Mamici antistress si licurici de ian-feb 09 (113)

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns crisspy spune:

Citat:
citat din mesajul lui CADIA

crisspy am fost aseara in Mall Plaza si mi-am luat de la Etam, un halat bleu/vernil deschis, nici prea gros da nici foarte subtire.E dintr-un material asa gen catifeluta.A costat 140 ron.

In rest ce am vazut in Plaza erau ba prea groase, ba prea subtiri.

36+cu CLARA MARIA

Ce bine, chiar astazi vroiam sa dau fuga pana in Plazza. Mersi frumos

Crisspy 33+ sapt Razvan Andrei

AMR 7 SAPTAMANI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Naty spune:

FELICITARI ANDRE_EA!
FELCITARI TRUTH
!

Just parerea mea e ca e bine sa nu o tii tot timpul in brate. Eu am tinut-o pe Ioana si am invatat-o asa, nu am mai scapat de ea dupa aceea.
Cu suzeta - eu voi incerca sa nu ii dau Nadiei. Ioanei i-am dat la 3 luni jumate si daca nu avea in aprilie un accident in care si-a nenorocit gurita complet (dinti, gingii, buze, din fericire si-a revenit aproape complet) cred ca mergeam cu ea la scoala, nu vroia sa renunte si pace. O tinea numai la somn, dar oricum.

Raluca, mamica printeselor Ioana - Alexandra (10.10.2004) si Nadia - Ana (29.12.2008)

NOI

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Selene_Bunny

dobreclaudia, cand am nascut, si am avut si epiziotomie, si fisura de uretra, deci dubla cusatura, am zis ca in veci nu ma mai angajez la nastere naturala, ca eu, nascand fara anestezie, am simtit totul "pe viu", plus ca si cusaturile alea, nu-s o fericire, imi era frica sa fac treaba mare, sa nu mi se desfaca, nu am avut voie sa stau pe scaun - in fund, adica - 3 saptamani... Si am avut noroc, ca nu m-a usturat nimic, insa pe alte fete, le-a piscat rau...

Dar mi-am schimbat parerea cand in salon a aparut o tipa cu cezariana.

1. Eu am putut sa ma ridic din pat fara probleme inca de a doua zi - ea avea nevoie de ajutor si la 5 zile de la nastere.
2. Eu imi luam copilul in brate cand vroiam - ea, normal, nu avea voie sa ridice.
3. Eu puteam manca orice - ea era la regim.
4. Eu am stat in spital de joi pana luni - ea, mai mult.
5. Eu nu am avut probleme de genul sanilor intariti - ea, da.
6. Eu am putut pune copilul la san, sa-mi formeze sfarcurile si sa-mi declanseze lactatia - ea, nu.
7. Eu nu a trebuit sa ma mulg - ea, da, zi si noapte, un calvar, drept sa-ti spun.

Daria Nandini

http://b1.lilypie.com/KfqTp2.png

Am adus pe lume o minune!

Ca sa nu se sperie prea rau viitoarele mamici cu cezariana:
- la ambele nasteri m-am ridicat fara ajutor a doua zi dupa cezariana;
- tot a doua zi mi-am luat fetele in brate;
- regimul dureaza numai pana cand ai scaun;
- am nascut luni si miercuri am plecat acasa la Nadia, la Ioana am nascut duminica si am plecat miercuri;
- am pus ambii copii la san la o ora dupa ce am iesit din sala de operatie;
- nu m-am muls nici acum nici la Ioana

Depinde de la om la om, de la nastere la nastere.

Eu dupa ce am trecut prin doua cezariene, din care ultima grea va spun cu mana pe inima - nu e cel mai usor lucru din lume, dar nici cel mai greu. Daca puteti sa nasteti natural, foarte bine, daca nu, nu va panicati.

Raluca, mamica printeselor Ioana - Alexandra (10.10.2004) si Nadia - Ana (29.12.2008)

NOI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns flowerbee spune:

Alina, eu o sa o rog pe finuta mea sa caute Infacol. Belgienii sunt tare ciudati, in sensul ca de multe ori au medicamentul respectiv dar comercializat sub o alta denumire. La fel francezii. Deci daca aflu care e substanta activa si concentratie, e posibil sa il gasim. Iar daca gasim, o rog sa imi ia mai multe si iti dau si tie.

Mie mi-a placut f mult perioada petrecuta in Belgia si Franta, insa dureaza pana te obisnuiesti cu ideile lor, inclusiv cu cele din domeniul medical si farmaceutic.

Aaaa, vroiam sa te mai intreb daca la EC e cald in salon pt ca am o camasuta de noapte de gravi dar are doar bretelute.

Fata mea tot lenesa e, dar macar o simt ca misuna incetisor pe acolo.

Mai fetelor, Cadia si Ariya, mai lasati smotrul!!!!

Bee37+
http://bd.lilypie.com/6jfFp3.png

Doamne ajuta-ne sa avem copii sanatosi!

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui cristi_2003

asta cu regimul e criminala - in primele 2 zile nu am avut voie decat apa, a doua noapte mi-au venit gazele - deci iaurt, compot si zeama de supa

si cum cu o zi inainte de nastere mi-a mers burta pana in a 5a zi nu mi-au dat voie mancare si ma amenintau cu clisma (mi-au dat 3 supozitoare cu glicerina) pana i-am convins ca de unde nu e... si m-au lasat sa mananc o portocala si am avut scaun

Cristina, mama fericita de Stefan Carol (29.12.2008)

Cred ca depinde de spital - eu am baut in prima zi (cea cu operatia) apa + ceai, iar seara suma (zeama doar), de a doua zi branza de vaci, iaurt si carne fiarta; scaun am avut a 4-a zi, fara supozitor si de atunci am putut sa mananc normal.

