Albinute & bondari de martie-aprilie '07 (104)
Raspunsuri - Pagina 7
radcarmen spune:
Credeati ca ati scapat de mine? Neeeeeeeeee. Is acilea, am aparut de dupa colt si am reparat si scorbura...
Dar ati scris nu gluma si eu am deja un mare ghiveci in memorie de la cate poze si filmulete am vizitat si de la cat am citit.
Gabi si Tudorel ne rugam sa va faceti repede bine.
Rein, ai grija mai mami de burtica.
Pupaza din tei nu mai striga asa tare ca te aud de aici de la Maramu'.
Rozi, asta al meu nu e tare solicitat asa ca incercam incuscreala, numa' sa ii faca fata Veve la Giulia cea artzagoasa.
Adelyna si eu in 2007 in iulie mi-am pierdut mama tot din cauza de cancer in metastaze, dar a murit de septicemie in urma unei operatii. Si tot asa cu un ochi am plans si cu unul am ras. Din pacate mi-am pierdut intr-adevar cea mai buna prietena si locul ei va fi mereu gol.
Anul acesta (sa speram ca numai acesta) se anunta foarte greu din pdvd finaciar pentru foarte multi dintre noi. Sa ne rugam la Dumnezeu sa fim sanatosi toti si sa subzistam cumva si sa avem bucuria sa ne bucuram din orice nimic.
Roxi, te rog sa nu il mai subestimezi pe dl Rares, ok? Si nu il mai baga la categoria repetenti, ca acolo fiu-meu e sef, da?
Mai tre sa cetesc si sa vizionez si revin..zilele astea.
Carmen, mami lui Vlad Gabriel - 7 Aprilie 2007
Vlad de la 0 luni la 1 anisor
Vlad 1-2 ani
rein spune:
Fetelor sunt siderata, uimita, socata. Nu credeam ca voi ajunge sa multumesc Domnului ca m-am nascut in Romanica, ca exista un sistem sanitar flexibil, care iti permite sa iei decizia tu, ca mama despre cum iti e mai bine sa aduci propriul copil pe lume. Si ca asigurarile de sanatate nu au ajuns sa influenteze atat de mult buzunarul pacientilor, spitalelor si medicilor, pana si mentalitatea...
Probabil voi lua avertisment, dar nu am cu cine altcineva sa dezbat problema. Iata:
Pe parcursul sarcinii la topicul nostru de mamici 2009 s-a dezbatut intens diferenta covarsitoare intre minunatul sistem american in care nasti cat se poate de natural, fara epi, fara ceza decat la complicatii, iti primesti copilul cu zambetul pe buze, alaptezi pana la adanci batraneti, etc. si sistemul de kko romanesc, unde totul e pe baza de multumiri la plic.
Una din aceste mamici din USA trimite urmatorul mesaj in saptamana 41 de sarcina:
MEsaj de la Iry (Miereamara): 22:42 s-a nascut bebe Aidan, 4.200kg dupa un travaliu de 30 de ore.Epidurala nu a prins bine, am impins 5 ore, au incercat si cu forcepsul si tot nu au reusit.Am facut cezariana cu anestezie totala.Aidan e bine, l-au scos tot cu forcepsul din burta, iar pe mine m-au deschis de doua ori fiindca dupa ce m-au cusut prima data au vazut ca mi s-a umflat burta, asa ca au deschis din nou operatia.Am avut dureri groaznice.. Va pupa pe toate.Mai frate, dupa asta fetele din Romanica s-au minunat tare iar fetele din America au fost extrem de bucuroase ca s-a facut tot posibilul (cum vor face si ele) sa nasca natural, fara epidurala chiar.
Sunt pentru nasterea naturala din toata inima! sunt de asemenea pentru epidurala! vreau sa-mi primesc bb cu zambetul pe buze si sa alaptez din prima clipa! Dar cum se poate simti o mama dupa 30 de ore de travaliu? si cu 2 deschideri de burtica?
Nici mama mea, nici bunica, nu au nascut asa. La ce bun progresul in medicina si nu numai, daca 'naturalul' asta la care ne intoarcem ne face mai mult rau?
Doamne, da-mi o nastere macar asa cum am avut-o pe prima.
