Mamici de zmeurici de iulie - august 2009 (14)

Raspunsuri - Pagina 22

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns muffinuta spune:

Anne Marry
Merci..am avut un truc mai bun il stiam de la mama,stii pt mers prea des la toaleta..fetelor incercati dc aveti astfel de probleme-ma refer stiti voi scaun ft moale care deshidrateaza teribil,mie mi-a trecut parca luat cu mana..luati pe stomacul gol sau dupa caz cand incepe nebunia..o lingurita de gris crud apoi ceai indulcit cu miere si lamaie..am luat si nu am mai avut nici macar al doilea episod..am tinut regim o zi..iaurt simplu,putina paine-numai alba-branza dulce..si am mancat fortat putina mamaliguta,altceva pui carne nu am putut pune in gura,mi se facea rau si de la miros..azi am fost pana dupa-masa apoape perfect..nu uitati grisul crud face minuni..eu mi-am amintit ieri ca mama ne dadea cand eram copii..uram chestia..

Muffinuta

Ai reusit?Continua!Ai esuat?Continua!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rallu spune:

Buna fetele,
Iaca am venit si noi de la spital.
Pare-se ca suntem bine.
Mamica putin ametita de la atatea diazepame, anestezia de la cerclaj, etc, dureri destul de mari de buci (scuzati expresia) de la muliplele injectii si picioare cam nesigure din cauza statului prelungit in pat.
Bebe, la ultima ecografie facuta chiar inaintea cerclajului, era la fel: grasunel (cu 1 saptamana mai mare), vioi, BCF ritmice....deci ok.
Fibromul scazuse de la 4,5 cm la cam 2,5 cm, hematomul nu s-a mai vazut.
Mi-au dat drumul repede din spital pt. ca m-am refacut foarte bine si in timp record.
Urmeaza sa ma mai duc la control peste 2 saptamani, adica pe 31.
Pana atunci cica am voie sa fac de toate (asa s-a exprimat doctorita) dar cu moderatie...ma rog...nu chiar de toate (asta nici cu moderatie nu e voie).
Azi am fost prima mea plimbarica dupa 31 decembrie si tare bine a fost. Ma simteam de parca apucasem pe Dumnezeu de un picior.
Sper sa-mi revin in totalitate pana pe 31 si daca la control e bine din februarie mi-a dat voie sa ma intorc cateva ore la serviciu....asa...ca sa am o ocupatie.
Ce sa zic , pt. moment stirile sunt cat se poate de optimiste.

Aaaaa...am uitat sa zic ca mi-au aparut si mie la un cot niste bubite care ma ustura, ma mananca, etc si par ca nu vor sa treaca, dar pe langa celelalte belele asta e floare la ureche

"Nu conteaza ce ti se intampla in viata ci conteaza cum reactionezi la tot ceea ce ti se intampla."

Atat e de mare burtica16+
Asa arat eu acum

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AlexSiMatei spune:

Buna fetelor,

Eu va citesc de ceva vreme pentru ca inital am avut DPN 1 iulie dar intre timp mi s-a schimbat la 27 iunie asa ca m-am inscris la mai-iunie dar citesc ambele odisee in paralel

Am intrat rapid cu un mesaj pentru Roco - in primul rand, la multi ani pentru 16! Vroiam sa incerc sa te linistesc un pic a propos de approachul doctorilor de aici. Eu stau tot in Londra si din fericire am asigurare privata de sanatate de la serviciu si am putut sa merg la un doctor care cica e super-smecher - tot ce am auzit de el, atat de la prieteni care l-au folosit cat si de la alti doctori, a fost superlativ. Asa ca am ramas foarte surprinsa cand am mers la el (inainte de conceptie) si mi-a facut doar un control ginecologic, fara sa imi dea nici un fel de analize, si mi-a zis sa il anunt cand raman gravida - eu stiind din Romania ca daca te duci inainte de conceptie ti se fac macar testele de imunitate la toxoplasmoza si rubeola... Iar cand am ramas mi s-a spus ca primul control o sa mi-l faca abia prin saptamana 8 - cand am facut doar o ecografie si un test de urina, analize de sange abia in saptamana 12! Doctorul meu e foarte relaxat si cu privire la ce pot sa mananc si ce nu, si in general mi-a zis ca lumea se streseaza mult prea tare si sa ma uit mai putin pe internet

La inceput am fost foarte stresata de atitudinea lui, dar cred ca pur si simplu asa este procedura aici. Avand in vedere cat este de cautat si recunoscut, trebuie sa presupun ca stie ce face si ca astea sunt obiceiurile in Anglia - mai putin hands-on si fara sa impartaseasca gravidei toate detaliile medicale. Cand am facut analizele doctorul nu mi-a dat rezultatele ci mi-a trimis doar o scrisorica in care a zis ca analizele sunt bune si nu am nici o problema - atat. De dublu test, triplu test etc nici nu auzisem pana n-am intrat pe forum - eu doar am facut la 12 saptamani ecografia de nuchal fold si niste analize de sange si am primit o alta scrisorica in care mi-a spus cat e riscul de Down si ca rezultatul e foarte bun. Asta pe cand prietenele mele din Romania sunt niste enciclopedii medicale ambulante, stiu toate tipurile de analize, care sunt valorile normale etc - eu stiu doar ca e de bine

