in aceeiasi casa cu soacrii

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns bobocel_07 spune:

Multumesc de raspuns fetelor.Sunt casatorita de 3 ani si tot de atunci stau cu soacra.La inceput mi-a fost foarte greu sa ma acomodez cat de cat pentru ca nici acum dupa 3 ani nu m-am acomodat cum trebuie.Noi vrem sa ne luam un apartament sau macar o garsoniera insa acum ne este imposibil, oricum intr-un viitor apropiat vom face pasul sper sa fie cat mai repede.

alexia_07

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Pico spune:

hahahahahace m-ati distrat..si sa nu credeti ca rade una care nu a avut de a face cu soacra.
Eu sunt maritata de 6 ani si tot de atunci stau si cu socrii.Nu am vrut sa stam impreuna dar sotul meu s-a implicat f.mult in constructia casei(este un duplex cu dormitoare separate,bucatarii separate dar livingul si scarile prin care se face accesul al etaj precum si etajul sunt comune).Deci duplex dar fara perete despartitor.Chiar si asa nu pot spune cate mi-am auzit mai mult sau mai putin voalat.
OOhhooo,nici nu mi-ar ajunge forumul sa va povestesc plus ca am "norocul" ca sotul meu sa aiba cordonul ombilical netaiat.Din fericire,socrii mei urmeaza sa se mute in cateva saptamni.
Ultima data,cel mai tare,m-a enervat soacra-mea cand, dupa ce am muncit SINGURA sa-i tin lui Iasmine petrecerea de 1 an,am avut mai mult de 20 de invitati si o masa imbelsugata,soacra'mea imi spune ca ea nu a mancat salata boeuf pt ca nu era ornata.
Mentionez ca salata era ornata,altfel nu o puteam pune pe masa,insa nu era ornata cum o face ea ci altfel!
Desi inainte imi spusese zeci de mii de rautati,tot nu-mi venea sa-mi cred urechilor.Asa ca.....
Mi-am auzit comentarii referitoare la cum ma imbrac,dezordinea pe care o am in sifonier,modul in care imi cresc copii(ca de ce nu le dau bomboane si ciocolata..celor mici mai ales,ca fructele se pot manca si de pe jos ca fac anticorpi,ca.....,ca....,ca.....)ca e dezordine la noi,bla,bla,bla,ca am mult de spalat si de calcat(nu pt ca suntem multi dintre care 2 copii mici..ca ioana e mai mare)pt ca mi le strang,ca nu le fac la timp(mentionez ca toate grijile gospodariei cad in grija mea)ca nu bag destule rufe in masina de spalat....etc.
Plus multe situatii dintre cele de mai sus.Nu se poate abtine sa nu isi bage nasul.E bolnava de curiozitate.
Si pe mine ma enerva ca de multe ori,desi stia ca tocmai am gatit venea si le imbia pe fete si pe radu,cu mancarea ei.Poate par copilarii dar pica f.nasol.
Mi-a spus ca e ceva in neregula cu mine,ca tre sa merg sa ma vada un saman..ea le are cu chestiile astea.Ma rog,multe.
Bine ca se muta.

Raluca , Ioana Carrina(09.04.2003), Maria Carolina( 26.11.2005)si Ana Iasmine(06.10.2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nona_denis spune:

Mai fetelor, eu stau cu mama, dar aceleasi probleme le am.
Ba ca am dezordine, ba ca fac prea multa curatenie( cum o mai fii si asta? ), ba ca cheltuiesc prea mult pe mancare , ba ca... ba ca... Nici cand spal nu e bine, nici cand gatesc nu e bine. Vine si ma controleaza in cratiti, in frigider, in dulap. Cand mergem la cumparaturi vine mot sa vada ce am luat. Daca ii iau si ei ceva " nu trebuia", daca nu-i iau " ai luat si tu ceva bun?"
Si dupa ce ca trebuie sa suport astea, bineinteles ca si pe sotu il enerveaza si mai trebuie sa suport si " iar ne cauta in frigider?", "iar nu-i bine cum am pus farfuria in dulap?" de la sot, ca nici pe el nu-l lasa in pace si decat sa-i zica mamei ceva si sa iasa cu cearta, mai bine imi zice mie.
Cate odata imi vine sa-mi iau campii. Intru in casa si incui ( stam in aceiasi casa, dar cu intrari separate, totusi aceiasi curte).
Jur ca asculta ce facem noi, ca sunt peretii subtiri. Ieri a venit sa vada ce facem " ca auzeam ceva si nu stiam ce faceti acolo"
Teoria mea este ca oamenii trecuti de 60 de ani isi cam pierd mintile.
Daca nu era mama ma lepadam de caracter si ii trozneam una de mult.

