HELP: Bebelusul meu refuza laptele!

HELP: Bebelusul meu refuza laptele! | Autor: floriio

Link direct la acest mesaj

Dupa cum anunta si titlul subiectului, bebelusul meu in varsta de 8,5 luni refuza laptele.
A fost alimentat artificial. Doar pana la 6 saptamani a primit lapte matern, dar doar din biberon si in completare lapte praf.
Am inceput cu NAN 1, pe care il manca foarte bine, il tolera foarte bine si a crescut frumos. Asta pana in jurul varstei de 4 luni, cand a inceput sa refuze laptele. Cand ii bagam biberonul cu lapte in gura incepea sa planga si il scotea afara cu limba.
Am hotarat sa schimbam formula de lapte, trecandu-l pe Aptamil 1. Nici o schimbare in apetit. Insa daca il adormeam papa laptele prin somn. La 5 luni am inceput diversificarea: cu o masa de cereale la lingurita, apoi piure de legume si in final piure de fructe. Laptele mergea la fel de greu. La 7 luni iar a inceput sa nu mai doreasca lapte absolut deloc. Iar am schimbat formula. De data asta: Milumil 2. Aveam 2 mese: dimineata maxim 150 ml, dar bauti in decurs de o ora si seara dupa baita max 230 ml. A mers asa pana la 8 luni, cand dimineata era imposibil sa il mai fac sa bea lapte. Am reusit intr-o singura dimineata sa ii dau 50 ml cu seringa de la Nurofen. A mers doar pana a disparut elementul de noutate, caci apoi nu a mai vrut nici asa.
LA sfatul pediatrei, am incercat pana si laptele de vaca din alimentara, dar rezultatul a fost acelasi. Cum simte gustul de lapte, gata, incepe sa maraie, imi da peste mana etc.
Am schimbat din nou formula Humana 3 cu aroma de mar. Dar nici asta nu ii este pe plac.
Singura masa de lapte a ramsa dupa baita, dar numai dupa ce adoarme profund. Insa vad ca in ultima perioada nici asa nu prea reusesc sa il mai pacalesc.

Ce sa fac? S-a mai confruntat cineva cu asta? Cum sa procedez?

Multumesc.

Floriio - mamica de ANDREI RADU (21 aprilie 2008)

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns kitzy spune:

Eu m-am confruntat. Diana a avut ceva perioada cand refuza laptele, de 3 sapt incoace a baut extrem de putin, n-am fortat-o, de 2 zile incoace il bea iar bine, e posibil sa fie o repulsie trecatoare, sau sa si-l scoata de tot. Eu de la 3 luni n-am mai baut deloc lapte. Incearca sa-i dai cat mai multe lactate, sa nu-l privezi de calciu. Poate in timp o sa bea iar.

Poze Diana
www.youtube.com/watch?v=L05Y1MeutPA" target="_blank">Montaj Diana
Povestea nasterii

de Diana (24.04.2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns floriio spune:

Buna, Kitzy!
Noi suntem colege de Odisee. Pup Diana.
Si eu am tot sperat ca e o repulsie trecatoare, dar Andrei nu mai bea lapte cu placere de pe la 4 luni. Eu nu mai stiu cum este sa vii cu biberonul cu lapte si bebelusul sa il apuce si sa bea cu placere.
De lactate am incercat sa nu il privez. Nu are decat o singura masa fara lactate, la pranz. In rest ii dau cereale cu lapte, iaurt cu cereale si fructe cu branzica. Cel mai greu imi este ca nu prea stiu cu ce sa ii mai acopar prima masa din zi. Ma gandesc ca poate ii dau prea multe cereale.
Refuzul asta al laptelui cred ca se mosteneste: eu am fost alaptata pana la 3,5 luni, apoi am refuzat biberonul si am fost ranita cu gris cu lapte si lapte cu orez. Sotul nu a mai baut lapte de la 7 luni. In schimbul laptelui de vaca dulce, caci asa se dadea acum 30 si de ani, a baut lapte batut din biberon. Eu insa nu sunt de acord nici cu grisul cu lapte, nici cu laptele batut si as vrea sa bea si el ca orice copil sugar lapte praf.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns IonescuOana spune:

Si eu am avut problema asta cu unul din baieti, in jur de 3-4 luni. Il pacaleam si i-l dadeam numai in somn. Am tinut-o asa o perioada, dupa care si-a revenit prin puterea exemplului de la celalalt geaman(care bea laptele f. bine ).
Oricum se mosteneste, si eu refuzam laptele la varsta asta.
Multa rabdare si curaj!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kitzy spune:

Floriio stiu ca suntem colege parca ti-am raspuns si acolo, nu mai stiu sigur, ca la un moment dai ai pus problema.
E greu sa te chinui asa, sunt trecuta si eu, noroc ca si-a revenit puiutzul.

Poze Diana
www.youtube.com/watch?v=L05Y1MeutPA" target="_blank">Montaj Diana
Povestea nasterii

de Diana (24.04.2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maitreyi spune:

si noi in club...nu mai manaca lapte cu placere de vreo 2 luni si de vreo luna mancam prin somn. asa apuca biberonul cu pofta si manaca si 200 ml. sunt momentecand dimineata nu il vrea si nici ora de somn nu e si atunci i-l dau cu cereale la lingurita. eu m-am obisnuit.

