Euro la maximul istoric
http://economie.hotnews.ro/stiri-finante_banci-5312116-euro-ajuns-cel-mai-ridicat-nivel-din-istorie-fata-moneda-nationala-4-2127-lei.htm
De ce se intampla oare deprecierea asta fantastica? Presupun ca va creste numarul celor care nu mai pot sa isi plateasca ratele creditelor contractate in Euro.
Oare care sunt perspectivele anul acesta?
Raspunsuri
capcaunul spune:
Au fost cativa (putini) pe forum care v-au spus ca euro va creste spre 4.5 si v-au explicat clar de ce. Dar cine sa-i asculte ... cand economia duduia, instinctul de proprietate era mai tare decat instinctul de supravietuire, iar mirajul cresterilor de indemnizatii, salarii si pensii mai stralucitor decat graficul indicelui Dow Jones.
loryi1974 spune:
Perspectivele sunt sumbre ,in sfarsit criza economica in toata splendoarea.Si ce ne mai linistea exul prin octombrie ca stam bine ca in reclama aia cu fni-ul,nu e nicio criza.
BNR-ul a intervenit de cateva ori pe piata,a cheltuit o groaza ca sa evite scaderea accentuata,dar acum economia romaneasca sta al naibii de prost si probabil euro va mai creste.
Ce ne asteapta?Somaj,cresteri salariale nema,reducerea consumului,ca peste tot in lume.Depinde si cum va gestiona guvernul situatia,de cum va arata bugetul pe 2009.Primul proiect era plin de optimism
sirimie spune:
Eu cred ca orice previziune este absolut neverosimila. Mi-am facut eu parerea asta dupa ce in ultimele luni toate alea au cazut din rau in mai rau si nu am auzit nici un "analist" sa se astepte la asta.
Si personal cred ca scade asa repede la 4.2 pentru ca guvernul Boc a inceput cu stingul, face numai timpenii. Romania nu mai e un mediu stabil politic si de afaceri, isi iau jucariile si pleaca.
Va dorim sa cresteti mari si frumosi!
Simona & Vladut (27 februarie 2005)
Poze la http://www.kodakgallery.com/I.jsp?c=akcecxh.f5u0t6d&x=0&y=nr5bn
Andrei are nevoie de ajutor: http://andrei.seek-on.com/ro
Despre Andrei
Sa ne rugam pentru Emma, zilnic orele 13
DidiAlex spune:
Citat: |
citat din mesajul lui loryi1974 Si ce ne mai linistea exul prin octombrie ca stam bine ca in reclama aia cu fni-ul,nu e nicio criza. |
Stai linistita, ca Base v-a asigurat de Anul Nou, din piatza , ca institutiile statului va vor scoate din criza, ca nici nu veti sti ce-i aia Si cum ii stim pe portocalii parolisti , n-am nicio indoiala ca va fi ceva rau.....Macar ex-ul vorbea pe cifre, asta vorbeste si promite in functie de sondaje
Alina
capcaunul spune:
citat din mesajul lui sirimie nu am auzit nici un "analist" sa se astepte la asta. |
Sigur ca niciun analist din interiorul partidului nu se astepta la asta (este vorba de analistii care-si asigurau seful ca economia duduie).
Insa analistii economici mai seriosi au tot spus, dar degeaba, de doi ani ca aceasta crestere economica de 9% nu este reala si ca trebuie sa ne asteptam la corectii dramatice in economie impuse de deficitul comercial, deficitul de cont curent si lipsa investitiilor in infrastructura, corectii care au fost DOAR grabite de criza mondiala, ele urmand sa apara oricum, mai devreme sau mai tarziu.
