Ce vrea sa imi spuna fetita mea?
Raspunsuri - Pagina 3
Olgutzika spune:
Absolut de acord cu Sabina!
Selene, daca are dureri de burtica, suplimentul de formula peste alaptare nu va face decat sa i le amplifice. In plus, eu chiar nu cred ca are nevoie de supliment si ca nu foamea e cauza plansului ei, ci nevoia de TINE, MAMI! Nu incerca sa o respingi ( respingere=lasat in patutul ei, luat de la san, alimentare la program si nu la cerere ), nu vei face decat sa ii potentezi suferinta.
Uite aici http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=130732 un subiect unde vei gasi multe sfaturi utile, mai ales din partea Sabinei si a Gazellei.
Olga mamica de Ioana-Sofia, 25 feb 2008
bebelusi spune:
Selenuta eu din pacate nu am experienta si nu te pot ajuta dar cred ca fetele ti-au dat foarte multe sfaturi utile, incearca si vezi ce merge. De asemenea au dreptate fetele ca daca tu esti stresata ea simte. Presupun de asemenea ca e greu sa nu fii in momentele astea....
36+ Vlad Mihai
AMR 4 saptamani
"Cel mai mare dar primit de o femeie in viata este acela ca poate da nastere"
ralcat spune:
In primul rand sa-ti traiasca puiutza, sa fiti sanatosi toti si sa aveti o viata cat mai frumoasa impreuna.
Draga mea cred ca fetita ta ar vrea sa-ti transmita cam asa:
- o doare burtica de la colici. cand e toata covrigel si se inroseste, e de durere. incearca daca ii dai sab simplex sau bonnisan sa i le dai dupa ce alaptezi, nu inainte cum zice prospectul. Pe mine asa m-a invatat neonatoloaga cand l-am adus acasa pe piticot, explicatia fiind ca luate dupa ce e alaptat copilul atenueaza foarte mult spuma laptelui care se formeaza in stomacel dupa ce suge puiul (ca atunci cand torni lapte de sus intr-o cana, spuma aia e plina de aer care trebuie eliminat de bebe si tocmai acest proces e asa dureros). Tot ca sa-i usurezi viata trebuie sa inveti sa o ragai mai bine. Asta pentru mine a fost o proba de foc, ca niciodata nu stiam daca tin bine cupilu pe umar, daca dau palmutele pe spate prea sus, prea jos, prea incet, prea tare ... daca ai o mamica mai cu experienta pe langa tine, cred ca e momentul sa-ti arate ce si cum e cu eructatul.
Un alt motiv al durerilor de burtica poate fi alaptatul prelungit. Stiu ca nu eu sunt cea care trebuie sa juidece, al meu sugea si cate o ora jumate de putoare ce era ... dar, tot de la neonatoloaga citire: intre alaptaturi trebuie sa treaca minim 2 ore ca sa poate digera lapticul si o tura de alaptare trebe sa dureze maxim o ora. Asa ca daca adoarme in timp ce suge, pregateste-te cu tampoane inmuiate in apa rece, da-i printesei pe nas si daca tot se trezeste frustrata va papa cu foc ca sa-i treaca nervul.(am testat-o pe fiumeu, merge). Nu-i da extra lapte praf, nu e cazul.
- are nevoie de mami ca sa se linisteasca. contactul cu pielea ta, cu mirosul tau, ritmul inimii tale ... le stie cel mai bine si atunci cand e intr-o stare de disconfort numai mami o poate calma si linisti.
- cat despre program de somn ... la o luna ... asta suna la mine a film sf
- si as zice ca-ti mai transmite ca ai nevoie de rabdare, putere si nervi de fier.
La mine perioada de plimbat pruncul cum 20 din 24 ore, 7 zile din 7 a durat cam primul an din viata lui. Si nu in motive de colici ... ci de dorinta de a fi lipit de mami non stop. Doctora ne-a zis ca iesind la limita prematuritatii simtea mult mai mult nevoia de contact fizic asa ca ... daca dormeam 3 ore pe zi ziceam ca l-am apucat pe D-zeu de maini nu de picioare. Iti doresc ca la tine sa fie mai cooperanta piticutza.
