LMA Clopotei de ian-febr 2008 in sarbatoare (171)
Raspunsuri - Pagina 9
ginnette spune:
Helene, Miri, Ramo, pt raspunsuri
Deci, azi ii cumpar kiwi - deocamdata - sa vedem ce 'zice'.
Ramo, bine ca-i trecut cu bine.
Stancutza, ce ma bucur ca nu e reflux. Si noi am trecut 'razant' pe langa scitigrafie.
Cat despre lichide, cam are dreptate dr; mie mi-a spus sa-i dau lichid - exceptand laptele - cam 600-700 ml si dak pot, sa fie multa apa. Nu reusim - intoarce cana si apa cade pe ea/jo/masa - decat max 300-400ml; cel mai mult ii place ceai de la HIPP (ceai pt copii) - care nu mai este pe nicaieri .
Cat despre treziri, in mare, ai descris-o pe Adela, dar pe ea o 'rezolv' cu suzeta, de cele mai multe ori.
Off, Ceska, un lucru e sigur: nu suna bine
Fa-i supa de morcov + orez; mar copt + branzica de vaci, cereale cu orez + banana si dak e amator de ceai de menta, da-i.
Si trece-l pe lapte fara lactoza.
Mai iti dau fetele, alte idei.
Roxana si Adela - 09.12.2007 !
Buburuza de 1 an
Albume
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=72a107299dc6373d65cb12&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=email" target="_blank">Adela
Ellenuta spune:
Citat: |
citat din mesajul lui roli25 La multi ani Yasmin, Razvanici, Daciana si Eric! Sa fiti sanatosi, sa cresteti mari si frumosi si sa va bucurati parintii in fiecare zi! Stancuta imi pare tare rau ce citesc despre Sofiuta. Draga de ea ce mai are de tras. In cantitatea de lichide ce o are de baut se include si laptele? Stiu cum e ca nici Andrei nu se omoara cu apa, iar ceai deloc. Dar daca completezi cu lapte, supa, suc de fructe? Am vazut poze cu frumuseii Albert si Vanessa in jurul pomului de Craciun si poze la ziua lui Sacha delicios impreuna cu fratiorul cretulin care abia astepta sa-i sufle lumanarea de pe tort. M-am mobilizat sa incarc si eu niste poze. Revin deindata cu ele. Roli mamica de Andrei(16 ianuarie 2008) si Marc(9 iunie 2006) www.flickr.com/photos/14037522@N04/sets/72157603790736786/" target="_blank">ANDREI www.flickr.com/photos/14037522@N04/sets/72157603794082565/" target="_blank">MARC www.flickr.com/photos/14037522@N04/2472556291/in/set-72157604930822343/" target="_blank">VACANTELE NOASTRE IN 4 BAIETII MEI IUBITI |
SUPER!! o vacanta pe cinste, pe bune! ski, apa termala, shopping, relaxare, vizitare .. tot ce vrei!
Elena de Eva Maria (14.01.2008)
Eva creste mare
Eva
www.youtube.com/user/ellena2006" target="_blank">Eva filmulete
papa bun
roli25 spune:
POZE DE LA CRACIUN SI DIN VACANTA
Roli mamica de Andrei(16 ianuarie 2008) si Marc(9 iunie 2006)
www.flickr.com/photos/14037522@N04/sets/72157603790736786/" target="_blank">ANDREI
www.flickr.com/photos/14037522@N04/sets/72157603794082565/" target="_blank">MARC
www.flickr.com/photos/14037522@N04/2472556291/in/set-72157604930822343/" target="_blank">VACANTELE NOASTRE IN 4
BAIETII MEI IUBITI
ceska777 spune:
Gata, am pus la fiert orez si morcovi. Cu orezul nu se prea impaca, lichide nu bea nici el de felul lui decat f putin, cateva gurite dar asa cu limba ca un catel, direct dintr-o cescuta de plastic. NU a vrut nici din bibe alte lichide decat laptele, canute cu cioc moale sau tare stau in raft ca nu ii plac. Ramane sa incerc poate vrea sa bea cu paiul!!!!!
Acuma ii fac si un ceai de menta....
LA MULTI ANI clopoteilor sarbatoriti AZI!
Ceska, mamica de Benjamin
mic si scump (23.12.2007)
Blogu` nostru
Filmulete!
