Abdominoplastie
Ma gansesc foarte serios sa apelez la aceasta metoda .
Sunt in cautari de clinici ,medici ,informatii ,etc.
Le-as ruga pe doamnele care au apelat la aceasta metoda chirurgicala sa impartaseasca experienta prin care au trecut ,in sensul de cum a decurs operatia si daca durerile post operatorii sunt suportabile ,precum si rezultatele .
Daca cineva ar putea detalia eventual si cu niste fotografii ,ar fi super ,pe site-urile clinicilor arata totul foarte bine ,dar vreau sa fiu convinsa ca merita atat banii cat si suferinta .
Raspunsuri
Deus spune:
Este o decizie buna daca te-ai gandit bine! prin aceasta operatie ramai in zona respectiva fara un strat considerabil de grasime/celule adipoase. Dar daca tu, cu tine nu ai facut un pact in care sa te asiguri ca dupa operatie vei urma un regim/stil de viata si vei face sport atunci arunci banii pe geam. Fara sport si regim dupa operatie vei ajunge un mic monstrulet fiindca te vei ingrasa in zonele unde ai celule adipoase si vei fi diforma. Sport si un stil nou de viata sanatos trebuie sa adopti dupa operatie. Daca nu ai aruncat bani pe geam si te-ai chinuit in zadar.
Succes mult si schimba-ti viata in noua TU:)
iti tin pumnii
poze familia mea
quod me nutrit me destruit
ileana spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Deus Este o decizie buna daca te-ai gandit bine! prin aceasta operatie ramai in zona respectiva fara un strat considerabil de grasime/celule adipoase. Dar daca tu, cu tine nu ai facut un pact in care sa te asiguri ca dupa operatie vei urma un regim/stil de viata si vei face sport atunci arunci banii pe geam. Fara sport si regim dupa operatie vei ajunge un mic monstrulet fiindca te vei ingrasa in zonele unde ai celule adipoase si vei fi diforma. Sport si un stil nou de viata sanatos trebuie sa adopti dupa operatie. Daca nu ai aruncat bani pe geam si te-ai chinuit in zadar. Succes mult si schimba-ti viata in noua TU:) iti tin pumnii poze familia mea quod me nutrit me destruit |
Deus,
spune tot, ca vad ca stii mai mult!
Pe mine m-ar interesa ca sa-mi scot metrul de piele in plus, ramas dupa sarcina...
Sfaturi?
Atentionari?
Merci!
dulcetica spune:
Adica ce nu puteai inainte de operatie,ca sa ajungi fara cutit la kg putine si trup frumusel ,vei putea dupa din senin?Banii cheltuiti ar putea ,teoretic ,constitui o motivatie serioasa!?!
Deus spune:
Eu am avut inainte de sarcina parte de 16 ani de sport si am avut enormul noroc sa nu raman cu semne sau cu piele/grasime in surplus.
Dar stiu bine de la un prieten drag care este chirurg estetician ca pielea care atarna dupa o pierdere mare de greutate sau grasimea care nu a fost pierduta timp de mai multi ani nu o poti reduce decat cu bisturiul. Daca faci multe abdomene ( zilnic si multe nu cate 50 ca domnisoarele ) iti intaresti muschii si abdomenul isi revine - cu conditia sa nu ai cum iti spunea un fald de pile care nu se intinde prin abdomene.
Inainte de operatie ei te sfatuiesc sa faci sport sa slabesti cat poti fiindca cu ocazia operatiei nu vei pierde foarte mult. Din cate am retinut la o operatie nu pot sa scoata mai mult de 2 l de grasime. Sper sa nu gresesc.
Plus ca m-am uitat la toate emisiunile de pe discovery despre operatii estetice - incerc sa-mi conving sotul sa scape de burtica dar nu am succes:)ii este frica.
poze familia mea
quod me nutrit me destruit
tigabita spune:
Eu am facut aceasta operatie acum aproape 6 luni. Necesara, dupa doua nasteri la diferenta de 1 an si 8 luni, cu urmari dizgratioase - ff multe vergeturi, unele adanci de aprox 1 cm, fald de grasime nu foarte gros, dar ca al bunicii, ce mai, numai femeie de 28 ani nu mai aratam. De slabit am slabit inainte sa ma decid sa fac operatia, dar mai am ceva de dat jos.
