Sezatoarea canadiana (122)

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ktrinel spune:

ange, nu te stresa...doar de curiozitate...ca nu-s aproape de mine si eu am o fixa, gradi langa casa , bancheru',dentistu', coafeza si cosmeticiana, langa job.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ica 1975 spune:

Ange, da ma intereseaza. Tu scoti amicii afara si cand ii frig? Asa ca azi sau mai caldut ... eu sunt mama closca si pe bune daca nu m-as perpeli sa stiu ca-mi scoate soricica azi afara, sau mai bine sa sun la ei ...

Ktrinel, ma gandeam ca esti aproape de autobuz cu care poti ajunge pana la metrou si de acolo inca cateva statii de metrou ... ce zici? M-as bucura sa ne vedem ...

Puckule, sotul tau deseneza minunat, si fiica ta ii calca pe urme. Nu stiu ce varsta are, insa Nelia are dreptate cand spune ca deseneaza f bine ptr un copil, dac'ai vedea ce desene ne trage noua soricelul ... astept ameliorari desi noi nu avem artisti in familie

Noi

Ce spui sa si infaptuiesti !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns try spune:

Mai, ati prins un ritm la scris, ceva de speriat. Eu tot din urma raspund. N-am ce face, nu pot altfel, e ca si cand imi las treaba neterminata. Oricum urata treaba cu recuperatul.

Maru, am si eu o poveste cu traversatul strazii aiurea. De regula m-am abtinut enorm cat am fost pieton (ca acu’ nu-mi mai dau jos “rotile” nici sa ma bati ) sa traversez pe aiurea din doua motive: 1 pt ca aici pe strazile mari nu ai cum, trec atatea masini si foarte rar apuci sa fie o pauza in noianul de masini, 2. pt ca mi-am promis candva in gand ca indiferent cate autobuze si avioane pierd, cel putin cand sunt cu copiii nu traversez aiurea pt ca nu vreau sa bat apa-n piua ca doar pe la trecerea de pietoni e voie si apoi eu sa le arat cu mse trece strada prin locuri aiurea. Ei si intr-o zi veneam cu ei din parc (Adrian in carut, alex pe langa mine de mana si nu-s de ce era musai sa merge repede repede acasa si ar fi fost mai de-a dreptul sa o tai pe strada (din aia cu scuar pe mijloc) – trebuie sa depasesc un pic stradutza noastra ca sa ajung la trecerea de pietoni si apoi sa ma intorc din drum, deci un mic ocol). Ma aventurez eu pe marginea bordurii (pt ca intre trotuarul pietruit si bordure propriuzisa a strazii e spatiu verde) si astept sa se faca un gol de masini si apoi s-o tai. Si n-apuc sa numar nici pana la doi ca prima masina care venea spre noi, opreste (era o tipa) cu vreo 5 m inaintea noastra si imi face semn ca-s nebuna sa traversez cu carut dupa mine si copil mic de mana (asta traduc eu din gestul ei, dar gestul ei a fost foarte politicos). Si-uitea-sa m-am simtit de kko si-mi venea sa intr-un pamant in momentul ala. Dupa ce-am plecat de acolo mi-am adus aminte ce imi promisesem eu in minte cu vreo cativa ani inainte si cu mam incalcat eu promisiunea. Dar, ma crezi ca m-am simtit usurata ca a intervenit tanti si m-a “corectat” pt ca aveam emotii cum o sa traversez eu cu carutu lsi cu alex de man ape acolo, copilul nu stie sa fuga, iar carutul sa-l uric pe squar cu doar o mana e greu, n-am muschi de Hulk (carutul era cu tot cu cosuletu lde masina in el). Acuma, ca traversezi stradute mici aiurea e ok, dar strazile astea mari sunt un adevarat pericol de traversat. Eu vin in jos pe Keel de la servici si pe Keel zilnic vad 2-3 oameni care traverseaza strada aiurea. Mereu stau cu frica-n san pt ca aici pietonul e rege.

Citat:
suntem adeptii telefoanelor mobile de cand am venit aici

He, he, he, am crezut ca nu mai e nimeni ca noi. Dar io nu ma indur sa dau 60$/luna pe ambonamente la 2 telefoane, asa ca am amanat celularele pana acum. Unu’ nu mi-ar strica avand in vedere cat merg de mult pe autostrada si nu stii niciodata cand ai nevoie, insa… prea multi bani ca sa am un tel. de urgenta in buzunar. Altfel, nu-i simt lipsa deloc.

Citat:
la care Agata: da, tie iti convenea, ca tu erai la tara!

Mortala. A facut ea ce-a facut si tot ti-a gasit un avantaj. Cand io iti spun ca fetita asta nu doarme, ci gandeste intens… nu ma crezi!

