Mamici prin FIV (5)
Raspunsuri - Pagina 9
madalina28 spune:
Vin si eu cu vesti bunute sa zic Sofia dupa o zi cu febra care urca cand ii administram antitermice in loc sa scada nu a mai avut nimic totul bine vioaie doar ca nu mai mananca decat masa de dimineata in rest nimic nimic pe la 6 un pic de tzitzi si la culcare.Ne-a iesit si analiza de urina sterila dar la sediment ne-a iesit foarte frecvente depozite de urat amorfceea ce nu stiu ce inseamna nu gasesc nimic pe net care sa ma lamureasca,asteptam pana sapt viit cand vom ajunge la pediatru.
Va multumesc pt grija si va pe toate
Ginger poate e vb de oreon,rubeole,rujeola si noi vom face vaccinul asta dar la 1.2ani.
Madalina de Sofia 01.02.2008
calea sigura a esecului este sa renunti...
www.petitieonline.ro/petitie/semneaza/sustinere_pentru_reglementarea_legala_a_reproducerii_umane_asistate_medical_si_pentru_introducerea_procedurilor_inseminare_artificiala_si_fertilizare_in_vitro_in_programele_nationale_de_sanatate-p28651051.html?msg_ok=1" target="_blank">Semneaza petitia pt introducerea procedurilor de reproducere asistata
in Programul national de Sanatate!
Julia75 spune:
Fete dragi, spuneti-mi ce fel de vaccin ati facut la 2 luni pentru bebe. Eu tot am citit si am inteles ca e mai bine sa-i cumparam vaccinul Infanrix in loc de cel gratuit oferit de stat. Bun, ma duc la medic si zic ca vreau Infanrixul, imi zice sa cumpar eu ce vreau ca el are numai din ala de stat, ma duc la farmacie si bineinteles nu au ci trebuie comandat daar ma intrebat de care Infanrix vreau ca sunt de mai multe feluri. Asa ca nu stiu ce sa-i cumpar si medicul de familie lasa pe seama mea daca am pretentii si nu-mi place cel gratuit. A mai cumparat cineva dintre voi vaccin sau la toate vi l-o dat medicul, de unde si cu cat ati luat, si ce?
Insanatosire la bebici bolnavi.
Ginger00 spune:
Madalina- multumesc,ai dreptate,pentru asta sunt vaccinele..in plus am mai facut si alt vaccin impotriva Meningococului.
Julia-offffffff,mey ce-i cu sanatatea romaneasca...aici in Italia se da Infanrix gratuit ,e un vaccin obligatoriu,de la casa de sanatate locala iti trimit invitatia cu data vaccinului si un fel de fisa care sa o complectezi.Eu am facut la copii si alte vaccinuri care nu erau obligatorii dar tot gratuite au fost...
Monica-Elena spune:
Pai te uiti frumos in carnetelul de vaccinuri vezi cate valente trebuie sa aiba vaccinul de la 2 luni si mergi la farmacie si iei infanrixul corect sau pana te inveti mergi la farmacie cu carnetelul de vaccinari si iti da farmacista ce trebuie.(valenta= antitetanos, difteric etc)
pussi spune:
scuze, nu am timp si forumul merge ff greu, am sa-i raspund doar cat potmadalinei.... e nisip la rinichi, probabil microlitiaza urinara, acelasi lucru au si Tustele. Cel mai ok ar fi sa-ti faci o programare urgenta la o ecografie abdominala la pediatrie... asta te-ar lamuri complet! Sa n-o lasi fara ecografie. Sa ma ti la curent sa vad ce primiti voi ca tratament. Daca vrei ti-l scriu pe al nostru.
ginger noi n-am facut inca vaccinul asta, dar l-au facut fete de la mine de la scutece... si s-a lasat cu febra, eruptii cutanate si tot felul, nu la toti, depinde de copil... efectul e intre 7 si 12 zile de la vaccin.
Julia eu le-am facut Infarix, a costat cam 2.300.000 lei vechi de vaccin, si am continuat cu el si la 4,6, 12 luni si ca,m tot atat am platit. Se gaseste si in farmacii, dar trebuie transportat la o anumita temperatura, noi l-am avut de la pediatra.
