Puiuti de Randunici 2008!! (185)

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns adriuta spune:

Luny nici noi nu mancam f sarat dar Vegeta pun putina in mancare, am crescut cu gustul ei si imi place . Iar la bebe pun doar ff putina, pentru ca sa schimbe gustul. Si da, ai dreptate fiecare cu pricipiile lui.
Noapte buna

Asa creste mare puiul

www.our365.com/NewbornPortraits/BabyDetail.aspx?birthid=f671635f-2b23-4e26-8953-e81fefa35501&babyid=f6181213-113f-4e32-89b5-e0b65b1e006a" target="_blank"> Paginuta mea!

Mergi la inceput

dacianat exact la asta ma gandeam si eu si chiar ti-am scris mai devreme sa fi atenta la burtica. Daca e doar un stomac flu(gripa stomacala asa se traduce) trece de la sine, trebuie doar sa o hidratezi, sa manace mancaruri usoare, poate ajuta zeama de orez. Banana ajuta mult ca si varianta de fructe pentru aceasta perioada. Dar atentie sa nu fie ceva in genul a ce a avut Iulia lui Naty. Poate este asociata cu iesirea dintilor toata povestea... Incearca sa o vada maine un dr.
Sanatate si sa aveti grija de voi

Asa creste mare puiul

www.our365.com/NewbornPortraits/BabyDetail.aspx?birthid=f671635f-2b23-4e26-8953-e81fefa35501&babyid=f6181213-113f-4e32-89b5-e0b65b1e006a" target="_blank"> Paginuta mea!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bubu05 spune:

Liana, nu mai pot de ras!! ma intreaba randunoiul de ce ma hlizesc la calculator si el nu stie ce-am divulgat eu aici... Mda...la voi e nasol fara usa

Claudia de Bv, eu stiu ca nu-i bine daca are mucus in kk...cred ca trebuie ceva pt. flora intestinala...si poate de-aia face febra...da-i smecta, ceai de menta cat mai des si regim...

Nici eu nu folosesc vegeta, delikat...folosea mama, dar cand m-am maritat si am avut acces la net am renuntat la ea si apoi si mama . La fel si cu margarina si alte prostii Mai degraba niste busuioc, oregano, marar...din astea...
Cand am facut sosul pentru paste, daca n-ati apucat sa cititi cum, am lasat putina zeama de la legume in craticioara, 2-3 linguri, in care am pus un cubulet de unt si acolo am pus rosiile si busuioc. Sa iasa sosul bun

Ma duc la nani...maine iesim la zapada! sper sa mai fie pana ne trezim si sa mai ningaaaa! tare sunt curioasa si eu de reactia lui Stef!

Oana, mami fericita de Eric-Stefan (18 aprilie 2008)
si Vlad-Ionut (2 ianuarie 2005)

Bubu mic
Bubu mare
www.onetruemedia.com/shared?p=774cd5d8b8e87294224ee2&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Filmulete
Poze
www.bucataras.ro/" target="_blank">Bucataras

Mergi la inceput

am incercat de vre-o 4 ori sa coiez nu merge, so...uite linkul pentru DACIANAT

http://www.articlesnatch.com/ro/Article/The-Stomach-Flu---Signs--Symptoms-and-Treatment/118448

Mergi la inceput

In mesajul de mai sus am "mancat" o litera la coPiez si nu ma mai lasa sa editez. Asa ceva nu mi s-a intamplat niciodata, de fiecare data cand dau edit imi apare articolul cu pricina. Nici de cum mesajul meu
Rog a ma scuze audienta Cititi insa articolul, este interesant.

Asa creste mare puiul

Mergi la inceput

Si inainte de a pleca la treburile mele fac apel la neamu' randunicesc si va intreb. ...si tu...bubu?

Toate mancati asa dietetic?????

Nu tu sare, nu tu o ceapa calita... un praf de condimente,... NU-MI VINE SA CRED FRATELE MEU!!

Mai, cred e ceva wrong cu mine???