Ce iti pot spune despre operatie:
-am stat in spital 3 zile, asta si pt ca am facut si ridicare de sani
- eu am doar 1,55 cm, iar copii au fost mari, asa ca muschii mei abdominali erau franjuri, asa ca mie mi-a cusut si muschii inainte sa imi intinda pielea
- dureri nu am avut decat de spate, pt ca eu nu pot sa stau nemiscata pe spate, iar la aceasta operatie e obligatoriu sa stai pe spate la somn 3 luni; chiar si durerile astea au durat max 3 zile, si cu medicamente au fost ok
-mi-am luat concediu 3 saptamani in care am stat aproape numai in pat, ca sa fie efectul maxim
-de slabit pe cantar dupa operatie era doar 1 kg, atat cat imi spusese si doctorul ca a scos
- inca mai sunt sensibila in jurul cicatricei, dar nu e nimic deranjant
- nu mai am pielea aia stransa si scorojita, am buricul mai jos pt ca doctorul nu a vrut sa-mi refaca si buricul, mai ales ca arata foarte bine si asa
- mi-a scos vergeturile cele mari, si a fost un super dragut doctorul si mi-a facut si un pic atipica operatia, adica m-a taiat mai mult pe laterale ca sa mai scoata din vergeturi
-acum mai am vergeturile care le aveam de sub sani, dar nu se compara cu ce era inainte
Recuperarea:
-stai cu un brau special stransa 3 saptamani non stop si alte 3 saptamani 12 ore/zi (eu am stat tot non stop, mergeam la birou cu haine largi, dar oricum eu am spus fara nici o rusine colegiloe de operatie, asa ca nu era nimic ciudat sau de ascuns), dormi toata perioada asta doar pe spate
-dupa, nu ai voie sa ridici greutati sau sa faci sport sustinut 6 luni pana se prind bine cictricile
Doctorul care m-a operat pe mine a fost un profesionist:
-la prima intalnire mi-a expus plusurile si minusurile (poti avea nesansa sa faci cicatrici hipertrofe sau keloizi)
-m-a consultat, spunandu-mi clar parerea lui despre cum ar trebui procedat, iar cand eu i-am spus despre dorinta mea referitoare la disparitia cat mai multor vergeturi, a spus ca va incerca, dar ca numai in sala va stii clar daca poate sa ma taie mai mult
- dupa operatie m-a vizitat in fiecare zi, mi-a dat calmante mai puternice cand i-am povestit de durerile mele de spate
- pretul a fost cel discutat, nu s-a trezit ca mai vrea ceva in plus dupa aceea
Chiar daca am avut nesansa ca organismul meu sa formeze cicatrici hipertrofe si din cauza asta sa ma intep lunar in ele cu o injectie pe care mi-o aduce doctorul, si pe mine personal ma doare de mor, as mai face operatia asta de 100 de ori, pentru ca acum ma pot uita in oglinda dupa doi ani de zile in care plangeam daca ma vedeam din greseala. Acum imi las sotul sa se uite la mine, nu mai stau numai pe intuneric. In haine intru mai bine pentru ca nu mai este bucata de grasime inghesuita acolo
Daca mai aveti intrebari, va raspund bucuroasa aici sau pe tigabita@yahoo.com
ileana spune:
Tigabita, multumesc mult pentru o descriere atat de detaliata!
O sa mai citesc odata deseara si o sa revin cu cateva intrebari!
Merci!
adi69 spune:
No,si cat a costat operatia?
Am si eu un colacel la burta care nu vrea sa dispara,cand am fost operata de chist ovarian am intrebat dr daca nu poate scoate si grasimea de acolo si mi-a ras manzeste..
M-ar bate un gand..
ileana spune:
Servus,
Revin si eu cu niste intrebari pe subiect. Sper sa primesc raspunsuri...care sa-mi dea impulsul final.
[[/navy]quote]citat din mesajul lui tigabita
Eu am facut aceasta operatie acum aproape 6 luni. Necesara, dupa doua nasteri la diferenta de 1 an si 8 luni, cu urmari dizgratioase - ff multe vergeturi, unele adanci de aprox 1 cm, fald de grasime nu foarte gros, dar ca al bunicii, ce mai, numai femeie de 28 ani nu mai aratam. De slabit am slabit inainte sa ma decid sa fac operatia, dar mai am ceva de dat josEste recomandabil/ti s-a recomandat sa slabesti inainte de operatie? Cat /cum?( adica prin sport, regim?)Ce iti pot spune despre operatie:
-am stat in spital 3 zile, asta si pt ca am facut si ridicare de sani
In ce spital ai facut procedurile si in ce regim ( privat sau cumva compensat).Daca faceai doar abdominoplastia, cat ti-a zis ca trebuia sa stai in spital?
- eu am doar 1,55 cm, iar copii au fost mari, asa ca muschii mei abdominali erau franjuri, asa ca mie mi-a cusut si muschii inainte sa imi intinda pielea
Cum se poate vedea asta cu muschii?
La mine stiu ca sunt rupti ( am avut burta f mare si mi-a spus ginecologul inainte sa nasc : "stii ca s-a rupt muschiul, nu?"...mai am si 3 taieturi ( invers pe fibra) cezariana si alte 2 operatii clasice, deci muschi taiati...ti-e ti-a zis la consult ce-i rupt si ce-ti poate repara?
- dureri nu am avut decat de spate, pt ca eu nu pot sa stau nemiscata pe spate, iar la aceasta operatie e obligatoriu sa stai pe spate la somn 3 luni; chiar si durerile astea au durat max 3 zile, si cu medicamente au fost ok
Dureri de spate ai avut dupa interventie? De la stat pe spate?
