Mamici de zmeurici de iulie - august 2009 (14)
Raspunsuri - Pagina 18
andreiutasg spune:
Pupici la zmeurici
Eu nici nu vreau sa ma gandesc prea mult la surplusul de kg...ca simt ca
. De mancat mananc normal, chiar evit sa mananc dupa ora 19.00 (poate doar 1 -2 fructe).
In rest am zile in care stomacul e bine, dar sunt si zile cand toata ziua am 1 nod in gat...si seara
. Am observat ca de vreo 2 sapt. nu mai suport mirosul de usturoi (inainte il
pe paine) si am zile cand nici nu-mi vine sa deschid frigiderul...am impresia ca o sa
. Saracii colegi de la munca....ii stresez cu mancarea...nu suport "gramada de mirosuri"; mai ales de la shaorma si cand ma gandesc ca inainte era topita dupa ea.
Ieri o colega mi-a facut pofta de clatite
...si acum ma gandesc la ele; nu-mi place sa afum casa, asa ca o sa ma duc prin cartier...la cautare...poate am noroc![]()
ayda_m spune:
Multumesc fetelor pt incurajari! 
Elenada,
...ma rog la D-zeu sa fie bine...trebuie
Ayda
14+
Alina spune:
Ayda,nu tre'sa te stressezi,parerea mea.Cred ca nu e odisee fara vreo veste proasta de la triplu test.Eu v-am zis ca nu fac,doctora mea mi-a zis clar ca aici s-a scos din program,prea multe erori,e un test statistic.Fac ecografia asta de translucenta nucala care mai e combinata cu 2 teste de singe si se stabileste un factor de risc.Daca acest factor e mare,fac amniocenteza.
Doamne ajuta sa fie bine la toata lumea!
Muffinuta ,ia-o mai usor,nu te speria.Poate e doar o indigestie.
Revin,ma duc sa-mi recuperez copilul de la scoala.
Alina
alfa_anca spune:
Salutare burtici!
Nu prea am timp sa scriu dar va citesc mereu si ma bucur alaturi de voi de vestile bune.
Noi am facut eco morfologica in dim asta si bebe e bine dpdv al ecografiei si e baietel. Am fost si am lasat sange pt TT atat la Medlife cat si la Genetic Lab.
ayda si eu am luat aseara rezultatul de la DT si mi-a iesit si mie risc de 1:87 pt Sindrom Down. Dar sincera sa fiu, desi aseara cand discutam cu sotulam plans nitel si nu stiam ce sa fac, acuma sunt convinsa sa nu fac amniocenteza, mai ales dupa ce am discutat putin cu o tipa de la Genetic Lab, care mi-a spus ca valorile pe care ei le masoara din sangele nostru variaza f mult chiar si de la o ora la alta, in functie de starea mamei, de cat de odihnita este si etc. Si cand am auzit asta m-am linistit, pentru ca mi-am dat seama ca e o loterie totul. La cat de putin m-am odihnit in primul trimestru de sarcina (avand copil mic acasa) nu e de mirare ca markerii din sange sa iasa prost.....In al doilea rand, chiar dc as face amnio si as afla ca are probleme nu as renunta la sarcina pt ca este copilul meu pe care mi l-a dat Dumnezeu....
Singurul motiv pt care as face amnio ar fi pe de o parte sa fiu linistita pana la sf dc totul e bine, pe de alta parte sa ma interesez din timp dc la nastere copilul va avea nevoie de ingrijiri speciale si sa il nasc undeva unde le va putea primi, dar oricum dc copilul are malformatii fizice grave astea se pot vedea la eco si doar am de gand sa fac ecografii mai multe si mai amanuntite si la mai maulti dr-i....
Eu simt ca baietelul meu e bine si ca nu am de ce sa imi fac griji si chiar dc nu e bine, merg inainte stiind ca asta e voia Lui si noi nu avem ce face.
Va pup.
Anca
de gandacel Elena (03.11.2007) si
15+
Andrei
alfa_anca spune:
Apropo de kg-e, la prima sarcina am luat pana la sfarsit 21 de kg, la nastere am dat jos 6 si am ajuns acasa cu 15 kg in plus. Mi s-a facut rau cand am vazut, dar in 10-14 zile maxim am mai dat jos 9 kg, era numai apa si am ramas cu 6 pe care nu am mai apucat sa le dau jos deloc.
Acuma stau ceva mai bine la capitolul kg luate in plus(ca oricum mai aveam dinainte), am pana acuma cam 1-1.5kg, iar la prima sarcina la varsta asta aveam cam 4kg luate. Mai vedem cum evolueaza, dar adevarul e ca e destul de greu sa le dam jos dupa nastere, desi depinde f mult de organismul fiecareia. Oricum important e sa fie bebe bine ca vedem noi ce facem dupa.
