in aceeiasi casa cu soacrii

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cristiama spune:

Eu am incercat diplomatia, dar nu da roade in toate cazurile:
De exemplu ma suna soacra sa o programez la nu-s ce clinica, o programez eu frumos, ii spun preturi, etc.
A doua zi ma suna din nou la servici sa sun la nu-s ce firma gasita de ea prin ziare care vinde tot felul de prostii reduse si sa intreb si aia si aia si ailalta. Si o intreb si eu politicos:
- De ce nu sunati dvs?
- Ca sa fac economie la telefon!!!!
POFTIM? Eu sunt la servici, lucrez intr-un birou deschis cum naiba sa intreb toate prostiile ei DOAR ca sa faca ea economie la tel?
- Si o rog, pentru a 100-a oara, sa ma sune la servici doar daca are ceva urgent.
- Da tu stai toata ziua la servici.
Uaaau si ce surpriza, nu sunt platita ca sa stau la taclale cu soacra!

Asa ca eu daca-i intind un deget NU mai scap.

La noi cu casa e cam asa: ne-am cumparat ap nostru fara nici un ajutor. Nici nu i-am spus cateva luni sa nu se crizeze, noi cumparasem casa de vre-o 3 luni si inca mergem cu ea sa ne arate apartamente pe langa ea. Mai conteaza ca noi am dat pe 4 camere iar ea la aceiasi bani ne gasea de 2????
Si dupa a inceput cu sfaturile necerute: sa ne cumparam dulapuri in fiecare camera, sa punem huse din cearceafuri vechi de-ale ei pe canapea, nu i-a placut parchetul de pluta dintr-o camera, a vrut sa-l scoatem si sa i-l dam ei!
imi face observatii in casa MEA:
- ca ma sprijin cu mana de perete si murdaresc peretele
- ca pun prea mult detergent pe buretul de vase
- ca rufele proaspat spalate miros a grasime?!?
- ca intru incaltata in casa MEA, etc
chiar si ca raspund la tel, ca ea vrea sa vorbeasca cu fisu, de i-am zis:
- Va rog sa ma scuzati ca mi-am permis sa raspund la telefon la mine acasa!

Eu am mare noroc, acum sotul imi tine partea, chiar ii mai fac semne pe sub masa sa o mai lase in pace.

A, hai ca promit ca asta e ultima: ne invita la masa si cum eu nu manac carne o intreb ce pot sa mananc:
- sarmale cu carne de porc, ciorba de vita, gratar, etc
- si eu ce pot sa mananc
- Ei lasa ca trebuie sa mai slabesti!!!!!!
Asta mi-a placut la nebunie: sa fii invitat la masa ca sa slabesti!

Asa ca din cand in cand ma felicit ca nu stam cu soacra, doar din cand in cand ca in rest nu am nici un contact cu ea!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ligia13 spune:

Cand eram tineri (si nelinistiti), eu stateam in chirie sigura , apoi am stat cu sotul (prietenul pe atunci)..si apoi am anuntat parintii ca ne casatorim!
Felicitari, etc, etc.....
Socrela, femeie pe pozitie spune : felicitari...si ca sa fie lucrurile clare : Sa nu va faceti planuri sa stati la mine si noi bani nu avem sa va dam....in rest toate bune, mergeti mai departe, va ajut cu un sfat (daca il cereti), va mai gatesc, va mai dau de mancare si in rest succese.
Mi-am zis in gandul meu: ce scorpie, desi nu aveam in plan sa stam vreo zi cu ea deaoarece aveam bine implantata ideea in creier de la mama care a stat 40 ani cu soacra (in aceeasi curte , case separate, dar i-a ajuns).
Ne impacam super acum si ne-am impacat mereu asha, dar nu am stat la ea nici o zi (ba da ..o data cateva zile cand zugraveam la noi) .Eu la ea musafir ... ea la mine musafir ...nu ne bagam una in cratita celeilalte sau ceva asemanator!

