PCOS (12)
Raspunsuri - Pagina 19
aruam spune:
Lai am facut HSG si sotul spermograma si sunt in regula.HSG ultima oara am facut-o acum 2 ani.
Voi ce ziceti sa o repet? Am inteles ca nu este indicat sa o faci de prea multe ori eu am facut-o deja de 2 ori.
D-na dr endocrinolog mi-a spus ca daca in urmatoarele 3 luni nu raman sa merg la un ginecolog sa vedem ce se intampla.
Deci sper ca o sa vina
.
va pup
aruam spune:
Alizia,
la inceputul tratamentului si eu m-am simtit rau ameteli,greata dar dupa aproximativ o luna s-a rezolvat se obisnuieste organismul si nu o sa mai ai probleme.
Sper ca ai inceput cu doza treptat adica nu 850mg din prima.
Eu iau doza de 1000 mg 1500mg /zi dar in prima luna am luat mult mai putin:250mg dimineata
250mg seara in prima saptamana
250mg dimineata
250 mg pranz
250 mg seara in a 2-a saptamana
500 mg dimineata
500 mg pranz
500 mg seara in urmatoarele saptamani pana in prezent.
Daca mai ai nelamuriri nu ezita sa ma intrebi.
Sa nu renunti la siofor e foarte important dar trebuie sa ai rabdare.
te 
gabi_ducu spune:
Buna fetelor,
Am si o intrebare. Am inceput sa imi fac monitorizare si in ziua 10 aveam un folicul de 17 mm si in ziua de 12 aveam un folicul de 20 mm care nu s-a spart inca, endometrul este bun.
La monitorizare nu ma mai pot sa ma duc zilele urmatoare, fiindca nu mai lucreaza doctorul, insa mi-a zis sa-mi fac teste de ovulatie si dupa 7 zile test de sange progesteronul, adica a 20 a zi.
Ok, eu mi-am facut toate analizele hormonale mai demult si mi-au iesit toate bune.
Luna trecuta in ziua a 15 a foliculul era de 15mm.
Eu ce sa inteleg ca foliculul poate sa ajunga la maturitate 20 mm si sa nu se sparga si sa regreseze?
Testele de sange si de ovulatie pot sa indice ca s-a spart foliculul?
Sau doar ecografic se poate observa acest lucru?
Eu vroiam sa vad ecografic ca s-a spart foliculul, dar se pare ca nu prea am sanse, daca doctorul lucreaza doar 3 zile pe saptamana.
Voi ce faceti, mergeti la ecograf in fiecare zi?
Va rog sa-mi raspundeti ca de la doctorii astia care sunt mereu pe fuga nu prea afli multe si platesc in fiecare zi o groaza de bani!
va pup
merci
gudinde spune:
| Citat: | ||
citat din mesajul lui Alizia
Buna Aruam, Merci mult pentru incurajare si intradevar dupa ce am citit mesajul tau am mai multa incredere si rabdare ca o sa reusesc si eu sa devin intr-o buna zi mamicuta. Daca stii mai multe despre Siofor,te rog sa-mi mai scrii pentru ca eu ma simt foarte rau de la Siofor 850 mg. si sper sa nu-mi afecteze altele.Acum iau un comprimat dimineata si unul seara,binenteles la mese. Pupici si multa bafta, ![]() Nadiushka |
Alizia,
Sfatul meu este ca in weekend sau cand ai tu cateva ore libere sa te apuci si sa citesti si capitolele anterioare. Ai sa gasesti o serie de informatii legate de metformin, efecte secundare, stimularea in PCOS etc.
De asemenea, in primul post al fiecarui capitol se gasesc o serie de linkuri cu informatii interesante. Poti incepe cu acelea.