NOI

Mergi la inceput

FELCITARI OXIGEN!

Daiopri intrebai de aspirat - eu ii pun Nadiei ser fiziologic in nasuc inainte de masa ca sa aiba nasul umed si sa pape bine. Aspiratorul - numai daca are muci.

irina, raluca am un prieten nascut pe 13 ianuarie si e una din cele mai norocoase persoane pe care le cunosc!

ledi merci, o sa pun betadina si comprese reci; ieri nu a supurat de loc, dar azi iar curge ceva de acolo si e cam umflata. Insa tin minte ca si la Ioana am avut asa si o prietena buna care a venit azi in vizita mi-a zis ca si ea a avut.
Pe mine ma dispera lohiile, iar nu mai curg de vreo 2 zile deloc. Pana acum curgeau o zi da una nu. Oare se poate sa se fi oprit asa de repede? (luni fac 2 saptamani)

NOI

Mergi la inceput

cristi cumpara un termometru normal dar micut, pune glicerina pe varf si pune usor varful in poponet. Eu asa procedam la Ioana si efectul e garantat, mi s-a parut mai OK decat supozitorul.

viorella eu am fost intotdeauna o sustinatoare infocata a cezarienei. Acum am 2 la activ. La prima - facuta pentru ca am bazin mic si fata era foarte mare - a fost super OK, mi-am revenit repede de tot, nu am avut absolut nici un fel de probleme, ridicam in slavi cezariana. La a doua imi revin greu si am tot felul de probleme. Am scris intr-un mesaj anterior ca per total nu e dracul asa de negru DAR esential nu este cat de repede iti revii, cat suferi inainte/dupa si alte asemenea ci ca riscurile sunt mult mai mari. EU PUTEAM SA MOR la a 2-a cezariana, daca nu ma opera atunci faceam ruptura uterina. Asa ca ai grijam mai ales daca planuiesti si bebe 2. Fa cezariana numai daca trebuie intr-adevar.

NOI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Leditia spune:

Citat:
citat din mesajul lui Selene_Bunny

[green]
Dar mi-am schimbat parerea cand in salon a aparut o tipa cu cezariana.

1. Eu am putut sa ma ridic din pat fara probleme inca de a doua zi - ea avea nevoie de ajutor si la 5 zile de la nastere.
2. Eu imi luam copilul in brate cand vroiam - ea, normal, nu avea voie sa ridice.
3. Eu puteam manca orice - ea era la regim.4. Eu am stat in spital de joi pana luni - ea, mai mult.
5. Eu nu am avut probleme de genul sanilor intariti - ea, da.
6. Eu am putut pune copilul la san, sa-mi formeze sfarcurile si sa-mi declanseze lactatia - ea, nu.
7. Eu nu a trebuit sa ma mulg - ea, da, zi si noapte, un calvar, drept sa-ti spun.

[b]Daria Nandini

http://b1.lilypie.com/KfqTp2.png

Am adus pe lume o minune!

1.m-am ridicat din pat chiar joi,in ziua operatiei,era greu,dar ma plimbam prin salon.
2.mi-am luat copilul in brate chiar in ziua operatiei,cand am fost dusa in salon..cam la 12 ore de la operatie.
3.in ziua in care am fost operata nu am mancat pt ca nu mi-era foame.Culmea!Credeam c-o sa mor de foame,insa abia seara am mancat supa strecurata.Apoi am mancat iaurt,carne de pui la gratar,supa,piure.Am avut scaun in ziua operatiei de s-au mirat si drii.
-N-am avut sanii intariti,m-am muls ca sa-mi formez sfarcurile,care cica is plate si sa vina odata lapticul.

Acum,depinde de organism,de ce anestezie ti se face..etc.,insa nu pledez deloc pt cezariana.
1.daca ai ghinion ca mine,ai niste dureri infernale de ceafa,cap..in viata mea n-am experimentat asa dureri crunte.
2.este vba totusi de o operatie majora,taiat abdomen,uter..ce necesita luni de zile ca sa se vindece.(si nu ma refer la taietura de la suprafata)
3.nu ai voie efort(desi eu deja dau cu aspiratorul,fac mancare,ridic bidonul de 5l cu apa plata sa-i fac bibe lui David,spal,fac curat..am grija de bb. etc)
Si ar mai fi de discutat,insa as face cezariana doar daca este nevoie si la indicatia dr-ului.

Felicitari noilor mamici,sa va traiasca puii.

POZE CU NOI
de David Christian

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Leditia spune:

Naty,nu comprese cu apa,stiu ca nu e bine sa mentii un mediu umed acolo,mai ales daca supureaza.Mie mi-a zis drita sa pun un prosop(eu am pus o bucatica de material mai subtire asa,ca prin prosop nu simteam gheata),apoi intr-o punga puneam gheata..si tineam punga cu gheata peste operatie.Mi se umflase si mie intr-o parte ca ma tot agitasem prin casa cu una alta,ma tot aplecasem,am pus gheata,m-am dat cu betadina si a fost ok.
Lohiile si la mine au curs,nu f mult cum tot auzisem la fete,de ma si speriasem zau...insa curgeau in special dupa ce luam ergometul.Cam max. 2 sapt. m-au tinut(dar nu au fost abundente),de o sapt am doar protejslip si mai curge doar o secretie cand si cand..
ai grija de tine.

POZE CU NOI
de David Christian

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CADIA spune:

Bee, foarte, foarte dragutza perdeaua.
A meritat asteptarea.

36+cu CLARA MARIA

Mergi la inceput