obligativitatea vaccinurilor - discutii pro si con
Raspunsuri - Pagina 4
gazzella spune:
toamna, dupa ora 4, cand ies de la gradinite sunt cu totii in parcuri pane pe la 8 seara, cel putin la Milano
am recunoscut multi din fostii colegi ai lui Felix intr-un parc, am intrebat mamele copiilor, le spuneam despre epidemie si-mi raspundeau mirate ca ele nu stiu nimic. eu despre epidemie stiam de pe
http://www.epicentro.iss.it/focus/morbillo/morbillo.asp , deci sursa serioasa
despre difterite:
http://www.epicentro.iss.it/problemi/difterite/difterite.asp
Generalmente la malattia ha un decorso benigno, ma in alcuni casi possono insorgere complicanze gravi a livello cardiaco: aritmie, con rischio di arresto cardiaco, miocardite, insufficienza cardiaca progressiva.
iar ultimul caz de difterie in Italia a fost inregistrat acum 12 ani, practic e chiar dificil sa contactezi difteria in Italia.
http://www.epicentro.iss.it/problemi/difterite/epid.asp
despre hepatita b am discutat in alta parte, am dat link-uri in subiectul ce s-a inchis sambata, parca
in convingerea mea ai mei n-au cum s-o contacteze, nu sunt copii bolnaviciosi care sa bata spitalele, stomatologii aici sunt responsabili, nimeni n-ar umbla in gura oricarui copil fara sa sterilizeze initial, iar viata sexuala n-au deocamdata
nici drogurile nu-i intereseaza
tusea convulsiva o cunosc pe propria-mi piele pe langa faptul ca nici ceea ce e scris "pe hartie" nu ma sperie
fosta pediatra a copiilor era specializata in imunologie (da, in general pediatrii au o a doua specializare), ii rezulta din fisele medicale ale copiilor ca nu-s vaccinati
nu a deschis niciodata argumentul ori ca n-o interesa sa-i vaccinez ori ca era prea ocupata
dar, doina, eu inca n-am gasit pediatrul cu care sa fiu de acord in toate planurile
raportul meu cu prima pediatra era unul foarte limitativ
il masura, cantarea, ii controla tonusul muscular, il declara sanatos si ma saluta ca sa inteleg ca trebuie sa caut usa
afara mai erau inca vreo 4 copii care asteptau
cand am avut probleme cu Bendis, cu DA ei mi-au facut trimitere, cu trimiterea am obtinut programare la cateva saptamani. cand am ajuns la programare fata era curata, m-a felicitat medicul si m-a scos pe usa elegant
totusi, mi-a explicat ca au copii cu probleme muult mai grave si ca pot sa-i acorde ei prioritate doar daca e in plina explozie (brrr)
si la cateva zile imi face o alta eruptie, puteam sa aleg sa repet scenariul, mi-am spus "la naiba cu ei, cu medicii care trateaza un numar" si am reinceput sa caut solutii, am citit tot ce mi-a picat in mana despre DA, la trei zile a parut sa se amelioreze, de atunci e ok, dar nu astept sa-mi faca iarasi o noua eruptie ca sa i se acorde atentie, ca sa treaca in fata altor urgente
si nici eu nu fac experiente cu sanatatea copiilor mei, as considera ca le fac vaccinandu-i
concluzionand: ma intereseaza parerea anumitor medici, nu neaparat cel din fata mea e (cel) mai competent
roxanaz, scuze
intrebare: am un link de pe eurosurveillance.org, am inteles ca aici nu-i locul disctiilor, acestor discutii
am incercat sa postez in cadrul unor topicuri mai vechi unde se dezbatea pro-anti, dar acum imi rezulta inchise acele topicuri
deci eu unde postez?
...cred ca deschid topic nou...adica nu stiu....
roxanaz spune:
Citat: |
citat din mesajul lui gazzella roxanaz, scuze intrebare: am un link de pe eurosurveillance.org, am inteles ca aici nu-i locul disctiilor, acestor discutii am incercat sa postez in cadrul unor topicuri mai vechi unde se dezbatea pro-anti, dar acum imi rezulta inchise acele topicuri deci eu unde postez? ...cred ca deschid topic nou...adica nu stiu.... |
fac acum split la mesaje incepand de ieri ca sa pastrez doua teme diferite de discutie.
Roxana
gazzella spune:
roxanaz, multumiri pentru organizarea pe care ai facut-o!
Felix (4 ani) Bendis (2 ani)
"Il bambino e l'unico essere ragionevole in un mondo folle"
Daiario clinico, Sándor Ferenczi
sirimie spune:
citat din mesajul lui MissParker Am vrut doar sa precizez ca vaccinarea nu este obligatorie prin lege in Romania, asa cum eronat se sustine aici. E dreptul meu sa atrag atentia asupra dezinformarii in masa. Indiferent pe ce tema. Indiferent daca iti convine tie sau nu. |
Adica numai medicii sint obligati sa se vaccineze?
Gresesti. Medicii sint obligati sa vaccineze copiii, nu pe ei insisi. Intr-adevar nu se mentioneaza ca parintii sint amendati daca nu isi vaccineaza copiii, ci numai ca medicii sint amendati daca nu fac vaccinari.