Pe scurt, ca am scris deja un roman intreg (scuze ) as zice sa nu te stresezi ca toata lumea in Romania face o gramada de analize, pentru ca aici approach-ul pare sa fie complet diferit, si poate ca nu e neaparat un lucru rau. Mai important este sa incerci sa fii linistita si calma si sa nu te gandesti la rele...Eu iti tin pumnii si iti urez din toata inima sa fie totul bine si sa ai o sarcina usoara si frumoasa! Nu stiu daca te-am linistit vreun pic dar am zis ca merita sa incerc...

la toata lumea!

Alex

16+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns jojo_miha spune:

Buna dimineata! Ieri am fost si noi la doctor,bebe e bine cu o saptamana mai mare,era foarte activ,nu-l putea masura,are 5,6cm si mi-a dat sa iau dopegyt daca imi mai creste tensiunea.In rest toate bune.
Roco cu intarziere iti spun "LA MULTI ANI !".
Eu am zile cand simt ca e eu el,am visat flori si stiti ce se spune asa ca acum zic ca e o ea.
Am adormit devreme fiindca ier mi-a fost rau si acum m-am trezit o data cu gainile .
O duminica placuta va doresc !

Mami de Teodora Ioana(29.09.2007) si 12+
http://community.webshots.com/user/jojo_miha

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns muffinuta spune:

Buna dimineata,fetelor!

Rallu,ma bucur mult ca esti bine si acasa..am tot citit despre tine,fetele erau ingrijorate..

Moniland,ce mai faci..si la cei mici..am vazut pozele,arata cum sa spun minunat..mi se inmoaie si mie inima cand merg la doctor,emotii cu galeata,ca si tine ma uit dupa inima prima data,apoi ma mai linistesc..

Elenada,pupicide trei ori..ma bucur ca esti bine si tu si gemenutii.

Fetelor va rog ajutati-ma cu cateva raspunsuri,eu sunt ingrijorata ca mi se va schimba sapt viitoare tratamentul de sustinere..

Voi ce aveati ca tratament-ma refer progesteron ,utrogestan..in mg si in ce cantitati?
Va amintiti la cate saptamani vi s-a schimbat tratamentul,dc a fost treptat sau brusc dintr-o data si la cate mg pe zi vi s-a redus..ce luati??am vazut ca difera unele fete iau mai mult,altele mai putin..utrogestanul asta(eu iau altceva aici)e gel sau pastile si de cate mg
?

Scuze pt atatea intrebari dar sunt ingrijorata,am mai pierdut o sarcina si se pare ca ar fi de la insuficienta de progesteron..nu e sigur ,dar e o ipoteza..Eu am luat pana acum de la ET-2 tablete/zi Progynova a cate 2mg si o data pe zi un gel ce contine progesteron..se pare ca imi vor scoate pastilele,nu stiu inca sigur..

Va rog mult imi puteti raspunde sa imi fac o idee!Multumesc frumos.

In rest cum scriam azi plec..dar am conexiune(cel putin sper)..asa ca va citesc zilnic..

Pupici la toata lumea..si o duminica super tuturor..!!

Muffinuta

Ai reusit?Continua!Ai esuat?Continua!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Motana spune:

Rallu, ce bine ca esti din nou acasa! Draga de tine, toata nebuneala asta doar din cauza accidentului ala nenorocit? Caci pana atunci erai bine, cum de altfel o sa fii si de acum in colo, ai trecut peste un hop, ai grija de tine!

Fetelor, voua v-a trecut greata? Eu termin saptamana a 14 si tot ma mai lupt cu ea, parca nu asa de tare dar tot mai e. Mirosurile tot nu le suport si mai nou, numai cand aud vorbindu-se despre ceva nasol mi se face greata... de la cuvinte

Ati cumparat deja ceva hainute pentru bebe? Eu abia ma abtin caci nici nu stiu daca e fetita sau baietel, si ma tot mananca mana sa iau de astea galbene sau vernil ca se potrivesc la oricine. Numai o paturica am luat ca imi placea tare, cu Bambi.

Pana una alta ma ocup cu hainele de graviduta, vad ca numai pantaloni cumpar, astia imi sar in ochi (o sa le fac poze si sa pun un link cu ce am cumparat). Cine are deja bebe, ce ziceti la bluze e mai simplu? Caci eu asa ma gandesc... ca se mai intind si am vazut cele de gravide tot ce au e ca is un pic mai lungi in fata, ca sa se ia pe burta banuiesc, dar trebuie sa mai caut caci am gasit mai mult babetarii maro care ma streseaza rau de tot.

