Burtici fericite de septembrie-octombrie 2009 (3)

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ralu80 spune:

selena sunt normale acele dureri in primul trimestru...eu le-am avut crunte la prima sarcina, ziceam ca-mi vine ciclul dintr-o secunda intr-alta...aveam 2 teste negative si nu credeam ca sunt insarcinata desi imi intarziase vreo saptamana...si fata mergea la sala, da-i cu cardio, da-i cu gantere...noroc ca m-a ferit D-zeu de probleme si s-a prins samburelu, iar acu avem o mandrete de fata.

Se pare ca eu sunt norocoasa cu sefa, nici nu-mi sufla in ceafa, nici nu-mi vede monitorul, ca-i indreptat spre perete..as putea sa ma uit si la filme deocheate ca nu se prinde...dar oricum e de treaba...azi ma intreba daca poate sa manance sandvisul in birou, ca poate mi-e pofta sau mi se face rau de la el...si in fiecare zi ma intreaba: maine vii?

Raluca mama Rianei(2 iulie)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mimika spune:

Hop si eu!

Am iesit din sala, de la prezentari. Prea multa stiinta dauneaza grav sanatatii Aseara eram cam in butoi, dar azi mi-am zis ca nu are cum sa fie de rau, pentru ca mi-e o greataaaa, si somn, dar o greata....Si de greata ce mi-e, mananc o cioco alba aerata.
Ma doare un pic burtica,mai mult ca o presiune. Azi noapte am dormit cam prost, cum ma trezeam numai cu gandul la BB eram, sa ii fie bine...Bineinteles ca imi trebuie Pregnyl. Am imbulinat-o. Dr. T a zis ca daca nu gasesc imi da el 4 fiole mai smechere, de la clinica lui. Dar mai scumpe evident. Asa ca as prefera sa gasesc ratacite prin vreo farmacie...
lau, ninnywellcome to

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica_dicut spune:

Deci m-au luat niste greturiiiiiiiiii.... de l-am chemat pe sot sa vina sa ma ieie . Naspa, nu banuiam ca asa de rele sunt greturile de sarcina. La Andrei n-am avut Nu-mi revin deloc

POZNICI CU NOI

Toate se intampla in viata cu un scop. Nu trebuie sa intrebam "de ce", trebuie doar sa ridicam capul si sa mergem inainte

Mamica de INGERAS in ceruri
Minunea din burtica
5+ Doamne ajuta sa ne nastem sanatosi
Uite asa cresc eu la mami in burtica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dankutza spune:

Buna fetele

Sunt noua pe aici, dar am si eu niste intrebari. Am nevoie de ajutorul vostru.

Tocmai m-am intors de la doctor (dr Bechir). Cand am plecat de acasa stiam ca sunt in 8 saptamani de la ultimul ciclu si 6 saptamani de la IAS. Am asteptat la cabinet vreo 2 ore ca sa imi vina si mie randul. La un moment dat m-am gandit sa ma duc la toaleta inainte de eco. Hartia igienica era rose. Am intrat in panica. Mi se parea ca toti de abia se misca si nu imi mai ajunge si mie randul sa vad ce se intampla.

Mi-a facut eco si mi-a confirmat ca e sarcina adica "intrauterin fundic o imagine transonica de 6 mm sugestiva pentru sac gestational (corespunzator unei sarcini incipiente de 5,2 saptamani". Am ramas traznita. Cum naibii? Diferenta este prea mare. De la 8,5 la 5,2?

Am intrebat-o daca e oprita din evolutie. Mi-a spus ca nu stie. De aceea va trebui sa ma duc saptamana viitoare la eco, sa vedem daca a crescut. E singura cale prin care putem afla. Am intrebat-o daca e posibil sa fie mai lenes si sa creasca mai tarziu. Mi-a zis ca si asta este posibil. Ea crede ca mini-sangerarea asta poate fi de nidatie. Am fost din nou la toaleta si nu curge nimic, doar ca hartia este un pic rose.