Iar cu vitaminele eu deocamdata nu vreau sa iau nimik. Am luat acid folic pana la 14 sapt si de atunci nu am mai luat nimik, ca am uitat sa intreb dr si el a uitat si el sa imi spuna sa iau Bio Marin Plus. Asa ca diseara dupa ce vede ecografia imi va da sa iau Bio Marin Plus si eventual putin Magneziu pt ca am IR-urile putin marite. Asta a fost tratamentul pe care l-am luat si la prima sarcina.
Anca
15+
Andrei
alfa_anca spune:
Ah si inca ceva, de cateva zile il simt f bine pe bebe, il mai simtisem si inainte dar nu imi venea sa cred ca e el. Acuma sunt sigura ca a fost el de la inceput. E fortzos rau baiatul mamei.
Anca
15+
Andrei
sandy_2008 spune:
"Aaaa,mie imi mai trece capul si cu coca-cola,cofeina din el ajuta."
Aveti voie cola?! Mi-e mi-a interzis categoric doctorul...a zis ca nu e bun de baut in general...si inainte sa raman insarcinata beam cam 2 litrii de pepsii pe zi...si aveam un spor la munca...ma puteam concentra, eram in priza toata ziua...acum sunt ca o leguma,,,vegetez toata ziua si nu sunt in stare sa fac nimic...
"Mi-a zis ca daca vreau sa fac dublu test si triplu test pot sa le fac. Mi-a zis ca pot sa le fac oricand incepand de acum."
Eu am inteles ca dublu test trebuie facut la fix 12 saptamani...mi-a zis doctora mea sa il fac la Medlife - ca ei se pricep mai bine.
Nu stiu daca am inteles bine, din ce am citit pe aici...La dublu test doar ti se ia o mostra de sange si atat? sau iti mai fac si alte analize?
PatriciaArdeleanu spune:
anca,daca tu simti ca baietelul e bine, asta este cel mai important. Instinctul nostru de mama functioneaza mereu.
felicitari pentru voinicel care misca.
pe mine ma cam doare usor burta, ca un foarte usor psm si am gasit o pata mica maronie.am avut doua zile si dupa consultatia de vinerea trecuta, dar azi??.. iau un no-spa si stau calma...
Patricia
s10 si Rebecca
05.02.2005
Alina spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui sandy_2008 "Aaaa,mie imi mai trece capul si cu coca-cola,cofeina din el ajuta." Aveti voie cola?! Mi-e mi-a interzis categoric doctorul...a zis ca nu e bun de baut in general...si inainte sa raman insarcinata beam cam 2 litrii de pepsii pe zi...si aveam un spor la munca...ma puteam concentra, eram in priza toata ziua...acum sunt ca o leguma,,,vegetez toata ziua si nu sunt in stare sa fac nimic... |
Sandy,
Eu am scris de Cola ca ma ajuta mult cind ma doare capul dar nu sunt o bautoare de cola,pepsi si sucuri in general.Cred ca 2 l de cola in total am baut eu in ultimii 7-8 ani
Ti-a interzis dr pt ca consumai f mult.Dar un pahar cind ai migrena nu dauneaza cu nimic.Doar daca nu ai migrena 24 ore,zi de zi
Alina
lakrima378 spune:
BUNA DRAGELE MELE BURTICI
CE MAI FACETI?SA STITI CA INTR-ADEVAR ACEST SITE DA DEPENDENTA..NU POT STA DEPARTE DE VOI
AM CITIT DESPRE MCRISSA SI AM INNEBUNIT..NU PUTEAM SA CRED..EU AM ZIS CA AL MEU LA 12 SAPT A FOST CIUDAT CA S-A OPRIT IN EVOLUTIE DAR LA 14????
MCRISSA A MAI INTRAT DE ATUNCI?SE SIMTE OK?A POVESTIT CE S-A INTAMPLAT?
OFF DOAMNE DACA AS PUTEA SA TRAG O BARIERA SA NU MAI VAD NICI UN NUME LA CAP-AU FOST CU NOI PRIETENI DRAGI..CREDETI-MA AS FACE-O CU CEA MAI AMRE PLACERE
EU INCERC SA-MI REVIN,N-AM INCOTRO..MI-A DAT D-ZEU UN OM MINUNAT ALATURI CARE ,DACA NU AR FI FOST EL..NU STIU,,CE AS FI FACUT..SARACU..SI LA SARCINA TRECUTA L-AM LUAT SA-L VADA PE BEBE SI ERA EXTRAUTERINA..ACUM LA FEL..AM ZIS CA SARE..TOPAIE..SA-L VADA..CAND COLO.BEBE NICI NU MAI ERA..
ASTA-I VIATA ,MERGEM INAINTE..VA DORESC MULTA SANATATE VOUA SI BEBELUSULUI..SAU BEBELUSILOR..VA PUP SI VA IMBRATISEZ CU DRAG!
LAKRIMALAKRA-cea mai fericita gravidutza-
11+
Here is my baby....http://www.enunta.ro/adrian_lacramioara.html