Asa creste mare puiul

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihutza11 spune:

Adriutza imi place tare mult cu cata rabdare ticluiesti "searshafurile" astea.. iti ies de minune .. norutza a avut nopti mai bune, cred ca au lasat-o in pace dintii un pic.. sa vedem pana cand.. inca nimic la orizont..
si apropo de motz chiar ma gandeam la voi cu nasii care sunt in RO.. oricum asta e un obicei.. nu o chestie religioasa..
ia uite cum nu are ea somn noaptea
Super tari pozeziile!! Viva !

multumesc fetele de raspuns la sondaj.. asa ma gandesc si eu ca daca ar ramane singur cu ea o zi nu ar avea ce face.. dar cum sunt aici non-stop..ehh..

Bravo cool mama!

BLANKAR si tu brutus? BRAVO mami!! sarcina usoara si bebic sanatos!
mai se inmultesc gravidutzele.. hai cine se mai baga? Ursu, nimic?

tare Spiderman de Bubu! frumusica prietena!
Stela imi pare rau de situatia naspa!
Kya si Ioana sanatate la puiutzi!
Olgutza si la mine s-a schimbat - dureri ioc,iar debit la inceput mai mult si mai scurt ca durata.
Tuchiii ce frumosi sunt!!

ca sa ma dau mare eu am fost prima care a votat-o pe Simo ieri ..

Ela asa si eu cu trezirile Andrei.. m-am cam obisnuit..atat vreau doar sa nu chiraie prea des.. 2-3 treziri de regula.. dupa 1 an cand o sa o intarc sper sa schimbam foaia..
Bubu am mai patit-o si noi, dar nu ca a venit Andra peste noi, ci doar ca s-a trezit si cam eram in focuri..
Mimo asa chiuleala vleau si iooo!!

ma duc sa incalzesc pilaful fetei.. ieri ii facusem ei si mi-a mirosit asa bine ca am facut si pt noi iar azi randunoiul cica mai vrea

Mihaela, mamik fericit de Andra - 29 martie 2008

Pozici
Creste gargaritza
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=5211d37ef93faf418fe040&source=category&category_id=all" target="_blank">Povestioara

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bubu05 spune:

Mda...acum ma duc la nani...am ramas sa studiez niste carti super misto cu retete si poze si am salivat pe langa ele

Adriutule, da, eu nu fac mancaruri cu ceapa calita, cu ulei, pun sare putina...totul e fiert sau innabusit...mie mi-e frica de ficatul meu si asa ne-am obisnuit. Dar mancam cartofi prajiti si snitele si bem si cola

...paaaa...nb...

Oana, mami fericita de Eric-Stefan (18 aprilie 2008)
si Vlad-Ionut (2 ianuarie 2005)

Bubu mic
Bubu mare
www.onetruemedia.com/shared?p=774cd5d8b8e87294224ee2&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Filmulete
Poze
www.bucataras.ro/" target="_blank">Bucataras

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihutza11 spune:

Adriutza eu Andrei ii dau nesarat.. dar pt noi pun delikat, sare, condimente.. iar randunoiul e neintrecut la mancat sarat si cu ardei iute/ceapa etc..

Mihaela, mamik fericit de Andra - 29 martie 2008

Pozici
Creste gargaritza
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=5211d37ef93faf418fe040&source=category&category_id=all" target="_blank">Povestioara

