Puncte penalizare
Buna dimineata,
Am si eu o intrebare care ma framanta. Stie cineva cum poti sa afli cate puncte de penalizare ai acumulate? Nu prea inteleg cum e cu punctele care se sterg in 6 luni, cum anume se calculeaza? Trebuie sa le numar eu si cand ajung la 15 trebuie sa predau permisul sau imi vine hartie sa merg sa depun permisul?
Please help, ca tocmai mi-a venit o amenda care o sa imi mai aduca vreo 3 puncte si le-am pierdut sirul, plus ca nu stiu cum anume se contabilizeaza (la data savarsirii contraventiei, la data sosirii proesului verbal?). O fi existand vreun numar de dispecerat la care sa pot sa sun sa ma interesez, ca butonez internetul de ieri si nu gasesc nimic relevant.
Multumesc mult pentru ajutor.
Daniela
Raspunsuri
Eliza5 spune:
Mai scuze ca nu raspund la subiect... dar cum reusesti sa acumulezi atatea puncte incat sa le pierzi sirul? Eu conduc de vreo 10 ani, si nu sunt cel mai prudent sofer si tot nu am reusit sa adun decat 2 puncte in ultimii 2 ani.
P.S. Iti zic cu simpatie, nu te judec, sa nu te superi
madau spune:
Tind sa cred ca iti vine totusi o instiintare sa mjergi sa depui permisul, in fond ei trebuie sa contabilizeze chestia asta, daca nu au facut alt sistem, eu stiu..eventual niste aptipilduri sa ti le lipeasca pe permis, ca la votare. Nu stiu sigur nici eu, era doar o parere..insa poti da un tel si sa intrebi direct cum se procedeaza
Madau si Alexia Miruna (15 dec 2005)
www.flickr.com/photos/madau/collections/72157600567493374/" target="_blank">poze pana la 1 an, www.flickr.com/photos/madau/collections/72157600567398541/" target="_blank">de la 1 la 2 ani, PARTY 3 ANISORI , www.flickr.com/photos/madau/sets/72157606362146432/" target="_blank">de la 2 la 3 ani
www.geocities.com/nov_dec_2005/povesti2005.htm#madau" target="_blank">povestea nasterii Mirunei
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=1b04435806e76a5905bfb2&skin_id=4&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">filmulet aniversar
filmuletze poznase www.dropshots.com/madau" target="_blank">1 si www.dropshots.com/Miruna" target="_blank">2
miflore spune:
Si pe mine ma intereseaza daca exista vreun site, ceva, unde sa poti vedea cate puncte de penalizare ai. Banuiesc ca nu exista, probabil pe la Udriste se pot afla chestiile astea... Eu am luat o amenda acum vreo 2-3 luni pentru depasire de viteza in localitate cu pana-n 20km peste limita admisa, aveti idee cate puncte mi-am luat?
Mihaela si Ana Maria
Poze AICI
madau spune:
Pai nu ti-a scris pe procesul verbal? Daca nu...nu ti-ai luat nici unul.
Madau si Alexia Miruna (15 dec 2005)
www.flickr.com/photos/madau/collections/72157600567493374/" target="_blank">poze pana la 1 an, www.flickr.com/photos/madau/collections/72157600567398541/" target="_blank">de la 1 la 2 ani, PARTY 3 ANISORI , www.flickr.com/photos/madau/sets/72157606362146432/" target="_blank">de la 2 la 3 ani
www.geocities.com/nov_dec_2005/povesti2005.htm#madau" target="_blank">povestea nasterii Mirunei
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=1b04435806e76a5905bfb2&skin_id=4&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">filmulet aniversar
filmuletze poznase www.dropshots.com/madau" target="_blank">1 si www.dropshots.com/Miruna" target="_blank">2
danais spune:
Multumesc pentru raspunsuri. Intre timp am dat si telefon la dispeceratul brigazii de politie rutiera Bucuresi si m-au sfatuit sa solicit informatia in scris si mi se va raspunde in termen de 30 de zile. Daca nu stie cineva alta metoda sa aflu ce ma intereseaza, asta e, o sa le scriu. Colega mea ma sfatuieste de bine sa imi mai iau repede alta amenda si sa il intreb pe politistul care imi face procesul verbal cate puncte am, cica pot verifica prin statie
Cat despre cum le-am acumulat, nu a fost prea greu: toata vara am batut DE 85 in sus si in jos, fara sa stiu ca au amplasat radare fixe, prin urmare mi-au venit asa: Cotorca - mergeam cu 65 km/h (limita 50), Nicolae Balcescu de 3 ori , acum Calimanesti (aveam 71 in zona de 50 km/h). Distractiv rau. Au inceput sa vina procesele verbale prin posta acum pentru iulie si eu am mers pe acolo si in august .