PUSSI mami de gemenele ELENA & ANA 19.11.2007
Suntem mari
DOAMNE AJUTA!
Ginger00 spune:
Da,Pussi,mi s-a spus de catre dr.cand le-au facut vaccinul ca exista aceasta posibilitate dar am acceptat,daca asa se diminueaza sansele de a face acele boli.Acum e sa fac,sper doar sa nu faca reactii grave,cum am spus ,eu merg la servici de luni si nu as putea sa ma si cer...cum bine ca am scapat,astept sa le iasa si dintisorii,acum si la Grig i s-a crapat gingia la incisivii de sus...
madalina28 spune:
Pussi multumesc mult pt raspuns sapt viit mergem la pediatru si vedem ce zice la ecograf pt bebei va trebui sa merg in Bucuresti aici in oras nu am incredere in nimeni.
Julia uite iti spun schema noastra de vaccinare cu infanrix facuta de medicul pediatru al Sofiei:
2 luni infanrix hexavalent
4 luni infanrix pentavalent
6 luni infanrix hexavalent
12 luni infanrix pentavalent
12-15luni ROR Priorix
Ce au diferit aceste vaccinuri fata de cele de stat:
-la stat pt poliomelita se da oral aici este combinat in vaccin deci injectabil parerea mea e ca-si face mai bine efectul
-o valenta in plus haemophilus influente
www.petitieonline.ro/petitie/semneaza/sustinere_pentru_reglementarea_legala_a_reproducerii_umane_asistate_medical_si_pentru_introducerea_procedurilor_inseminare_artificiala_si_fertilizare_in_vitro_in_programele_nationale_de_sanatate-p28651051.html?msg_ok=1" target="_blank">Semneaza petitia pt introducerea procedurilor de reproducere asistata
pussi spune:
ginger stiu ca iti va fi greu, dar despartirea asta tot trebuie facuta candva! Multa putere O sa faci fata
mada nu-ti scrie cate cristale(urati) amorfe sunt pe camp? Urocultura cine ti-a recomandat sa o faci? Oricum pana marti sa o hidratezi foarte puternic, e foarte posibil sa faca infectie urinara acum... pe mine m-a pus sa fac examenul de urina saptamanal. Asa il fac din dec. 2008.
PUSSI mami de gemenele ELENA & ANA 19.11.2007
Suntem mari
DOAMNE AJUTA!
madalina28 spune:
Pussi, Sofia a facut temperatura sapt trecuta ii dadeam antitermice si crestea in loc sa scada, apoi a scazut si de atunci nu a mai avut nimic cu o sapt in urma se repetase episodul,am vb la tel cu pediatra si mi-a zis printre altele sa-i facem si o urocultura cu sediment, uite iti spun cum scrie pe buletinul de analiza:
Examen microscopic sediment urinar : rare celule epiteliale, rare leucocite, hematii absente, flora microbiana absenta, foarte frecvente depozite de urat amorf.
Mediile insamantate au ramas sterile(dupa 24h, incubare la 37grdC in aerobiroza)
Ma gandesc ca azi cand se trezeste sa-i recoltez iar urina sa o trimit la un alt laborator care le prelucreaza la Medlife in Bucuresti
Multumesc mult pt raspunsuri si sfaturi.
Julia75 spune:
Madalina, multumesc de asta aveam eu nevoie, de denumirea exacta, deci am cautat Infanrix Hexa, Ginger, sa vezi tu gratuitate la noi, am gasit in farmacie la 330 lei.
Pusi, tu l-ai luat mult mai ieftin,230 lei, e diferenta mare, as mai cauta, probabil pediatra ta cumpara direct de la dealer si nu pune adaos.
Monica, daca ma duc in farmacie cu carnetul numai, cine stie ce minuni imi vinde farmacista, totusi am vrut sa ma interesez daca medicul nu ma ajuta, mai mult ma ajutati voi fetele de pe forum.
Inca o intrebare, e foarte important sa primeasca la exact 2 luni? Pe noi ne-a programat medicul pe data de 25 februarie si piticul meu va avea 2 luni in 12 februarie.