America (139)
Raspunsuri - Pagina 21
neda spune:
Citat: |
citat din mesajul lui miereamara Neda, eu am aplicat pt FAFSA in conditiile in care aveam un bachelor's degree din tara, aici faceam un master's si aveam si assistantship. Mi-au dat financial aid fara probleme. Nu este f complicat, initial am mers la scoala si am discutat cu un financial advisor si apoi am aplicat on line la : http://www.fafsa.ed.gov/before001.htm Banii astia trebuiesc inapoiati. O parte din ei au dobanda (f mica in jur de 5-6%) si o parte nu acumuleaza dobanda pe perioada studiilor. Dupa ce termini scoala ai 6 luni la dispozitie in care nu platesti nimic. Poti alege diverse variante de rambursare (10 ani, 15 ani, etc). Ca un exemplu, la un imprumut de 22.000 de dolari pe 10 ani, rata este 280 de dolari/luna. Daca te referi la imprumuturile nerambursabile, acele loanuri Perkins, ele nu mai trebuie inapoiate si da, sunt conditionate de degree-ul pe care il ai (am impresia ca se acorda numai dc nu ai un bachelor's degree). Oricum suma maxima pe care o poti lua intr-un an este de vreo 4000/dolari si f rar obtii doua loan-uri consecutiv (ma refer la cele nerambursabile). Toate tipurile de financial aid sunt conditionate de situatia ta financiara, tb sa ai taxele facute si tb sa declari cat castigi in formularul de solicitare (ei verifica toate chestiile astea). Uite conditiile de eligibilitate pt financial aid: http://www.fafsa.ed.gov/faq003.htm Adriana legat de pasaport, stiu ca sotul meu a trebuit sa isi reinoiasca pasaportul inainte sa aplice pt extensia de viza H1 (acum 2 ani). www.flickr.com/photos/14984866@N07/" target="_blank"> Photo Album www.eklipsse.net/gallery/" target="_blank">FineArt gallery Aidan |
Miere-multumesc pt raspuns. Ma gindesc sa nu le spun ca am degree in tara...
adriana_m spune:
Ramona J asa sper si eu ca daca mai creste ii va mai creste si imunitatea. Sa vedem acum, ca acum ne luptam cu analize si alte minuni pe la stomac. Felicitari pt perseverenta cu dieta si toate alea. In legatura cu site-ul ala destept de-ti numara caloriile, e gratis sau platesti ceva? Parca m-as baga si eu la asa ceva ca vad ca nu reusesc de una singura sa dau jos nici 100 grame.
LucasMom multumesc de raspunsuri. Acum nu mai merge cu facutul in tara decat daca suntem noi acolo. Si mi se pare cam scump sa merg in tara doar sa schimb pasaportul. Daca la reinoirea vizei ar trebui numai nr de pasaport cred ca nu am avea o problema pt ca el e pe pasaportul meu si are acelasi nr ca si mine. Numai daca nu trebe vreo copie sau ceva, atunci ar fi o problema. Sper sa aflam ceva pana la urma. Probabil ca cu un tel la ambasada ne lamurim. Mutumesc de urarile de bine pt copil si de raspunsuri.
Miere si nu mai sti de la sot cumva ce acte i-au trebuit asa de inceput? Si pt imprumuturile aste pt college trebuie sa fi cetatean sau cum? Parca asa am citi acolo. Adica eu cu viza mea H4b nu as avea nici o sansa sa obtin vreodata vreun imprumut si sa merg la niste cursuri aici?
ciuf spune:
Salutare,
Andrada, imi pare rau de problema ta. Sanatate multa si sa scapi de dureri cat mai repede si sa reusesti sa dormi linistita noptile.
Ruxij, in ce vartej traiesti!!!
Adriana si Lucasmom, doctorita ne-a spus ca infectiile la ureche sunt create si de la lapticul dat in pat. Sfatul meu: ridicati patutul copilului. Evei ii pusesem un halat sub saltea ca sa fie planul ridicat in zona capului. A functionat metoda.
Ma bucur, Adriana, ca ati scapat de operatie. Micuta mea ia Augmentin acum.
Despre imprumutul scolar, am aplicat si eu la FAFSA anul trecut dar nu m-am calificat pentru toata suma. Tot e bine. In Ro am si eu un degree.
Insa daca nu esti rezident permanent "beneficiezi" de alta tarife; mult mai mari, din pacate. Nu esti refuzat sa faci scoala, dar scoti mai mult din buzunar. De aceea eu nu m-am apucat de scoala mai devreme.