PS. Cand iti spuneam ca nu degeaba agentiile de rating scadeau calificativele, nu cumva ma contraziceai sustinand ca nu-i adevarat, ca ele bat campii si ca economia romaniei duduie?
sirimie spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui capcaunul
Sigur ca niciun analist din interiorul partidului nu se astepta la asta (este vorba de analistii care-si asigurau seful ca economia duduie). Insa analistii economici mai seriosi au tot spus, dar degeaba, de doi ani ca aceasta crestere economica de 9% nu este reala si ca trebuie sa ne asteptam la corectii dramatice in economie impuse de deficitul comercial, deficitul de cont curent si lipsa investitiilor in infrastructura, corectii care au fost DOAR grabite de criza mondiala, ele urmand sa apara oricum, mai devreme sau mai tarziu. PS. Cand iti spuneam ca nu degeaba agentiile de rating scadeau calificativele, nu cumva ma contraziceai sustinand ca nu-i adevarat, ca ele bat campii si ca economia romaniei duduie? |
Nu cresterea economica de 9% e de vina pentru devalorizarea leului acuma, esti de acord?
Eu vorbeam de analistii din decembrie anul trecut, care nu mai aveau iluzii despre economia Romaniei. Toti au zis - Baltazar de ex - ca va ajunge 4.2 in februarie. Ei bine a ajuns pe 7 ianuarie, si mai creste. La prognoza asta ma refeream eu.
Va dorim sa cresteti mari si frumosi!
Simona & Vladut (27 februarie 2005)
Poze la http://www.kodakgallery.com/I.jsp?c=akcecxh.f5u0t6d&x=0&y=nr5bn
Andrei are nevoie de ajutor: http://andrei.seek-on.com/ro
Despre Andrei
Sa ne rugam pentru Emma, zilnic orele 13
Eliza5 spune:
Am gasit o explicatie pe care o pot intelege:
"Decalajul dintre importuri si exporturi, reflectat in deficitul comercial mare, inseamna ca nevoia de valuta o depaseste pe cea de lei, fapt ce induce presiuni de depreciere asupra leului, iar cu cat deficitul este mai ridicat, cu atat presiunile sunt mai puternice."
Inteleg deci ca importam mai mult decat exportam. Deci solutia sta tot in mainile noastre: sa consumam mai mult din productia proprie. Si sa producem bunuri competitive pe care sa le exportam.
Gresesc?
loryi1974 spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui DidiAlex
Stai linistita, ca Base v-a asigurat de Anul Nou, din piatza , ca institutiile statului va vor scoate din criza, ca nici nu veti sti ce-i aia Si cum ii stim pe portocalii parolisti , n-am nicio indoiala ca va fi ceva rau.....Macar ex-ul vorbea pe cifre, asta vorbeste si promite in functie de sondaje Alina |
Chiar nu stiu despre ce vorbesti.De Anul Nou numai la base nu-mi statea mintea.Doar nu crezi ca il urmaresc cu ochii mari si sonorul tare de fiecare data cand deschide gura pe la teve.
Niciodata nu am asteptat sa ma scoata institutiile statului din ceva ,deci nici acum nu astept de la stat decat politici generale ,adica pentru toti,economice realiste.Atat,in rest eu ma descurc.
Mai rau cu aia de prin agentii ca se gasesc mai greu posturi calde platite disproportionat.
loryi1974 spune:
citat din mesajul lui Eliza5 Am gasit o explicatie pe care o pot intelege: "Decalajul dintre importuri si exporturi, reflectat in deficitul comercial mare, inseamna ca nevoia de valuta o depaseste pe cea de lei, fapt ce induce presiuni de depreciere asupra leului, iar cu cat deficitul este mai ridicat, cu atat presiunile sunt mai puternice." Inteleg deci ca importam mai mult decat exportam. Deci solutia sta tot in mainile noastre: sa consumam mai mult din productia proprie. Si sa producem bunuri competitive pe care sa le exportam. Gresesc? Eliza si Alex (15 nov. 2004) |
Cred ca doar pe vremea lui Ceasca era invers.
Da,ar trebui sa consumam mai mult din productia proprie,dar partea cu exportul .....Acuma nu cred ca se mai pune pe undeva problema sa exportam bunuri competitive,ci ieftine.Am citit recent ca pe fondul crizei ,China ajunge a doua putere economica a lumii.