Ce vrea sa imi spuna fetita mea?

Ce vrea sa imi spuna fetita mea? | Autor: Selene_Bunny

Link direct la acest mesaj

Daria are acum aproape o luna. De cateva zile, ma confrunt cu niste probleme pe care nu stiu cum sa le interpretez. Poate s-au confruntat si alte mamici cu ele, acum sau mai demult, si stiu sa-mi dea vreun sfat. Mai exact:

1. Plange foarte mult. Peste zi, are perioade de 2-3 ore in care nu face decat sa planga. Incepe normal, cu planset (tonalitatea 1), apoi o da in planset cu tremurat sonor la sfarsit (tonalitatea 2), apoi in planset cu tipete (tonalitatea 3), si apoi, intr-un urlet de nu mai auzi nimic (tonalitatea 4)... Nu stiu de ce, in timp ce plange, se chirceste, se zbate, strange picioarele la piept si tot asa... Sa fie colicii de vina? Cand elimina cate-un gaz sau reuseste sa faca treaba mare, se linisteste putin, dar nu dureaza mult si o ia de la capat... I-am dat picaturi sab simplex, degeaba... O legan, ii cant, toate functioneaza pana la un punct...

2. Sta la san mai mult ca de obicei. De obicei insemnand cam 25 de minute la fiecare san. A avut o zi in care a stat la san vreo 2 - 3 ore, cu mici intreruperi (scapat sanul din gura, adormit), si tot nu s-a saturat! Apoi, la inceput, respinge sanul si ma impinge cu manutele, dupa care se arunca asupra lui ca disperata! De ce? Nu inteleg ce o determina sa faca asta... Este posibil ca laptele meu sa nu o sature? Cantitativ si calitativ? Eu sunt vegetariana, este oare asta o cauza pentru care ar suge si ar tot suge?

3. Nu mai vrea sa doarma in patutul ei, numai in patul meu, cu mine. Sunt varza de nesomn, stau cu ea pana pe la 1 - 2 noaptea, o legan, o adorm, si cand o pun in patut, la nici doua minute, incepe sa planga... Si plange, si plange, pana nu o mut in patul meu, nu se linisteste, si acolo adoarme cu suspine, mi se rupe inima... Culmea ca, peste noapte, nu se trezeste decat de maximum doua ori, si atunci mananca f. putin in comparatie cu restul zilei, dupa care adoarme la loc... Programul ei de somn e dat peste cap, are zile in care se scoala din 3 in 3 ore, zile in care urla doua ceasuri, mananca doua ceasuri si doarme un ceas, si zile in care doarme si cate 4 - 5 ore, cum a fost si azi, a adormit la 9.30 dimineata si s-a trezit la 14...

Daria Nandini

http://b1.lilypie.com/KfqTp2.png

Am adus pe lume o minune!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns spic de grau spune:

Of Selene, pupici dragei de Daria!

Ce ma gandesc eu:

- cnd plange, si e nelinistita: las-o doar in pampers, si bag-o efectiv la tine in san, sa fiti piele pe piele. Sa iti auda bataile inimii, sa te miroasa, sa te simta. Ar putea sa o calmeze.

- cred ca nu e bine sa o lasi atat de mult (2-3 ore la san). Incearca sa limitezi la maxim 30minute. Apoi daca adoarme o pui in patut usurel, sau in transat. sau pur si simplu o tii in brate.
Ma gandesc ca nu e bine sa aiba tzitzi in gurita atata timp. Poti eventual sa inlocuiesti tzitzi cu o suzeta...

- Ptr dormitul cu tine in pat. Ma gandesc ca nu te poti odihni nici tu cum trebuie ca te gandesti ca ai putea sa te intorci peste ea.
In patut la ea: pune o paturica pe care o rasucesti la capete sa formezi un cosulet. In cosuletul respectiv, pune un tricou de-al tau. Dar un tricou pe care l-ai purtat o data. Sa iti simta mirosul.
Cosuletul o va face sa nu trasara - ca ei sunt obisnuiti sa fie inghesuiti si se panicheaza cnd se trezesc in ditamai patul.

Eventual inregistreaza-te cnd ii canti, si pune sa te auda tot timpul. (ma gandesc ca mai faci si tu o mancare, mai un pic de curatenie, nu poti sa stai numai langa ea).