Poze f. noi
Am venit pe lume...asa a intrat Benji in viata noastra
Ellenuta spune:
citat din mesajul lui roli25 POZE DE LA CRACIUN SI DIN VACANTA Roli mamica de Andrei(16 ianuarie 2008) si Marc(9 iunie 2006) www.flickr.com/photos/14037522@N04/sets/72157603790736786/" target="_blank">ANDREI www.flickr.com/photos/14037522@N04/sets/72157603794082565/" target="_blank">MARC www.flickr.com/photos/14037522@N04/2472556291/in/set-72157604930822343/" target="_blank">VACANTELE NOASTRE IN 4 BAIETII MEI IUBITI |
ti+am luat+o inainte .. hi hi hi ..
Eva creste mare
Eva
papa bun
stancutza spune:
Roli, Grati, multumesc. Laptele nu intra in recomandarile de lichide, cel putin asa scrie acolo. Grati, nu pot sa-i dau ce spui tu acolo pana cand nu scapam de problema cu burtica, care dupa banuielile mele a inceput la introducerea sucului de portocala. Dar e ok sa le dam suc de citrice pe stomacul gol? Nu e prea acid, sau am ramas eu cu impresii gresite din perioada de inceput a diversificarii?
O sa incerc cu apa, din cana de bebe sau de adulti.
Am vazut ca vorbeati despre paine, eu nu ii dau Sofiei. prefer sa ii dau covrigei sau - de cand e la regim - rondele de orez expandat, ii plac f mult desi nu papa decat vreun sfert din una. Adora sa rontaie :-)
Din cate am auzit eu, multi copii se dau in vant dupa paine si unii ajung sa nu mai pape decat asta. NU vreau sa ajung acolo, asa ca mai bine sa nu stie ca ii place, nu? :-)
Irinouka, tu lucrezi dupa-amiaza? Sase sau 8 ore?
Si mai strig si eu niste zuze: Stoisor, Ereena, Honey, Mami_patrick, Matzgravidut, Madanic, Jelimoni, Mitsu???? Tinna?
Stancutza, de Sofia Elena - 21.01.2008
Poze
www.youtube.com/profile_videos?user=stancutza78" target="_blank">Filmulete
Povestea nasterii Sofiei
Ellenuta spune:
ceska stai ca te salveaza mama ..
iote
Pentru sugarii peste 6 luni, cu alimentatia deja diversificata, se poate crea un meniu fara lapte (daca primeste formula) sau cu lapte matern. In acest caz, in functie de virsta si stadiul diversificarii sugarul poate primi urmatoarele alimente:
Brinza dietetica de vaci
Biscuiti, sticks-uri, grisine (simple, de preferat sarate, fara crema, susan,mac,etc)
Mar copt sau banana
Supa de morcovi cu carne mixata
Pilaf cu carne mixata
Paine prajta
Este recomandat sa variati alimentele si puteti face combinatii din cele de mai sus, astfel incit copilul sa le accepte. Mai important este sa mentineti ratia normala de lichide - apa minerala plata sau ceai de menta, care previne deshidratarea.
Cum se prepara:
Apa de orez /decoctul de orez- 2-3% - orezul (2 linguri cu virf)se spla se tine 24 de ore la macerat in apa rece, se fierbe apoi 2-3 ore, se strecoara prin tifon/sita. Se completeaza cu apa fiarta pina la un litru.
Mucilagiul de orez 2,5% - contine bobul fiert de cereale care a fost pasat. Se alege orezul, se spala in doua ape, se adauga 2 linguri cu virf de orez la 1 litru de apa. Se pune la macerat seara 12-24 de ore in apa rece, a doua zi se fierbe la foc moale 2-3 ore, se rastoarna intr-o sita deasa si se paseaza orezul de 2 ori refacind cantitatea de apa pina la 1 litru. Se adauga 50g de zahar si se raceste brusc.
Supa de morcovi - 300 de g morcovi tineri (pentru nou nascuti) sau 500g morcovi pentru sugari, 1 litru de apa, 3g sare (un vf de cutit). Se curata morcovii, se spala, se taie in rondele subtiri, se pun la fiert in 1 l de apa rece; se fierb 2-3 ore la foc moale pina se sfarima cu usurinta, se paseaza printr-o sita deasa de 2 ori, se adauga 3g de sare si se completeaza cu apa fiarta pina la 1 litru, se mai dau 2-3 clocote. Se pastreaza la rece maxim 24 de ore.