Cel mai bine a punctat petra cu "Nasol este ca de obicei stai cu socrii la inceputurile casniciei cand nora crede ca stie de toate si soacra este convinsa ca nora nu stie nimic, cand relatia dintre soti nu este chiar asa sudata si de aici toate necazurile.
Dupa niste ani buni de casnicie nu te mai intereseaza ca socrei nu-i place salata de vinete cu maioneza si de astea. "
Din pacate conteaza f mult cat de inchegata e relatia intre parteneri si daca sotul are sau nu cordonul ombilical taiat!
Din cate povestesti al tau are inca cordonul netaiat daca zice : decat sa dam banii pe chirie mai bine la mama. E clar ca el nu observa framantarile si nervii tai!

Ce poti face este sa incerci sa feceti un program. De la ora la ora ...eu la bucatarie, de la ora la ora..tu la bucatarie.
Alta solutie ar fi sa ii pasezi sarcina gatitului 100% ei
Daca nu ti-ar reprosa niciodata ca e casa ei si daca nu-ti convine valea... ar fi soluti de convietuire. Dar in conditiile date solutia e "FUUUUUUGI ....".

Succes!

cristiama, chiar ai o soacra tare... care isi merita numele de soacra. Bine ca nu stai cu ea...

Eu si Raducu (22.04.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bobocel_07 spune:

Buna fetelor,

Va multumesc pentru raspunsuri, vad ca toate aveti soacre ,,bune''.Eu credeam ca a mea e cea mai scorpie, dar ea de fapt nu e, ea vrea sa fim apropiate, cand am ceva pe suflet sa nu ma duc sa spun la straini sa ma confesez ei, ca ea pe urma sa aiba ce sa imi reproseze si sa strige in patru zari absolut tot asa ca eu tin distanta si nu prea vorbesc cu ea decat despre vreme,despre nu stiu ce actrita sau despre unele banalitati.Iar despre gatit sa va spun cum a fost, la inceput gatea ea pentru ca eu nu stiam si ea se oferise sa gateasca dar usor, usor am inceput si eu sa invat si mai faceam cate o mancarica dar nu mereu, si ce credeti ca imi aud urechile ca sunt o puturoasa, ca nu stiu sa fac mancare desi ea spunea mereu sa o las pe ea sa gateasca.Asa ca am inceput eu sa gatesc si surpriza socrela nu manca de la mine nu ca as gati prost pentru ca socrul meu uneori prefera mancarea mea si nu a ei sau ma pune sa ii fac nu stiu ce fel de mancare cand poate sa o roage asta pe nevasta sa, dar cred ca e pura rautate din partea ei.Sa nu va spun ca aveam doua oale cu aceiasi mancare pentru ca dupa ce fac eu fasole face si ea in aceiasi zi si exemplele pot continua.Revin cu amanunte mai tarziu.

alexia_07

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristiama spune:

Of Alexia,

Doua femei in bucatarie nu au incaput niciodata!
Poate daca iti povestesc povestea mea, cu tuse mult mai ingrosate decat la tine, iti dai mai bine seama:

Soacra mea, cand am cunoscut-o avea deja 60 de ani stie sa faca doar 3 feluri de mancare si va vine sa credeti sau nu sotul meu nici nu manca alceva! Ea nu gatea niciodata legume pt ca sotul nu mananca, si totul era cu carne, in special porc si mai are o chestie draguta gateste pentru 10 zile odata, si se presupune ca manaci aceeasi mancare, sigur ca din ce in ce mai alterata zilnic.
Dupa ce ne-am mutat separat ne trimitea cate 20 de bucati de carne gatita, si cum eu nu mananc deloc se presupunea ca o sa tina mancarea aia 3 saptamani???
In primul an i-am gatit si eu sotului piure cu carne si sos rosu ca altceva refuza sa manace!!!! Si a mancat asta zilnic!
Si incet-incet a ajuns sa mancance toate legumele, si de multe ori zice ca sunt mai bune decat carnea.
DAR inca, dupa 10 ani de relatie, cand soacra manaca la noi de i se sparg falcile mai scapa:
- noi (ea si sotul) nu mancam marar, conopida, vinete, etc. Evident ca sotul mananca!
- o parte din legume nu sunt sanatoase, poftim? Sa le inlocuiesc cu carne?
Sau vine dimineata la 7 la usa cu o sacosa maaare in care are: 2 felii de paine de secara pt sot, o feliuta de branza tofu, 4 prune, si cateva feluri de prajituri facute de ea din faina neagra, fructoza si mai stiu eu ca care arata complet necomestibile.
Da stiti de ce vine?
Ca stie ca eu nu-i fac baiatului ei mancare!
Baiatul are 40 de ani, si se descurca si singur sa-si face ceva simplu de mancare, dar daca eu gatesc zilnic si in special legume la noi in frigider nu e plin de oale cu mancare in diverse stadii de descompunere, DECI nu e mancare!
Ultima data cand am fost la ea, eu evident nu manac nimic, sotul a mancat niste tort cu fructe, nu sitm de cand il facuse si i-a fost rau vre-o 2 zile.