Am mai insistat inca o data sa aflu daca este sarcina. Mi-a raspuns ca numai asta poate sa fie din moment ce am doua teste pozitive si se vede ceva in uter. Am intrebat-o de ultragestan. Mi-a zis ca numai medicii din Romania recomanda acest medicament inainte de 12 saptamani. Ca in afara nu se da la nimeni. Mi-a zis ca natura este desteapta si ca daca ea crede ca embrionul nu este de calitate il elimina, le tine numai pe cele bune. Mi-a zis ca nu are rost sa imi dea ultragestan ca daca sarcina este oprita din evolutie ce rost are sa imi dea un medicament care sa incerce sa o fixeze.

Urmatoarea intrebare: in cazul in care s-a oprit din evolutie de ce nu l-am eliminat printr-un avort spontan. Raspuns: a avut si sarcini oprite din evolutie de o luna care nu se eliminasera. A spus ca sa gandesc pozitiv. Avand in vedere ca ciclul nu este regulat, poate ca a pribegit mai mult pana s-a fixat.

Pe poza pe care mi-a dat-o scrie la varsta: 5w2d+/-10d. Asta am vazut acasa. Deci sa inteleg ca ar putea sa aiba si 7 saptamani? Voi ce intelegeti? Vi s-a intamplat la vreuna ca diferenta sa fie asa de mare?

Nu stiu ce sa fac. M-am dus la biserica unde am tras o portie buna de plans. Mi-am inchis telefonul. Nu vreau sa vad si sa aud pe nimeni. Mi-e frica ca s-a oprit din evolutie. Alta explicatie nu am de ce e diferenta asta asa de mare. Nu ma doare burta. Nu am nimic. Sanii sunt in continuare durerosi. Si mai am si diaree pe deasupra.

Cred ca singurul lucru care ramane de facut este sa sper.
Va rog mult sa imi scrieti parerile voastre. Sunt cam disperata. Nu stiu ce sa fac. Nu imi vine sa cred. M-am dus acolo sa ii aud inima. Oricum nu am pierdut batalia. Sperante mai sunt pana saptamana viitoare.

Va pup

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns selen80 spune:

multumesc de raspunsuri, deci pot sa ma linistesc

nici seful meu nu e terorist, ba chiar este super de treaba, de cand l-am anuntat mi-a zis ca pot pleca oricand de la birou daca am vreo treaba sau daca nu ma simt bine...dar mi-e mie un pic jena sa ma vada ca stau toata ziua pe site-uri si nu muncesc...gravida gravida, dar tb sa-mi castig salariul pe bune, ca sa aiba din ce sa-mi dea statul 85%

bun venit noilor burtici! pupici tuturor fetelor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diana_n spune:

dankutza nu as putea sa te ajut, dar iti urez bafta multa si tinem pumnii sa fie totul bine.

Diana2007 la fel e in State, cu exceptia faptului ca la sfarsit stau cu ochii pe tine ca pe butelie si poti face turul spitalului, vedea camera de travaliu, care e si de nastere (daca totul e ok). Cand s-a nascut Peter, la vreo 2 zile ii zic sotului s-o sune pe o prietena sa vina sa ne vada aici la hotel. Adica am pronuntat involuntar hotel in loc de spital asa de bine a fost totul.
Trebuia sa fac doar 2 ecografii, dar la prima vizita la dr. nu i-a prins bataile inimii la aparatul acela mic portabil si ne-a trimis in mod extraordinar la eco, asa ca am fost norocoasa sa fac 3.
Cred ca sunt singura mama fara control vaginal toate cele 9 luni de sarcina. Cand eram insarcinata cu Peter doar ma cantareau, luau tensiunea, masurau burta si pa,pa ! La 36 saptamani s-a intors cu capul in sus si asa a ramas. Au stabilit cezariana, au facut-o, la ce sens sa se uite careva pe undeva ?
Fetele de pe forum se intorceau de la dr. cu liste de analize si le puneau pe forum, luau pastile daca parametrul pe dreapta era mai mic/mare decat cel pe stanga, se necajeau ca azi e 5 si maine 8, eu?! habar n-aveam ce se intampla cu mine, la fiecare vizita lunara imi ziceau ca e bine si "enjoy".
Acum ma va vedea un dr. pentru prima data la 8 saptamani, pana atunci lasa natura sa decida.