Copiii merita tot efortul nostru
Alex, Andrei,
Ecaterina, Silviu,
Selene_Bunny spune:
Noi ingrijorari
Fetelor, am citit ce-ati scris, am si bagat la cap cat am putut de mult. Ce s-a mai intamplat:
Fiind diagnosticata de medicul de familie cu "icter prelungit" si avand bilet de trimitere la sectia de Pediatrie, am fost luni la control si azi la analize. Doctorita care a vazut-o azi s-a cam ingrijorat, a vrut sa ne interneze, a zis ca fata e galbena si slaba. De precizat ca ei calculeaza cresterea in greutate in functie de greutatea avuta la nastere. Deci, daca luni avea 3.650 si la nastere, 3.500, cred si eu ca e o problema, si mie mi s-a strans inima... M-a intrebat doctorita daca am lapte suficient. Am, dar nu stiu daca e bun calitativ. Mi-a zis sa-i fac proba suptului, ca normal este sa suga 120 de ml (sau grame) la varsta asta (28 de zile azi). I-am facut-o. Am lasat-o 20 de minute la un san si cam tot atata la celalalt. Zic "cam tot atata" fiindca e mult prea linistita azi, fatza de cum era pana acum! Tot adormea la san si tot trebuia s-o trezesc, pana cand a adormit de-a binelea... Diferenta a fost de 100 de ml (grame). OK, zic eu. Dar de ce nu ia in greutate??? Analize, in special pentru ficat, bilirubina, transaminaze, ALAT etc.
I-am dat si aseara Sab Simplex, dupa masa. A dormit de la 12 noaptea la 8 dimineata!!! S-a trezit o singura data, la 4, a supt de cateva ori, maximum 5 minute, si iar somn!!! Pe urma a mancat putin la 8, nu normal, ca trebuia s-o duc nemancata la analize, si a dormit pana la 1!!! Acum iar doarme!!! Nu-mi place cand urla 2-3 ore, dar nici cand doarme asa, ma sperie...
Si doar ce-i spusesem doctoritei ca nu e un copil bleg, apatic, somnolent...
Legat de contactul fizic: mie imi place ca doarme cu mine, chiar daca patul e de o persoana si incapem cu greu amandoua. Ieri i-am asezat pe burtica o carpa inmuiata in apa calda. A urlat de zici c-o taiam! Ceea ce iar mi se pare f. ciudat! Si la masaj circular urla, mai ales daca i-l fac direct pe piele! Cum ii ating zona din jurul buricului, cum e jale! De ce, pisicu' stie! Poate nu-i placea ca era mai dezbracata... Dar masajul nu prea functioneaza nici cand e imbracata... Poate sensul de masare nu e bun, nu stiu ce sa mai zic, de la dreapta la stanga, circular, ziceti voi? Of, of...
Leganatul, cantatul, ascultat muzica, OK, in general...
Daria Nandini
http://b1.lilypie.com/KfqTp2.png
Am adus pe lume o minune!