Montrealu’, m-a palit o intrebare, voi n-avet iautobuze de scoala? De ce iau parintii autobuzul sa duca pruncu’ la gradi/scoala? Aici de la o mila in sus primesti autobus de scoala gratuit. Sub, platesti daca vrei. Exista daor o singura regiune in GTA parca unde distanta asta minima e mult mai mica (o juma de mila, ceva pe-aproape).

Hai mai, Lorelaim, pai ne-ai lasat in suspans. Cum ai iesit din lift in final? Cu mai scapat de pipi, ti-a dat nenea tehnicianu’ o sticla?

Miki, am aflat si misterul lipsei de somn. Ieri am fost la naturopata si mi-a zis ca cea mai mare sansa ca de la chinise herbal-urile care mi le-a dat pt el are energia asta crescuta si motivul pt care nu mai doarme cum trebuie. Asa ca ne-a injumatatit ratia de herbal-uri. Sper sa-si revian cu somnul de noapte, el dormea asa bine noaptea. Azi noapte a fost ok pana la 4 cand s-a trezit. Am decis sa-l las de capul lui (ca daca n-are el somn sa nu ma tina si pe mine treaza) – iese din camera, dat pe holul de sus am pus bariera si nu paote sa faca nimic. Si pe la 5 l-am auzit bataind de bariera. Ei nu-ti spun ca vreo 10 exercitii de dus la el in pat si iesit din noua dupa x minute am facut cu el intr- ora. Nu se enerva, nu facea urat, nu plangea, nu vorbea. Accepta spasit sa mearga din nou in patut (ca stia ca asta ar trebui sa faca din moment ce erau luminile stinse peste tot si nici tipenie de om), dar daca n-avea somn, ce sa faca? Nu rezista sa nu se dea jos. Nu stiu cum am rezistat eu calma totusi sa ma duc de atatea ori la el sis a-l pun inapoi in patut. Evident ca de la 5 pana la 6:30 cand s-a aprins tv-ul, eu somn n-am mai pupat. Dar acum stiu ca daca mai dispare un pic efectul naturopatelor o sa-si revina si cu somnul. In schimb ziua daca-l vezi cum e, o dulceata de copil (de fapt si noaptea e asa de dulce, ca e ca si cand el ar veni de pe fus orar din ro), nu va mint cu nimic intr-o luna de zile de cand cu naturopatele astea eu am al copil acasa. Si-a dat drumul cu multe, inclusiv cu vorbitul. De doua zile zice mama fara probleme. A devenit willing to try la pronuntie, repeta toate onomatopeele pe care le poate. Nu si-a marit mult vocabularul de cuvinte, insa e evident progresul.

Citat:
la care fiu'meu: si ce face Isus de Noel, maninca tort?

Mortal, fi-tu. Faza care mi-a placut mie a fost cu Iisus de Noel.

Nelia, daca tot te apucasi ca omu’ harnic de-o treaba, trimite parola la toate fetele de pe sezatoare (ma rog, cel putin cele care-s active si le stii).

Delphin, asa e gradinitza aici in ON. E program scurt (3 h) si in rest trebuie sa pui copilul in daycare (inainte si dupa orele de gradi sau scoala). Bine-nteles ca se plateste daycare-ul – care nu e ieftin deloc. In Quebec e diferit si costurile sunt sunt altele, suportabile, oricum.
Ce scump e ala micu’ al tau cu palariuta de safari. Din pacate, pozele din oras vorbes de la sine. Dar acolo la lac e super.

Lakioana, ce-am vrut si eu sa ma streseze fi-miu cu intrebari de-astea, da’ n-a fost asa felul lui. Destul de rar intreaba ceva cu de ce. N-am decat sa zic si eu ca e destept si-si da seama singur si de-aia nu intreaba.

Citat:
stie ca nu e voie,da din deget dar atata,rade si e un smecher si jumatate.Solutii?

Astept si eu ca asa face si Adrian al meu. Nu-l opreste nimic pe el, doar daca-l leg de scaun sta cuminte . La Alex a mers foarte bine cu vorba si putina actiune, la mucea vad insa ca nu se lipeste nimic. El tot ce vrea el face si repeta si de 20 de ori, chit ca tu-l corectezi. La el e treaba de cine renunta primul: io sau el. Are noroc ca ma-sa e di nacelasi aluat si are rabdare si ambitie cu carul la treburi de-astea.

Citat:
Mamaaaa e un cap si coarne de gazela sculptate in sare. Le vand bastinasii la "turistii" albi.

Zici ca e consistenta de coral cand te uiti in poza.