-------

Ana-Maria de iepuras coconas

-------

Cine-ti saruta genele-n somn ?
Si cine-i acolo cand ingerii dorm ?
Toate zanele bune sa te ocroteasca...
Toate florile campului sa te infloreasca...

Minunea de la Doamne-Doamne 17.06.2008

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamamirunei spune:

Si eu am avut probleme la prima fetita. Ea a fost pe lapte praf de cand s-a nascut si pana la aproape 5 luni cred ca am schimbat 4 formule de lapte, pana nu a mai baut deloc, nici treaza,nici adormita.

Medicul pediatru ne-a spus sa-i introducem iaurtul in alimentatie si avea un iaurt pe zi si asa a crescut Miruna mea.
Pe la 1 an si 5 luni, cred,a inceput sa bea lapte cu miere si. Acum are 6 ani si bea dimineata o canuta cu lapte cu brumi si seara lapte cu miere.
Baietelul tau se mai trezeste noaptea? daca nu, da-i cereale cu lapte la masa de seara si mai incearca dupa 2 zile.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Stanescu spune:

De cand am inceput diversificarea - fi-ma are acu 2 ani, din punctul ei de vedere laptele e probabil un rau necesar care se bea noaptea sau la culcare. Daca incerc sa ii dau lapte in biberon in timpul zilei va urla cel putin un sfert de ora.
In concluzie bea 250 ml la culcare si tot cam atat dimineata la trezire, da' fereasca sfantul sa incerci altceva. Oricum, in timpul zilei laptele e prohibit.
Succes!
Editez ca poate nu am fo' clara - de cand cu diversificarea, deci de cand s-a prins ca exista si alta mancare, a scos laptele din meniul de zi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cami2003 spune:

Nici fetita mea nu a mai vrut lapte de pe la 4 luni. Pe atunci (in 2003)era Nesquick cu aroma de capsuni si ii puneam cate o lingurita in biberon. Apoi i-am dat iaurt. Ii faceam din lapte praf 0,5 l la care adaugam un cremoso, il puneam in pahare de cremoso si il manca intr-o zi. Am incercat multe feluri de cereale si am descoperit Nutriben 8 cereale cu miere. La 2 masuri de lapte ii puneam 1 de cereale. Merge de la 8 luni. Asa a baut cu biberonul pana la 4 ani si dimineata si seara. Apoi a renuntat singura la biberon si a baut cu cana cu gaurele. Incearca multe feluri de cereale, in diferite concentratii. Eu foloseam laptele Bebelac, care simplu nu ii placea deloc. Poti sa ii faci din lapte de vac o crema de vanilie: 1 galbenus + 2 linguri de zahar + 0,5 zahar vanilat + 1 lingura cu varf de amidon Dr. Oetker + 0,5 l lapte rece se amesteca si se fierb pana se face ca o smantana. Copiilor le place mult. Sau poti aromatiza cu lamaie sau portocala sau putin zahar ars. Daca ai de unde lua nu cumpara cereale ca sa le incerci. Cere altor mamici.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lara_c spune:

Draga mea,

Imi pare tare rau ca nu iti pot da nici un sfat despre cum sa il convingi pe bebe sa pape.Poate e doar o faza...Stiu ca e normal sa te ingrijorezi si sa fii in situatia de a incerca orice.Dar te rog eu, NU II MAI DA LAPTE DE VACA, despre zahar si nesquick cu arome artificiale si cafeina, ce sa mai spun..
De laptele de vaca am inteles ca ti-a spus pediatra.Pur si simplu nu pot sa inteleg cum un medic poate recomanda lapte de vaca la un copil sun 1 an (minim) sau ceaiuri.Am citit aici pe forum de 'n' astefel de recomandari de la pediatrii.Nicaieri in lume nu se mai recomanda asa ceva, si poate ca si alti bebelusi au probleme.
Ai inceput diversificarea?Mananca cu placere altceva?
Daca accepta alt fel de mancare, lasa-l in ritmul lui cu lapticul.
Bafta si multa sanatate lui bebe!!

Lara
Erinn's mummy

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ninja1028 spune:

si eu am acceasi problema cu baietelul meu...singurele diferente sunt ca Philip are dor trei luni si ca nu am trecut inca la diversificare,deci ma aflu intr-o situatie chiar disperanta.Pediatrul mi-a spus sa-l las in pace,sa nu-l fortez si sa-i dau ceai ca sa-l hidratez.De diversificare nu mi-a spus nimic.De o saptamana de cand refuza lapticul sunt cu nervii la pamant.Ii dadeam san si completare Nan1.Am incercat sa schimb formula cu Humana si mai apoi Milumil,dar pur si simplu nu vrea lapte.Acum stau cu pompa pe sani ca sa nu pierd laptele si ma rog sa-si revina.Noaptea la 12 si dimineata la 6 reusesc sa-i dau san si cate 100-120ml formula,dar peste zi supravietuieste cu ceai.....M-am mai linistit un pic de cand am aflat de la cateva mamici de pe forum ca si ele au trecut prin aceeasi situatie.....eu una astept sa-si revina,de fapt sper sa-si revina.Mai ciudat este ca nu plange de foame...Daca as fi in situatia ta cred ca nu as dispera deoarece bebe este deja marisor si mananca mancarica.Eu iti urez mult succes si poate daca nu-l fortezi o sa-si revina singur.

Mergi la inceput