Bucurii de sept-oct 2006 (155)
Raspunsuri - Pagina 3
GETY spune:
Buna seara de la Iasi!
Cristina, mi-e dor de diminetile cand stateam acasa si tu "serveai" cafeaua dimineata!
Mi-a placut dialogul intre copilasii tai.
Ramomar, condoleante!
Beatrix, eu zic ca poti sa fii multumita ca nu i s-a pus pata pe ceva mai voluminos sa ia cu el cand merge le cresa.
Xandrutza, cum vorbeste senioara ta cu cele 2 junioare?
AdinaF, cred ca v-ati distrat de minune azi la sanius.
Monique_new, Maria doarme aprox. 2 ore la pranz. Iese afara zilnic cam o ora, atat. Si de papat, papa pe masura.
Nu stiu daca am masurat-o corect la un an, ca am scris ca avea 78 cm. iar acum are vreo 85-86 cm. Nu-i cam mare diferenta, ca n-au trecut decat 3 luni? Si la kile sta bine, are vreo 15.
Asa creste Maria Diana
AdinaF spune:
Gety, la 1 an sau la 2 avea 76? ca pt 2 ani ar fi cam putin . Sigur ai gresit cu vreo 10 cm. Noi avem 93 cm si 15, resp 15,5 kg.
La sanius a fost cam ... noroios, adica zapada f. putzina, dar ne-am gasit alte activitati, si principalul a fost c-am petrecut vreo 2 ore in aer liber.
Fetelor eu observ tot mai des la copilasii mei ca in ciuda faptului ca sunt extrem de sociabili si ii duc des in colectivitati de copii, nu incearca deloc sa se impuna de ex atunci cand cineva le smulge vreo jucarie din mana, sau sunt imbrancitzi, nu riposteaza, ci stau acolo ca paralizati ... nu sunt deloc adepta agresivitatii dar parca totusi un minim de "autoaparare" mi-as dori sa vina din partea lor.
Nu stiu daca din cauza faptului ca aud tot timpul ca trebuie sa imparta cu celalalt, sau sa-si astepte randul, sau fiindca le-am interzis sa se loveasca... dar deja mi-e mila de ce se va intampla cu ei cand ajung la gradi, sper sa nu devina outside-eri.
Voi ce parere aveti? (mentzionez, fara sa exagerez, amandoi sunt foarte activi in rest, bine dispusi, galagiosi, comunicantzi , afectivi , in nici un caz genul "interiorizat").
O seara faina va doresc!
CristinaGoji spune:
Neatza!
Adina - eu cred ca sunt perfect ok copilasii tai, iar cand vor merge la gradi, vor invata de la alti copii sa riposteze. Asa am observat la Vladut. Inainte oricine ii putea lua jucariile si el ramanea plangand, acum cateodata mi-i groaza sa ma duc cu el la cineva, ca poate sa si impinga daca isi doreste o anumita jucarie.
Mami de Daria (21.04.2008) si Vladic (17.10.2006)
Vladic
Daria
"We do not stop playing because we grow old; we grow old because we stop playing."
Author unknown
Monique_new spune:
Neata.
Masuratori facute zilele trecute...87 cm, kg habar nu am dar s-a ingreunat in ultima perioda. Cred ca e mai micuta decat media dar nu-mi fac probleme pt ca nici noi nu suntem inalti.Sanatoasa sa fie.
Adina nu cred ca este vre-o problema. Banuiesc ca odata ce se duc la gradi o sa-si schimbe cu siguranta comportamentul. O sa vina momentul in care o sa-i domolim noi, pt ca asa sunt majoritatea copiilor in ziua de astazi. Eu sincer nici nu vreau sa aibe mainfestari din astea "rautacioasa" sa nu dea jucarii,as prefera sa se impuna altfel sa fie intelegatoare. S-a intamplat si la noi sa se certe cu un copil pe o jucarie dar daca i-am explicat ca respectivul plange si sa i-o dea a dat-o. Mai mult l-a si impacat zicea " hai nu mai plange".
1 Anisor2 Anisori
Cosmi bebe -13 septembrie 2006
beatrix spune:
Neatza!
raspund repede si nu mai nominalizez!
cu dormitul la pranz pe aici e absolut normal daca copii nu mai dorm la pranz dupa 2 ani, dar la 19-20 cel tarziu sunt in pat! eric are zile cand doarme si cand nu doarme! cand nu doarme i-l bag la somn pe la 19-19.30 in loc de 20.30-21.00! nu adoarme chiar imediat, de regula isi ia ceva maisnutze, cuburi cu el in pat dar in juma de ora doarme!
cu rrosul unghiilor nu ma confrunt, dar am o prietena care i-a pus leucoplast pe toate unghiile de la maini si i-a zis ca daca le da jos merg la doctor! fetitza ei e si speriata de doctor! 3 saptamani a durat! deocamdata e ok, nu le mai roade!
comportamentul gemenilor e absolut normal! Adina, stai linsita ca in momentuyl cand vor merge la gradinitza desi educatoarele vor milita pt ideea de a imparti jucariile, de a nu fi agresiv, de a nu raspunde provocarilor intre copii este cu totul altceva! vor invata sa lupte pt ce este al lor din exemplu celorlalti! fiecare va tine la cate o jucarie si o va vrea inapoi! chiar daca i-o da altui copil ca asa zice educatoarea, cand ea se intoarce cu spatele va incerca sa si-o recupereze!
Gety, eu zic ca avea 76 cm la un an si 86 la 2 ani!
va pup si o saptamana minunata!