Dar asta pentru ca atunci cind iti inscrii copilul la gradinita trebuie sa completeze si vaccinurile facute, sint gradinite particulare care nu isi iau responsabilitatea sa primeasca copii nevaccinati.
Va dorim sa cresteti mari si frumosi!
Simona & Vladut (27 februarie 2005)
Poze la http://www.kodakgallery.com/I.jsp?c=akcecxh.f5u0t6d&x=0&y=nr5bn
Andrei are nevoie de ajutor: http://andrei.seek-on.com/ro
Despre Andrei
Sa ne rugam pentru Emma, zilnic orele 13
sirimie spune:
citat din mesajul lui gazzella despre hepatita b am discutat in alta parte, am dat link-uri in subiectul ce s-a inchis sambata, parca in convingerea mea ai mei n-au cum s-o contacteze, nu sunt copii bolnaviciosi care sa bata spitalele, stomatologii aici sunt responsabili, nimeni n-ar umbla in gura oricarui copil fara sa sterilizeze initial, iar viata sexuala n-au deocamdata nici drogurile nu-i intereseaza |
In Romania sint bolnavi cel putin 10% din po****tie de Hepatita B si C, adica 1 om din 10. Se ia nu numai la stomatolog ci si la cosmetica, sau daca ai o ruda bolnava care nu stie si se intimpla un accident cu schimbare de singe. Sau cind face transfuzii de singe. Si saliva poate avea singe. Motivul pentru care e incidenta asa mare e numarul mare de infestari inainte de '89 si imediat dupa '89 cind singele nu era controlat si cind instrumentele nu au fost serios sterilizate.
Nu exista vaccin decit contra hep B. Hep B se vindeca de la sine intr-un numar mic de cazuri, restul ramin purtatori cronici - adica sanatosi dar pot infecta pe altii. In unele cazuri grave degenereaza in ciroza hepatica. Pentru hepatita C nu exista vaccin, cei care se imbolnavesc au sanse mari sa faca ciroza daca nu fac tratament cu interferon.
Numarul de bolnavi ar fi fost si mai mare daca nu s-ar fi facut obligatoriu in maternitati la copiii care se nasc.
Tu spui ca baiatul tau nu se va imbolnavi niciodata de hepatita B sau C? Cum poti fi sigura daca nu il vaccinezi? Pentru ca in Italia nu exista multi bolnavi? Argumentul ar fi foarte subtire.
Voi care credeti ca sinteti la adapost de orice boala, ce va face sa fiti asa siguri? In lumea asta cind SARS a facut epidemie din Asia in Canada in citeva luni.
Eu cred ca oamenii sint foarte vulnerabili la o multime de boli, si vaccinarea e un lucru benefic pentru a scadea numarul de riscuri de pe lista. Saracii copii care nu sint vaccinati, ei sint mult mai vulnerabili si mai expusi la decese decit ceilalti.
Despre Andrei
gazzella spune:
sirimie, eu nu sunt aici pentru a-mi umple timpul, deci daca vrei sa discutam te rog sa sapi acolo unde am discutat deja despre hepatita b si sa punctezi
cam toate perplexitatile tele (elegant spus pentru ca eu am simtit mai mult o tragere de urechi) le-am explicat, deja
si eu atunci cand nu vaccinez decid si in baza locatiei noastre
si cred ca orice hotarare de a vaccina sau mai putin trebuie sa fie luata si in baza acestei locatii
la cosmeticiana eu n-am fost de vreo 10 ani si nu sufar
si nu pentru potentiala contactare a virusului
dar cate scenarii poti imagina pentru cotidianul meu?
pana una alta tragand o linie nimeni nu poate sa-si permite sa judece, condamne competentele mele in acest sens, a capacitatii de decidere pentru ei in argumante care privesc vaccinarea
tragand o linie copiii astia sunt sanatosi, frumosi, inteligenti
daca ceva functioneaza pentru noi de ce ar trebui sa schimb?
si concluzionand, pana cand nu vei cauta sa te legi de fapte, adica sa contesti realitati, statistici, pana cand nu vei inceta sa adopti un comportament de mustrare eu am sa ignor interventiile tale.
sirimie spune:
gazzella, in toata postarea ta mare ai vorbit numai despre tine si ca te simti "mustrata" de mine. Nici urma de argument sau de dialog.
Nu pe tine vreau sa te conving, ci pe cine vine pe aici si citeste. Nimic din ce am spus eu nu e gresit sau deplasat.
Despre Andrei
loryi1974 spune:
Cel mai bine draga MissP ar fi sa faci un grup de presiune asupra Parlamentului din Rom sau,si mai eficient,direct la Strasbourg.Sunt convinsa ca vei convinge personalitati medicale importante din Romania in demersul tau pentru ca este o "realitate bine stiuta ca doctorii nu-si vaccineaza copiii".
Astfel,decat sa chinui oamenii pe aici cu tot felul de indivizi care la un moment dat si-au dat cu parerea despre nenorocirile vaccinarii,faci ceva concret ,la nivel de legislativ.
Iti spun asta ca o mamica a ales sa lupte pentru indemniz.pentru tripleti si nu sa posteze diverse citate extrase sin carti dubioase.Si a castigat.
gazzella spune:
xenocid, da
sirimie, tocmai, raspunsesem mesajului acela al tau