Asa ca asta e nasol cu statul cu soacra:
- daca nu faci esti puturoasa
- daca faci nu e destul de sanatos/nu-i place "copilului" ei/evident nu e asa de buna ca mancarea gatita de ea.
Nu ai nici o sansa sa ai un mod al tau de a gati pentru ca deja exista un mod perfect de a o face: AL EI!
Si banuiesc ca e un pic geloasa cand mancarea ta e mai buna decat a ei si chiar si socrul prefara sa manance din ea.
Tu crezi ca ei ii convine sa zica: ia uite ce nora frumoasa, deteapta am si ce bine gateste?
Adica sa recunoasca ca ea ar putea avea, doamne fereste, niste lipsuri?

Iti doresc sa-l poti convinge pe sot sa va mutati intr-un loc numai al vostru si pana atunci putere de a trece de micile frecusuri zilnice ce o sa tot apara.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ymca spune:

cristiama, te urmaresc din umbra de multa vreme pe la topicurile cu soacre si castigi detasat...imi aduc aminte de niste povestiri despre cadourile pe care vi le facea ea cu diverse ocazii, povestiri despre curatenie, parca pe vremuri venea la voi acasa cand voi erati la birou si controla totul...este dementiala soacra ta (te rog sa nu te superi pe mine, banuiesc ca multe lucruri te-au suparat la inceput si poate inca te mai supara, dar trebuie sa recunosti ca e foarte inventiva si originala soacra ta in crearea de noi "rautacisme")

alexia, in asteptarea apartamentului separat, mult dorit si mult visat, daca doresti sa te mai descarci pe aici, eu sunt aici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AdiS spune:

Noi stam apartamente vecine separate.

CItind aici mi-am adus aminte de fix acelasi tip de situatie:
La inceput ma enervam cand aveam parte de: eu fac ciorba, in aceeasi zi face aceeasi ciorba si ea iar apoi venea sa il intrebe pe sot daca vrea ciorba ca ei i-a iesit mai buna ca mie. Acum nici nu ma mai intereseaza cand vine sa vada in ce stadiu sunt cu ciorba, nici nu mai aud remarci ca cea de mai sus dar o anunt dinainte ca este f buna.

Eu fac mancare pentru cel mic cu care mancam si noi si in general pentru week-end. In cursul saptamanii mai ne face mancare 1-2 ori, eu doar daca am chef sau pofta de ceva anume.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AdiS spune:

Uite cateva idei pe care ma straduiesc sa le aplic si care par a ne face viata mai usoara:

Prima data: Trebuie sa ignori cat mai multe situatii, vorbe sau gesturi care te pot enerva. In timp nici nu te vor mai interesa. Eu sunt in curs de aprofundare a ultimei etape (zic eu). Adica imi spune la ei acasa, cu toti la masa: "Mi-a zis ..."mister": Mie imi place la tine ca nu e mizerie!". So, in primii ani astfel de vorbe mi-ar fi provocat o saptamana de nopti albe cu dureri de cap fata de sot (si pe el eram suparata doar este mama lui), acum consider ca nu si-a dat seama si ma costa doar o noapte nedormita fara dureri de cap pentru sot.

Nu dau curs la nici o competitie cu ea. La ea cam totul este competitie. Laud mult, foarte mult.

Nu comentez nimik din "casa" noastra cu ea, nici macar situatii amuzante caci nu se stie cum sunt intelese. Nu ma bag in certurile lor, nu comentez cine are dreptate cine nu etc.etc. Nu o refuz daca doreste sa imi povesteasca ceva dar nu comentez. In general cea mai buna conversatie este sa asculti fara sa spui nimik. (sau sa dai impresia ca asculti)

Eu la mine, nu stiu la tine, nu mai accept ajutor "benevol". Doar contra cost. Am luat-o peste ochi de cateva ori cu acest tip de ajutor asa ca acum evit cat se poate. De aceea sunt pentru plata facturilor nemteste. Aceasta va pazeste si pe voi si pe ei de situatii tensionate gen "noi am platit mai mult".

