Gravidute si mamici de Constanta (40)
Raspunsuri - Pagina 7
dadi_t spune:
Danadumitru azi a fost o zi superincarcata si n-am reusit sa ma rup sa ajung la Dr. Cioabla. Maine insa ajung sigur ... si la Camelia am ramas datoare cu o informatie tot pentru maine..asa ca va rezolv...
Alina,Andicu sanatate multa puitilor!
Andreea, de asemenea sanatate lui Matei...Fetele mai vechi stiu prin ce am trecut cu Andreea cand era mica...orice raceala se complica cu amigdalita pultacee si numai cu injectabile rezolvam problema...cam de pe la 11 luni am inceput sa-i fac penicilina/ampicilina cu gentamicina si in 2 zile era pe picioare...Fetele de la ORL de pe sectie mi-au devenit prietene in scurt timp...Recomandarea oricarui medic orl-ist, in cazul amigdalitei, este fara ezitare tratamentul injectabil...Acum cu branula nici nu mai este asa agresiv...Anduta mititica mergea cracanata de la penicilina cate o saptamana dupa tratament...Dupa 7 ani n-am mai avut probleme...s-a dezvoltat imunitatea....
In acelasi timp nu trebuie sa pierdeti din vedere importanta exudatului faringian. Sa aveti in casa in permanenta tubulete sterile(le luati de la farmacie) si la cel mai mic simptom luati o proba din gatutz...evitati astfel si administrarea de antibiotice necorespunzatoare.
Sanatate tuturor mamicilor si piticilor bolnaviori!
Tania cu Andreea(14 sept'96) si Bianca (14 febr'04)
Noi!
Blogul lui Mihaita
Ce nu poti controla...evita!
AndreB spune:
Intrebare: ati folosit la copilasi micuti (1-2 ani) ca imunostimulator Isoprinusine? Daca da, vreau sa-mi scrieti niste relatari despre.
Mama lui dom' doctor (?) Matei (5 nov. 2007)
Special Matei http://www.moblyng.com/watch/33Oo9nuMF1
Album Matei http://family.webshots.com/slideshow/562151171ZHVSEO
Matei la fotograf http://home-and-garden.webshots.com/slideshow/565482382Dpsuvf
dadi_t spune:
Citat: |
citat din mesajul lui AndreB Intrebare: ati folosit la copilasi micuti (1-2 ani) ca imunostimulator Isoprinusine? Daca da, vreau sa-mi scrieti niste relatari despre. Mama lui dom' doctor (?) Matei (5 nov. 2007) Special Matei http://www.moblyng.com/watch/33Oo9nuMF1 Album Matei http://family.webshots.com/slideshow/562151171ZHVSEO Matei la fotograf http://home-and-garden.webshots.com/slideshow/565482382Dpsuvf |
Ca imunostimulatoare verificate pe copii mei in 1-2 doze pe an am folosit:1-cu actiune bacteriana :bronhovaxon(10 zile pe luna timp de 3 luni),Ribomunyl,oscilococcinum(6 saptamani cu sase saptamani pauza din septembrie pana in februarie),septilin...Parca cel mai indelungat efect l-a avut ribomunylul, dar l-am administrat 7 luni.
O seara linistita!
Noi!
Blogul lui Mihaita
isidora spune:
Buna seara!
Eu am avut laptopul stricat,...mai am o multime de instalat pe el dar imi astept sotul sa o faca ca eu nu ma pricep...Mess-ul nu se vrea download-dat nu-s de ce....si o multime merg evident altfel decat inainte...
Am retinut ca Jojo e tare bolnava si imi pare nespus de rau dar si mai mult regret ca nu ti-am dat un sfat atunci cand ai avut nevoie...Intotdeauna m-am simtit oarecum stanjenita in a da sfaturi medicale mai ales ca pe forum activeaza 2 medici pe putin...Iar in situatia ta cu atat mai mult...Numai ca am pierdut din vedere ca medicii pot sau nu sa fie pe faza si omul risca sa ramana fara raspuns,fie el profesional sau nu....Asa ca pe viitor ma bag fie ca primesc rosii sau doar completari ...Eu oricum retinusem raspunsurile Andreei si ale Taniei si am crezut ca ti-au folosit...