In mod practic, apa de orez este apa in care a fiert orezul pina se sfarima bobul cu usurinta, mucilagiul de orez contine si orezul pasat. Pentru prepararea MO si SM se poate folosi un blender in locul trecerii prin sita de 2 ori. Daca nu aveti timpul necesar, orezul poate fi fiert imediat (sariti peste etapa de macerare), iar fierberea dureaza atit cit este nevoie ca bobul sa fie foarte moale.
"Branza de vaci resuspendata in decoct de orez" (a la stoisor)
se pun 3 linguri spalate de orez in 750 ml apa la fiert,se fierb pana scade la apr 500 ml si orezul este sfaramat ,se mixeaza totul in blendar,separat se face branza de vaci din lapte cu minim de grasime si lamaie ,se pun in blendar 2 linguri de branza de vaci ,se adauga SARE SI ZAHAR ,un vf de cutit, se mixeaza bine totul ,se pun in doua sticlute ale copilului (ies 250 ml de laptic)si se servesc seara respectiva si dimineata in loc de sticla de lapte obisnuita pt ca acesta trebuie scos din alimentatie pt cel putin 2 zile,in seara urmatoare se prepara inca o portie.
Saruri de rehidratare: hidrasec , se topesc in putina apa , un pliculet, nu mai mult de 3 plicuri pe zi .
Ceai: de menta si afine
Biotics: dizolvat un plic in lapte
Eva creste mare
Eva
papa bun
ceska777 spune:
Ginette,
mersi de sfaturi. Sa vad ce zice si dr in legatura cu lapte fara lactoza. El a mai avut la 3 luni, in martie enteroviroza, a fost nasol!
Acuma incep sa ma chinui sa il bag la nani!
LA MULTI ANI clopoteilor sarbatoriti AZI!
Ceska, mamica de Benjamin
mic si scump (23.12.2007)
Blogu` nostru
Filmulete!
Poze f. noi
Am venit pe lume...asa a intrat Benji in viata noastra
ramonab spune:
Ceska Doamne da sa nu fie enteroviroza.
Fetelor, care stiti melodia aia pe care o canta un bebe? E foarte veche.Ceva de genu: eoooo, bebe, dia dia ....!Asa ceva canta.Am nevoie de ea urgent si nu stiu cum sa o caut
RAMONA si RAZVAN-MATEI 09.01.2008
RAZVANICI LA 11 LUNI
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=72d9a7498380c6edd22733&skin_id=701&large" target="_blank">RAZVANEL MITITEL
Micul print-blog
beinazutza spune:
citat din mesajul lui ceska777 `Na`ziua! Sper ca e buna pe la voi macar. Noi la 16.30 ne prezentam la dr cu Benji. Ieri a avut 6 scaune, pastoase spre fleasca (parte din ele erau doar pete de culoare absorbite de pampers), cu un popou rosu ca de pavian! L-am doftoricit eu cu crema de galbenele care a ajutat mereu (pana acuma intr-un an de 2 ori a fost iritat usor) dar plange cand il impachetez iar in pampersul fresh! Am zis intai ca sa imi zica dr ce sa fac telefonic dar deja pana la 12 a avut 3 scaune, primul a dat afara prin pampers, al doilea aproape lichid, al treilea f putin dat apa colorata cu muci. Scuzati plasticitatea exprimarii dar sper sa nu fie enteroviroza ca mor! Nici nu stiu ce sa ii dau sa pape tre sa intreb... Ca de obicei de cate ori ati zis voi de regim la diaree etc, eu eram pe alte planete.... Sper deseara sa ajung si eu la zi pe DC ca am citit ca sunt poze multe si frumoase de vazut. Mai e si marait copilul asta! LA MULTI ANI clopoteilor sarbatoriti AZI! Ceska, mamica de Benjamin mic si scump (23.12.2007) Blogu` nostru Filmulete! Poze f. noi Am venit pe lume...asa a intrat Benji in viata noastra |
saracutu!
daca te ajuta cu ceva iti spun un meniu:
mar copt, banana, orez fier cu morcov,lapte fara lactoza.
la noi dr ne-a dat si ercefurin 1/2 capsula de 2 ori pe zi, debridad si ceai de menta fara zahar.
alta data am avut acelasi meniu dar alta medicatie:
Enterol si Hidrasec. mare atentie trebuie hidratat copilul f bine