nemora spune:
mi-a zis si mie pediatra ca e ceva problema la copiii cu icter prelungit. mai intereseaza-te si la alti medici
nu-i face proba suptului, ci vezi cat mananca la 24 de ore, adica: tine-o cu exact aceleasi haine (inclusiv sosete) si cantareste-o doar intre schimbatul scutecelor. ar trebui sa manance ceva peste 100 de ml/kilogram corp/24 de ore
deci la 3500 kg ar trebui sa manance minim 450 ml/zi (cam)
AYSHA 2 spune:
1. are colici
2. masajul pe burtica in sensul acelor de ceasornic, deci de la stanga la dreapta, incearca flatulin
3. daca ii dai mai multe tipuri de siropuri anticolici (recomand: sab simplex, nu e medicament, grip water baby din ala cu efect sedativ si bonisan)alterneaza-le
4. colicii se calmeaza cel mai bine cu caldura pe burtica, eu am folisit cu succes o perna electrica pe un scutec de finet, in brate pe umar, se calma si adormea
5. vrea in brate si cu tine in pat din cauza durerilor, astia sunt copiii cu colici, se obisnuiesc in brate !!!!! eu l-am carat asa pana la 7 luni cand a stat in fundulet, desi nu mai avea colici de la 3 luni jumarte
6. e mai important decat orice am scris pana acum a luat putin in greutate, cauza poate fi cantitatea de lapte sau altceva, nu stiu,
7. curaj, am trecut si eu prin acelasi calvar, ma infior cand imi amintesc
Selene_Bunny spune:
spic si cine m-a mai intrebat, eu ma ocup de copil in proportie de 90%.
De ce:
1. Stam la matusa mea, ea m-a ajutat mult cu nasterea si ma ajuta si acum pe cat poate, dar e f. ocupata cu serviciul si familia ei - o avem pe bunica in ingrijire, ea e la pat, cu accident vascular cerebral si un brat fracturat (dezechilibrat si cazut).
2. Nu sunt casatorita cu taticul Dariei (am scris ce si cum pe alta arie), el e la 600 de km distanta de noi - eu sunt in Cluj acum, el, in Galati.
3. Mama mea nu locuieste in Cluj si nici nu e pensionara, sa poata sta cu fetita.
Daria Nandini
http://b1.lilypie.com/KfqTp2.png
Am adus pe lume o minune!
karula spune:
Selene, incearca sa n-o mai muti la celalalt san deloc. Suna ciudat... Mai ales daca are icter, deci e mai lenesa, cred ca de fapt ea nu ajunge niciodata sa goleasca un san, adica sa ia exact laptele mai gras si mai nutritiv. Un san gol nu e un san detensionat, moale, nu asta e criteriul, mai ales ca sanul NU se goleste niciodata definitiv.
lisa79 spune:
selene,dariuta. multa rabdare si bafta multa. o sa treci tu cumva si epste asta.
38S+sa fii alaturi de noi pana ne nastem sanatoase!
AMR 2 sapt pana sa o cunoastem pe Ana Teodora
Olgutzika spune:
Selene, e prima oara cand aud ca se calculeaza luarea in greutate raportandu-se la greutatea de la nastere, si nu la cea de dupa scaderea fiziologica...
Laptele tau e foarte bun, chiar vegetariana cum esti tu. Nu iti mai pune problema asta niciodata! Karula ti-a dat un sfat excelent, un san la o masa. Laptele satios este cel dinspre sfarsitul suptului, uite aici o explicatie mai academica http://www.kellymom.com/bf/supply/foremilk-hindmilk.html. Poate fi un motiv pentru care Daria nu a luat in greutate ca la carte si faptul ca ea nu ajunge intotdeauna la laptele mai gras si mai hranitor.
Somnolenta poate fi data de icterul prelungit. Astept cu "nerabdare" sa ti se prescrie eternul fenobarbital, sau sa ti se recomande intreruperea alaptarii ca modalitati de tratare a icterului. Sophie a scapat de icter dupa 6 saptamani, timp in care am refuzat tratamentul cu fenobarbital si am continuat alaptarea, si, la 6 saptamani, a devenit si copilul meu roz si frumos. Nu o lasam insa sa doarma mai mult de trei ore legate, cand o trezeam si o puneam la san.
E drept ca eu nu am avut de a face cu colicii, dar fetele de la odiseea mea foloseau cu succes pentru alinarea lor feonul, tinut cu aer cald deasupra burticii ( ai grija cum il reglezi si la ce distanta il tii de ea, sa nu o arzi ).
Olga mamica de Ioana-Sofia, 25 feb 2008