Viza America
Avem niste prieteni in America si ne tot invita la ei. Sunt f sceptica referitor la viza, adica am auzit ca se refuza majoritatea cererilor, si cateodata chiar fara motiv intemeiat.
Eu as vrea mult sa merg in vizita acolo, dar mi-e nu stiu cum sa dau cateva sute de dolari (pt tot familionul) si sa ne zica NU.
Eram curioasa, cate dintre voi ati incercat si ce raspuns ati primit?
Raspunsuri
mihaela_s spune:
Noi am primit viza pentru un an, dar am lasat-o pe fetita mica acasa. Stiam ca daca vrem toti, nu avem sanse mari sa primim viza. Ei au nevoie de asigurari ca te intorci si care ar fi mai bun acela ca un copil ramane acasa?
Bafta multa, dupa mine e ca o loterie! Depinde de consul, de ce spui la interviu, de starea ta din ziua aceea.
www.blogger.com/profile/16547766189292998717" target="_blank"> vorbe de copil...
Hobby
calator de profesie
sweetmelon spune:
De-ar sti ei, ca n-as ramane acolo nici sa ma roage, mie imi e ok aici, aici ma simt eu bine si n-as putea sa ma mut in alta tara nici daca as avea o situatie super ok in tara respectiva. Dar o vacanta imi suna bine. O sa incercam, dar toti, asa ca probabil sansele sunt mici.
Merci de raspuns!
eve44 spune:
Nu ma speriati !
Saptamana viitoare sunt programata pentru interviu atat eu cat si copiii,sotul are deja viza.
Eu am inteles ca nu mai sunt asa de rigizi ,din contra.
Ideea e sa-i convingi ca nu ai motiv sa ramai acolo si ca ai o situatie materiala destul de buna in Romania.
Chiar as fi interesata sa mai vad si parerile altor persoane care au obtinut recent viza pentru USA.
mihaela_s spune:
Da, se poate ca acum sa fie mai maleabili, nu stiu. Noi am obtinut-o inainte de intrarea Ro in UE. In 2005. Poate de atunci s-au mai schimbat...
Bafta la toti!
www.blogger.com/profile/16547766189292998717" target="_blank"> vorbe de copil...
Hobby
calator de profesie
sweetmelon spune:
O sa incercam prin primavara, poate odata cu venirea caldurii se mai imbuneaza si ei.
bafta si din partea mea tuturor care incearca!
lara_c spune:
Fetelor, nu va mai speriati, nu e chiar asa rau cum pare.
Eu am obtinut viza pe 10 ani B1/B2 (desi nu am cerut decat B2 pt. o scurta vacanta)-nu din Romania, e adevarat.Dar asta e mai mult sau mai putin important - vizele sunt acordate de ofiterii de vize americani, nu de romani.
De asemenea, am lucrat in sectia de vize a unei ambasade la Bucuresti (nu cea a Americii)si va spun ca atata timp cat aveti cum demonstra ca aveti mijloacele materiale pt vacanta propusa si suficiente legaturi cu Romania ca sa va intoarceti, NIMENI nu are nici un interes sa va refuze.Nu exista vreun 'target' de a se refuza x procente pe luna sau cate si mai cate am auzit la 'radio sant'.
Bafta mare si vacanta placuta!
Lara
Erinn's mummy
http://www.onetruemedia.com/my_shared?z=34099325efc1900826f61d&utm_source=otm&utm_medium=text_url
eve44 spune:
Multumesc mult de incurajari.
Ultima viza am primit-o in 2005 ,tot asa solicitasem B2 atat eu cat si fiul meu si am primit B1/B2 ,dar pentru 1 an de zile .
Acum situatia e putin diferita ca vrem sa plecam toti 4 si d-asta imi fac putin griji.
Vreau sa va spun ca-n 2005 s-au purtat mizerabil cu noi toti cei care eram programati in ziua respectiva.Nu stiu poate aveau ei o zi proasta ,groaznic.........iar tipa de la ghiseu a fost super scarboasa.
Eu tot sper ca va fi bine ,mai ales acum dupa ce am intrat si noi in UE.
teo1970 spune:
am fost si eu astazi - viza temporara (turistica)
mie mi s-au parut destul de relaxati
m-au programat f repede (telefonic, de pe o zi pe alta)
am stat la ghiseu (interviu) max. 1 min, nu s-au uitat pe NICI UNUL dintre actele mele (adev serviciu, carte munca, extras cont etc.), dar eram si (super)eligibila
maine ma duc sa-mi iau pasaportul, nu stiu pe ce perioada imi dau viza, dar eu ma duc oricum doar pt citeva zile
eu cred ca nu ai de ce sa-ti faci probleme, eventual sa aplice sotul tau inainte si apoi voi, sau lasati copiii acasa si mergeti sa va faceti de cap singuri
eve44 spune:
Felicitari Teo !!!!!!!
Sa ne spui si noua pe cat timp ti-au dat viza,deci inteleg ca nu se mai elibereaza pasaportul in aceeasi zi.
Eu o sa merg singura ,sotul meu are viza pe 10 ani ,iar copiii am intele ca nu tb sa se prezinte la interviu.
teo1970 spune:
Eve,
pasaportul se da inapoi a 2 a zi la ora 15.00 sau pot sa ti-l trimita acasa contra-cost (16 RON) daca stai in alta localitate
barbata-miu spune ca la cit de baba sunt o sa-mi dea viza pe 10 ani, dar pt mine nu-i important
Eve nu cred ca o sa aveti probleme, mai ales daca ati mai calatorit in State; mie nu mi s-au parut scarbosi (si sa stii ca am fost atenta, mai ales ca n-as putea spune ca-s iubesc prea mult pe americani), au fost ok si civilizati; dar solicitantii ... de tot felul, cit stateai la coada pt interviu auzeai tot felul de povesti la interviurile celorlalti