Mamici de Ghiocei Martie-Aprilie 2009 (48)
Raspunsuri - Pagina 7
mababei spune:
Plici, arati foarte bine! Ai o constitutie tare buna daca zici ca ai pus 20 kg si doar burtica e tot ce se vede " mai implinit ". Eu am 11 kg puse si arat deja ca o luna plina.
Pisigri, daca-ti gasesti camasute pentru spital imi spui si mie te rog de unde, caci pana acum n-am prea avut timp de cautat si-s si un pic racita si n-as vrea sa colind prea multe magazine!
mihaela
29+
www.flickr.com/photos/gravidutza/sets/72157612387867673/detail" target="_blank">pozici noi
Monnvas spune:
Monica la multi ani! Anul asta vine cu supercadou: 2 fete cucuiete! Si cumintele - sa sada la dospit cat mai mult!
Simina, Diana copyright-ul pe DOP e la mine N-am mai pus poze de mult ca abia aseara am gasit aparatul foto. M-am mutat de 2 saptamani si inca nu gasesc tot. Amu' tre' sa-l si conving pe fotograf...
Monica Elefantica 32+
CASA LU' BEBE
carmenada spune:
Citat: |
citat din mesajul lui aris26 neatza fetelor eu tocmai am mai facut rost de un morcovtot timpul m-am gandit ca o sa nasc natural dar cu epidurala, dar eu am nishte vertebre tasate in zona lombara si tare mi-e frica de ideea de a baga un ac fix acolo...daca atinge ceva?mai bine lipsa. deci raman cu doua variante: naturala ca acum 50 de ani sau cezariana cu anestezie generala sincer nu stiu daca sunt capabila sa nasc complet natural. trebuie neaparat sa vb cu doctorul la urmatoarea vizita si probabil cu anastezistul. 29+ poze AMR |
Sa stii ca si eu am stresul asta .....cu atins ceva important... nervi .... maduva, si din cate am citit tehnica de epi este destul de sigura, in sensul ca, la om maduva spinarii ajunge pana la prina vertebra lombara iar injectia se face intre verterbrele 3-4. In plus acul pe care il folosesc este unul special care nu trece de nu stiu ce ligament care protejeaza zona cu nervi, din cate am inteles eu, iar insertia anestezicului se face cand acul ajunge intr-o zona cu presiune neuta, precum spatiul acela epidural. cam asta am priceput eu dupa ce am citit vreo 2 zile.....
Acuma in cazul tau, anestezistul stie cel mai bine, dar am inteles ca poate sa incerce sa vada daca tasarea este in zona care ii intereseaza pe el, incercand sa infiga acul. Si din cate am priceput operatiunea nu este prea dureroasa. Cel mai bine este sa vorbesti cu el inainte si sa evaluati situatia, iar eu cred ca exista o solutie care sa te multumeasca si cu care sa te simti tu confortabil.
Cam astea sunt informatiile de care dispun eu si sper sa te ajute cu ceva
Carmen 26+
georgiana310 spune:
Fetelor,
Daca pot alege intre cezariana si naturala CE SA ALEG???
28+ Brisees
gia
florinela79 spune:
Aris, temeri legate de nastere,am si eu..la fel oscilez.
Mie mi-e mai frica de nasterea naturala (eu am pb cu un adenom hipofizar), ma gandesc sa nu patesc ceva de la efortul prea mare (ca imi este interzis: efort marit, suprasolicitari nervoase, depresii si expunere la soare). Pe de alta parte la cezariana, mi-e frica de operatie, pentru ca sunt grasana si depun exact in zona abdominala(dela ovare polichistice)...ma gandesc ca se va prinde greu plaga, sa nu fac complicatii. Mai sunt alergica la urografin, sper sa nu influenteze la anestezie.
Si de alaptat mi-e teama, sa nu creasca tare prolactina, ca imi creste adenomul hipofizar, la sanul stang am o hiperplazie mamara (deci ar fi indicat sa alaptez).Asa ca paranoia sunt si eu.
Dar mai bine nu ma mai gandesc ca altfel....
30
fbruma
Ciresica5 spune:
Pupici la burtici,
Monica, , sa fii sanatoasa si sa ai parte de o nastere usoara si la termen!!!
Inapreda, eu am cumparat salteluta din nuca de cocos (70x140cm). Am auzit ca astea ar fi cele mai bune. Vom vedea...
Pisigri, stai linistita si nu te mai lua dupa spusele doctorului; sigur se referea la sexul bebelusului si oricum treaba lui este alta, nu sa-ti zica daca sa faci sau nu cumparaturi. Eu sunt o fire extrem de superstitioasa si nici nu ma gandeam ca voi cumpara ceva pentru bebe inainte de nastere, dar uite ca am cumparat si cu ajutorul lui Dumnezeu totul va fi bine bine! Oricum totul este in mainile Lui, indiferent daca facem noi cumparaturi sau nu.
Mititica, iti spuneam si in trecut ca si eu am burtica mica si asa o am si acum. Doctorul a zis ca bebe este ok si atunci stau si eu linistita...
Fetelor, astazi schimb prefixul... 30+... M-au luat deja emotiile!!!
AMR - 10 saptamani
30+ cu Albert Nicolas
alina.n spune:
Citat: |
citat din mesajul lui PetraTudor Dragele mele, am pus si eu poze!!!!! In sfarsit!!! Sunt toate de pe perioada sarcinii, chiar de la momentul conceptiei! Vorbesc despre cele in care sotul meu si cu mine suntem imbracati in alb http://cid-90f42a6fb4ff1b42.skydrive.live.com/browse.aspx/.Public/Poze |
Foarte draguti sunteti amandoi , interesanta poza cu matura
26+ cu Maria
Vine barza!
florinela79 spune:
Inapredaparca tu intrebai de salteluta?!
Noi din pai de nuca de cocos am luat,am inteles ca este antialergenica si mentine o pozite corecta a copilului.
Fetelor eu nu gasesc o lenjerie pentru patut..dar din bumbac nu porcarii ce au aia la cora si carrefour, miros a plastic toxic de la imprimeurile alea...(cand eram la sc generala asa miroseau invelitoarele la copetile de carti...iahhh). Eu am luat multe lucrusoare frumoase pt. beeb de la bebetto...darpana in Voluntari unde au magazin.......
fbruma
aris26 spune:
carmenada - merci multte-ai documentat tare bine...eu nu stiam atatea. m-a ajutat mult mesajul tau. in general e tare bine ca invatzam una de la alta, parca suntem mai stapane pe situatie fiind informate.
georgiana - eu sunt de parere ca daca nu exista o problema care nu iti permita o nashtere vaginala e mai bine sa nu pleci din start pe varianta cezariana. oricum totul depinde de alea cateva ore de travaliu. daca ceva nu merge bine oricum te baga in operatie, dar poate ai noroc si te dilati ushor si nashti fara probleme. dar depinde de fiecare in parte. cica recuperarea ar fi mai ushoara la nashterea vaginala, eu oricum vorbesc din auzite pentru ca nu am trecut nici prin una nici prin cealalta varianta. am facut in schimb o laparoscopie(mult mai ushoara ca o cezariana)si sincer a fost groaznic cateva zile. e adevarat ca trece orice durere si uiti mai ales cand ai un asemenea "rezultat"
29+
poze
AMR
Maya25 spune:
La multi ani Ayla21! Numai bine va doresc tie si bebelinelor tale!
Maya 30+
http://bd.lilypie.com/CHzwp1.png