Topic - concediul pt. ingrijirea copilului (CIC)-2

Raspunsuri - Pagina 22

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Eseea spune:

sa va zic si eu ce am mai facut : mi-am luat si raspuns in scris de la DPC ( le-am facut un memoriu cu situatia mea) ca mi se aplica art 8 ( pt ca nasc bb in interiorul CIC 1 )si mi se va prelungi CIC cu ziua urmatoare celei in care bb1 face ani. Asta just in case, in caz ca cei de la serviciu ma vor bate la cap cu cele 42 de zile.

asa va sfatuiesc sa faceti, faceti memorii in scris, tb sa va raspunda in 30 de zile. la mine au fost f dragutzi, mi-au dat raspunsul in 3 zile.

Mami de fetita si de baietel 30+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monicabo spune:

Eseea, tu in ce problema le-ai facut memoriu?
SI la ce institutie? Ce inseamna DPC? E directia aia din str Hambarului?

Monica cu Andreea Ioana - 11 iulie 2007 www.andreeaioana.ro" target="_blank"> Poze
Povestea sarcinii si a nasterii

si Ana Maria - 13 noiembrie 2008
Povestea nasterii super rapide a Anei Maria

Mergi la inceput

Monica, eu am facut un memoriu cu cazul meu : mi se termina CIC 1 la mijlocul lui aprilie, nasc bb 2 in jur de 20 martie sa zicem, deci intre nasterea lui bb2 si finalul lui CIC 1 nu sunt 42 de zile. Intrebarea era daca mai trebuie sa-mi iau cateva zile de postnatal ( diferenta pana la 42 de zile dupa nastere) sau trec direct in CIC 2 conform :

ART. 8 din HG 1025/2006

(1) In cazul in care persoana indreptatita, beneficiara a concediului si a indemnizatiei lunare pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani, respectiv 3 ani in cazul copiilor cu handicap, naste in aceasta perioada unul sau mai multi copii ori i se incredinteaza spre adoptie, i se incuviinteaza adoptia, i se dau in plasament unul sau mai multi copii ori este numita tutore, concediul pentru cresterea copilului, prevazut la art. 1 alin. (1) din ordonanta de urgenta, se prelungeste corespunzator pana la incheierea duratei de acordare pentru cel din urma copil, conform legii, a concediului si indemnizatiei pentru cresterea copilului.

mi s-a raspuns, la cererea mea explicita, ca a doua zi dupa ce face bb1 2 ani mi se va prelungi CIC.

La tine nu e cazul meu ( ca tie sigur ti se prelungeste, sunt mai mult de de zile) , dar poti face si tu memoriu sa intrebi de situatia ta cu indemnizatia la bb2 art ala 30). Cerere de recalculare ai depus, da?

DPC este de fapt DGASPC, adica Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului- acolo unde ai depus dosarul pt CIC , la sectorul 1.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monicabo spune:

Eseea, multumesc pt raspuns. Da, la mine sunt mai mult de 42 zile intre nastere bb2 si finalizare cic1
Te mai intreb cateceva:
Cererea le-ai trimis-o prin posta sau pe mail? Banuiesc ca prin posta, daca e doc oficial...dar sa-mi spui tu exact. Daca prin posta, ai trimis cu confirmare de primire sau simplu? SAu ai fost la ei ? La primarie zici, nu in Hambarului... Tu in ce sector stai, tot in 1?
Cererea ai scris-o de mana sau la calculator? NU stiu daca conteaza, stiu ca uneori vor de mana...
Cum ai inceput memoriul? Adica ai scris sus: Memoriu? SAU ai inceput cu "d-le director"? La sfarsit ce ai scris: "d-lui director al directiei xxxx" sau cum? Ca nu porea stiu denumirile astea de directori, directii etc.
Raspunsul ti l-au trimis prin posta?

Scuza-ma ca par intrebari puerile, dar vreau sa fac totul ok si te intreb pe tine, ca tu ai avut succes cu ei

Cerere de recalculare am depus luni, dar deocamdata pt cic 1, urmand sa prelungesc pt cic2 in iulie cand face primu; copil 2 ani.

Merci frumos

Monica cu Andreea Ioana - 11 iulie 2007 www.andreeaioana.ro" target="_blank"> Poze
Povestea sarcinii si a nasterii

si Ana Maria - 13 noiembrie 2008
Povestea nasterii super rapide a Anei Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns viooo spune:

uite ce am gasit:

http://www.mmuncii.ro/ro/articole/2009-01-20/942-articol.html

Mergi la inceput

Monica, eu nu tin de sectorul 1 dar procedura e aceeasi.

