HELP: Bebelusul meu refuza laptele!
Raspunsuri - Pagina 2

floriio spune:
Multumesc mult de raspunsuri!
Ce pot sa spun, dintre sfaturile voastre le-am incercat pe majoritate, insa cu cateva lucruri NU sunt de acord si tin sa detaliez:
1. O masura-doua de cereale adaugate in biberonul cu lapte. In acceptiunea mea, biberonul este exclusiv pentru lapte, apa sau ceai. Nu suc de fructe, supa, cereale sau alte chestii din astea. Cerealele le papa fff bine cu lapte, dar la lingurita. Este mult mai sanatos asa.
2. Pana la 1 an copilul meu nu va manca nimic indulcit cu zahar. Din convingere nu o sa ii dau copilului zahar atat de mult cat o sa pot. Copilul nu cunoaste gustul dulce sau sarat (desigur ca atunci cand il descopera, il prefera).
3. Mi s-a parut extrem de vehementa afirmatia Larei_CLarei_Cprivitoare la laptele de vaca. A sunat ca si cand mi-as otravi copilul cu buna stiinta. Ce argumente ai ca sa sustii aceasta teorie. Bine, in afara de ceea ce se spune peste tot, cum ca laptele de vaca nu ar fi imbogatit cu atatea vitamine si minerale ca laptele praf. Este un produs 100%natural cu care au crescut cred 99.9 % din copiii nascuti la sat. Ai avut vreodata curiozitatea sa citesti pe cutia de lapte praf? Cate ingrediente contine si cate sunt naturale? Eu cred ca asta cu NU dati lapte de vaca copiilor pana la 1, 2 sau chiar 3 ani este doar o strategie de marketing. Bine, a nu se intelege gresit. Nu sunt PRO lapte de vaca, atata timp cat copilul mananca bine lapte praf. Insa, a-i da lapte de vaca atunci cand nu vrea lapte deloc, mi se pare o alternativa demna de luat in calcul. Sunt absout de acord sa nu dai EXCLUSIV lapte de vaca unui bebelusi, dar in conditiile unui regim alimentar echilibrat, in care copilul mananca si fructe si legume si branza si iaurt.
As mai avea multe de adaugat dar s-a trezit impricinatul.

lara_c spune:
Draga mea Florio,
Nu este vorba deloc de faptul ca laptele de vaca nu ar avea atatea vitamine sau adaosuri de minerale, etc.
Este vorba de ' proteina laptelui de vaca' care nu este tolerata de copii de pana la 1 an.Asa cum si mierea este foarte buna si naturala dar nu se da pana la 3 ani deorece contine toxina botulimica si provoaca la copiii sub 3 ani alergie si botulism.
Pediatrul copilui tau ar fi tb macar sa te informeze despre alergia provocata de proteinele laptelui de vaca, ca sa iei o decizie in cunostiinta de cauza.
Alergia la proteinele laptelui de vaca se caracterizeaza printr-o reactie de hipersensibilitate care afecteaza raspunsul imun si este generata de proteinele laptelui de vaca. Este necesar sa se faca diferenta intre alergie si intoleranta fiind de natura nealergica. Intoleranta la proteinele laptelui de vaca se intalneste la 0,3-7,5% dintre copii normali, dintre care 82% au simptome din primele 4 luni de viata si 89% spre varsta de 1 an.
Reactia alergica poate aparea imediat sau cu intarziere si se manifesta clinic la nivelul pielii, al tractului gastrointestinal sau la nivelul aparatului respirator. Oricare dintre componentele proteice ale laptelui de vaca poate fi la originea acestei alergii dar, cel mai probabil, reactia alergica apare de la betalactoglobulina.
Datorita alergiei la proteinele laptelui de vaca se pot intalni la nivelul pielii (eczema sugarului, prima manifestare alergica), la nivelul aparatului digestiv (varsaturi, diaree, colici, crestere nesatisfacatoare) sau la nivelul aparatului respirator (respiratie cu fluieraturi). Mai este considerat sugestiva pentru acest diagnostic anemia carential feripriva, prin pierderi digestive. Recent au fost incluse intre semnele clinice si constipatia cronica, aceasta din urma putand fi prezenta ca semn unic al alergiei la proteinele laptelui de vaca.
Desi clinic ea pare tranzitorie, 78% dintre copiii diagnosticati la varsta de sugar mai au inca semne de suferinta mai tarziu in viata.
Acum tu decizi singura daca 'iti otravesti' sau nu copilul.Eu cred ca merita se te informezi mai mult pe acest subiect si apoi sa iei o decizie.
Am si eu copil si de aceea ti-am dat acest sfat.Eu nu i-as da sub nici o forma lapte de vaca pana la 1 an.Nu ma
intereseaza ce fac sau ce faceau cei de la tara.Pe vremea aia nu existau atatea alergii sau poate ca unii sau multi erau bolnavi, oricum parintii nu ii luau mult in seama(ma refer in trecut).
Eu vreau sa imi cresc copilul dupa normele de astazi si sa ii ofer ce este mai bun, si ti-am dat acest sfat pt ca tu l-ai cerut.
Fireste, tu alegi ce ii oferi puiului tau.
Lara
Erinn's mummy