Trombofilia - o problema ignorata (2)
Raspunsuri - Pagina 13
miki-miki spune:
Mykymario, nu am reusit sa aflu ce e ultima analiza si dc e buna, posibil ca aceea sa fie proasta si de aceea sa-ti fi dat aspenter. Stiu ca prot S se cere sa o repeti dupa 2 sapt pt ca ac e influentata de anum factori(estrogeni, antib....) si dc nici at nu-ti iese proasta at nu ai pb dar dc iese proasta tb sa faci tratam cu clexan. Numai dr hematolog iti va spune dc va tb sa faci sau nu tratam injectabil.
Catalina22, ce sa-ti spun, sunt speriata pt ca nu sunt din Buc si la mine in oras nu am gasit un dr hematolog care sa-mi insufle incredere. Pana raman sper sa gasesc unul.
Tu cum mai esti?
Miki Anul asta pun de-un pui ( sau doi )
mcrissa spune:
myky daca la ultima analiza este proc global (tu vad ca ai scris ploc global) este vorba de rezistenta la proteina c activata.eu am facut analiza asta la Medlife si se chema "proc global FV" si un dr de la Medlife mi-a explicat ca inseamna rezistenta la proteina c activata in sensul factorului V, care si la mine este 0.83 parca si este mai mica decat normal.
miki tu in cat timp ai primit rezultatul de la Synevo pentru Mutatia factorului V Leiedn?ca eu am facut joi pe 2 aprilie si mi-a zis ca probabil pe 22 aprilie am rezultatul si nu prea mai am rabdare...
Cea mai arzatoare dorinta
Cristina, mamica de doi ingerasi in ceruri
Fericiti cei ce plâng, caci aceia se vor mângâia
miki-miki spune:
Mcrissa am dat sange pe 17 mart si mi-au zis ca pe 8 apr e gata . Pe 1 apr am fost sa dau sange pt MTHFR si am intrebat de rez la niste anal de secretie si am avut surpriza sa-mi spuna ca e facuta si V Leiden(deci cu 8 zile mai devreme).
catalina22 spune:
Miki- Miki,
Am incercat sa-ti dau PM, insa nu ai activata optiunea. :(
Cat despre problema mea...incerc sa ma obisnuiesc cu ideea. Am inceput deja sa fac injectiile. Mi le face sotul meu care este medic...eu nu am curaj, cu toate ca nu este asa o filosofie...In picior m-a durut f tare, asa ca acum mi le face in burtica...sunt asa de dureroase ( de fapt ustura serul acela)....
Acum astept cu mare interes analiza de la Synevo. Am recoltat pe 3 aprilie si mi-au spus ca este gata pe 23 aprilie...
Mcrissa,
Probabil ca analizele noastre vor fi lucrate sa saptamana viitoare. Asa am reusit sa aflu...saptamana asta era imposibil.
Va pup
miki-miki spune:
Catalina 22 eu am activat PM, tu nu ai. Tb sa treci de 10 mesaje ca sa poti sa-ti faci PM.
Injectiile se fac lateral, se apuca tesutul adipos intre degete , se introduce acul si faci injectia.
catalina22 spune:
Am inteles! probabil ca in curand o sa fac 10 mesaje si o sa pot trimite PM.
Sunt fericita ca aseara nu m-a mai durut injectia!
Va tin la curent cu rezultatele, care sper sa fie gata la inceputul saptamanii viitoare .
mcrissa spune:
catalina eu am primit chiar acum rezultatul la mutatia factorului V Leiden si este negativma bucur ca macar balaria asta nu o am
catalina22 spune:
Buna dimineata,
Am primit si eu ieri la pranz rezultatul...la mine este pozitiv, insa mutatia este heterozigota...am citit si macar este forma mai usosra. Spre deosebire de un om normal riscul de a face tromboza este de 4-8 ori mai mare...
O sa continui tratamentul cu Clexane si sper ca totul sa fie bine.
Mcrissa felicitari! Ma bucur pentru tine!
Va pup fetelor
mcrissa spune:
catalina imi pare rau de rezulatul pozitiv, dar cu Clexane sigur va fi bine pana la capat!eu nu am mutatia factorului V, dar am o mutatie homozigota a MTHFR, care da si asta tromboze la mine, dar mai ales in placenta
Poze
catalina22 spune:
MCRISSA,
Eu nu mi-am facut analiza asta...MTHFR...
Cine ti-a recomandat-o?
Sau ai facut-o in acel pachet de la Synevo?
Pai asa nu mai terminam niciodata...facem analize la nesfarsit...
Poate o sa ma duc si eu s-o fac. I-am innebunit pe toti din familie cu descoperirile mele...
Cel mai rau mi se paere ca nu avem cu cine sa vorbim ( medic hematolog) care sa ne indrume..
Cred ca o sa incerc sa iau legatura cu d-na doctor Mambet pana la urma...