am scris memoriul la calculator ( de ce de mana?), sincera sa fiu nu am fost f atenta la formulele de adresare ci la continut, ca ala ma interesa mai mult, sa inteleaga ei exact ce spun. Eu l-am depus personal la registratura la ei pt ca e mai aproape sediul lor de mine decat posta. ( e la 3 min de mers pe jos, fata de posta care e la 5 , nu am mai stat la cozi, timbre, plicuri etc). In plus am scutit si timp ( mai dura vreo 3 zile pana ajungea la ei, vreo 3 de la ei la mine, etc ).Poti sa-l trimiti pe sot sau, daca-l pui la posta, obligatoriu cu confirmare de primire. Eu solicitasem raspunsul prin posta dar tipul de la registratura m-a intrebat daca nu vreau sa-l ridic personal. Mi-a convenit asa, normal. Eu am fost la ei vineri si marti mi-au dat raspunsul. Dar fusesem si inainte cu cateva zile si discutasem in prealabil cu functionarele de acolo. Numai ca am vrut si in scris un raspuns.

Am avut noroc, au fost ff rapizi. De fapt, vreau sa-i laud ca si data trecuta dupa nastere cand am depus toate dosarele alea, in minute eram gata, nu ca la alte sectoare ca ma ingrozeam ce auzeam.

Acum, pt tine, bine ca ai depus cererea de recalculare, sa le scrii de la inceput asta, dupa ce le zici ca esti in CIC de la data de.... Apoi le zici ca, conf art 8 alin 1 din HG 1025/2006, de la data de 12 iulie 2009 ti se va prelungi CIC pt al doilea copil nascut la data de....Si apoi le spui ca desi nu ti se aplica modificarea art 8 alin 2- modificare facuta prin normele noi ( alea pe 2008, ca nu le mai stiu nr) pt ca nu ai nascut bb2 in 2009, totusi ti se aplica.......exact ce spunea Elara, la capitolul trecut ( a scris ea cu rosu pe o pagina pe acolo)...

iti copiez aici inceputul la memoriul meu, e varianta mea, tu scrii cum vrei.

Catre
Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului
Sector
str ....nr.......
Directia Alocatii

Ma numesc .....domiciliata in Bucuresti,......... telefon si as dori sa va expun situatia mea personala, pentru a afla de la dvs ( rog sa-mi fie comunicat raspunsul la petitie prin posta, in termenul legal) solutia legala in cazul meu.

Momentan ma aflu in concediul pentru ingrijirea copilului ( CIC), acesta urmand a se finaliza la data de . ( data la care copilul va implini varsta de 2 ani). Aceasta ar insemna ca incepand cu data de .... sa reincep activitatea. Dar........( in cazul tau scrii ca ai nascut din nou la data ...) si continui cu povestea ta.

Le citezi art de lege la care faci referire, etc etc

la sfarsit :

Va multumesc

data semnatura

sper sa te ajute.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Danicris spune:

Servus.
Am si eu o intrebare : daca nu s-a platit impozitul aferent salariului pe cateva luni din cele 12 anterioare nasterii copilului mai primesc 85% din media veniturilor totale ?

Mentionez ca sunt angajata pe 2 firme si pe una dintre ele am impozitele platite la zi.

Multumesc frumos pentru raspunsuri.

Dani, mami de Rasfatzel 23.06.2008

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxi74 spune:

s-a modificat programul din strada hambarului http://www.mmuncii.ro/ro/articole/2009-01-20/942-articol.html

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamiseli_11 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Danicris

Servus.
Am si eu o intrebare : daca nu s-a platit impozitul aferent salariului pe cateva luni din cele 12 anterioare nasterii copilului mai primesc 85% din media veniturilor totale ?

Mentionez ca sunt angajata pe 2 firme si pe una dintre ele am impozitele platite la zi.

Din cate stiu eu nu se cere dovada virarii catre stat a impozitului deoarece este treaba angajatorului. Daca angajatorul face stopaj la sursa nu este problema ta si nu afecteaza cu nimic situatia pt cei 85%. Ceea ce trebuie facut este ca firma sa aiba depuse la zi declaratiile privind contributia la asigurari sociale (CAS) deoarece de la Casa de Pensii tu vei ridica stagiul de cotizare si din aceste declaratii reiese stagiul.

Mihaela de Miruna Cosmina (13.11.2008)

Pozele mele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Danicris spune:

Citat:
citat din mesajul lui mamiseli_11

Citat:
citat din mesajul lui Danicris

Servus.

Din cate stiu eu nu se cere dovada virarii catre stat a impozitului deoarece este treaba angajatorului. Daca angajatorul face stopaj la sursa nu este problema ta si nu afecteaza cu nimic situatia pt cei 85%. Ceea ce trebuie facut este ca firma sa aiba depuse la zi declaratiile privind contributia la asigurari sociale (CAS) deoarece de la Casa de Pensii tu vei ridica stagiul de cotizare si din aceste declaratii reiese stagiul.

Mihaela de Miruna Cosmina (13.11.2008)

Pozele mele

Multumesc foarte mult.

Mergi la inceput