PCOS (12)
Raspunsuri - Pagina 2
psj spune:
Ce contine? Eu n-am auzit de el.
Eu nu prea am incredere in slabitul cu pastile.
Meritam ca analizele si procedurile privind infertilitatea sa fie gratuite!
Infertilitatea este o boala
lai spune:
Dienutza, ovarele mele au fost curate dupa anticonceptionale (inainte, nu). Insa am citit ca e posibil sa ai PCOS si ovarele sa nu aiba aspect polichistic (desi in majoritatea cazurilor au).
Plateea, ai dreptate.. Cu slabitul, nu-ti poate garanta nimeni ca o sa-ti aduca sarcina, dar eu zic ca daca ai de unde sa dai jos e bine sa incerci sa dai, POATE ajuta si la sarcina si diminueaza si celelalte riscuri legate de PCOS pe termen lung (diabet, probleme cu inima etc.).
Noname, nici eu nu am incredere in pastile de slabit, mai ales daca nu sunt recomandate si supravegheate de un medic. Cu cura de slabire - de multe ori pentru posesoarele de PCOS e mai greu sa slabeasca decat pentru o femeie obisnuita; dar poate ca nu e asta singurul motiv pentru care nu a functionat. Nu stiu din ce a constat cura pe care ai tinut-o tu, dar unele sunt aiurea rau si iti dau peste cap organismul. Cred ca cea mai importanta e constanta, atat intr-un regim alimentar echilibrat (si axat pe alimente cu indice glicemic scazut) cat si intr-un regim de miscare fizica moderata.
Psj, tu ai observat ameliorari ale simptomelor PCOS de cand urmezi un regim alimentar sanatos?
Eu am incercat din vara sa fiu mai atenta la ce mananc, la indicele glicemic al alimentelor, m-am tinut cat de cat de treaba o vreme, dar in toamna am dat-o in bara rau de tot, am intrat iar in dulciuri si fainoase si nu asa oricum, ci in dusmanie Acum de doua saptamani m-am cumintit si TREBUIE sa ma tin de treaba!! Ajunge cat de mult mi-am batut joc de corpul meu cu cate prostii am bagat in el si cum m-am tot yo-yo cu greutatea de-a lungul anilor. Stop!
In alta ordine de idei, azi dimi am fost cu al meu sa-si faca spermograma si a facut deja o criza existentiala - nici nu vreau sa ma gandesc cum o sa fie cand va trebui sa incepem cu sexul la comanda..
Eu, femeie fiind, deocamdata nu mi-am pus atatea probleme existentiale in legatura cu conceptia si acum simt ca as sta si-n cap numai sa stiu ca vine bebe. Dar nu pot nici sa-i ignor sentimentele lui.. sunt dispusa sa trec prin multe pentru bebe, dar totusi nu vreau ca pretul sa fie insasi relatia cu taticul lui.. Si are si el dreptate ca e nasol sa reduci conceptia unui copil, a copilului nostru, de la rodul spontan al iubirii noastre la un pur act fiziologic pe care il analizeaza sapte doctori sub lupa.
Cum sa fac, cum sa facem sa nu ajungem robotei, sa nu uitam de noi si de dragostea noastra in aceasta odisee tehnico-medicala?
Lai
psj spune:
lai, la mine s-au ameliorat foarte mult simptomele de cand nu mai am un ovar deci nu pot sa zic ca e exclusiv regimul.
Regim am tinut si inainte si nu am obtinut rezultate iesite din comun vizibile cu ochiul liber, mai mult la nivel de analize si sa zic ca ma epilam mai rar. Mai degraba perioadele cu activitate fizica intensa aveau efect, adica aveam ciclu.
Acum n-as putea sa ma mai intorc sa mananc cum mancam, mi-a intrat in reflex.
psj spune:
Daca ati terminat toate retetele bune de pe bbcgoodfood(am pus eu linkul mai demult), poate mai gasiti ceva inspiratie si aici.
http://www.marthastewart.com/healthy-eating?lnc=455edfc3832ee010VgnVCM1000003d370a0aRCRD&rsc=leftnav_food_healthy-recipes
mirimir spune:
Numai urari de bine pentru toate fetele pe 2009!
Noname,
eu am slabit aproape 20 kg in cca 6 luni, am scos dulciurile, tot ce inseamna rontait, ulei-grasimi, am mancat aproape la ore fixe cu 2 gustari la ora 11 si 16, am mers pe jos cam 5 km dar nu in fiecare zi.Recunosc ca nu am putut tine strict regimul de la d-na dr. dar am respectat regulile de baza.
Nu cred ca acele pilule sunt o solutie.
margabadea spune:
mirimir, ce dr ti-a dat acest regim? te intreb pentru ca seamana identic cu cel pe care mi l-a dat mie dna dr. Bajenaru...
Nici eu nu sunt de acord cu pastilele de slabit, recunosc.
Spor la slabit celor care si-o doresc, si spor la bb!:)
cu drag,
marga
plateea spune:
eee... pai ma lasati cu jumate de subiect...
spuneti tot!
vreau amanunte despre dieta minune!
spuneti tot, ca vrea si eu sa dau niste kile jos, si vreau ceva testat si care merge pe pcos!
mc mult!
seara buna!
noname spune:
Si eu vreau amanunte despre dieta. am renuntat la gandul de a lua pastile. Si asa am luat pana acum o groaza de pastile, de nu mai pot sa inghit nimik. Si in plus de asta, oricum la inceputul lunii februarie, va trebui sa incep sa iau metforminul.
Fetelor, eu mai am o intrebbare la voi. Am gasit pe net ceva cu acupunctura si fitoterapie. A incercat cineva acupunctura?
Vreau si eu sa fiu
Oare cand vei veni ?
Dana
http://tt.lilypie.com/V2Z0p2.png
lai spune:
Noname, eu nu am incercat acupunctura, dar aici in SUA inteleg ca destul de multa lume face pt. PCOS si pt. alte probleme legate de (in)fertilitate.
Psj, foarte mult pentru linkurile cu retete!
Mirimir, felicitari pentru slabitul spectaculos si sanatos!
Lai
mirimir spune:
margabadea si eu merg tot la d-na dr.Bajenaru, am inteles ca si la tine a dat rezultate, cel putin de scadere in greutate, aceasta dieta.
Dar unde este Gudinde?
http://www.realitatea.net/blog-colectiv-ministerul-sanatatii-ne-intoarce-spatele.435591.html