Analiza cromozomilor produsului de conceptie
Propun moderatorilor sa pastreze aceasta informatie - pentru ca nu de fapt nu este un subiect- pe prima pagina.
De ce? Pentru ca desi este un lucru la care nu vrem sa ne gandim, se intampla. Si se intampla din ce in ce mai des. Iar mamele disperate incearca sa gaseasca raspunsuri la "de ce-urile" care le bantuie zilele si noptile. Pentru ca atunci cand eu am fost cuprinsa de disperare nu aveam aceasta informatie iar toti medicii imi spuneau ca aceasta analiza nu se face nicaieri in Romania. Pentru ca defectele cromozomiale pot fi o cauza a pierderii sarcinii.
Acum ramane la aprecierea dvs. daca este sau nu o informatie importanta.
NU ESTE RECLAMA!!!
Geneticlab este laboratorul unde se face aceasta analiza. Procedura este destul de morbida. Se solicita medicului ginecolog care face chiuretajul sa recolteze parti din produsul de conceptie intr-un tub steril cu APA precum si o proba de sange matern (2-3ml) intr-o eprubeta cu capac mov. Aceste probe se duc de catre un membru al familiei la acest laborator(cu un telefon in prealabil). Analiza costa 600RON.
Cu speranta ca nu o sa aveti niciodata nevoie de aceasta informatie va doresc tot binele din lume.
Raspunsuri
impatience spune:
sper sa se pastreze undeva aceasta informatie si sa poata fi vizualizata usor!!! Si sa dea Dumnezeu sa nu (mai) avem niciodata nevoie de ea!
Tks, Cata
miki-miki spune:
Catalina eu stiam ca ac laborator face analize pe prod de conceptie dar cand am facut chiuretajul la spital nu am avut curajul ca cer embrionul. Genetic Lab colaboreaza cu multe laboratoare din toata tara , in Craiova lb are sediul in spatele hotelului Jiu.
Aici puteti vedea ce anal se fac la Genetic Lan http://www.geneticlab.ro/Analize/analize.html
www.petitieonline.ro/petitie-p28651051.html" target="_blank">PETITIA NOASTRA - semneaza si tu!!
Miki Anul asta pun de-un pui ........................ sau doi
mcrissa spune:
catalina felicitari pentru acest subiect!
iti multumesc ca atunci cand eram disperati si nu staim incotro sa ne indreptam ne-ai ajutat sa ajungem la acest laborator.e foarte greu sa ceri probe dr-ului, trebuie sa mai ai pe cineva cu tine ca oricum tu nu esti nici fizic in stare sa duci probele.si sincer nici sotul nu era in stare sa ajunga singur la laborator, cand sti ca ai in mana piciorus, manuta de la fat.noi am avut pe cineva cu noi si bine ne-a prins in momentele alea.probele trebuie puse in ser fiziologic si recoltat intr-o eprubeta sange matern(cu capac mov recomanda cei de la laborator), dar la spital aveau eprubeta cu capac de alta culoare, dar care continea substanta aceea ca si in sticluta mov.sunati la laborator inainte sa va spuna cum se cheama substanta respectiva si sa anuntati ca veniti ca trebuie sa pregateasca ceva din timp.
maine avem rezultatele si vineri am dus probele.
Fericiti cei ce plâng, caci aceia se vor mângâia
muffinuta spune:
Buna ,mcrissa!
am citit drama ta,la zmeurici.imi pare extrem de rau,cuvintele sunt prea putine pt a-ti aduce o alinare.
iti scriu cu speranta ca macar tu gasesti un raspuns la ceea ce te macina.
S-au facut deja 9 luni de cand am facut analizele copilului pe care l-am pierdut la 12saptamani:
suna asa-rezultatele au venit dupa o saptamana-" analiza de cromozomi 13,16,18,21,Xsi Y.Concluzia;o fetita complet normala dpdv al cromozomilor studiati."
Nici pana acum nu m-am consolat sau lamurit,pt noi a fost extrem de greu ,eu am pierdut sarcina fiind intr-o casa de vacanta si a trebuit asa cum eram ca in transa sa dau sotului meu ce a ramas din cea mai iubita fiinta din viata mea.El le-a dus la spital,a fost cumplit.Nu am iesit din casa luni de zile.
Te pup si sunt cu tot sufletul alaturi de tine.
Muffinuta
Ai reusit?Continua!Ai esuat?Continua!
catalina2307 spune:
Crissa , mi-as fi dorit sa te pot ajuta intr-un alt mod......sincer.
Off topic :
Muffi - ai inteles total gresit ceea ce am scris eu intr-ul alt topic. Imi pare rau ca te-am amarat....
muffinuta spune:
Catalina,
Deloc,crede-ma,tin la tine poate nu m-ai crezut ca la sora mea.Dar bateam campii deja innebunisem cu toate problemele,nu am realizat ca una e sa reusesti la un FIV alta sa duci la capat sarcina,asta e provocarea si am innebunit pur si simplu realizand ce lung e drumul si incert.Plus ca singuratatea si spectrul varstei in dorinta mea de avea copii ma omoara.Dar acum m-am mai potolit.
Si Catalina,te admir sincer... esti inteligenta,citita,te informezi mereu,ai tarie de caracter ,din alta parte nici nu ascultam sugestia..mereu citesc mesajele tale.
te pup,sincer ce ti-a venit?
Ma bucur ca te pregatesti din nou.
Muffinuta
mcrissa spune:
muffinuta imi pare rau de pierderea ta.
acum am aflat si eu ca aceasta analiza nu spune foarte multe.as fi vrut totusi sa nu aflu ce a fost bebe.nici nu stiu daca e bine sa iasa bine sau nu.probabil ca e bine sa iasa bine si sa nu fie ceva cromozomial.ciudat sau coincidenta ca ambele sarcini s-au oprit intre 13 si 14 saptamani.
mcrissa spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui catalina2307 Crissa , mi-as fi dorit sa te pot ajuta intr-un alt mod......sincer. Catalina |
ai mare drepate
muffinuta spune:
Mcrissa,
As vrea sa pot face mai mult pt tine..
Iti revii stii treptat dupa asa ceva,dar de uitat nu poti uita,e teribil..si ai dreptate,am asteptat rezultatele cu inima stransa intr-un sens vroiam sa iasa bune analizele ca dc nu aveam alta belea pe cap-probleme cromozomiale,mai ales la varsta mea si a sotului meu..
Asa macar am avut o usurare dar tot nu am avut raspuns la intrebari care ma bantuie si acum si ma fac sa nu ma bucur in tihna de sarcina cu care acum sunt binecuvantata.Mi-e teama si de umbra mea.
te pup si fii tare..
Muffinuta
mcrissa spune:
am primit rezultatul de la analizele genetice:
Nu s-au detectat aneuploidii ale cromozomilor 13, 18, 21, X si Y.
Produsul de conceptie prezinta sex masculin.
Conculzia:un baietel sanatos.