Bobocei de septembrie-octombrie 2008 (32)
Raspunsuri - Pagina 15
Nausica spune:
Fetelor, am vazut ca tot vorbiti de diverse probleme cu pielea bebelusilor si n-am auzit pe nimeni vorbind de taritze. Eu asa stiu, ca fac minuni in apa de baie. (Se ia un pumn de taritze si se lasa la infuzat 5-10 minute, intr-o cana de apa clocotita. Apoi se strecoara si se adauga in apa de baie).
Eu n-am avut probleme cu pielea Aniei, s-a iritat doar cind avea vreo 2-3 saptamini, i-au aparut pe obrajori niste bubitze rosii. Si acum sint aproape sigura ca au fost de la caldura. Oricum, de atunci are pielea foarte curata. Eu folosesc gel de dus/sampon de la Klorane si sint f multumita de el.
Iar pe fata ii dau numai cu crema de galbenele, cind mi se pare ca are pielicica mai uscata.
Eu zic sa incercati asta cu taritzele.
Nausica si Ania
poze
_
God grant me the serenity to accept the things I cannot change, courage to change the things I can and wisdom always to tell the difference
andy.p spune:
| Citat: | ||
citat din mesajul lui gaia.nevia
Laura, de unde ati luat costumasul de robotel? E super si pare si grosut! Merci mult, ![]() ![]() Ada, mama de baieti: Teo (10 aprilie 2007) si Radu (22 octombrie 2008) povestea nasterii my blog Topic: mama... de mai multe ori! Topic: nu renunta! Informeaza-te! |
Ada e din vremurile bune cand se putea face comanda pe LAredoute..uun site frantzesc cu haine super si la preturi mai mult decat rezonabile...acuma ma uit numa si ma enervez ca nu se mai poate comanda de acolo.
laura, andy (07.04.2002) &alexia(14.09.2008)
Alexia
Andrei
danadumitru spune:
Buna seara!
Va rugam frumos mai stiti si alte metode de a combate constipatia asta? ceaiul de musetel nu are nici un efect, nu stiu, cred ca daca as lasa-o si 5 zile , tot nu ar face 
Dana si
Riana Maria
Nausica spune:
| Citat: | ||
citat din mesajul lui andy.p
Nerantula eu folosesc cele cu doua gaurele,normal ar trebui cele cu trei gaurele mici da n-am gasit nicaieri. De tinut o tin ori in brate culcat pe brat,ori un pic inclinata sau direct pe saltelutza. |
Eu am citit ca, in cazul bebelusilor alaptati si la sin (carora li se da doar completare din biberon), trebuie folosita tetina cu curgerea cea mai lenta pe care o accepta bebelusul.
Eu folosesc tot tetine Avent si, la un moment dat, am trecut de la cea cu 1 gaura la cea cu 2 si Ania se ineca. Plus ca nu mi s-a parut ca sugea mai repede, asa ca ne-am intors la cele cu 1 gaura.
Nausica si Ania
poze
_
God grant me the serenity to accept the things I cannot change, courage to change the things I can and wisdom always to tell the difference
Nausica spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Nerantula Laura, dar capacul cu tetina trebuie strans bine sau se poate lasa putin slabit? Adica eu ma intreb pe unde iese aerul? |
Trebuie strins bine, altfel curge laptele. Vezi ca are un fel de trepte de stringere, ti se pare ca l-ai strins dar de fapt mai mergea un sfert de tura. Eu i-am varsat de vreo 3 ori lapte pe piept Aniei, in vremurile cind de-abia reuseam sa scot 60ml.
Capacelele de la Avent au o valva anti-colici, o s-o auzi cind suge Gruia. Si trebuie sa tii biberonul inclinat in asa fel incit in virful tetinei sa nu fie aer deloc.
Banuiesc ca ti-au mai raspuns fete intre timp, dar m-am bagat si eu in seama.

