un copil. A facut si cateva interventii petru sterilitate secundara la Bogdan Marinescu, pe la Giulesti, pana la urma a ramas insarcinata, eram in extaz. Dar nu a fost sa fie si nu a mai insistat. Dar eu stiu ca de atunci mi-am dorit trei copii, doi devreme si unul mai tarziu, la maturitate. Catelul il am deja
Ica, vrem la musee pour enfants, si noua ne-a placut din pozele Cristinei si planuisem acolo iesirea urmatoare. Asa ca pune-ne la socoteala (daca e dimineata pana in 12.30 vin si eu, daca nu Seb cu Victor). Acum am citit ca nu prea e ce ne dorim, asteptam alte propuneri.
Ana, stomatoloaga noastra, Culuri Mirela 6600 Transcanadienne (intersectie 40 cu St Jean), 514 695 1261. Noi nu am facut decat detartraj si reparat niste carii dar poti sa suni sa intrebi tarifele.
Gata, am terminat de citit, waw ce sa mai, viata bate filmul !
Pe curand,
Diana mama lui Victor Christian, 24 Iulie 2007 si proaspata cu
ritah spune:
Pentru Mihaela
Legea in Ontario e clara, Ohip-ul(asigurarea de sanatate din Ontario) incepe la fix trei luni de rezidenta in Ontario,dovedita cu acte.Aplici si dupa 3 luni de la data stabilirii in provincie(din acte) de obicei primesti noul card.Poti sa aplici oricand in cele 3 luni, nu conteaza data la care aplici. Intre timp nu cred ca esti acoperit de alta asigurare din alta provincie, dar eu zic sa te interesezi direct la Ministerul sanatatii din provincia ta. De obicei daca doar calatoresti in alta provincie, asigurarea suplimentara de la servici (in cazul ca ai) acopera anumite costuri. In principiu poti sa cumperi o asigurare suplimentara care insa nu prea acopera afectiuni preexistente, sau cred ca in cazuri problematice poti oricand sa te intorci in provincia de unde ai plecat, asigurarea din provincia din care ai plecat de obicei expira dupa mai mult de 3 luni. Eu asa stiam ca e acum cativa ani.Poate s-a mai schimbat.
delphin spune:
buna dragelor,
Mai scriu si eu pe la voi, in primul rand sa urez felicitari si sarcini usoare noilor gravidutze, sa fie intr-un ceas bun si bun venit noilor fete la shezatoare.
Am citit tot, nu mi-a scapat un rand, m-am delectat cu poze de copilasi frumosi foc...
Despre alergii...eu am facut testul normal fiului meu cel mare, inainte sa venim aici, caci l-am avut timp de 2 ani sub clarityne caci facea tot timpul otite si angine. Cat a fost sub tratament facea mai rar.Laura i-ti doresc curaj!
Aici in schimb e bine, fara probleme, mai stranuta uneori, insa e ok in ansmblu!
Anca, mamica de Thea, parca ma vad pe mine cu fiul meu cel mare, cand povestesti tu de "mofturile" Theei.In plus al meu se maiacea si sa vomite, uitandu-se in ochii mei, atunci cand reuseam dupa indelungi pacaleli sa-l fac sa manance. Nici el nu a vrut sa manance ce i-am pregatit eu, tot de la borcanash prefera...find primul meu copil, tare mai culpabilizam...la fel acasa cu noi nu vroia sa manance, la gradi manca cate ceva, dar tot asa facea in mare, singurul loc unde manca bine era la nounou si la vecini
Si asa am inceput sa-i zicc ca vecina mi-a dat de mancare pt. el si asa manca sau invitam copii la masa. il duceam chiar si la MC Do, numai sa manance ceva.Si la fel era bine, nu bucalat, dar bine si cand ma plangeam la dr. ca nu mananca, se uitau crucish la mine. Are 17Kg la 5 ani si 7 luni, aceeasi greutate +/- 1kg de la varsta de 3 ani.Acum cica mananca, dar are perioade cand reincepe cu "mofturi"
Acasa nu gatesc romaneste ca nu mananca, gatesc stil fr., adica pastele fara sos, cu unt, fasole verde prajita putin in unt si cu putin usturoi, morcovi rasi cu vinegreta, steak hachée, cartofi prajiti...pe supa nu pune gura nici sa-l omori.
I-ti doresc curaj si nervi de otzel...eu am tras concluzia ca nu e un mare mancacios si in plus e un conflict intre el si noi, sa vada pana unde are limite.