In rest, avem 8 grade C afara. Soare si alb, a nins ieri foarte frumos. Am scos copiii la sanius. O atmosfera de basm. Azi scapam de paturica alba.
Ramona, sanatate multa Anutei.
Fug ca cica intrerup astia lumina pentru o jumatate de ora.
Ciuf, Luca (11.11.2003) si Eva Maria (21.04.2006)
Camera lui Luca/Finding Nemo si Camera Evei-Gradina cu flori vesele
www.onetruemedia.com/my_shared?z=15dde712e107702b2ad340&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Binecuvantarea
pumba spune:
am citit pe diagonala,
lucasmom- bea laptele in pat,inainte de culcare?
atentie si cu dantura in cazul asta. pune ceva inclinat sub perna, cum spunea si ciuf si dai apa sa bea dupa sau sa se sple pe dinti.noi am patit-o.
pasaport- eu am trimis in tara ,dar cu procura pt parinti si au rezolvat ei.
am fost astazi sa inscriu pustoiaca la preschool si am un gust amar de ce am vazut.
m-am uitat pe geam si tipa statea si se uita la ei cum se joaca .
adriana_m spune:
Pumba acum ai rezolvat asa cu pasaportul? Recent?
Ciuf sanatate Evei. E cu otita? Deci as putea sa fac si eu un imprumut aici pt scoala? Dar cum imi dau ei imprumut mie daca nu am SSN?
philip spune:
pumba, cat are fetita ta? imi pare rau ca esti trista...
neda, cred ca ai face f bine daca nu ai mentiona nimic, si eu am vrut sa ma inscriu la alt degree aici si pt ca era inferior bachelorului pe care il aveam din ro, nu ma calificam la loanurile alea perkins. am lasat-o balta. daca vrei master sau ceva superior, se schimba situatia.
philip
19weeksbaby
mommyandreea
miereamara spune:
Adriana m o sa-l intreb cand ajunge acasa. Eu nu mai stiu exact ce acte i-au trebuit, s-a ocupat avocatul.
Pt loan-urile alea scolare trebuie sa ai green card sau sa fii cetatean. Am impresia (dar nu sunt f sigura) ca se pot califica si strainii dar au alte conditii de imprumut.
Ma bate si pe mine gandul sa ma apuc de invatat pt CPA. In tara eram contabil autorizat. Faza este ca trebuie sa mai iau niste cursuri aici. Ma gandeam sa le iau de la community college ca sunt mai ieftine decat la universitate, nu imi trebuiesc decat vreo doua-trei si as putea sa le iau on line.
www.flickr.com/photos/14984866@N07/" target="_blank"> Photo Album
www.eklipsse.net/gallery/" target="_blank">FineArt gallery
Aidan
Ramona J spune:
Eu n-am dat copiilor lapte in pozitie orizontala. Exista niste wedges pe care le cumperi si poti sa le pui sub saltea, sau chiar pui copilul direct pe chestia asta cind ii dai lapte.
Adriana m, totul e gratuit. Iti trimit PM.
Ruxij, felicitari. E foarte bine 2kg in timp atit de scurt. La sala ai mai fost?
Pumba, eu zic sa cauti alta preschool. A noastra e extraordinara! Eu nici n-aveam de gind s-o dau pe Anuta la vreun program pina la K, dar auzisem lucruri foarte bune despre pre-K asta, e si foarte aproape asa ca m-am gindit sa incerc, ca nu-i mare lucru sa renunt daca nu ne place. E foarte bine, am inceput cu doua zile si intre timp am mai adaugat una. Ar merge zilnic daca ar fi dupa ea!
ciuf spune:
Pumba, cauta alt preschool. Nu iti lasa fata acolo daca nu iti place. Vei gasi una pe placul tau. Nu se poate. Chit ca vei conduce mai mult, dar macar sa fii linistita ca iti place locul unde iti sta fetita cat sunteti voi la serviciu.
Noi suntem in cautare de kindergarten. Am gasit una care ne place insa are program numai de 3 ore pe zi si e la naiba, departe. Insa daca refuz sa il duc la kindergarten-ul asta, copilul nu va mai fi inrolat in clasa I pentru scoala respectiva. Asa ca ar trebui sa fac un compromis.
