Bobocei de septembrie-octombrie 2008 (32)
Raspunsuri - Pagina 11
Didididi spune:
Apropos, de testele din maternitate.In Polizu se fac de fata cu mama, dupa ce iti explica pt ce sunt. Fara ele nu poti pleca din spital si se trec in foaia de externare.Sunt super ok aici.
Nu aceeasi parere am despre medicii neonatologi, care habar nu au de alaptare (cel putin cele trei pe care le am vazut). M au innebunit ca am lapte si abia imi dadeau supliment pt bb, iar mie abia dupa externare mi a venit laptele (adica dupa 3 zile) cu febra de rigoare.
Didi, mam de Mihail
Nerantula spune:
Uof, ca eu nu mai apuc sa scriu, cand ajung la calculator tot incerc sa recuperez cu cititul, insa cam greu ..
Noi am fost azi la dermatolog, la prof. Giurcaneanu la Bioderma, a confirmat ca e vorba de dermatita atopica, asta se face de la o proteina din lapte, asa ca, atata vreme cat e alaptat, tot o sa ne sacaie. Ne-a spus sa dam numai in caz exceptional cu crema cu hidrocortizon (noi am facut asta o data, cu Advantan, cat am fost la munte, pentru ca se extindea foarte rapid si pe corpusor eruptia, iar la gat era dezastru - btw, arata ca o ciuperca, Ramo (300), tu esti sigura ca e ciuperca ce aveti voi acolo?).
Gruia este si mai marait in ultima vreme, posibil si de la schimbarea de program/loc, a inceput iar sa se trezeasca noaptea, in unele nopti chiar de 2 ori. Un efect bun este ca ia putin mai binisor in greutate, aproape normal pentru varsta asta, insa ne intelegem greu cu el. Ieri, cand am fost noi iesiti la Opera, nu a mai acceptat aproape deloc biberonul, asa ca raman destul de legata de el ..
Se mai intampla ceva ciudat: nu mai accepta sanul stang din pozitia naturala, adica de pe partea lui dreapta, trebuie sa i-l dau din stanga incalecat cumva, astfel incat am ajuns sa alaptez de la ambii sani de pe aceeasi parte .. nu inteleg!
Citind, aveam o gramada de raspuns ... acum am uitat! 
aa.. Kid, am vazut, in filmuletul cu scumpica Maria care se rostogoleste, felicitari!
, ca aveti carusel la fel ca al nostru, insa la noi nu mai merge
, bateriile noi tin maxim doua zile, tu ai schimbat bateriile originale? Si tine mai mult?
www.flickr.com/photos/30462666@N03/sets/" target="_blank">Gruia - soricel iubit 16.09.2008
... once upon a time ...
simodina spune:
Ramonama bucur ca au trecut bubitele. Referitor la intrebarea ta raspunsul meu este pozitiv, Serban se irita si acum foarte tare de la transpiratie, cand incepe caldura se umple de bubite rossi pe spate si pe ceafa de cand era mic. Iarna insa nu mi s-a intamplat, pe el l-am tinut mereu mai dezbracat ca de bebelus a fost in calduri. Din acelasi motiv a tebuit sa-l tund mereu foarte scurt vara, altfel transpira si se irita si pe la urechiuse asa ca la motz nici nu prea am avut ce taia
Pentru astfel de iritatii poti folosi la clatit la baita solutia de musetel cu bicarbonat, zinc-ul risca sa-i usuce pielea nu e bine sa-i dai prea des.
Eva hmm eu am inteles ca ai stocuri nu gluma cand am citit mesajul tau
La gratuitati nu prea ma pricep, aveam senzatia ca astea pentru bb sunt toate gratis dar cu atat mai mult poti incerca sa le donezi. Casele de copii nu stiu daca primesc, dar eu mai eram in legatura cu o asociatie de intrajutorare a mamelor singure si la ei stiu ca am dus si vitamine de exemplu acum vreo 3 ani cand imi ramasesera de la Serban, ma gandeam ca e tot pe acolo Ca. Pentru cine e interesat va pot da un contact, se ocupa de cazuri foarte triste, familii foarte sarace care abia au ce manca si chiar se bucura de orice ajutor puteti oferi ( hainute bb, haine gravida, puericultura si tot ce poate ajuta o mamica insarcinata sau bebele ei ). Nu am mai tinut legatura cu ei de vreun an dar vreau acum sa-i contactez iar ca am un pachet pregatit.