Pt. greturi ,daca mai ai,sunt niste capsule naturiste -Emetin -se numesc,recomandate in sarcina.Poti sa iei si 3 pe zi.Sanatate multa si Doamne ajuta!
AndreB,am folosit Isoprinosine pe Isidora la 3 ani,la recomandarea medicului....se combinau la ea infectiile urinare cu cele respiratorii iar o amica de a mea l-a folosit la baitelul ei de pe la varsta de 8 luni la recomandarea unui pediatru de la Gr. Alexandrescu.Copilul a facut niste bronsiectazii urate,in urma carora a fost chiar suspect de mucoviscidoza.Slava Domnului ca nu o are...Lua parca 10 zile pe luna timp de 3 luni pe an.Numai stiu doza pe zi...cred ca in cazul lui Matei ar fi potrivit jumatate de capsula de 2 ori pe zi-adica una pe zi.Dar cu siguranta tb. sa ceri sfatul medicului atat pt. administrarea lui cat si pt. doze.Sanatate multa!
si sanatate si copiilor lui Mav,si lui Filip de Andicu,sper sa nu fie f. serios.!
Doculet,nu stiu cand sa vin joi...Eu as putea si dupa pranz dar as vrea sa o vad si pe Tania daca poate ajunge...deci cand e mai bine? Vin mai multe fete dupa masa sau cum facem? Ca vreau sa ne vedem cat mai multe...???
Creem,ce faceti draguta? Sofia ,tot papa tzatica?
Pe mine ma cam dor sanii si nu stiu de ce ...ca lapte nu mai am ,canale infundate nu cred...o fi normal dupa intzarcare?...nu-mi amintesc la Isi sa fi avut probleme...
Lulu,nu-s daca sunt in masura sa-ti dau idei in legatura cu micul dejun ca la Isidora au functionat de minune fructele cu branza de vaci pana la 4 ani ...Dupa 1 an i-am adaugat si o lingurita de miere .La iOAN pare sa mearga acelasi meniu...Lui Luca sa inteleg ca nu-i plac fructele sau le mananaca la alta masa?
Am vazut pozele cu voi sunteti o familie minunata ,sa dea Dumnezeu sa va intregiti daca va mai doriti! Intrebare: DE unde masinuta cu maner?????
Umflatel,vizionat si pozele voastre!Ma repet: imi place tare ca aveti copii diferiti si superbi!
AndreB,foarte bun articolul -l-am salvat in favorites!
Odata cu prabusirea laptopului am pierdut toate favoritele....,munca de cativa ani...pot sa si mor de ciuda...
Pup si sanatate multa tuturor!
P.S:
Mamacita,you got me at- posete! Imi trimiti si mie pe p.m site-ul de unde comanzi tu si esti multumita?
ina78 spune:
Buna seara si de la noi!!! Mai rarutz ca e mai dragutz.
Am avut niste zile pline, asta ptr ca aproape mi-am dat foc la bucatarie. Ca ma cert cu un vecin de 2 ani si am cam ajuns la limita limitelor... Ca am fost la o "partida de serviciu".
Doresc si eu multa sanatate bolnaviorilor. Si sa veniti cu vesti bune cit mai repede.
N-am apucat sa multumesc ptr complimente la adresa pozelor lui Gabi.
Doc trimite-mi o adresa de mail... am poze cu ai nostrii printi.
Mav saru-mina ptr informatiile ptr 85 %. Mai trebuie sa aflam unde se depun si cind nu e f aglomerat.
Legat de sfaturi medicale... eu sint complet afoana in domeniu. In afar de nurofen eu alte pastile nu iau. Iar lui Gabi i-am dat numai la prescrierea medicului.