Acum incep iar cu intrebarile: cu scolile...fetele cu copilasi la scoala, ce parere aveti de scolile cu programa internationala.SEBI.Aveti copii inscrisi in astfel de scoli, cum e? sunteti multzumite?
am gasit acest site, stiti ceva?
http://www.csdm.qc.ca/EIM/accueil.html
Sper ca treceti cu bine peste frig si maru capul sus, trec ele!
pozici
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=59ecfb6ceda7fc8433bfcc&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank"> montaj
ange spune:
anca(ina),foarte impresionanta povestea ta!Parca-i desprinsa dintr-un film cu happy end.E clar ca uneori viata bate filmul
Felicitari!Foarte frumos!esti o femeie demna de tot respectul
Ce face Ina acum,a ramas cu bunica in Ro sau este aici cu voi?
Sa-ti traiasca micuta Thea si sa va duca numai si numai bucurii.
Denisam,la multi ani micutei Emma.Sa va traiasca si sa fie sanatoasa!nu dai nimic de baut?
ritha,bun venit la sezatoare!
diana,mi-a scapatde cand esti gravida?
sarcina usoara si un bebe sanatos tun.
ana,doctorita Crisan-514 272 7080(15 cu 40,imediat ce iesi pt Acadie sud)
ange spune:
o idee pt iesirea cu copii http://www.funtropolis.ca/fr/index.asp.
Un loc dragut,curat,nou unde copii se distreaza de minune iar parintii stau la o vorba mica atarnati de un pahar de cola si o punga de cipsuri
Este in Laval,pe langa faimosul "muzeu al copiilor".Sau poate deja stiti de locul asta de la fetele din Laval.Daca a fost pus linkul pana acum,sorry
o duminica placuta
codritu spune:
mikiion, nu stiu alte provincii, dar in Ontario primesti asigurarea in trei luni dupa ce aplici, in lunile astea esti acoperita cu asigurarea din QC.
inacanada, totul e bine cand se termina cu bine. Sa va bucurati de fetita voastra.
si
rocs02 spune:
Mikiion, cand ne-am mutat din Qc in BC, am avut asa cum au zis si fetele de asteptat 3 luni pana am primit Care Card de BC. Intre timp a fost inca valabila asigurarea de Qc. Singura problema este ca aici walk-in clinics nu acceptau sa folosesti aceasta asigurare, ni s-a spus ca trebuie sa platim consultatia si sa cerem apoi banii de la Qc. Mai tarziu am discutat cu un medic de aici si ni s-a spus ca Qc le returneaza banii prea tarziu si de aceea marea majoritate a cabinetelor mici nu accepta asigurarea de Qc.Tot acel medic ne-a sfatuit sa mergem daca avem o problema la urgenta la spital ptr. ca ei apartinand de guvern accepta asigurarea. Ceea ce am si facut , pentru ca am folosit-o de 2-3 ori pentru copiii in perioada aia. Concluzia este ca da, teoretic esti acoperit de asigurarea de Qc pe cele 3 luni, practic poti sa fi pus in situatia sa platesti daca cei la care te duci nu o accepta si sa ceri apoi returnarea banilor de la Qc.
Ina,, pentru asa o mamica. Impresionanta povestea. Bine ca a fost cu happy end!
Ana,imi place aici, multam de intrebare....cu plusuri si minusuri, balanta inclina totusi spre plus. Iarna asta pana acum cel mai frig a fost in decembrie, cand am avut cam -10, -15, asta cam o sapt sau 10 zile. Si a fost zapada cum cica n-am mai fost in ultimii 20-25 de ani. Cred ca am adus ceva cu noi aici cand am plecat din Mtl.In general luna asta au fost cam -1,-2 noaptea si +2 pana +8 ziua. Asa ca ...nu prea am de ce ma plange.
O duminica frumoasa in continuare, fetelor!
simi spune:
Ina, m-a impresionat nespus povestea ta! Sa-ti traiasca fetele!
Am vazut pozele voastre, Thea e un copil absolut superb, iar tu esti o mamica nemaipomenita!
Carmen, ce baietei scumpi ai!
Denisam, La Multi Ani micutei Emma!
Nelia, nu, n-am fost la specatacol, am dat biletele la altcineva. Decind a inceput scoala nu mai am timp de nimic, am momente cind simt ca-mi pierd rabdarea. Poate ca am imbatrinit si nu mai sint calma cum eram odata... Cert e ca am inceput in forta!
Ana, succes cu dentistul! Si eu ti-o recomand pe dr. Culuri, e draguta, dentist tare bun! Parerea mea! Alti dentisti romani nu cunosc.
Smile,tomorrow could be worse!
Ica 1975 spune:
Carmen, si reteta
Anca, frumoasa povestea, felicitari ptr curaj
Intalnire pe 24 ianuarie, ultima strigare
Intrat pe situl dat de Ange pare interesant si au activitati ptr copii mai epuizante decat cele de la muzeu Va astept cu raspunsuri de confirmare si propuneri de orar
Noi
Ce spui sa si infaptuiesti !