Nausica si Ania
poze
_
cristineescu spune:
Danadumitru si noi ne luptam cu constipatia desi la cei alaptati la san cica nu exista asa ceva.
Fetele ziceau si de Lass baby ca da rezultate. Poti sa mai incerci cu apa fiarta si racita sau ceai de musetel asa cum ziceai tu.
In paralel masajul burticii in sensul acelor de ceasornic sau ii ridici piciorusele catre piept cand e pe spate.
Daca alaptezi la san poti sa tii si tu o "cura" sa nu fi si tu constipata (prune uscate, lass baby si vezi ce mai functioneza la tine).
Cred ca se chinuie ca altfel nu te agitai tu.
La noi, desi cu teoria stau bine, tot supozitorul functioneza in a 4-a zi. Asta pentru ca a ajuns sa se trezeazca noaptea pentru orice ... partz. 
Dar acum nu stiu ce o sa functioneze la voi. Daca merge ceva sa imi spui si mie.
Poze Harri Alexandru (10-sept-2008)
http://family.webshots.com/album/567137447KvLEdN
alexa si mami spune:
ada, senx pt lamuriri. la alexa cum spuneam e o forma usoara, din cauza vaccinului. ce 2-3 transe ca la ea de vreo sapt ii apar cite 3-4 pe zi 
laura
robotelul frumos.
are dreptate nausica, si eu tot cu tarite am scapat-o pe alexa de bubite si traiasca galbenelele
e tare de tot crema asta.
cipri a revenit iar la programul de 2-3 kkceli zilnic
da' cu somnul ce fac, ca nu sare de 30 de min:)
alexa(23.10.2004), cipri(02.11.2008) si mami
_irina_ spune:
Nocom - si piticania mananca putin, acum putin si rar, la 3 ore mananca maxim 100-120ml. Nu a golit niciodata un bibe de 120ml, a luat pana acum in greutate cam 3300gr, ne-am nascut cu 2850 si acum are cam 6150.
Sincer si eu ma tot uit la ea si mi-e frica sa nu aiba ceva la stomacel, nu mi se pare deloc normal sa pape asa putin. Dar asa o fi ea, nu vrea sa dea spargere in buget, a auzit ca e criza.
Danadumitru - daca bebitza nu se plange ca face kaki asa rar, las-o, nu o chinui cu supozitorul. Noi suferim daca nu iesim 2 zile si de aia o mai chinui. Andreea nu doarme noaptea, sau se trezeste fff des si se screme si dupa o noapte sau o zi din asta daca nu reuseste o ajut cu supozitor. Daca reuseste dupa aia doarme de sparge.
Piticania e tot cu degetele pe lentilele mele, trebuie sa imi sterg ochelarii de 3 ori pe zi.
fericita de
Andreea-Maria
nikolici spune:
Si Karina a fost semi-constipata.A avut perioade cand o durea la fiecare partz scos si plangea.La noi masajul invatzat de la doctora a functionat miraculos si o ajutam la scozul gazelor cat si kk la apx 30min in cazul constiparii.
Ne a zis cate 10 min dimineatza si 10 seara. Acel masaj cu mana in directia acelor de ceasornic, prinderea burticii cu degetele unei maini sub linia buricului gen ciupitura si in ultimul rand presarea burticii cu piciorusele, impreuna sau alternativ.
Mami de Karina iubita mult mult de tot
gaia.nevia spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui danadumitru Buna seara! Va rugam frumos mai stiti si alte metode de a combate constipatia asta? ceaiul de musetel nu are nici un efect, nu stiu, cred ca daca as lasa-o si 5 zile , tot nu ar face ![]() Dana si Riana Maria |
Noi folosim Lass Baby, 100% natural, si suntem multumiti.
Ada, mama de baieti:
Teo (10 aprilie 2007) si
Radu (22 octombrie 2008)
povestea nasterii
my blog
Topic: mama... de mai multe ori!
Topic: nu renunta! Informeaza-te!