Multa sanatate.
Ina si Gabitzu - minunea noastra mica 11 aprilie 2008
Mokika spune:
Jojo - imi pare tare rau de ceea ce ti se intampla ... eu nu stiam sa te sfatuiesc, mai ales ca tu ai o sarcina putin problematica. Chiar imi pare tare rau ca te-ai suparat .... dar acum o mie de randuri nu mai fac doi bani! Si mie mi s-a intamplat sa nu primesc raspuns la cate o problema .... dar nu m-am suparat. Sau mi se intampla sa am impresia ca scriu si nimeni nu citeste randurile mele. Dar nici nu m-am gandit si nici nu am inteles (si aici cred ca sunt de acord si restul fetelor) ca esti atat de grav. Puteai sa scrii cum fac si alte fete .... cu litere de tipar, cu rosu, ingrosat ... sa ne dam seama ca problema este chiar foarte grava. Acum nu vreau sa crezi ca arunc cu pietre in tine, mie nu imi place sa ma cert, dar AR FI O MARE PIERDERE PENTRU NOI ca tu sa parasesti acest forum. Iti urez multa sanatate si asteptam sa ne dai vesti despre tine.
Lulu - si eu cam sunt in pana de idei, dar oricum vad ca voi sunteti mai avansati ca noi .... Teo mananca dimineata cate un sandwich cu: unt si branza telemea, unt si cascaval ras, unt si miere, almette, sau doar unt pe o felie de paine prajita. Pe la 10 -11 ii mai dau un fruct: o portocala, un kiwi, etc. Ma gandesc sa ii bag oul fiert cu galbenusul moale, amestecat cu firimituri de paine (aici trebuie sa ma mai documetez daca merge pentru varsta lui). Crenwursti nu i-am dat si noi nu mancam deloc acest aliment, deci slabe sanse sa il manance si el. Sunca de Praga i-am mai dat dar ... fff rar - nu i-am dat carne de porc pana acum, si nici prajeala. A mancat odata din omleta noastra facuta la teflon fara ulei, atat.
AndreB - Doamne! micutul Matei cate sa pateasca! Multa sanatate!
Am salvat si eu site-ul acela cu terapii pentru iernat.... cum de altfel inghit tot ce se mai afiseaza pe aici ... totul se salveaza ... ca la nevoie ... sa aiba mama de unde sa se documenteze!
Andicu, Mav - sanatate si puiutilor vostri micuti!
Of, of, numai bolnaviori!
isidora spune:
Ina,cum asa? Sa dai foc la bucatarie??
Tocmai mi-am amintit ca am vazut poze si cu voi ...vai de neuronul meu...E un dulce Gabi si e f. bine nicidecum slabut cum il vezi tu....
Felicitari si pt. aniversarile casatoriilor Andicu si Tania!!!
Mokika,foarte utile legile alea !
Intrebare voit rautacioasa : de ce Ioanele raman Ioane iar Ioanii se transforma in Ioni????
Eu l-am botezat pe Ioan asa, cu promisiunea de a tine cu dintii -daca e nevoie ,de numele lui exact asa cum e .Nu Nelu,nu Nelutu,nu Ion,nu Ionut,nu Ionel...etc...Sa ma iertati, dar nu ma pot abtine!
dadi_t spune:
Adina, sar'mana...,dar s-a facut o greseala....aniversarea noastraeste pe 24 februarie de...DRAGOBETE -ziua indragostitilor la romani.... si eu sper sa putem sa ne intalnim joi...
Era vorba de Adriana(nastasie) si Andicu!