-mi-am luat concediu 3 saptamani in care am stat aproape numai in pat, ca sa fie efectul maxim
La ce efect te referi? Adica de ce ai stat doar in pat? Ce ti s-a recomandat?
-de slabit pe cantar dupa operatie era doar 1 kg, atat cat imi spusese si doctorul ca a scos. Ti-a facut si liposuctie, sau doar pielea surplus?- inca mai sunt sensibila in jurul cicatricei, dar nu e nimic deranjant
Ce cicatrici ai? Adica in cate locuri este recomandabil sa taie?? Cum se vad cicatricile fata de cea de cezariana de exemplu?
- nu mai am pielea aia stransa si scorojita, am buricul mai jos pt ca doctorul nu a vrut sa-mi refaca si buricul, mai ales ca arata foarte bine si asa
De ce n-a vrut sa-ti refaca buricul? Ce ti-a spus? La mine aici este marea problema...cred ca 1/2 mp de piele in plus este de la buric...
- mi-a scos vergeturile cele mari, si a fost un super dragut doctorul si mi-a facut si un pic atipica operatia, adica m-a taiat mai mult pe laterale ca sa mai scoata din vergeturi
-acum mai am vergeturile care le aveam de sub sani, dar nu se compara cu ce era inainte
Recuperarea:
-stai cu un brau special stransa 3 saptamani non stop si alte 3 saptamani 12 ore/zi (eu am stat tot non stop, mergeam la birou cu haine largi, dar oricum eu am spus fara nici o rusine colegiloe de operatie, asa ca nu era nimic ciudat sau de ascuns), dormi toata perioada asta doar pe spate
Cum este braul? De unde-l procuri? Cum faci dus? Cat de mari/lungi sunt cicatricile?
-dupa, nu ai voie sa ridici greutati sau sa faci sport sustinut 6 luni pana se prind bine cicAtricile
Doctorul care m-a operat pe mine a fost un profesionist:
-la prima intalnire mi-a expus plusurile si minusurile (poti avea nesansa sa faci cicatrici hipertrofe sau keloizi)
-m-a consultat, spunandu-mi clar parerea lui despre cum ar trebui procedat, iar cand eu i-am spus despre dorinta mea referitoare la disparitia cat mai multor vergeturi, a spus ca va incerca, dar ca numai in sala va stii clar daca poate sa ma taie mai mult
Imi place silul medicului la care ai fost, dupa cum descrii consultatia. Poti sa-mi spui, te rog la cine ai fost la consultatie si unde?
- dupa operatie m-a vizitat in fiecare zi, mi-a dat calmante mai puternice cand i-am povestit de durerile mele de spate
- pretul a fost cel discutat, nu s-a trezit ca mai vrea ceva in plus dupa aceea
UN NIVEL DE PRET, SAU UN SITE UNDE SA VAD?
Chiar daca am avut nesansa ca organismul meu sa formeze cicatrici hipertrofe si din cauza asta sa ma intep lunar in ele cu o injectie pe care mi-o aduce doctorul, si pe mine personal ma doare de mor, as mai face operatia asta de 100 de ori, pentru ca acum ma pot uita in oglinda dupa doi ani de zile in care plangeam daca ma vedeam din greseala.
AM IESIT PLANGAND SAPTAMANA TRECUTA DIN CABINA DE PROBA A UNUI MAGAZIN...SI NU MI-AM CUMPARAT NIMIC CU PROBA, DE 2 ANI!!!
Acum imi las sotul sa se uite la mine, nu mai stau numai pe intuneric. In haine intru mai bine pentru ca nu mai este bucata de grasime inghesuita acolo
FELICITARI PENTRU DECIZIE SI PENTRU CURAJUL DE A FACE PASUL!
Daca mai aveti intrebari, va raspund bucuroasa aici sau pe tigabita@yahoo.com
Andrei(04.02.2005),
Alexia(10.10.2006) si mamica Gabi
[/quote]
Vad ca unul dintre copiii tai este mic, 2 ani si cateva luni...
Cat timp nu l-ai luat in brate? Cat timp ai avut interzis sa-l iei in brate?
Merci,
Ileana
miha31 spune:
ileana, si eu m-am gandit sa recurg la aceasta metoda. eu am nascut doar de 3 luni.la cat timp dupa nastere se poate face? te voi contacta si pe mess daca se poate....
ileana spune:
Citat: |
citat din mesajul lui miha31 , si eu m-am gandit sa recurg la aceasta metoda. eu am nascut doar de 3 luni.la cat timp dupa nastere se poate face? te voi contacta si pe mess daca se poate.... |
Miha,
Tigabita si-a facut operatia...
Si eu tot de la ea astept raspunsuri, ca a dat multe detalii...
Daca ai nascut doar de trei luni, cred ca mai ai de asteptat, mai ales daca ai facut cezariana...
N-am mess...