Roxana
Ei au nevoie de noi! Haideti sa-i ajutam!
festina spune:
Buna fetelor!
Un an nou fericit si plin de impliniri va doresc!
Ramona, sincere condoleante ... si insanatosire grabnica.
Sunt f in urma cu cititul si cu vizionatul pozelor, v-am mai spus ca la servici nu am acces la webshots, si mereu simt nevoia sa-mi cer scuze pentru asta ...
Raspund si eu la ultimele posturi
- Raducu nu a ratat pana acum niciodata somnul de pranz, nici nu cred ca ar rezista fara sa doarma la pranz ... deja pe la ora 13:30 cand simte el ca ar fi momentul de nani zice "Mami, nu e tarziu" cu rasetele de rigoare. Doarme 3 ore la pranz, dar si seara nu adoarme inainte de ora 23. Pentru noi e mai bine asa, reusim astfel sa stam impreuna 6-7 ore seara
- si eu sunt putin trista cand vad ca alti copii ii smulg jucariile din mana, sau il imbrancesc si Raducu nu riposteaza. Si eu as vrea sa fie putin mai "infipt", mai indraznet, dar eu pun asta pe seama faptului ca nu prea se joaca cu alti copii si probabil lucrurile se vor schimba cand va merge la gradinita ... cel putin speeeeeer, nu vreau sa fie asa "moale"
- cu rosul unghiilor nu avem treaba, in schimb Raducu scrasneste din dintisori. Lui i-au iesit si ultimele 4 masele, f greu, in decursul a doua luni.
Va pup si o zi buna va doresc
Crisnemes spune:
Salutre!
In sfarsit pot si eu deschide forumul- de vineri nu am mai reusit.
Am vazut poze cu pufisorii - frumosi foc.
Adina- si Victor are 93 de cm si 15.5 kg .
Eu cred ca asa sunt copilasii din ceasta perioada mai asezati - sa spun asa. Si Victor e asa ii lasa jucariile la dragos fara sa prea comenteze. Dragos in schimb pt orice urla si ii zmulge jucariile.
Si eu le-am interzis sa se loveasca dar cand nu sunt acolo tot isi mai dau cate una, chiar daca urmeaza pedeapsa dupa aceea
Cristina si Dragos (31.01.2004)+Victor(19.09.2006)
Poze
www.totsites.com/tot/victornemes" target="_blank">Album
xandrutza_76 spune:
Buna dimi!
Cristina, multumesc pentru cafea.
Moni, saru`mana pentru reteta. Nu-i deloc grea, o s-o fac cat de repede.
Gety, Narcisa mea e cam ca Maria ta, are 15 kg si vreo 90 de cm. Sa stii ca mai interesant si comic e cum vorbeste Narcisa cu Diana, ce paci colo? pange so-ta (i-am tot spus ca Diana e sora-sa), Diana mica si alte de-astea V-am zis ca vrea so alapteze?
Daniela, bine ai revenit!
Adina, nu cred ca trebuie sa-ti faci griji in ceea ce priveste comportamentul gemenilor, copii reactioneaza diferit, probabil cand vor merge la gradi se vor impune mai mult.
Cris, si mie mi-a mers forumul foarte greu in week-end.
Mai fetelor, am vreo doi nervi de numa`, astia nu mi-au virat inca indemnizatia si am depus dosarul in noiembrie...
ramomar spune:
multumesc fetelor pentru sustinere si cuvintele frumoase!
Moni, Patricia inca doarme la amiaza cate 2-3 ore, cateodata cu comentarii si impotriviri, dar de cele mai multe ori bucuroasa.
Se intamplat cand mergem undeva sa doarma pe masina cate o juma de ora si atunci sa nu mai doarma, dar e tare maraita seara
Adina si eu zic ca nu e o problema, las ca o sa vina timpul cand vor riposta. Eu in schimb imi fac probleme ca e prea indrazneata, e la extream cealalta, nu da jucariile decat dupa lungi lamuriri sau nu le da deloc, iar daca vrea ceva de la alt copilas nu se lasa pana nu ii ia. Am observat ca si nepotelul cedeaza mai usor in fata ei, dar invers nu, asa ca probabil baietii fac pe gentelmanii de pe acum, invata cum sa se poarte cu domnisoarele
Gety, Patri are 96 si dupa cum vad pe aici, e cea mai lungana deocamdata . La kg nu stiu exact cum mai sta, ca nu am cantarit-o de vreo 2 luni, dar cred ca e ok.
Cristina m-au amuzat si mi-au placut mult relatarile cu cei doi copilasi ai tai si mai ales de cat de smecher e Vladut In astefel de momente cand iti vezi puii jucandu-se, vorbind, gangurind sau umplanduli-se ochisorii de bucurie la vazul fiecaruia uiti de toate!
xandrutza, of nasol ca nu ai primit inca indemnizatia. Tare dulce Narci cum vb ea cu surioara, dar mai ales ca vrea sa o alpteze. si la noi au inceput intrebarile: mami, ce faci?, ce-i acolo, ce-i ata?, unde-i? te miri ce...
Ramo si PATRICIA MARIA (06.09.2006)
xandrutza_76 spune:
Buni si nervii astia. Mi-a intrat pe card indemnizatia Pe doua luni, fara cateva sute de mii de lei (vechi), probabil pentru ca am intrat in indemnizatie pe data de 5 a lunii. Si fara alocatia Narcisei, cred...
Ramo, e lunguta Patri