Diana si Peter (3 oct 2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dayssy spune:

Buna seara!

Ne primiti si pe noi?
Suntem Alina, mama de Dragos 11.11.2005 si de samburica de 7+ DPN dupa eco 29.08.09. Suntem din Galati si pot sa spun ca acum familia noastra s-a intregit. Draga noastra samburica nu era programata, dar a venit Mosul in Ajun cu ea. Speram sa fim sanatosi si sa mergem pana la finalul sarcinii impreuna.
Va citesc de cateva zile, dar abia acum mi-am facut curaj sa va scriu. Sper sa am destul timp sa fiu activa pe forum. Momentan sarcina e destul de problematica pentru ca am dureri ingrozitoare de burta, dar sper sa treaca si sa fie bine. Avand antecedente cu sarcina lui Dragos, dusa toata cu imimenta de avort, acum mi-e tare frica si in fiecare dimineata ma trezesc cu teama.
Doamne ajuta sa fim toate bine, bbi sanatosi si aspirantelor sa le dea un bb cat mai repede.
Va pup!

Alina si Dragos (11 noiembrie 2005)
Dragos
Varsta Dragos
www.dropshots.com/new.php?userid=210775&cdate=20061217&cimg=1" target="_blank"> Filmulete
www.onetruemedia.com/shared?p=1ed8b109e0f4936c7f453f&skin_id=6&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank"> Film aniversar

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alecsxa0208 spune:

monica,mersi ca m-ai luminat cu Fortisul,eu habar n-aveam de existenta lui si sunasem la CMU.O sa incerc si eu sa ma programez la Iosup pt trim IIla Fortis),ca la trim I nu cred ca mai am sanse(m-ai cam desumflat cu Herghele)
dankutza,incearca sa gandesti pozitiv pana sapt viitoare.Si mie mi-a spus la consultatie ca pare mai mare sarcina(7-8) sapt,si la eco de-abia arata de 4 si un pic.
Fetelor care ati pomenit de dureri de burta,m-ati mai linistit,ca venisem croita sa va intreb daca si voi ati patit.De vreo 2 ori saptamana asta m-am trezit cu durere puternica,care a tinut cam 10 min si a cedat singura(prima data am luat si no-spa).In timpul zilei am dureri f vagi,in rest nu sangerari,nu scurgeri,nu nimic.Deocamdata iau utrogestan intravaginal 2/zi cum mi-a zis primul dr la care am fost,sper sa fie ok.No-spa mi-a zis sa iau 3/zi-voi luati chiar daca nu aveti dureri tot timpul?Of,stau cam cu stres pana pe 26.01 cand am programare la dr.

"Doamne,da-mi seninatatea sa accept lucrurile pe care nu le pot schimba,curajul sa schimb lucrurile pe care le pot schimba si intelepciunea de a discerne intre ele"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dankutza spune:

alecsxa0208

Iti multumesc ca mi-ai raspuns. Ai putea sa imi spui, te rog, ce s-a intamplat dupa aceasta eco. La urmatoarea ce a gasit medicul? Ce a spus?
Te rog frumos sa imi raspunzi. Imi este foarte frica sa nu-l pierd. A aparut dupa 5 ani si jumatate de chin si sperante. Asa ca iti dai seama ca mai am un pic si o iau razna.

Multumesc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alecsxa0208 spune:

dankutza,eu nu am facut inca a doua eco,urmeaza sa o fac peste o sapt.Mi s-a spus ca ar fi mai avansata sarcina in urma consultului "pe masa",fara eco,si ca e posibil ca ultima menstra sa fi venit peste sarcina(si intr-adevar fusese mai slaba ultima menstra).Dar la eco s-a vazut altceva.
Nu te consuma asa de rau,ca nu ajuta la nimic,desi te intelegMai vb cu drul,poate te lamuresti daca faci si testl HCG.Tin pumnii

"Doamne,da-mi seninatatea sa accept lucrurile pe care nu le pot schimba,curajul sa schimb lucrurile pe care le pot schimba si intelepciunea de a discerne intre ele"

Mergi la inceput