Si daca vezi ca te vrea si nu se poate altfel - cumpara si tu o esarfa d-aia mare, si atarn-o de tine. Nu te gandi ca se rasfata, sau ca se obisnuieste asa. E la inceput si are nevoie de tine.

Insa si tu ai nevoie de somn. In ritmul asta dai in depresie!

Pup,

lui David Andrei 4.5 ani si 35+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ioana_77 spune:

1. Cred ca da, colicile sunt de vina. Fii-mea nu a avut probleme deloc cu burta, in schimb fii-meu s-a chinuit rau. Si acum mai are o sensibilitate. La fel se linistea dupa ce elimina gazele. La inceput era constipat - l-am lasat si 10 zile fara scaun, alaptat exclusiv fiind si dupa ce iesea afara la cateva minute iar incepea sa trambiteze. Dr ne-a spus ca s-ar putea sa aiba o intoleranta la lactoza. SI eu il leganam pana ma dureau mainile, il pasam la sot si tot asa, pana se linistea. Crizele erau numai seara.

2.Sta mult la san. Stomacelul lor trebuie sa digere o masa, asta inseamna ca macar un interval de 1,5 ore trebuie lasat intre supturi. Ai incercat sa-i dai suzeta? Suptul o linisteste, dar daca suge lapte incontinuu e normal ca burtica sa fie data peste cap.

3. Daca pe ea o deranjeaza burtica si simte un disconfort, normal sa vrea sa doarma cu tine, se simte in siguranta. Fii-mea si acum la 3 ani cand se simte rau este disperata sa stea lipta de noi.
Eu sunt una din mamele care si-au culcat copiii in patutul lor de la inceput. SI acum, il adorm pe Stefan langa mine si-l mut in patutul lui si doarme singur in camera. amandoi au dormit separat dar in aceeasi camera cu mine pana la 6 luni, ca sa-mi fie mai usor cu trezitul pt alaptarile nocturne. Acum fac naveta intre camere

Te asigur ca in timp isi va forma un program. Este greu la inceput, incearca sa ceri si ajutorul sotului si in curand o sa va bucurati din plin de comoara voastra.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ioana_77 spune:

Tot eu
Am folosit mult wrap-ul la Stefan, uneori numai asa il puteam adormi/calma.
EU pe amandoi i-am infasat mult timp la somn, spre 3 luni aproape. Are dreptate Spic de grau. Dupa ce-au stat 9 luni inghesuiti in burtica, sunt unii carora nu le place spatiul prea mare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aldaesme spune:

Citat:
citat din mesajul lui Selene_Bunny

Daria are acum aproape o luna. De cateva zile, ma confrunt cu niste probleme pe care nu stiu cum sa le interpretez. Poate s-au confruntat si alte mamici cu ele, acum sau mai demult, si stiu sa-mi dea vreun sfat. Mai exact:

1. Plange foarte mult. Peste zi, are perioade de 2-3 ore in care nu face decat sa planga. Incepe normal, cu planset (tonalitatea 1), apoi o da in planset cu tremurat sonor la sfarsit (tonalitatea 2), apoi in planset cu tipete (tonalitatea 3), si apoi, intr-un urlet de nu mai auzi nimic (tonalitatea 4)... Nu stiu de ce, in timp ce plange, se chirceste, se zbate, strange picioarele la piept si tot asa... Sa fie colicii de vina? Cand elimina cate-un gaz sau reuseste sa faca treaba mare, se linisteste putin, dar nu dureaza mult si o ia de la capat... I-am dat picaturi sab simplex, degeaba... O legan, ii cant, toate functioneaza pana la un punct...

2. Sta la san mai mult ca de obicei. De obicei insemnand cam 25 de minute la fiecare san. A avut o zi in care a stat la san vreo 2 - 3 ore, cu mici intreruperi (scapat sanul din gura, adormit), si tot nu s-a saturat! Apoi, la inceput, respinge sanul si ma impinge cu manutele, dupa care se arunca asupra lui ca disperata! De ce? Nu inteleg ce o determina sa faca asta... Este posibil ca laptele meu sa nu o sature? Cantitativ si calitativ? Eu sunt vegetariana, este oare asta o cauza pentru care ar suge si ar tot suge?