Citat:
Try, aici nu e cu Gfull si nefull..ai luat carnetul, conduci. daca nu ai mai avut niciodata atunci ai de asteptat min 8 luni de la ex teoretic. timp in care poti conduce cu cineva in dreapta care sa aiba carnet de cel putin 2 ani.

Pai ca la noi doar cu 2 diferente: voi nu aveti Gfull si persoana care sta in dreapta cand aid oar teoreticul aic itre’ sa aiba 4 ani vechime. Eu am doar G2 dat (n-am Gfull inca pe care btw, cand pot sa-l dau? Cine stie? Dupa 1 an de la G2 – nu uitati ca eu m-am inscris la capitolul incepatori, deci n-am laut carnetul ca majoritatea romanilor) si pot conduce linistita. Am voie sa conduc cu G2 5 ani. Daca in timpul asta n-am dat G full, ma trimit baietii s-o iau de la capat cu G1 (teoreticul), scoala etc.

Ange, bravo pt performante, e frumos sa sti ica-i pale si o atrage ceva atat de mult. E o preocupare sanatoasa. Si pt creier (nu i nsensul ca-l exrseaza, ci-l elibereaza de “virusi”) si pt organism.
Legat de contul comun, cred ca cel mai simplu e sa trimitem emailuri pe contul comun cu linkul la poze (si punem in titlul mesajului poze cutare). Decat sa stam sa incarcam poze la comun pe-un cont. Oricum yahoo nu mai are cont de poze, deci. Daca vreti albume commune trebuia sa va ganditi la un site dedicate. Dar o adresa de email comuna ofera mai multe avantaje, poti trimite linkurile la poze, dar poti stoca si alte info commune benefice tuturor. Aveti grija insa la stergerea di ngreseala a mesajelor deci la pierderea accidentala de informatie.
Mai e nevoie Nelia sa-ti spun ca vreau si eu parola? Banuiesc ca se-ntelege din context sau am fost prea subtila.

Felicitari ana pt ex. luat. Poate vien el si postul si scapi de 2 rele dintr-o data (de cautari si de serviciul actual).

Bravo pt carnet proaspatului sofer din casa, Mqqm, asa-i ai scapat de un client acuma. Sa dea Domnu’ sa stapaneasca sanatos carnetul si sa aiba cat mai multe stele pe el sis a ramana fara incidente.

Bre, ma dau batuta, abia am terminat capitolul trecut si acu’ voi ati ma iscris 5 pagini si-n asta nou? Ma duc spre baie si apoi spre casa ca e prea mult DC pt mine. Ne “vedem” luni.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lakioana spune:

M-ar interesa si pe mine daca va hotarati pentru o intalnire (pentru mine ar fi mai usor...asa cum ziceati...pe langa un metrou si sa fie sambata-duminica).

Pucku, sotul tau a terminat ceva specializat in desen? Te intreb pentru ca si eu sunt pictor si grafician...si pentru ca am cat de cat ochiul format...tin sa iti spun ca este cu adevarat un talent. Chiar ar fi super sa pui link-urile la semnatura...asa cum ziceau si alte fete (chiar daca nu ai reusit prima data ). Sincer...parca eclipsez in fata lui.
Nici sculpturicile nu sunt mai prejos
Si ce sa mai spun despre fetita...are niste adevarate capodopere. Felicitari voua..familie de artisti.
Si eu mi-as dori sa imi calce Reby pe urme. Nu pot sa zic..ca ea deja deseneaza destul de bine pentru 2 ani...dar cine stie ce va fi in viitor.
Chiar...haideti sa va arat si eu niste desene de-a lui Reby.
Le aveti AICI
Cat despre mine m-am cam lasat pe tanjeala

Ange, felicitari micutei patinatoare (auzi...campioana pe Quebec !!!) La mai mare !

Nu mai stiu ce voiam sa spun...sper sa imi aduc aminte

_

Lakioana mami lui Reby, o minune de fetitza (16.09.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dragaica spune:

Neliain poza aia eram speriata, era prima vizita la socri acasa (ca sa intelegi de ce eram speriata) aveam 20 de ani.
Si eu sunt pentru o intalnire mai ales ca nu ne-am vazut de anul trecut

http://community.webshots.com/user/Dragaica
Aspiranta la titlul de mamica

http://tt.lilypie.com/87KXm4.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bebitzu spune:

Cami,felicitari pentru Maia si la mai multe competitii castigate.
Imi dai si mie te rog numarul de telefon al dr-itei din Laval?Mi-am tot propus sa te sun de la servici dar nici o sansa, nu stiu cand trece timpul iar seara stiu ca vrei sa-ti tragi si tu sufletul un pic.