Eu sunt capabila sa numar punctele, dar nu stiu cum e cu contabilizarea lor la 6 luni, cand anume se inregistreaza, etc. Asta e, le iau, dar as vrea sa stiu daca si cand e cazul sa predau permisul, sa nu ma trezesc cu alta belea. Off, sunt o mare infractoare.
Daca mai are cineva vreo idee cum anume pot afla cate puncte am, raman vesnic recunoscatoare.
Semnat: Daniela (un pericol pentru drumurile publice)
dianocica spune:
15 puncte penalizare = suspendarea permisului pt 30 zile
inca 15 pp in 12 luni de la data expirarii ultimei suspendari = 60 zile suspendare
accident cu victime si alte cateva conditii= 90 zile susp
ART 103 (6) [...] contravenientul este obligat sa se prezinte la unit de politie pe raza careia domiciliaza [...] in termen de 5 zile de la primirea instintarii scrise, pt a preda permisul de conducere.
(7) neprezentarea la 6 = majorarea cu 30 de zile a duratei de susp
depasirea vit max cu 10-20km/h - 2pp
21-30 - 3pp
31-40 - 4pp
41-50 - 6pp
din ordonanta
si regulamnetul zice asa (more or less :)) )
la cumulul a min 15 pp, serviciul politiei rutiere din judetul care are in evidenta conducatorul, comunica, in termen de 10 zile de la data inregistrarii in ev a ultimelor pp, sanctiunea de ridicare a permisului
titularul poate conduce pana la data la care trebuie sa predea permisul (cele max 10 zile plus 5 pana la predare)
se vede ca invat pt permis? :))
Eliza5 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui dianocica se vede ca invat pt permis? :)) Poarta-ma, mami! |
Se vede . Da' stii ceva si despre prescrierea amenzilor? Ca am impresia ca daca nu au trimis amenda in 6 luni de la comiterea "faptei" amenda a fost prescrisa adica nu mai trebuie sa plateasca.
miflore spune:
Multumesc Dianocica , eu cred c-o sa iei permisul din prima.
Deci am 2 puncte.
Mihaela si Ana Maria
Poze AICI
Delphinas spune:
legat de sistemul de puncte penalizare....cand ti se dau poti intreba politicos pe nenea militianu cate mai ai? si el iti poate spune.
cum se contabilizeaza??? pai sa zicem ca ai luat 2 pp si in decurs de 6 luni ai mai acumulat se sterg. dar....daca pana in 6 luni ai mai acumulat sa zicem inca 3, dupa 4 luni de la cele 2, de la ultimele 3 va trebui sa astepti 6 luni pt stergerea lor.
si pp acumlate in stetele membre ue sunt valabile peste tot. cumnatu meu a reusit sa ia 6 in ro si 9 in it si a stat pe tusa o luna.
cer si eu un sfat de la voi....cum imi conving sotu sa lipeasca rovinieta pe parbriz???
cred ca sotu meu e dus cu pluta...nu vrea sa lipeasca rovinieta pe parbriz, desi scris mare pe ea ca esti valabila doar aplicabila. cum fac asta???
poze, Just Me
ambitioasa
miriama spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Delphinas legat de sistemul de puncte penalizare....cand ti se dau poti intreba politicos pe nenea militianu cate mai ai? si el iti poate spune. cum se contabilizeaza??? pai sa zicem ca ai luat 2 pp si in decurs de 6 luni ai mai acumulat se sterg. dar....daca pana in 6 luni ai mai acumulat sa zicem inca 3, dupa 4 luni de la cele 2, de la ultimele 3 va trebui sa astepti 6 luni pt stergerea lor. si pp acumlate in stetele membre ue sunt valabile peste tot. cumnatu meu a reusit sa ia 6 in ro si 9 in it si a stat pe tusa o luna. cer si eu un sfat de la voi....cum imi conving sotu sa lipeasca rovinieta pe parbriz??? cred ca sotu meu e dus cu pluta...nu vrea sa lipeasca rovinieta pe parbriz, desi scris mare pe ea ca esti valabila doar aplicabila. cum fac asta??? poze, Just Me ambitioasa |
lipeste-o tu!!
"Arata-te puternic cand esti slab si slab cand esti puternic"