Trombofilia - o problema ignorata (2)

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cafera spune:

Citat:
citat din mesajul lui mcrissa

A avut cineva scaun de culoare modificata in timpul tratamentului cu Clexane si aspenter?ca eu de 10 zile am de la verde inchis la gri verde si sunt tare speriata

8+ Minunea din burtica

Puisori

Cristina, mamica de doi ingerasi in ceruri

Fericiti cei ce plâng, caci aceia se vor mângâia

Nu, nici o modificare de genul celei de care vorbesti.

Iei cumva si fier?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mcrissa spune:

cafera nu iau suplimente de fier.sper sa fie doar o indigestie sau ceva usor ca nu ma simt rau, nu ma doare nimic.maine dimineata ajung la gastroenterolog, dar parca e o vesnicie pana maine.ma chemasera azi la spital sa-mi ia sange sa vada daca a scazut cumva nivelul hemoglobinei, dar am zis ca fac maine si analiza asta ca sa nu ma intep de doua ori, poate imi da si gastroenterologul ceva analize de facut si saptamana trecuta m-am intepat deja de 4 ori pentru analizele de sarcina si de hematologie

8+ Minunea din burtica

Puisori

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui mcrissa

cafera nu iau suplimente de fier.sper sa fie doar o indigestie sau ceva usor ca nu ma simt rau, nu ma doare nimic.maine dimineata ajung la gastroenterolog, dar parca e o vesnicie pana maine.ma chemasera azi la spital sa-mi ia sange sa vada daca a scazut cumva nivelul hemoglobinei, dar am zis ca fac maine si analiza asta ca sa nu ma intep de doua ori, poate imi da si gastroenterologul ceva analize de facut si saptamana trecuta m-am intepat deja de 4 ori pentru analizele de sarcina si de hematologie

8+ Minunea din burtica

Puisori

Cum te mai simti? Ce a zis doctorul?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Zadi spune:

Am primit azi rezultatele: rezistenta la proteina C activata (1,69) prin anomalie de factor V Leiden.

Credeti ca mai este cazul sa fac si MTHFR? cu ce m-ar ajuta sa stiu daca am si aceasta mutatie?

Acum dilema mea este daca sa iau aspenter la doua zile cum mi-au spus dr. gineco si dr. de la fundeni sau sa iau doar o data pe saptamna sau deloc cum mi s-a spus la coltea?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamicla spune:

Voi stiati de interdictiile impuse de tratamentul cu Clexane? Mai exact, evitarea soarelui (ma rog, asta era de banuit), evitarea diferentelor de altitudine si presiune (de tipul urcat la munte sau mersul cu avionul). Eu nu am avut habar de asa ceva si am aflat abia cand am fost la dr. Uscatescu pt al doilea rand de analize, iar acolo venise si o gravida in 21 sapt. care facuse accident vascular din cauza ca nu a stiut si evident nu a tinut seama de asemenea interdictii.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui mamicla

Voi stiati de interdictiile impuse de tratamentul cu Clexane? Mai exact, evitarea soarelui (ma rog, asta era de banuit), evitarea diferentelor de altitudine si presiune (de tipul urcat la munte sau mersul cu avionul). Eu nu am avut habar de asa ceva si am aflat abia cand am fost la dr. Uscatescu pt al doilea rand de analize, iar acolo venise si o gravida in 21 sapt. care facuse accident vascular din cauza ca nu a stiut si evident nu a tinut seama de asemenea interdictii.

claudia

Da. Mai adauga la astea evitarea efortului, bailor si dusurilor fierbinti. Si mai sunt, dar imi scapa... Si obligatoriu dupa ce-ti faci injectia treci la nani sau stat linistita.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Zadi

Am primit azi rezultatele: rezistenta la proteina C activata (1,69) prin anomalie de factor V Leiden.

Credeti ca mai este cazul sa fac si MTHFR? cu ce m-ar ajuta sa stiu daca am si aceasta mutatie?

Acum dilema mea este daca sa iau aspenter la doua zile cum mi-au spus dr. gineco si dr. de la fundeni sau sa iau doar o data pe saptamna sau deloc cum mi s-a spus la coltea?

Eu cred ca cel mai important sa ai incredere intr-un doctor si sa-i urmezi sfaturile. Asta cred ca-i cel mai important: sa crezi cu adevarat ce esti pe maini bune si sa colaborezi. Oricum, vei repeta analizele des, v-a fi o perioada de tatonare in care dozele se schimba in functie de cum reactioneaza organismul. E important ca sa mergi strict pe mana unui singur doctor ca sa ti se aplice corect schema de tratament. Sanatate multa!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Zadi spune:

Multumesc de raspuns cafera.

Eu am deja doi puiuti, o fetita de 4,5 ani si un baietel de 2,3 ani, si ambele sarcini au fost duse la capat cu clexane.
La mine lipseau din screeningul de trombofilie cateva analize printre care rezistenta la proteina C activata,d-dimeri si cele doua pt. SAFL. Analizele pt. SAFL nu le-am mai facut si nici mutatia MTHFR. Nu cred ca le mai fac pt. ca pt. mine era important sa stiu de unde vine buba cu hipercuagulabilitate si am aflat ca este eraditar. Acum cred ca este suficient ceea ce stiu pt. ca nu mai intentionez sa mai am copii.

Celor care asteapta bebe le doresc multa sanatate si sa aiba incredere ca fericirea este aproape. Si sa tineti minte ca un copil vine pe lume atunci cand decide el! Va spun din experienta (si eu am trecut de la dorinta la disperare, frustrare...).

Mergi la inceput

Zadi, sa-ti traiasca puiutii Sanatate multa!

Mergi la inceput

Mergi la inceput