Lulu...in jur de 1an si 2-3 luni la fete am inceput sa amestec out fiert cu branzica dulce(de 2 ori pe saptamana) si apoi treptat(Bibi) a devenit fan branza topita...stiu ca nu-i chiar naturala....dar in general noi mancam destul de eco...si datorita faptului ca am trait alaturi de drama mamei timp de 5 ani...si ne-am obisnuit.....Mancau cu placere traditionalul orez cu lapte si un praf de scortisoara si miere, cereale cu lapte(la bibi)-in fiecare dimineata si in plus manaca ce am enumerat mai sus; sandvisuri cu branzica dulce si ardei sau rosioara;si treptat i-am introdus cam tot ce mancam noi preparat numai la abur sau fierte...Pupici!
Noi!
Blogul lui Mihaita
lulu77 spune:
Va multumesc din suflet ptr raspunsuri .
ISI ,Luca manaca exceptional d ebine fructele ,in restul zilei ,o masa d efructe o are pe la 10-10.30 si mai capata fructe candse trezeste dupa somnul de pranz.El mananca ffff bine absolut orice ,multumesc lui Dumnezeu.
E fan iaurt ,lapte cu cereale(am descoperit acum unele de la Sanovita cu frucxte uscate ,superrr), cirba/bors , legume fierte cu putin unt , aste afiind preferatele ,dar mananca f bine orice ii pun in farfurie ,faca comentarii.
Masina care d efapt e un avion ,cu o gramada de melodii ,sunete ,faruri ,etc ,am luat-o din Real de Mos Nicolae.
AndreB, eu ca imunostimulator ii dau asa lui Luca :Echinaceea cu propolis ,2 ml /zi , ossciloo odata / saptamana si vaccin antigripal homeopat 3 granule odata/saptamana.(schema data de Dr sima ) Mai era si Extract de Coacaz Negru ,dar am renuntat s ail dau ,are gust rau si nu il lua .
Mokika, eu ii dau lui LUCA omleta facuta in teflon cu branza sau cascaval ras ,si cu putin lapte in ea si marar tocat marunt ,mananca f bine.Oul fiert il prefera tare.
dady ,spui ca recipient ptr recoltare exudat farigian se gaseste si in farmacii ? deci pot recolata acasa? Sau sunt eu ......prea blonda acum ,in dimineatza asta!
Dupa ce LUCA de vineri era doar harait ,sforait si cu f putini muci aposi ,razleti ,d edimineatza era plin d emuci verzui galbeni ..stiti un remediu ? Altul decat ser/sterimar +batista bebelusului ,fluimucil,etc? Azi luam si rezultatul de la exudatul nazal .Are cineva nebulizator ,faceti aerosoli copiilor?
Andicule, cum este Filip?
Alina ,mamica lui LUCA GABRIEL (20.08.2007)
www.flickr.com/photos/15354374@N06/show/
"Nu exista funie sau lant care sa lege mai strans si mai iute decat idiculetele dragostei!"
AndreB spune:
Multumesc pentru completari! Numai la sfatul medicului dau copilului preparate medicamentoase. Ideea este ca pediatra noastra de incredere,(care il scoate intotdeauna la mal, prin toate cate trecem cu el) a renuntat sa prescrie Septilin, pentru ca nu prea a reactionat la el si i-a introdus Isoprinusine-ul. Am mai citit despre el dar cum stiti, pe prospect toate lucrurile sunt roz, si in realitate pot fi nu atat de eficiente (n-as vrea sa mai risc alte complicatii respiratorii pana iesim din iarna-primavara... daca se poate..).
Pentru noi ( eu si taica-su) pentru ca nu am reusit inca sa ne facem vaccinul antigripal ( pentru ca si in acest moment suntem raciti), sa intreb medicul daca, atunci cand vom fi bine putem lua altceva, gen Broncho-vaxom, sa ne ferim de gripa de sezon...
Mama lui dom' doctor (?) Matei (5 nov. 2007)
Special Matei http://www.moblyng.com/watch/33Oo9nuMF1
Album Matei http://family.webshots.com/slideshow/562151171ZHVSEO
Matei la fotograf http://home-and-garden.webshots.com/slideshow/565482382Dpsuvf