Trombofilia - o problema ignorata (2)

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns boldi spune:

Buna fetelor,
Cand ziceam si eu ca sunt bine mi s-a micsorat colul si e moale asa zice ginecologul meu...mi-a zis sa stau la pat pt ca altfel risc sa nasc prematur si am doar 28 de saptamani...puiul meu s-a intors,este cu capul in jos si uneori am si contractii...voi ati avut asa ceva?...sunt urmarita de ghinion,parca nu se mai termina...sunt tare necajita...va pup.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns deeamiss spune:

din pacate eu nu am avut probleme cu colul in sarcina!stai cumintica in pat si totul va fi bine!pt contractii ia no spa!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mcrissa spune:

Buna,
Cu ajutorul forumului am aflat ca in cazul pierderilor multiple de sarcina in afara se recomanda "Screening molecular pentru identificarea mutatiilor in gena MTHFR"(MTHFR-methylnetetrahydrofolat reductaza).La mine mutatia MTHFR-A1298C a fost identificata in stare homozigota.In afara de asta mai am si o "minima" mutatie a Factorului V Leiden.am valoarea 0.85 si minima e 0.86.

Am pornit in cautarea unui doctor hematolog care sa-mi indice tratamentul adecvat.

Doctorul hematolog mi-a spus ca nu stie despre aceasta mutatie, dar imi va da preventiv:aspenter de 75 mg, unul pe zi, acid folic 3*5mg pe zi, iar dupa ce am primul test de sarcina pozitiv sa fac injectii cu Clexane de 40 mg o data pe zi.Am intrebat daca nu mai este nevoie sa fac alte analize, investigatii dupa ce raman insarcinata, sa vin din nou la un consult si mi-a spus ca nu este necesar deoarce Clexane se da pentru profilaxia unuor tulburari de coagulare in sarcina si sa iau linistita si aspenter si clexane o data pe zi in sarcina, ca unul este antiagregant plachetar, iar celalalt este anticoagulant.

as vrea sa merg la Fundeni, vad ca acolo se fac mai multe analize si sper sa imi dea clexane.


Fericiti cei ce plâng, caci aceia se vor mângâia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mcrissa spune:

Citat:
citat din mesajul lui anaconda2

Buna fetelor !
Ieri am aflat ca sunt gravida , am ramas natural !! Si cele care imi cunosc "dosarul" , stiu ca...chiar e ceva senzational.
(Adica ....dupa 6 IA , cu 2 reusite , insa oprite din evolutie la cateva saptamani) .
Sa speram ca de data asta va fi totul ok . Asa simt .
Din cauza Factorului V care a iesit pozitiv , adica s-a detectat mutatia , trebuie sa fac Clexane .

http://bd.lilypie.com/neAtp2.png


anaconda cine ti-a recomandat clexane?si de cand ai inceput?ca mie mi-a iesit Factorul V Leiden mai mic decat normal(un deficit din cate am inteles) si sper sa mi se dea si mie de la Fundeni sa fac Clexane, in speranta ca ma va ajuta.

Fericiti cei ce plâng, caci aceia se vor mângâia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anaconda2 spune:

Fac Clexane de cand a vazut sacul gestational in uter ! Adica de pe la 4 sapt si cateva zile ..
Dr T mi-a zis ca trebe sa fac injectiile , din cauza Fact V .
Nu stiu ce fel de analiza ai facut tu , dar rezultatul la Fact V nu iese in "procente" . Se scrie doar daca s-a depistat mutatia genetica sau nu ! Te sfatuiesc sa mergi sa repeti analiza la Gentic Lab , si o sa afli CLAR si SIGUR daca ai sau nu mutatia ! Ca nu are rost sa te intepi degeaba cu Clexane zilnic daca se constata ca e ok analiza facuta acolo .
Cat despre Fundeni , ....eu nu m-as duce ptr analize la ei , chiar daca mi le-ar face gratis !! Nu am deloc incredere in ei , de fff multe ori rezultatele ies eronate !!! Indiferent de analiza .
Personal va recomand Cantacuzino , ptr analize mai specifice .


8 +

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anaconda2 spune:

Inca ceva , Clexane nu trebuie sa faci INAINTE de a ramane gravida . Se incepe din momentul in care se vede sarcina la eco , sacul gestational .
La gravide se da GRATIS ! Dr gineco iti da scrisoare medicala catre med de fam , iar acesta iti da reteta si mergi la farma sa-ti dea injectiile . Eu insa sper sa n-ai nevoie...
REPETA FACTORUL V LEIDEN LA GENETIC LAB ! Daca vrei ...

8 +

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mcrissa spune:

anacaonda multumesc mult de raspuns.Felicitari pentru sarcina!sa fie intr-un ceas bun!
eu am facut la Medlife ceva care se cheama ProC Global Factor V NR si mi-a iesit 0.85 si scrie ca ar trebui sa fie intre 0.86-1.10.In plus de asta am o mutatie homozigota a MTHFR-A1298C(facuta la Institutul de genetica umana din Munchen), pentru care in afara e indiciatie clara de Clexane, iar la noi in tara nu prea s-a auzit de aceasta mutatie.O sa refac si la Genetic Lab, vreau sa stiu sigur daca e sau nu si mutatia Factorului V Leieden.
Tu ce doza faci de Clexane?Ca dr hematolog de la Coltea mi-a spus sa fac de 0.4, imediata ce am un test de sarcina pozitiv.. Am intrebat azi la cateva farmacii si mi-au spus ca nu se gaseste Clexane.Tu de unde il iei?

Fericiti cei ce plâng, caci aceia se vor mângâia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anaconda2 spune:

Fac Clexane de 0,4 , o inj pe zi . Pana cand ...nu stiu . S-ar putea chiar toata sarcina . La tine , daca ti s-a depistat acea mutatie homozigotica ...nu e prea bine , asa ca trebe sa faci si tu Clexane , neaparat cum ramai gravida . Ptr ca este tot un factor de coagulare acea mutatie . Insist sa faci Fact V leiden la Genetic Lab , cred ca s-au mutat de pe Natiunile Unite . Intra pe site-ul lor si vezi noua adresa .
Eu iau Clexane numai de la farmacia Academiei , ptr e singura care se aprovizioneaza constant . Sun inainte cu cateva zile , si imi face rost de 30 , cate imi trebe pe luna .

8 +

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mcrissa spune:

anaconda si mie dr-ul hematolog mi-a spus sa fac tot de 0.4 o injectie pe zi.am comandat deja sa ma in casa 10 fiole de 0.2(ca de 0.4 nu am gasit).in plus de asta mi-a recomandat sa iau si un aspenter pe zi pana intru in trimestrul trei de sarcina si apoi sa continui doar cu clexane.tu iei si aspenter?

Fericiti cei ce plâng, caci aceia se vor mângâia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anaconda2 spune:

Daca e sa faci de 0,2 (dar numai dupa ce ramai gravida!) , trebe sa faci cate 2 odata , ca sa fie concentratia , de 0,4 .
Insa o sa gasesti si de 0,4 , cand o sa-ti trebuiasca , si repet , o sa le iei GRATIS ! Ti-am dat pontul cu farmacia la care gasesti sigur..
Eu nu iau si Aspenter , deocamdata .
S-ar putea ca pana pe la 3 luni sa fac Clexane , apoi trec doar pe Aspenter . Deci dupa eco morfologica aflam ..

8 +

http://babystrology.com/tickers/baby-ticker-glass.swf?parent=ana&year=2009&month=10&day=6&babycount=1

Mergi la inceput