Ana,notat numarul de telefon,, trebuie neaparat sa fac si eu ceva ca altfel simt ca o iau razna daca mai raman mult aici.Sigur vor da bine in CV, saru mana mult de informatii.Cred ca voi opta pentru sambata.
Felicitari pentru examen, acum nu mai trebuie decat inca un pic de rabdare pana apare postul dorit si sper si definitiv.

Pentru intalnire - noi am fost in Laval la Funtropolis, este pentru toate varstele.Daca vin si taticii sa stea cu copii ar fi perfect, putem sta in liniste.

Nelia,mersi pentru parola.Ar mai fi nevoie sa-mi spui si ce si cum accesez ca am intrat pe adresa data de tine si,...,nimic .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ktrinel spune:

lorelai :siropul pe care l-am gasit eu se numeste :BRONCHOSYL ..aa, acum vad ca e facut in Qc ...dupa floarea de pe eticheta, am dedus ca e patlagina...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanagabriela spune:

Nelia sau cine poate, vreau si eu parola si contul pe PM...

Noi am inceput scoala de luni si ne-am ingropat in lectii... Pe urma, cu zapada si frigul de afara este mai greu de ajuns/intors de la job si de la scoala....Sper sa ajungem la primavara intregi la cap si fara depresie...

Ange, felicitari campioanei Mai este un magazin de patine si pe bv Decarie (in partea de nord din St-Laurant)

Puku, adevarat ca ati avut multe belele...Va doresc ca anul 2009 sa va aduca sanatate, job pentru sot si multe bucurii in familie

Ana, felicitari pentru examen si sa dea Domnu' sa iti gasesti un job cum doresti

mQQm, si eu tot printr-o tara mai calda as vrea sa ma retrag la pensie . Zau daca ma vad traind pe aici pe banchiza

Simi, acum stii ce sa ceri sotului drept cadou: o lopata

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lorelai spune:

Citat:
citat din mesajul lui Ktrinel

lorelai :siropul pe care l-am gasit eu se numeste :BRONCHOSYL ..aa, acum vad ca e facut in Qc ...dupa floarea de pe eticheta, am dedus ca e patlagina...

ktrinel, merci mult dar sa stii ca aia nu e patlagina. uite www.wnmu.edu/academic/nspages2/gilaflora/plantago_major.jpg" target="_blank">asta e patlagina. ii zice Plantain sau plantago dar vad ca astia aici nu vind extract, numai frunze pt ceai.

tu ai icercat siropul asta Bronchosyl? a functionat? eu le dau mereu sirop de ceapa dar le-a placut cel de patlagina si vreau sa le mai dau.

noi mergem la nani, noapte buna copii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

Dar ati scris, nu gluma... Noi am venit de pe drumuri, tare greu a mai fost astazi. Am avut o gramada de drumuri de facut, frig, zapada e pusa pe trotuare si eu nu pot sa trec peste tot cu carutul, apoi patinaj... acum le-am facut bai calde la copii si i-am culcat si mi-am facut si eu una si un ceai, m-am bagat intr-o patura si nu mai sint buna de nimic. Si miine o luam de la capat, Agata cu tati la competitie la patinaj, eu cu piticii la Tudora la gimnastica. Dar duminica, bunica mai iese din casa... Sper sa nu racim dupa ziua de astazi, mai ales eu si bebe, ca tare mult am mai umblat prin frig.

Lakioana, ia auzi ce artista avem noi pe aici. Si nu ne arati si noua niste lucrari? O adevarata sezatoare, plina de talente. Mai avem o pictorita, care iubeste rosul... ia sa vedem daca o depistezi. Eu sint departe de a fi artista, dar ochiul format il am si eu cit de cit, pentru ca am cochetat si eu intr-o perioada cu grafica, dar pe computer. Si de la prima vedere am spus ca desenele acelea sint super! Si daca nu a studiat desenul, cu atit mai mult, mina de artist. Si fetita ta deseneaza super pentru doi ani... adica si a mea deseneaza toata ziua, dar nu se vede inca nimic. Da' ea imi tot povesteste ba ca-s cai, ba ca-s sirene... bine mami, asa o fi!

Ange, da, si Agata face dar, din pacate, nu atit cit ar trebui. Ca sa evolueze, ar trebui sa faca macar cite o ora zilnic, numai ca eu nu sint in stare sa o duc, abia de reusesc sa o duc de doua ori pe saptamina si la competitii. Plus ca nici punga nu ne tine de mai mult, si asa am bagat o gramada de bani in patinaj: patine, rochite, ore private, ora de grup...

Mai citesc miine dupa-amiaza cind vor dormi toti, ca sigur asa va fi dupa o saptamina ca asta...

CORNELIA, mami de AGATA, TUDORA si LISANDRU

Simplitatea in viata este adevarata libertate. (George Enescu)

Mergi la inceput