Copii cu deficit de auz?
Buna ! M-am gandit ca poate mai sunt si alte mamici care au aceasta problema cu puii lor. Sonia dupa 3 operatii pe cord, luni de seadare etc, din cauza medicatiei are auzul afectat. am testat-o la Children`s Hospital in Boston. acum tot aici suntem, miercuri avem intalnirea cu audilogul sa vedem ce si cum. Ei zic ca e sever-spre-profund, adica "her best" ar fi fost la 85 DB. in rest are 90 DB la o ureche si 95 DB la cealalta.
veau sa intreb : clinici in europa? exista ? bune?
voi v0ati dat seama de deficitul de auz? cum?
si poate mai e cineva care sa imi raspunda, cu toate ca, spre binele vostru, sper sa nu mai fie nimeni in situatia noastra !
oana de SOSONICA (6.06.2007)
asa creste Sonia : www.onetruemedia.com/shared?p=63e6ea475473c2ddd2fc4c&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=image" target="_blank">intr-un an
S
www.helpsonia.com , povestea Soniei
"When in trouble or in doubt, run in circles, scream and shout."
Raspunsuri
saphir spune:
Stiu ca nu se raspunde la postari daca nu ai un raspuns la subiect, dar TREBUIA sa-ti spun ca ai o fetita SUBERBA, MINUNATA, DIVINA...nu am cuvinte sa iti spun. Si cel mai important e PUTERNICA.
Ii doresc sa fie sanatoasa si puternica ca si pana acum si tie, draga mamica, asemeni... sa fii puternica pentru minunata ta fetita.
Va imbratisez.
roel spune:
Buna Oana,
Dumnezeu sa va ajute in continuare, caci ce a fost mai greu a trecut. Sonia sa-si revina dupa operatie si ganditi-va apoi pe indelete ce faceti cu auzul.
Prietena mea foarte buna din Germania (Nürnberg)a primit vestea ca baietelul ei nu aude deloc inca de la varsta de 3 luni. Au urmat reactia post-soc, panica, trauma etc. I-au facut copilului zeci de teste, la cei mai mari si mai celebrii profesori din Germania (si-au permis financiar), concluzia a fost intotdeauna implant cohlear. Lunile au trecut, baiatul crestea bine, reactiona la diverse sunete, nu la toate, dar nu era surd complet, cum fusese cu toate aparatele diagnosticat.
Mama lui, medic fiind, a refuzat solutia implantului cohlear, deoarece este un one way...distrugi aparatul nativ definitiv. A avut incredere in simtul ei de mama si cu toate ca a vazut de nenumarate ori rezultatul 0 la capacitatea auditiva a copilului, a sperat.
Acum cel mic are 2 ani si 2 luni, stie destule cuvinte, raspunde chiar si numai cu fapte la ce-l intrebi...in nici un caz nu e SURD.
Vreau numai sa-ti dau curaj, e un exemplu pe care l-am urmarit de cand s-a nascut si pana azi, e real si tehnica medica mai si greseste, si nu o data, ci la TOATE controalele.
Te rog scrie-mi daca vrei sa te pun in legatura pe mail cu mama aceasta, sa te lamureasca.
Curaj si mult succes mai departe cu micuta Sonia. Fetita mea e tot din randul capsunicilor, va stiu povestea de pe vremea cand Sonia e doar o rosiuta.
va imbratisam cu drag.
Rodica
kay spune:
rodica, ! si si capsunica.
La Sonia tot asa, nu cred ca nu aude atat de mult cat spun ei. eu am sa ii pun aparat acum (baietelul prieteni a avut aparat?) si am sa merg tot la nurnberg probabil. am sa iti dau mesaj privat sau mail, sa te intreb mai multe, dar zilele viitoare, acum ne impachetam ca sa plecam acasa
saphir,
oana de SOSONICA (6.06.2007)
asa creste Sonia : www.onetruemedia.com/shared?p=63e6ea475473c2ddd2fc4c&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=image" target="_blank">intr-un an
S
www.helpsonia.com , povestea Soniei
"When in trouble or in doubt, run in circles, scream and shout."
2peu spune:
buna!
kay am vazut ca ati fost in Munchen.nu stiu cat o sa te ajute ce-ti voi spune.in Kinderzentrum Munchen este un medic neurolog care are doi baieti care nu aud, dar care sunt medici ORl-isti!!!si eu am ramas "muta" cand am avuzit tinand cont ca au in jur de 30-35 de ani si la acea vreme nu erau prea multe modalitati de tratament sau terapii ca acum.cei doi baieti sunt foarte implicati in studierea problemelor de auz si, cand eu eram acolo,au organizat o conferinta internationala foarte importanta cu acest subiect(am inteles ca au participat personalitati importante in domeniu)
daca te intereseaza da-mi un PM sa-ti dau numele medicului.
va doresc multa sanatate, in special fetitei tale Sonia
roel spune:
Buna Oana,
am rediscutat subiectul cu prietena mea si mi-a spus ca cel mic nu a reactionat decat de la 100 dB in sus. Ea decis sa nu-i puna inca aparat, dar nu exclude ideea. A vrut sa vada daca intr-adevar poceste cuvintele sau cum evolueaza vorbirea. Eu apreciez ca foarte bine, stie multe cuvinte, le leaga cate 2-3...e promitator oricum.
Ea refuza deocamdata sa-l supuna la testul acela sub anestezie totala.
Bafta multa cu Sonia sa iei o decizie buna pentru ea. va imbratisam si multa sanatate in continuare.