Va

14+

"Anyone giving me bottles, teats or pacifiers will be sued. Daddy is a lawyer." (ma' baby)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blanca000 spune:

Motana si eu ma chinui cu greata..eu ce nu am avut nimic..din sapt 10 incoace vomit, ma simt balonata, mirosurile ma oripileaza..asa ca eu cred ca depinde de la om la om.

Rallu, bine ai venit acasa si sanatate multa tie si lui bebita

Muffinuta gandeste-te ca mergi la relaxare si nu te mai stresa cu ganduri inutile. Un loc nu iti face rau ci stresul si gandurile tale...asa ca relaxare placuta

Eu ieri am tot trebaluit prin casa si au venit in vizita si finii cu cel mic de 1,5 ani, un bombon de baiat..asa ca nu am putut si eu sa stau intinsa putin si sa vazut caci lui bebe nu ia prea placut, ma durut burtica asa jos si parca era pietroi (asa o simteam eu, ca la pipait nu mi-am dat seama). Seara cand s-au linisitit apele am luat un NOSPA si m-am culat devreme..acum ma simt mai bine...poate reusesc sa si manac ceva. Trebuie sa ma chinui sa beau lapte si iaurturi ca mi-a iesit calciu f putin sub limita.

Duminica frumoasa si burtici cuminti

13+

Bubi mic poze

Nunta noastra 2004

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alina spune:

Citat:
citat din mesajul lui Motana
Fetelor, voua v-a trecut greata? Eu termin saptamana a 14 si tot ma mai lupt cu ea, parca nu asa de tare dar tot mai e. Mirosurile tot nu le suport si mai nou, numai cand aud vorbindu-se despre ceva nasol mi se face greata... de la cuvinte

Ati cumparat deja ceva hainute pentru bebe? Eu abia ma abtin caci nici nu stiu daca e fetita sau baietel, si ma tot mananca mana sa iau de astea galbene sau vernil ca se potrivesc la oricine. Numai o paturica am luat ca imi placea tare, cu Bambi.

Pana una alta ma ocup cu hainele de graviduta, vad ca numai pantaloni cumpar, astia imi sar in ochi (o sa le fac poze si sa pun un link cu ce am cumparat). Cine are deja bebe, ce ziceti la bluze e mai simplu? Caci eu asa ma gandesc... ca se mai intind si am vazut cele de gravide tot ce au e ca is un pic mai lungi in fata, ca sa se ia pe burta banuiesc, dar trebuie sa mai caut caci am gasit mai mult babetarii maro care ma streseaza rau de tot.

Va

14+

"Anyone giving me bottles, teats or pacifiers will be sued. Daddy is a lawyer." (ma' baby)

Žneatza,fetele!

Motana,mie greata si raul la prima sarcina m-au tinut lejer pina la 18-20 saptamini.Pur si simplu s-au oprit brusc,de a doua zi m-am simtit perfect,ma si speriasem.

Lucruri de bebe nu am cumparat,am pastrat de la fiica-mea pe cele mai frumoase si sunt sigura ca o sa mai cumpar o tona jumate .Cind se incalzeste afara,scot tot din debara,spal,usuc pe terasa la aerul de primavara si ma mai gindesc ce vreau sa cumpar,ce culori,etc.Pina prin aprilie-mai nu ma grabesc,am timp destul.Cele mai practice sunt bluzitele care se deschid in fata si nu cele care se baga pe cap,nu cele care au multe briz-brizuri gen dantele,etc.

Duminca faina va doresc,eu azi nu mai intru,plec cu fiica-mea dimineata si la prinz mergem toti 3 in vizita.

Alina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CRIXIA spune:

Buna ziua!

Hop si eu, adica noi! Sunt Cristina,mami de Alexia, 5 ani si jumatate iar pe bb2 il/o asteptam pe 27-30 aug 2009.

DN 14.07.1977
UM 20.11.2008

La prima sarcina am fost coechipiera cu Cornelia ! Bun regasit!
Aaa si mai recunosc din lista vostra pe Galarina!

Salutare tuturor si sanatate maxima!

ca simptome, ma incadrez la dureri de cap si greturi. sper sa nu se agraveze si sa ajungem la varsaturi, caci nu le suport. la prima sarcina am avut doar preferinte la alimente, mirosuri, m-a ferit DD de varsaturi.

Numai bine!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andreea_1979 spune:

Buna fetele ! Si eu ma confrunt inca cu simptome de greata si varsaturi ! Montana ai doar greata sau si vomiti, pentru ca eu le practic pe amandoua ? Blanca 0000si pe mine ma mai doare burtica si mai nou ma simt ff balonata si cand dorm , desi dorm pe o parte simt ca burtica s-a marit si ma jeneaza ceva ! Daca ma ridic brusc incepe sa ma intepe burtica ! La mine e si colul permeabil si e posibil daca fac efort sa sa deschida ! Asa ca stam cuminti in casa si ca am o somnolenta de nedescris ! Mie mai imi trec greturi cu lamaie cu apa minerala si miere . Rocco LA multi ANI ! cu intarziere ! Pe mine mai mai dor sanii , pe voi ? Astept raspunsurile voastre ! 13+

Mergi la inceput