3. Nu mai vrea sa doarma in patutul ei, numai in patul meu, cu mine. Sunt varza de nesomn, stau cu ea pana pe la 1 - 2 noaptea, o legan, o adorm, si cand o pun in patut, la nici doua minute, incepe sa planga... Si plange, si plange, pana nu o mut in patul meu, nu se linisteste, si acolo adoarme cu suspine, mi se rupe inima... Culmea ca, peste noapte, nu se trezeste decat de maximum doua ori, si atunci mananca f. putin in comparatie cu restul zilei, dupa care adoarme la loc... Programul ei de somn e dat peste cap, are zile in care se scoala din 3 in 3 ore, zile in care urla doua ceasuri, mananca doua ceasuri si doarme un ceas, si zile in care doarme si cate 4 - 5 ore, cum a fost si azi, a adormit la 9.30 dimineata si s-a trezit la 14...

Daria Nandini

1. Cred ca ti-ai dat singura raspunsul. De regula cand plang si se chircesc sunt colici. Minuni impotriva lor sunt prea rare...dar trec de la sine la trei luni. Uneori ajuta ceaiurile de fenicul si anason...baute de mama (eu nu am dat niciodata feteti mele ceai...pana acum si are inspre 8 luni).

2. Toti copii au niste puseuri de crestere, cateva zile in care mananca de nu iti vine sa crezi. Mie din maternitate mi s-a atras atentia ca in jurul a 2-4-6-12-18 saptamani se afla aceste puseuri de crestere care dureaza intre o zi si trei zile si in care copilul e infometat ca lupul. Am avut si eu experiente cu alaptat ore intregi, apoi pauze mici in care sotul imi lua fata sa mai pot dormi nu ami mutl de o juma de ora si apoi reluat alaptatul. In acele zile ostul efectiv ma hranea ca pentru asta nu mai aveam timp. Initial m-am speriat, apoi asistenta maternala mi-a reamintit de pusurile astea si m-am linistit. Am trecut de ele...nu i-am refuzat fetei sanul deloc zilele alea si apoi totul a revenit la normal.

3. Eu n-am dormit niciodata cu fata in pat insa a avut o perioada cand daca ajungea in patul ei plangea enorm si daca o puneam in patul nostru se calma si adormea instant. Din nou sotul a stat sa cugete care e diferenta dintre paturile noastre - pur tehnic, nu psihic sau altfel. Diferenta mare era, patul nostru era deja incalzit de noi patul ei era rece. I-am pus deasupra cearceafului o paturica calduta si am culcat-o peste paturica nu a avut nici o problema sa adoarma. Utilizam si in ziua de azi acest truc ...Nu zic ca functioneaza la toata lumea, dar exista o sansa.

Acestea fiind spuse iti doresc multa sanatate, dragoste si putere!!!

Esme

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Selene_Bunny spune:

Fetelor, ce rapid v-ati mobilizat, multumesc!

spic, i-am facut cosulet, cum spui tu, degeaba. O sa incerc si faza cu tricoul... Chestia cu "piele pe piele" functioneaza, dar e si epuizanta, ti-am zis, cum o las "din mana", cum o da in plans... Culmea ca in patul mare ii place mult, acum doarme singura in patul meu, ii place sa se platzeasca, cred ca seamana cu mine, la faza asta...

M-am speriat si eu la faza cu 2 - 3 ore de stat la san, dar ziua aia a fost crunta, teribil ce-a putut plange... A adormit pe burta, cu burta lipita de burta mea si cu capul in dreptul inimii... A functionat asta si acum vreo doua zile, insa ai dreptate, eu nu dorm bine, de grija ei, plus ca eram si eu pe adormite, si ea aluneca de pe mine pe pat, iar eu visam ca se urcase Cora, cateaua, cu labele pe mine si ma apasa tare-tare...

ioana, nu-i place suzeta, o scuipa...

4. Daria n-a nascut cu 3.500 de grame si 57 de cm. Nu a fost si nu este un bebelus rotofei, e lunguta si slabuta. Din maternitate a iesit cu 3.240. Acum (ieri) avea 3.650. Nu e cam putin?

Inca are urme de icter, motiv pentru care maine mergem la analize.