Mancare: Ea face cea mai buna mancare (chiar si cand nu este adevarat) pentru ca este gospodina (nu ca mine). Eu fac doar in we sau delicatese. aaa si furnizez materia prima.

Curatenie: Citat: "Ce pacat ca numai una din fete imi seamana, nici tu, nici cealalta nu va aruncati deloc in partea mea." Asemenea vorbe le traduc acum asa: Ar vrea tare mult sa ma vada pe mine cu capul in jos smotruind cu ravna asa cum a facut si ea la viata ei. In acest fel as avea ocazia sa vad si eu cat de greu i-a fost. Nu o mai bag in seama. Daca ma apuca sa intorc casa cu fundul in sus o fac. Daca nu, nu. Daca vine o tanti la curatenie vine in we, dar se simte marginalizata ca nu am solicitat-o pe ea. Aceste framantari nu ma mai intereseaza pur si simplu. Imi vad de prioritatile mele.

Nu plimb vorba: Vorbe, gesturi nu le mai spun sotului, nu ma mai plang la el. Mi se mai intampla dar ma straduiesc sa pun problema cat mai obiectiv (si mai rar) iar apoi nu ma mai gandesc la ea. Nu povestesc parintilor mei comentariile socrilor despre ei. Au acest obicei sa implice pe toti cei din familie in nervii lor. Am invatat, si eu si sotul sa nu mai comentam despre unii si despre altii. Ii luam ca atare. Nu mai facem (ca am facut) comparatii intre parinti pe care sa ni le aruncam unul altuia in fata.

Si nu in ultimul rand, ma gandesc ca si eu si ea suntem oameni care gresim, care ne raportam la ceea ce consideram noi normal. Apreciez faptul ca si ea se straduieste cat poate, si eu ma straduiesc sa convietuim cat mai linistit.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns absoluta spune:

De cat timp sunteti casatoriti? Cati ani au trecut de cand stati cu socrii?
Imi permit sa-mi dau cu parerea deoarece am fost si noi in situatia voastra( eu nu am stat decat 3 luni si mi-a fost destul). Sunt convinsa ca cel mai greu ii este sotului tau ( "uite ce a facut ma-ta", "uite ma-ta ce mi-a zis", uite nevasta-ta ce a facut")
Hotarati-va sa plecati, o sa fie greu, foarte greu, dar o sa vedeti ca o sa reusiti. O sa stati cum vreti voi in casa, o sa vina cine vrea si cand vrea pe la voi, o sa fie alta viataaaaaaaaaaaaaa.
Traiti-ooooooooooooo

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariamunteanu spune:

Alexia, cum adica banii dati pe chirie sunt bani aruncati ? Asta e o mentalitate gresita. Chiria este pretul pe care-l platesti ca sa te folosesti de casa altcuiva, nu este normal asa ? Doar n-o sa stati 20 de ani cu socrii pana va strangeti bani.

Solutii exista - chirie, imprumut la banca, numai sa vrei. Sunteti tineri, sanatosi, aveti servicii, cum sa nu se poata ? Nu inteleg cum o pereche tanara, in loc sa fie moderna si sa-si construiasca viata dupa bunul plac, traieste ca acu' 100 de ani cu socrii/parintii in casa. Ascunde-te in bucatarie, ascunde-te la TV, tine usa inchisa sa nu scartaie patul, vezi ca soacra face fasole si alte chestii din astea penibile. Lucrul acesta trebuia clarificat inainte de casatorie.

Nici nu pot sa-mi imaginez cum ar fi sa dau zi de zi nas in socrul cand ma duc la baie, sa ma ciocnesc cu el la frigider, sa le vad fetzele cand imi beau cafeaua dimineata sau sa nu pot sa ma pup cu sotul in sufragerie/bucatarie ca stau socrii cu ochii pe mine .

Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

alexia, uite ceva pentru tine:
http://ziarulring.ro/stiri/eveniment/cum-iti-poti-elimina-soacra-nesuferita.html

poze multe cu noiAna a implinit un an 20062007

Mergi la inceput