Mergi la inceput

E o vorba din popor: Cu gusturile te nasti, cresti, traiesti si mori cu ele. Nu stiu cat de adevarat poate fi zicala asta dar am constat ca intr-adevar oamenii manaca si traiesc diferit in fiecare colt de lume.
Unui american daca ii pui pe masa un bol cu sarmale spune ca...put (ca sa fie draguti iti zic ca ... smell funny-miros ciudat), unii numesc tocanitza noastra dish rag (adica un fel de mancare ramasa,resturi...amestecatura si nu se ating de ea).
Iar daca pui smantana in ciorba rad de tine si zic ca esti tampit sa pui lapte in mancare :)
In schimb li se pare a naibi de bun sa manace cranberry sauce(un fel de dulcetza dulce dulce dintr-un soi asemanator coacazelor) cu carne de porc, vita,sau pasare, fac excess de scortisoara, sunt innebuniti dupa cilantro(personal cred ca are un gust oribil, aproape imi vine sa vomit si mai multi romani spun asta) mananca cu placere carnea cu orice dulceata, placinta de tartacutza,fasolea tot dulce le place, telina(tulpinile) o mananca goala sau cu ranch(un fel de sos gen maioneza+ otet+ smantana.
Cand am mancat eu o la familie de oameni cu bani aici( asta ca sa vedeti cum gandesc oamenii care au ce manca si cum isi au ei dieta) m-au intrebat cum vreau gratarul, mai crud, mediu sau bine facut. Mie-mi place mediu asa ca am spus...medium si eu au zis ca la fel le place si lor. M-am trezit cu o bucata de carne URIASA in fatza aproape cruda, o mana de fasole verde OPARITA 2 minute doar, o gramada de orez plin de dulceatza si cilantro si o gramada de spanac ...crud imbogatit cu tot felul de seminte prin el:)). Va spun doar atat ca farfuria era plina de sange in jurul carnii(ma intreb ce mi-or fi dat de spuneam raw :)) si ei mancau asa cu pofta totul... Mi s-a facut rau pe loc, am ciugulit 2 foi de spanac, 3 pastai de fasole,10 seminte de dovleac(pe alea le recunoscusem), am "belit " putin coaja de pe carne si am zis... ca am o durere de cap groaznica si o rog frumos pe gazda sa ma scuze si daca vrea sa imi puna totul la pastrare pe mai tarziu.
Dar am mancat cea mai buna bacardi banana cu inghetata din viata mea. In schimb mancarea mea li s-ar parut ... weird, sunt sigura.
Depinde mult de locul in care traiesti si sunt mari diferente chiar daca locuiesti in aceeasi tara de ex. Banatenii, ardelenii cu influentele dinspre nemti si unguri manaca putin diferit de moldoveni, sau olteni si au gusturi si mancaruri diferite.Dar fiecare familie e diferita la randul ei.
Pe mine pana la 6 ani m-au crescut bunicii exclusiv, si prin Banat (partea noastra de regiune) oamenilor nu le prea pasa in trecut de calorii, colesteroale da sa fie ca porcu-i gras, pasarile-s multe, unt si smantana e, pivnitza plina de cartofi, cucuruz in pod, grau in banitza... siuite cum m-am capatat eu cu gusturi "sanatoase" :) de mica. Chiar si la oras se facea abstractie de ...diete, dar cum am zis fiecare familie are propriile obiceiuri.
VEGETA... era omniprezenta si venea de la Sarbi, la o aruncatura de batz si ne imbogatea mesele, oalele si tigaile. Mama a folosit-o de cand ma stiu la supe,galusti, pilafuri,...in general mancaruri de pui...si cu pui. Vorba aceea pui...pui...pui si iase ...pui :))). La vita, porc sarea si piperul era de baza. Ba mai se foloseste si boiaua, frunzele de dafin... si SAREA. Si cam la asta era lista de condimente de baza a gospodinei, printre altele mai existand patrunjelul, leusteanul...ierburi d-astea.
Mai tarziu au aparut ca si ciupercile dupa ploaie tot felul de MSG-uri si imitatori de gust(ruda cu veterana Vegeta) gen delikat, Maggy... iar mai nou condimente pt carnati, mici, gratare, sarmale...si chiar creveti :)) Dupa alea nu ma omor si nu m-am omorat, le mai folosesc ff rar dar VEGETA a ramas de baza:). De fapt nu imi amintesc sa fi folosit personal delikat sau maggy vreodata(am primit cateva cubulete la o promotie care s-au stricat si le-am aruncat dupa ceva vreme)