Daria Nandini

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kitzy spune:

Selene Daria e copia fidela a lui Dienuta mea, la fel era si ea, plangea mult, avea colici, sigur si colicii sunt de vina la puiu tau, Diana urla de durere la mine in brate, ore in sir, zilnic de la 18-24 mi se rupea sufletul de mila, asta pana pe la 10-12 saptamani, nici la noi n-a functionat sab simplex, i-am luat sirop calma baby, singurul care a functionat, in 10 min o linistea. Cu somnul nici acuma nu doarme toata noaptea la ea in pat, langa mami e cel mai bine si chiar si acolo mi se mai trezeste, deci, o sa fie un pic greu pana isi face un program si ea.
Cu alaptatul e prea mult s-o tii atata la san, si eu am avut perioade cand stateam cu ea la san cu zecile de minute, dar din pacate la mine nu mai era laptic destul si trebuia sa-i dau completare, incearca si asa, poate nu se satura, da-i un pic completare si vezi dupa-aia cum se comporta.

Poze Diana
www.youtube.com/watch?v=L05Y1MeutPA" target="_blank">Montaj Diana
Povestea nasterii

de Diana (24.04.2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kitzy spune:

Suzeta nici la Diana nu i-a placut pana pe la 4 luni, atunci a acceptat-o, macar nu mai plangea atata.
De dormit pe burta mea, ea a dormit asa pana pe la 7 luni, mai ales noaptea cand n-o potoleam altfel, era grea deja, imi apasa coastele, da pt ea am rabdat, acuma nu mai sta, ca se intoarce imediat pe spate

Poze Diana
www.youtube.com/watch?v=L05Y1MeutPA" target="_blank">Montaj Diana
Povestea nasterii

de Diana (24.04.2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nicolest spune:

Buna,
Eu zic ca fetita are colici si de aceea plange atat de mult. Nu incerca cu Sabsimplex si alte medicamente ca nu o sa ai nici un rezultat pana nu ii scoti gazele ....insista cu scosul gazelor astfel o sa planga continuu pentru ca o doare burtica.
Uite cateva metode de scos gazele: o iei pe umar mai sus cu capul deasupra umarului astfel incat sa se exercite o oarecare presiune pe burtica si faci unfel de balas de pe un picior pe altul dar pai apasat ... la mine nu prea a mers asa ca eu saream efectiv cu ea in brate pana scotea gazul si apoi se linistea. O alta metoda eficienta e sa o tii cu burtica pe mana ta cu capul in barbie si sa o freci pe spate pana eructeaza.
Dupa parerea mea daca nu ii scoti gazele o sa planga mereu ... fetita mea scotea si cate 7-8 gaze la o masa.
In legatura cu alaptatul prelungit nu e o solutie, din experinta iti spun ca ajungi sa te enervezi si tu si copilul si pana la urma tot nu se satura. De ce nu folosesti o pompa de san si apoi sa-i dai lapticul muls cu biberonul ... cele electri sunt foarte bine si in acest fel se satura si bebe si nu mai esti nici tu asa obosita.
Unii copii sunt mai lenesi sau mameloanele mamei nu sunt bine formate astfel incat alaptatul la san devine un calvar .... eu am folosit pentru ajutor si niste protectoare din plastic asa a mers mai bine.
Oricum sa nu renunti sa-i mai dai lapte de la san desi cu lapte praf e mult mult mult mai comod din aceasta cauza multe mamici renunta la alaptarea naturala sub diferite pretexte.
Sper ca am fost de folos.
Bafta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns beshter spune:

Selene,

sa-ti traiasca fata si sa se termine repede perioada asta mai grea!
Hai sa zic si eu ceva - pana vine Ellis si zice si ea - singura chestie care a ajutat la colicile lui Gabriel (si au fost niste colici ingrozitoare) a fost Colic Baby de la Erbavita.
Tot ce au zis fetele mai sus ajuta - si tinutul piele pe piele si dat san tot timpul etc. Incearca si Colic Baby asta. E natural 100% (fructe macerate) si fara conservanti.
Sanatate maxima!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Selene_Bunny spune:

Bun, fetelor, o sa incerc. Acum iar plange. A dormit de la 4 la 5.30, am fost la ea, am schimbat-o, hranit-o, alintat-o, si acum iar e vacarm... Of, of...

Daria Nandini

Mergi la inceput