M-am infierbantat, scuze ca sunt off dar nu m-am putut abtine.
pentru intelegere
riloasa spune:
Am venit si noi de la Predeal. Am prins o vreme super!Am fost si cu nepotica mea Ana de 5 ani. Mihai nu poate sa stea fara ea. A stat in fiecare zi pe partie sa se uite la ea cum schieaza, nu vroia sa se dea nici cu sania sa nu o piarda din ochi. Cel mai mult la ea tine. Sta nemiscat sa ii puna pampers, ii da sa mance, la patinoar sta nemiscat si se uita la ea. Nu am vazut asa dragoste la ei. Mi-a placut foarte mult tabara de copii. Am vazut ca sunt tratati bine si au mancare buna. Am facut vreo 2 poze sa ii vedeti pe partie. Am zis ca la anu sa il dau si pe al meu.
http://picasaweb.google.com/SergiuUSM/PREDEALIanuarie2009?feat=directlink
Crina_mio spune:
Citat: |
citat din mesajul lui roxanici Laina ...... sa rezisti efortului si sa ai spor la invatat. Crina..... am vazut pozele cu Maya, am 3 observatii: - ce dulcica e cand doarme - au rezistat florile din ghivecele de pe jos ca nu le-am mai vazut - ce cautati pe stradutele din brasov? ati venit sa vedeti bradul? la voi nu aveati?! :p ....nu mai stiu ce sa mai zic.....m-am golit de idei.... vroiam sa le pup pe fetele suparate roxana & Rares Teodor (23 martie 2007) |
- adica vrei sa spui ca atunci cand e treaza nu mai e dulcica?!?!?
- florite sunt tefere si nevatamate, uite si dovada
- in Bv. am avut intalnire cu Mos' Nicolae, ca asa a vrut sa ne lase cadourile tocmai acolo. Speram ca o sa-i arat Mayei centrul orasului care mie-mi place atat de mult, dar a batut un vanttttttttt, ca n-am putut sta decat cateva minute. Am inteles ca vantul ala v-a daramat si bradul, asa au anuntat la stiri, dar de fapt ... noi am vrut sa-l furam si n-am reusit
Ma apuc de citit si revin
Crina & Maya Georgia
Decembrie 2008
riloasa spune:
Am o prietena care a nascut in America acum 2 saptamani. Ingrozitor s-a chinuit. Prima nastere a fost un cosamr, a doua la fel. Degeaba sunt ei atat de evoluati daca se chinuie in halul asta o femeie.
Adelyna, Roxana, sa ma vedeti pe mine cum stau la masa. Nu pot decat numai cu picioarele sub mine, indiferent ce fac.
Crina_mio spune:
Eliana, da eu ziceam de fizionomie, nu neaparat de frizura, ca am vazut ca baietii tai au carlionti, dar de oftica n-am zis nimic trupa ta de piticoti.
Laura e demential Edy ... si ce le mai vorbeste??? Cu asemenea mandrete de baiat tu te plangi de incuscrit?!!? Cu mancatul una dar spus cu totul alta a fost tare, si a ales mancare sanatoasa, nu gluma. Nepoata mea cand era mica daca o intreba cineva ce a mancat spunea invariabil paine pe linco, chiar daca nu avea nici cea mai mica legatura cu meniul ei din ziua respective.
Kitty – bai, dar trebuie sa te mai lase si pe tine problemele sa te mai si relaxezi. I-a vorbeste cu Stefania sa faca 2-3 matanii si pentru tine. Un buchet mare de , o sa treci peste toate, sunt sigura ca o sa treci. Tinem pumnii sa-i mearga bine Giuliei la gradi si tu sa te reintegrezi usor la munca.
biky – n-am scapat de suzeta si nici nu stiu cum o sa reusim. Cu cat ma gandesc si-mi propun sa i-o dau lui ham, cu atat devine ea mai atasata de pupu, pe care-l cere din ce in ce mai des .... sper sa trecem peste cat mai curand. Si nici singura nu doarme, nu ca nu ar vrea dar nu se indura masa sa o lase ... si asta mi-am propus sa o facem de saptamana viitoare, sa vedem daca punem si in practica. De cand i-am luat proiectorul ala adoarme f. usor in timp ce se uita pe tavan la poveste. Trebuie sa-I mai iau vreo rola sa nu se plictiseasca doar de Winnie. Ti-am admirat papusa frumoasa. Trebuie sa fi tare mandra cu asa fete frumoase si cochete.
Raisa – sper ca esti bine si bafta la examene. Vazut pozele cu brunetica ta frumoasa, si ce zici tu acolo de breton stramb??? Pai la carliontii ei nici nu se baga de seama. Vazut filmuletul, de parca nu era destul ca-I frumoasa si cretulie, mai e si isteataaaaa
Gabi – ai grija de tine, Tudor si Burtica.