Mami de Denisache

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristiama spune:

Fetelor,
hai ca solutii de relatie buna cu socrii n-am da macar sa va descretesc fruntile: deci povestea "soacra si storcatorul de fructe"

Acu vre-o 6 luni discutie soacra si sotul:
- Mama o sa va iau un storcator de fructe sa bei si tu suc sanatos.
- Nu, multumesc, daca avem nevoie ne luam singuri.
Soacra are o pensie mica si primeste de la sot o suma cam dublul pensiei in fiecare luna, deci practic il lua din banii nostrii.
Oricum sotul nu si-ar stoarce singur fructe, deci ar pica pe mine.
si 3 soacra care ARE storcator nu ne-a facut niciodata suc cand mergem la ea.

.....bun, trec vre-o 3 luni, ma ia pe mine la melodie:
- Mama o sa va iau un storcator de fructe sa bea si baiatul meu suc sanatos.
- si n-am de lucru si ma apuc si-i explic teoria conform careia zaharurile din sucurile naturale se absorb mult mai repede in sange decat din fruct care are si fibre si cresc riscul de diabet, deci eu nu o sa storc fructe sub nici o forma.
- dar mama de unde isi ia baiatul meu vitamine?
- Din fructe si legume, cum facea omenirea pana acum 5-10 ani cand s-au inventat storcatoarele!

... mai lasa sa treaca cateva luni si de Craciun il suna pe sot:
- Mama ti-am luat cadou de Craciun .... ta-na-na-na.... ati ghicit din prima: storcator de fructe!
sotul meu a ramas blocat pe moment, dupa care am discutat si am zis ca solutia ca sa nu ne mai ia caduri pe care nu le vrem pe banii nostrii e sa nu-l luam pur si simplu.
Si nu l-am luat, dar l-am vazut la ea acasa: e o imensitate care stoarce 3,5 l de suc odata!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ymca spune:

adiSmai recitesc mesajul tau din cand in cand ca poate asa se lipeste ceva de mine si incep si eu sa pun in aplicare metodele tale....la noi toate problemele au aparut de la copil, unde desi teoretic textul era "il cresteti cum vreti ca doar voi sunteti parintii" practic nu exista zi in care sa nu mai vina cu 50 de sfaturi si sa faca dupa capul ei...bineinteles ca se ajungea mereu la certuri, in timpul certurilor aparea argumentul cu "va ajut cu copilul si alti bunici nu fac asta...as putea sa stau si eu cu burta-n sus si sa ma odihnesc, etc"...si de aici zeci de alte probleme.

cristiama, raman in continuare fanul soacrei tale...si eu m-am luptat cu sucul de fructe pentru copii...degeaba explicam eu ca fructele sunt mai sanatoase, ca sucul trebuie dat atunci pe loc nu tras din biberon toata ziua ca nu mai are niciun rost...a tot insistat sa luam storcator si in final, vazand ca nu are succes, a cumparat ea unul. l-a folosit 3 zile la rand si si-a facut suc de morcovi, telina si nu mai stiu ce. de atunci sta cocotat pe mobila de bucatarie, la loc de cinste, alaturi de alte aparate care se folosesc la fel de des.

la mine 90% din povestiri ar fi legate numai de discutii despre cresterea si ingrijirea copiilor...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns petra spune:

Fetelor,
ma si distrez ar si va compatimesc pe cele cu soacre bagarete !
Eu una stau linistita dar si pe mine ma enerva soacra mea cand a venit la mine . Eu o asteptam ca pe o minune sa ma ajute cu gatitul si celelate treburi pentru ca eram insarcinata, era cald si nu mai prea aveam randament, ea a venit si cred ca-i era frica de oalele mele ca tare greu s-a mai dat sa faca ceva mancare in locul meu cu toate ca ea stia ca-mi place cum gateste . Noroc ca fiu-su a inceput sa vrea fel de fel de mancaruri si daca vroia fiu-su ceva se executa repejor.