Luca deja incepe sa isi faca bagajele ca el pleaca in Ro (peste o luna, adica) . Si-a luat rucascul in care a inghesuit un binoclu, niste maimutoi de plus si in timp ce scormonea prin sertarele lui dupa cele necesare, ma intreaba:"Si, mama, o sa iti fie dor de mine? dar tie, Eva?". Ah, parca imi infigea si mai tare cutitul in inima. Ma recunosc, sunt o mama posesiva. Precum closca, vreau sa am copiii tot timpul langa mine. M-am lasat dusa de val ca Luca trebuie sa petreaca timp si cu cealalta pereche de bunici. Acum daca as putea as cancela biletul. Ah, mi-as mai aprinde niste paie in cap . dar am impresia ca nimeni nu stie mai bine ca mine sa isi creasca copiii. Luca e un fricos. Noaptea se baga in soru-sa cand doarme. Se sperie de umbrele de pe pereti, daca se uita pe geam, fiind in pat, il apuca tremuriciul. Unde naiba il trimit eu??? Cu cine va dormi el noaptea? Am hotarat ca o saptamana va sta cu ai mei, iar cealalta cu socrii. va merge de doua ori pe saptamana la o gradinita din centru pentru a fi in contact cu copiii si sa nu se simta deconectat. Deja mi-am auzit vorbe pe acasa de planurile mele educative .
Pe Eva o vom duce la gradinita semestrul asta de trei ori pe saptamana. Sunt nevoita ca pentru cele 7 credite ce le iau acum sa ma duc la scoala trei zile. Nu prea imi place sa o stiu asa mult acolo, dar nu am incotro. Lunile astea vom fi fara ajutor.
Dar ea este mult mai sigura pe ea, independenta, comparativ cu Luca.
Anamaria, speram sa mergem si noi we asta. De-abia astept. A nins tare mult in statiunile de ski.
Pumba, nu ne-ai spus ce ai facut la medic.
Miere, Aidan cred ca va fi un mamos. Nu se poate desprinde de mamica lui .
Panteruta, faina saniuta.
Ciuf, Luca (11.11.2003) si Eva Maria (21.04.2006)
Camera lui Luca/Finding Nemo si Camera Evei-Gradina cu flori vesele
www.onetruemedia.com/my_shared?z=15dde712e107702b2ad340&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Binecuvantarea
LucasMom spune:
Citat: |
citat din mesajul lui adriana_m LucasMom multumesc de raspunsuri. Acum nu mai merge cu facutul in tara decat daca suntem noi acolo. Si mi se pare cam scump sa merg in tara doar sa schimb pasaportul. Daca la reinoirea vizei ar trebui numai nr de pasaport cred ca nu am avea o problema pt ca el e pe pasaportul meu si are acelasi nr ca si mine. Numai daca nu trebe vreo copie sau ceva, atunci ar fi o problema. Sper sa aflam ceva pana la urma. Probabil ca cu un tel la ambasada ne lamurim. Mutumesc de urarile de bine pt copil si de raspunsuri. Miere si nu mai sti de la sot cumva ce acte i-au trebuit asa de inceput? Si pt imprumuturile aste pt college trebuie sa fi cetatean sau cum? Parca asa am citi acolo. Adica eu cu viza mea H4b nu as avea nici o sansa sa obtin vreodata vreun imprumut si sa merg la niste cursuri aici? |
Nu trebuie pasaportul ca booklet. Cand iti reinnoiesti viza nu o primesti ca stamp in pasaport. Reinnoiesti doar statusul. Pt viza in pasaport va trebui sa mergi la o ambasada/comsulat american in afara teritoriului US (Canada sau Mexic sau Romania sau oriunde altundeva). Multa lume nu are nevoie de stamp in pasaport; daca nu calatoresti ai statutul ok aici si n-ai nevoie de pasaport decat cand iesi din tara. Eu am avut, pentru ca la vremea aceea umblam mult prin lume si cand imi reinnoiam H1B mergeam la Tijuana, la Consulatul American unde imi puneam viza in pasaport. Dar e si asta o mare bataie de cap ca trebuiau duse toate actele, inclusiv cele de la angajator, taxa, interviu, programare, timp pierdut plus drumul pana acolo (una peste alta, cel mai teama imi era in Tijuana sa nu-mi fure cineva masina). In fine. Daca voi o sa stati linistiti in US nu va trebuie stampul in pasaport iar daca planuiti sa mergeti in Romania va puteti pune viza acolo la ambasada americana.
Ambasada romaneasca din US sau consulatele romanesti nu prea te sfatuiesc in legatura cu ce trebuie sa faci in ce priveste statusul american, cel mai sigur gasesti ce te intereseaza pe site-ul USCIS.
Si eu sper ca schimbatul pasapoartelor romanesti sa nu dureze mai mult de doua luni.
Din cate stiu cu H4B nu prea ai multe drepturi la bani pt studii(pt ca esti dependent), si cele mai bune sanse ar fi sa-ti schimbi viza intr-o viza F sau poate H1B, depinde de domeniul tau.
Alina