Si tu Rien ai griga de burtic. Si trebuie sa fi optimista, ai mai trecut o data prin asta, o sa fie bine, chiar mai bine, de data asta.
Bravo Ana – ce frumos imita ea animalutele si numara, mai, mai
Ada – chiar ca de acum trebuie sa avem grija ce vorbim in fata picilor. Eu i-am zis o data Mayei dute-n p.. mati, si de atunci tot spune mati , e bine ca i-a ramas doar partea a doua.. si radeee, de unde si-or fid and seama ca e o prostie?!?!
riloasa – da ce fericit era Mihaita pe snowmobile.
Karra 0- dulce foc winnicu , da filmu nu l-am gasit, sau inca nu l-ai pus?!?!? mai caut maine, oi fi prea adormita. Iar am vazut o multime de poze, care mai de care mai frumosi, isteti pe toti.
Maya e bine, vesela, vrea toata ziua afara si nu ar mai intra in casa, nu stie sa numere, dar stie 3 culori: rosu, galben, albastru. Fara nici o legatura cu steagul Ro, le-a invatat de la bilutele de la xilofon (cu care inca se joaca). Am surprins-o intr-o zi punand bilutele la locul lor, dar le ducea intai deasupra gaurilor care nu trebuie si spunea niuuu, si cand ajungea la cea care trebuie isi facea bravoooo . E dulce foc, cand se joaca singurica si nu numai, evident, ca doar e a mea .
Ii place sa-i arat animalele de la Ferma (multumesc Tzuna pentru joc) dar mai ales sa joc jocul ala cu adunat oua, sa o vedeti ce aplauda cand prind ouale si ce figura face cand mai sparg din ele.
Ii place povestea ursul pacalit de vulpe si tot vine cu carticica sa-i citesc si apoi isi ia toti ursuletii la rand si-mi arata ca nu au coada si-mi arata cu degetul pulpea de pe carticica. Am incercat astazi sa o filmez cand imi spune literele, dar nu mi-a iesit cine stie ce, ca n-am orientat bine camera, mai incercam si maine. La poezii am ramas la catelus cu parul cret (care-n carticica noastra e diferita de cum o stiam eu cand eram copil), vine cu carticica sa i-o spun, eu i-o spun, ea ma aproba, dar nu repeta nimic dupa mine, ii place sa arate pozele de pe carticica si sa ma lase pe mine sa-i citesc.
Gata, ma duc la somnic
pup tot stupul
Crina & Maya Georgia
Decembrie 2008
elpower spune:
De aici inteleg perfect ca Maya nu e Berbec. La noi florile alea ar fi fost mancare pentru rate demult.
Vreau si eu sa vad filmuletul cu Raul si literele. Nu l-am vazut si nu stiu de unde sa il iau.
Mada_roz si bebelina ce mai fac? Ca m-am trezit azi noapte intrebandu-ma cum s-o decurca oare?
Raisa o dulce! Si cat vorbeste! Iar tati mai mult o incurca .
Rein, ei cu ale lor, noi cu ale noastre. Nici ca la noi, cezariene sau induceri pe banda ca n-are dr chef sau timp sa astepte sa iese cand e pregatit bebe. Probabil ca si la ei se exagereaza ca si la noi, dar pe cealalta parte. Adica ei cu naturalul, noi cu cezariene la greu....
Pupam Tudoru' sa iese mai repede caninii si sa nu il mai supere atat sa treaca repede raceala.
Si Theei ii da una din masele, a cincea, dar se chinuie de 2 luni sa iasa. Acum o fi mai pe iesite ca prea roade tot ce prinde. Si-a ros toate suzetele si ar fi fost un momnt bun pt renuntat daca n-ar fi coincis cu mutarea asta. A inceput sa ceara oala, dar cred ca de drag ce i-o fi ei sa stea acolo 2 secunde sa se ridice, sa stea iar, ca de facut...altadata...poate.
Gaia.Nevia mortal Teo!
Karraaaaa, unde e filmuletul?
Lapte ... noi tot pe Topfer 3 o tinem si, daca ne tin buzunarele, ii dam inainte pana la 3 ani cu el.
Periuta de dinti .... colgate smile, dar mi se pare tare. Cand ajung pe la vreo farmacie, incerc si altceva.