gudinde spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui gabi_ducu Buna fetelor, Am si o intrebare. Am inceput sa imi fac monitorizare si in ziua 10 aveam un folicul de 17 mm si in ziua de 12 aveam un folicul de 20 mm care nu s-a spart inca, endometrul este bun. La monitorizare nu ma mai pot sa ma duc zilele urmatoare, fiindca nu mai lucreaza doctorul, insa mi-a zis sa-mi fac teste de ovulatie si dupa 7 zile test de sange progesteronul, adica a 20 a zi. Ok, eu mi-am facut toate analizele hormonale mai demult si mi-au iesit toate bune. Luna trecuta in ziua a 15 a foliculul era de 15mm. Eu ce sa inteleg ca foliculul poate sa ajunga la maturitate 20 mm si sa nu se sparga si sa regreseze? Testele de sange si de ovulatie pot sa indice ca s-a spart foliculul? Sau doar ecografic se poate observa acest lucru? Eu vroiam sa vad ecografic ca s-a spart foliculul, dar se pare ca nu prea am sanse, daca doctorul lucreaza doar 3 zile pe saptamana. Voi ce faceti, mergeti la ecograf in fiecare zi? Va rog sa-mi raspundeti ca de la doctorii astia care sunt mereu pe fuga nu prea afli multe si platesc in fiecare zi o groaza de bani! va pup merci http://tt.lilypie.com/OFKOp2.png |
Gabi,
Nu poti merge la alt medic pt monitorizare?
BoboMom spune:
Multumesc pentru raspunsuri! Dr Kovacs cu care am facut FIV a spus sa-l iau pana auzim primele batai de inimioara. Asistenta ginecologului meu a zis sa-l iau cel putin pana maine cand ma vede doctorul, asa ca l-am luat in continuare. Sper sa fie bine! Am o prietena care l-a luat toata sarcina si a nascut cam cu o luna mai devreme si se intreaba daca din cauza asta. Oricum fetita ei e bine. Eu nici nu am un caz clar de PCOS, adica ovulez (sau ovulam) in fiecare luna (chiar cu un singur ovar); am avut insulina marita atunci cand mi l-a recomandat dr endocrinolog (acum 2 ani jumate), dar intre timp s-a reglat. Am in schimb DHEA-S marit si ceva (destule) kg in plus.
Inca o data va multumesc si va urez mult succes si sanatate!
Laura
5+
gudinde spune:
Laura,
Ai incredere in acesti medici care-ti urmaresc sarcina. Mie mi se par de bun simt sfaturile pe care le-ai primit de la ei.
In ceea ce priveste prietena ta, nu exista, din cate stiu eu, o legatura clara intre metformin si prematuritate, insa exista cu complicatiile posibile datorate rezistentei la insulina, in special exacerbarea acesteia datorita sarcinii.
gabi_ducu spune:
Mai sunt doctori in Arad, dar nu stiu nu sunt prea buni. Acest doctor are un eco destul de bune 3d sau 4d.
Nu stiu ce sa fac?
gudinde spune:
Gabi,
Nu trebuie sa fie foarte buni. Adica nu sugerez sa te muti cu arme si bagaje de la medicul tau.
Medicul tau este medicul tau, dar strict si punctual pt aceasta monitorizare ziceam ca poate ai putea sa apelezi la inca un medic pt eco ca sa se vada clar daca a avut loc ovulatia.
De asta zic ca nu trebuie sa fie foarte buni, doar capabili sa vada daca a avut sau nu loc ovulatia.
Alizia spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui aruam Alizia, la inceputul tratamentului si eu m-am simtit rau ameteli,greata dar dupa aproximativ o luna s-a rezolvat se obisnuieste organismul si nu o sa mai ai probleme. Sper ca ai inceput cu doza treptat adica nu 850mg din prima. Eu iau doza de 1000 mg 1500mg /zi dar in prima luna am luat mult mai putin:250mg dimineata 250mg seara in prima saptamana 250mg dimineata 250 mg pranz 250 mg seara in a 2-a saptamana 500 mg dimineata 500 mg pranz 500 mg seara in urmatoarele saptamani pana in prezent. Daca mai ai nelamuriri nu ezita sa ma intrebi. Sa nu renunti la siofor e foarte important dar trebuie sa ai rabdare. te ![]() |
Buna Aruam,
Iti multumesc inca odata pentru informatiile pe care mi le-ai dat,cu ajutorul tau, sper sa trec de perioada asta critica (greturi,ameteli,etc.)
Am fost un pic derutata pentru ca tratamentul cu Siofor este recomandat pentru diabetici si pentru persoanele care au sindromul PCOS(polycystic ovary syndrome)iar eu, nu am nici o legatura, cu cele doua probleme,adica diabet si PCOS.Singura problema a mea este ca nu am ovulatie

Felicitari tuturor fetelor care au reusit sa ramana insarcinate,va doresc o sarcina usoara si un
frumos si sanatos.Pupici,