Cat am fost in Romania eu am aplicat reginul: tu musafir la mine ,eu musafir la tine !" Nu o lasam cand venea sa-mi spele vasele prin bucatrie, sa-mi impacheteze rufele si de astea. LA fel si cand mai mergeam eu pe la ea aveam parte de acelasi tratament. Cand duceam o farfurie - doua de la masa in bucatarie imediat se sesiza.
Acum cand mergem nu mai stie unde sa ne puna si ce sa ne dea. FAce planul dinainte cu mama mea, care si cand si unde mergem cand venin in tara.
Nu pot spune ca am socrii rai, dar mai la inceputurile casniciei am pus si eu multe la inima si m-am suparat pentru niste fleacuri zice se soacra. Acum poate sa zica ce vrea ca nu-mi mai bat capul oricum !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns litlelight spune:

Buna fetelor,

nu-mi pot imagina prin ce treceti..pot sa zic ca sunt una dintre fetele care are parte de o soacra si o mama de milioane ( spun mama si soacra pt ca si tata si socru sunt decedati de mai bine de 10 ani) iar noi suntem singuri la parinti. Casatorita sunt de 4 ani impreuna cu sotu de 10 ani, momentan stam cu mama care pentru mine e mana cereasca , nu vreau sa zic ca atat eu si sotu suntem mai mult musafiri pe acasa din cauza serviciiului, dar asta e. Inainte sa ne casatorim am stat singuri sa ne "cunoastem" si credeti-ma ca mi-a fost greu cu toate.

12+ de brotacel

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns L5845 spune:

vin sa ingros randurile celor cu soacre bagarete si rele....
Eee, la noi povestea e mai lunga, dar incerc pe scurt sa va pun la curent cu problema.
Stam cu socrii de aproape 3 ani , in conditiile in care avem apartamentul nostru, dar....in alta localitate, mai exact la 500km distanta. Motivul mutarii cu ei, a fost simplu: sotul a fost nevoit sa-si schimbe serviciul si asta a fost situatia. De vandut apartamanetul nostru, no way, pentru ca daca am face pasul, nu am reusi din banii aia nici sa ne luam o uscatorie (raport preturi provincie/Buc.).
Toate bune si frumoase la inceput, cand prostii de noi, plateam tot, intretinere, lumina, cheltuieli diverse, unde mai pui si mancare, plus fraieruta de nora care gatea la toata casa. Mutarea s-a produs in perioada cand "d-na soacra" presta ca menajera prin strainataturi si asta tot datorita noua. A insistat ca vrea si vrea, ca e pensionara si inca poate munci....asa ca am rezolvat si am expediat-o. Situatia insa s-a schimbat, cand a revenit pe plaiurile mioritice. Daca pana ne-am mutat cu ei, relatia nora-soacra si invers era ok (ne vedeam destul de rar si atunci stateam together destul de putin timp), acum nu mai pot sa spun asta.
De la bun inceput, eu am vrut sa fim separati de ei, cel putin cu cheltuielile si cu mancarea, dar sotul zicea ca nu are rost, ca doar suntem o familie, nu? Era bine sa fie asa cum credea el, dar se pare ca pana la urma, ceea ce doream eu, s-a facut, mai exact dupa niste certuri monstru, cauzate de faptul ca desi noi plateam aproape tot, nu era destul, s-au cerut cheltuieli suplimentare....Asa ca dupa acest "episod", cand sotul s-a convins ca intr-adevar am avut dreptate si ca nu m-a ascultat, ne-a separat aproape cu tot: vesela, tacamuri, mancare, tot ce tine de cheltuieli, s-a impartit corect....dar n-a fost bine nici asa.
Am incercat sa folosesc bucataria, cand nu gatea soacra, spalam rufe cand se uscau ale ei, ma rog, faceam totul in asa fel, incat sa nu-i dau nici un motiv ca sa se "agate" de mine, vb cat mai calm, ziceam ca ea dar faceam ca mine....n-a fost bine nici asa....cauta cu orice pret sa ma irite, sa ma calce pe bataturi: imediat ce termina masina o tura cu ale mele, repede baga si ea la spalat, desi cosul ei era gol, doar ca sa-mi inghesuie mie rufele pe sarma....cum vedea ca ma apuc sa gatesc, hop o apuca brusc si pe ea gatitul (desi recunoaste ca nu-i place sa gateasca si nici nu prea stie). Cu curatenia, oricum faci, nu e ok..., noi avem camera noastra, unde noi facem curat iar in rest, face ea si fac si eu (oricum are impresia ca ea face mai des ca mine), dar nu ma pricep ca ea, normal....Faza finala, asta ca v-am plictisit deja, a fost in noaptea de Florii, pe la 1, cand ma pregateam sa merg sa fac un dus...m-am trezit cu ea ca imi spune sa nu mai folosesc apa calda, ca s-a spart furtunul de la baterie si curge apa pe jos....i-am zis ca nu pot sa ma spal cu apa rece si ca o sa sterg pe jos...eee...asta i-a dat foc....a inceput sa tipe, ca imi bat joc de ea, ca....ca....ca...., pana a sarit sotul meu din pat si a iesit la ea (tam-tam-ul avea loc pe holul apart.) si i-a zis ca daca nu se potoleste si nu ma lasa in pace...nu va fii bine cu ea.
In concluzie, de mai bine de o saptamana, ma comport ca si cum ar fii invizibila, ea la fel cu mine, desi a avut tentative de a intra in discutie, cu sotul sau cu mine (nici el nu vb cu ea)...si pe cuvant, asa de bine e ....oricum, la ce acuzatii si ce urat m-a jignit ultima data, prea curand nu o sa auda vreo vorba de la mine....cu cat mai tarziu, cu atat mai bine...
La ea, oricum nu e ok, indiferent ce spui sau ce faci.Ar fi muuulte de povestit, dar n-are rost sa ma intind, ca n-as termina intr-o saptamana....