Pasta .... nenedent. Nu dau fluor, dar la toate pastele cu fluor gasite zicea ca nu se inghit. Oricum, la noi in cartier saraca oferta la paste pt bebe.
Aparat de aerosoli ... am si eu in plan sa iau. Nu stiu daca voi avea creodata succes sa o pun sa stea 15 minute cu fata-n aia, dar incercam.
Ce mai era? aaa. da. Thea tot nu stie culorile , dar stie ca buni e la "dadasani" = Dragasani, mamaie, muma si tataie la "Meteteshti" = Mlecanesti, Teo si Alex, cumnata si cumnatul, la "biu" = Sibiu si Thea, tati, mami, Iulia si Ovi, sora-mea si cumnatu-meu, la "iova" = Craiova
Scuze daca sunt greseli, dar "laptoptu", cum ii zice Thea, are tastatura nemteasca .
Va pup si somn usor!
Ela si Thea-Ioana, darul meu de la Dumnezeu - 26 martie 2007
elpower spune:
Aha, si am auzit-o si pe Veve numarand!!! Tare scumpa mai e!
Ela si Thea-Ioana, darul meu de la Dumnezeu - 26 martie 2007
Crina_mio spune:
Ela - uite filmuletul cu Raul
Pai ea a hotarat sa nu fie berbec. Daca venea pe lume cand a vrut doctorul, ar fi fost berbec, asa e taur.
Crina & Maya Georgia
Decembrie 2008
gaia.nevia spune:
Rein, te inteleg si cred ca nu se supara nimeni ca le zici aici...
Inainte de prima nastere am facut curs de Lamaze... guess what, american stuff... si am fost cat se poate de convinsa sa nasc cat se poate de natural.
Ce s-a intamplat de fapt... nu stiam care e toleranta mea la durere. De unde sa stiu? Nu stiam ca poti sa simti cum ti se despart oasele bazinului ca sa treaca civeva pe-acolo...
Si am avut "noroc" sa nu simt nicio contractie pana la dilatatie 7... apoi m-a sfartecat de am murit.... si umblam dupa aia pe acolo sa imi dea epidurala.
Care n-a prins. Am avut travaliu 17 ore, eram sfasiata de durere si oboseala, o mana aproape mi-am rupt-o dand in perete ca sa nu urlu, ca ma facutsem de bascalie, ma urau toate gravidele din zona, si ma durea si in gat. Si cand a fost sa imping... nu mai puteam, si a venit Tutu cu pompita de vacuum.
A fost cum vreti numai placut nu. Si inca ma bucur ca nu a fost nevoie de cezariana. Lui bebe nu i-a fost bine, era mov-albastrui si statuse prea mult fara lichid (17 ore, ca mi s-a rupt apa la inceput de tot).
Asa ca am dat in .... Lamaze si naturalu de dragu naturalului...
La Raducu am facut epi din timp, nu am simtit absolut nicio durere pana nu mi-a venit sa imping (aia doare al naibii, dar decat cezariana, ma rog! e naturalul acceptabil, dupa parerea mea). Si am nascut in jumatate de ora. Odihnita, vesela, am binedispus tot salonul de plangacioase. Nu se compara cu ce a fost la Teo. Si doar tot nastere naturala a fost. Adica, nu am taietura pe burta, ci intre craci.
Am impins copil afara, nu l-a scos cineva din burta in timp ce eu dormeam. Suficient de natural doamnelor pentru mine...
Si amintirea e placuta, si as mai face-o odata.
La noi in spitale se exagereaza prea mult in ambele sensuri. Sunt spitale unde se accepta greu cezarienele, si te lasa sa te chinui pana la loc comanda. Am o prietena cu o experienta ORIBILA care s-a sfarsit cu o cezariana si mai ORIBILA, si nu pentru ca asa a vrut ea, ci asa a decis medicul.
Macel, dupa parerea mea.
Si alte spitale care accepta sa faca cezariene cand nu e nevoie. Dar aici nu ma bag, cine alege portofel din proprie initiativa, e problema personala...
Asa ca... sa nu exageram, ca nu e sanatos.
Tie, bafta si sa fie cum vrei tu. Usor si placut. Eu asa simt despre nasterea lui Radu, si ma bucur tare ca a vrut Dumnezeu sa mearga asa bine.
Ada, mama de baieti:
Teo (10 aprilie 2007) si
Radu (22 octombrie 2008)
povestea nasterii
my blog
Topic: mama... de mai multe ori!
Topic: nu renunta! Informeaza-te!