Nerantula imi pare rau ca s-a confirmat diagnosticul de DA ca e tare pacatoasa dar bine macar ca stiti cum stati si cum sa o tratati. Sa stii ca si eu am aceleasi probleme cu Mara. Cea cu pozitia la san ( la noi insa e dreptul ) de vreo luna cred dar am remarcat ca atunci cand am sanii beton ( nu ca s-ar intampla prea des ) nu protesteaza. Nici eu n-am inteles dar nici ca ma mai chinui, oricum mi se pare ca pe masura ce creste isi formeaza din ce in ce mai multe pretentii, nu mai e ingerasul acela de bebelina din primele 3 luni e cu tzafne domnisoara. Iar cu programul am mai povestit pe aici, de cand ne-am intors papa noaptea la 3-4 ore, adio somnul meu de frumusete. Nici acum dupa o saptamana nu reusesc sa ma reobisnuiesc cu somnul fragmentat si nu mai reusesc sa adorm dupa tzitzi - sunt zombie mai rau ca dupa ce am nascut. Asa ca daca gasesti vreo explicatie/ solutie miraculoasa te rog impartaseste-o 
LE www.acsis.ro este site-ul asociatiei
gaia.nevia spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui bitza2008 Mda, cu siguranta nici lui Lucas nu i-au facut testul Guthrie! Nici pe foaia de externare nu scria nimic...in fine, copilul meu e sanatos..sunt sigura si fara testele lor! gaia.nevia n-ai motive sa fii trista, decat pt sist sanitar din Ro..altfel, Raducu e perfect! ![]() FERICITA MAMICA A LUI LUCAS (1 SEP 2008) poze |
bitza,
Lucas 
Ada, mama de baieti:
Teo (10 aprilie 2007) si
Radu (22 octombrie 2008)
povestea nasterii
my blog
Topic: mama... de mai multe ori!
Topic: nu renunta! Informeaza-te!
300 spune:
| citat din mesajul lui Nausica Ramona, unde ai pus cintecelele alea? N-am fost pe faza cind ai dat mesajul si acum nu-l mai gasesc. Sarumina. ![]() Nausica si Ania poze _ God grant me the serenity to accept the things I cannot change, courage to change the things I can and wisdom always to tell the difference |
aici

de Anda Teodora din 10.10.2008puiul meu dulce si mic Anda
pozne in asteptarea Andei
gaia.nevia spune:
| citat din mesajul lui simodina Pentru cine e interesat va pot da un contact, se ocupa de cazuri foarte triste, familii foarte sarace care abia au ce manca si chiar se bucura de orice ajutor puteti oferi ( hainute bb, haine gravida, puericultura si tot ce poate ajuta o mamica insarcinata sau bebele ei ). Nu am mai tinut legatura cu ei de vreun an dar vreau acum sa-i contactez iar ca am un pachet pregatit. Nadina, mama de Serban (20.08.05 ) si Mara (27.08.08) |
Nadina, spune-mi si mie ce si cum... o sa avem si noi intr-o luna tot ce nu-i mai vine lui Raducu. Le-a purtat si Teo, dar sunt de calitate si sunt inca foarte ok. O sa fie si caruciorul mai incolo, jucarii, si cand mai fac ordine prin dulap mai rezulta cate ceva.
fata inimoasa.Ada, mama de baieti:
Teo (10 aprilie 2007) si
Radu (22 octombrie 2008)
povestea nasterii
my blog
Topic: mama... de mai multe ori!
Topic: nu renunta! Informeaza-te!
Nerantula spune:
Multumim tuturor pentru aprecierile pozelor de la munte, Gruia a suportat gerul foarte bine, avand in vedere ca numai ochii ii erau, practic, expusi, si adormea destul de repede dupa ce ieseam afara ![]()
Sacul de la Orchestra nu are nici un fel de taieturi/despicaturi, nu stiu daca sunt pe mai multe marimi, insa asta nu o sa-i mai vina prea multa vreme si manutele oricum nu-i stau inauntru, noi il folosim mai mult in loc de paturica in landou.
www.flickr.com/photos/30462666@N03/sets/" target="_blank">Gruia - soricel iubit 16.09.2008
... once upon a time ...
Nerantula spune:
Nadina, si pe mine ma intereseaza datele asociatiei respective.
Didididi, mie mi se pare pertinenta atitudinea medicilor neonatologi de la Polizu despre care vorbesti, chiar daca nu ai lapte in primele zile, e bine sa nu dai biberon, ci sa tii copilul cat mai mult la san pentru a lua cat mai mult colostru, pentru a stimula lactatia si a desfunda canalele.
... once upon a time ...
300 spune:
Multumim de urari. La fel si noi, La multi ani, Andreea si Harri!
de dimineata i-a revenit putin iritatia, am dat-o iar cu crema unde are rosu si a dat inapoi...
Nerantula, nu sunt sigura ce poate fi si nici nu ma hazardez. Si anda fusese diagnosticata du dermatita atopica si nu a trecut de tot niciodata dar nu m-am agitat cu ea prea tare ca era discreta. Ti-a recomandat sa te feresti de anumite alimente? Citrivce, de exemplu? Eu in momentul asta mananc omleta cu rosii dar sa mor daca am vreo idee ce sa mai mananc :)
Nadina, cred ca o sa trec pe ceiauri. Uoooofff...
Laura, super cum s-a hotarat Alexia sa rada :D
de Anda Teodora din 10.10.2008
puiul meu dulce si mic Anda
pozne in asteptarea Andei
_giulianna_ spune:
Vreau si eu datele asociatiei.
Am o gramada de hainute nepurtate, primite cadou pentru Edi de la diferite rude unchi, matusi, veri de-ai 15-lea, vecini...nu sunt tocmai pe gustul meu si as vrea sa le dau cuiva care chiar are nevoie.
Mami de
www.flickr.com/photos/31848759@N02/sets/" target="_blank">Eduard-Gabriel (17.08.2008)
Filmulete cu bebe Edi
M-am facut mare si-o sa ma mai fac