Scuzati deranjul si ca m-am lungit cat o zi de post .

www.onetruemedia.com/shared?p=88028d9eaeae0f93a00846&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Povestea stelutei EMMA !

Va doresc si voua ce-mi doresc mie: sanatate si mult doritul BEBE! Cu DD inainte!
si
" Nu ai pierdut daca ai cazut. Vei fii invins cu adevarat, daca nu te ridici!...G. Funakoshi"

Spre tzel!
www.onetruemedia.com/shared?p=435ebfa7d282ab934c08b2&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Poveste

Doi zapaciti!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bobocel_07 spune:

Imi pare rau pentru tot ce ti se intampla L5845, stiu si eu cu e sa stai cu socrii si mai ales cand soacra are impresia ca tot ce face ea e mai bine decat ai face tu si comenteaza la orice mancare faci ca nu e buna, ca face rau si dupa o zi doua sau chiar in ziua aia face aceiasi mancare ca sigur a ei e mai buna, si mananca de nu mai poate.Si eu incerc sa fac mancare atunci cand nu e soacra acasa ca sa nu ne intersectam in bucatarie si sa stam la rand la chiuveta, insa ea are impresia ca incerc sa stau cat mai departe de ea, asa ca orice faci ca sa fie bine tot nu e pe placul lor.V-am pupat si va urez nervii de otel.

alexia_07

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns L5845 spune:

alexia asta e viata...de fapt ea mi-a zis odata, mai pe la inceputul casatoriei mele, ca ea nu a avut soacra si nu stie cum e sa ai una, dar ea o sa fie soacra.
Noi cel putin, ne avem unul pe celalalt, macar al meu stie cum e maica-sa; si regret ca uneori nu l-am ascultat, cand zicea sa ma lupt cu mine insami si sa fac in asa fel sa nu-i mai raspund inapoi ei, toate astea ca sa ma protejez de "mizeriile" verbale si nu numai, pe care le-ar arunca spre mine, cand ar avea ocazia.
Oricum, in ziua cand ne vom muta de la ei, o sa ma imbat, desi nu agreez alcolul sub nici o forma!
Concluzia la care am ajuns eu si sotul (de fapt el a sesizat asta), e ca ea ma/ne invidiaza pentru ceea ce sunt/suntem si pentru ceea ce am/avem: am facut studiile cand am vrut si ce am vrut - ea nu, ca n-a avut baza in sot si a trebuit sa munceasca, facem doar ce simtim, nu doar ce trebuie, am un sot minunat care ma apreciaza si ma sprijina, imi face toate voile (si reciproca e valabila), ceea ce ea nu a avut parte ever, ne-am cumparat si am facut impreuna in aproape 9 ani, ceea ce ea nu a facut intr-o viata, tot ce facem, facem impreuna, ea nu are cu cine, inclusiv propria-i fiica, nu da doua cepe degerate pe ea...si ar mai fi multe si marunte, dar n-are rost sa le insir aici.
Pana si la haine, intr-o zi cand faceam curat prin dulap, mi-a zis asa, mai in gluma, mai in serios, ca am mai multe decat are ea, inclusiv lucruri diverse, de bucatarie, mobilier, etc., fara sa punem la socoteala ca apartamentul nostru din provincie, e cu de toate.
Din pacate, TOATE UITA, mai ales cele care au la randul lor si o fata, ca roata e rotunda si ca se invarte, fie ca vrem fie ca nu.

www.onetruemedia.com/shared?p=88028d9eaeae0f93a00846&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Povestea stelutei EMMA !

Va doresc si voua ce-mi doresc mie: sanatate si mult doritul BEBE! Cu DD inainte!
si
" Nu ai pierdut daca ai cazut. Vei fii invins cu adevarat, daca nu te ridici!...G. Funakoshi"

Spre tzel!
www.onetruemedia.com/shared?p=435ebfa7d282ab934c08b2&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Poveste

Doi zapaciti!

Mergi la inceput