N-am avut probleme cu ficatul fierea... si n-am avut nici restrictii legate de calire, frigere, ceapa... la noi in familie si prin urmare am deprins si gustu aista.
Margarina...mai mancam de vre-o 3-4 ori pe an si sunt fan declarat RAMA, pe care mereu am folosit-o la prajituri, creme... si de mancare ocazional. De cand sunt aici in afara de Rama nu cumpar si-mi ajunge vreme indelungata o cutie.
Pe chipsi si altele gen snack=gustare(exceptand pufuletii romanesti care mi-au placut) n-am pus gura pana am venit aici si acum nu ii servesc decat ff ocazional.
N-am fost o gurmanda si de cand sunt (by my own-pe cont propriu) am incercat sa imi indrept obiceiurile culinare cat am putut de mult. Grasimi si altele n-am mancat in viata mea(imi vine greatza)...da o fasolica cu ciolanel si dreasa..oooo OMG.
Nu am mai mancat dulciuri (traiasca ciocolata KANDIA ca mi-a indulcit copilaria) si i le las cu placere soatzei. Normal ca manac dulciuri dar nu daily basis(la ordinea zilei)cum o mai faceam.
De cand am ajuns aici mi-am imbunatatit considerabil atitudinile, obiceiurile culinare si ...dieta. Mananc salata, chiar si spanacul crude cu putin otzet, vegetalele in aburi, incerc sa respect piramida care este baza dietei, adica: http://www.mediterraneanmeals.com/images/pyramid.jpg. Manac cereale multe cu lapte, desi intr-un an aici am mancat paine cat mancam in Ro in 5:))). Si...am eliminat mult de tot sarea din mancarea noastra familiala. Cand ma duc in Ro ma cert cu ai mei ca eu zic ca e sarata mancarea, ei nu si nu ca nu e:).Inainte nu mi se parea asa. Am adoptat si unele obiceiuri de aici dar niciodata n-o sa ma vezi mancand carne cu dulceata... sunt niste limite...in orice. Dar a ramas: Vegeta, si ceapa calita...si margarina ocazionala si prajitul carnii in ulei. De ce...??? Imi plac, am crescut cu ele si mereu mi-e dor de o supa cu galuste care daca presar putina Vegeta devine super-gustoasa pentru mine. Momentan sunt sanatoasa si daca nu fac ceea ce imi place acum...cand? Si nu cred ca putin "viciu" de genul meu fac mai mult rau organismului decat alte mancaruri pe care le-as putea consuma. O sa spuneti dar de ce... nu as putea sa renuntz la viciile mele culinare...Ca nu vreau(imi plac si am selectat cateva cu care raman), sau...poate nu pot, asemenea fumatorilor sau alcolistilor :) De fapt cred ca multe macaruri romanesti incep cu: Prima data calesti ceapa in ulei...sau carnea :)))
Nu ma ascund dupa deget si vorba aceea asta sunt si cu asta defilez. Am o prietena atenta la culme cu dieta ei, n-ar manca o prajeala sau o maioneza... da baga 2 pachete de tzigari/zi . ha ha...
Acu despre fiu-miu si obiceiurile lui culinare :). Pe la 5 luni jumatate mi l-au diagnosticat cu anemie (nu stiu cum cantitatea de Fe din multivitamina prenatala la mine nu a fost suficienta si... daca nu e de unde sa ia pruncu). I-au facut aici toate testele si m-au asigurat ca este regenerativa si sa ii dau in continuare Fe si...i-am dat. Am inceput sa-l diversific iar aici diversificarea este putin mai incisiva decat in Ro( in unele familii) in sensul ca la 7-8 luni...parca dr-ita lui mi-a zis ca pot sa incep sa ii dau mancare de-a noastra daca nu e foarte grea sau ff condimentata. Dar sa ne reintoarcem la diversificare pe care eu am decis sa o fac MAI LEJER, cu mar, morcov, biscuiti...supica din aia "chioara" la dieta cum se da la bebei.... plus spanac, ficat, prune , brocolli care contin mult Fe si erau highly recommended(foarte recomandate) in cazul lui. Bineinteles ca totul s-a produs gradat de la luna la luna. Ura mancarea...se stramba, punea mana la gurita, aruncam mancare...era in stare sa stea flamand toata ziua si astepta laptele pe care nu i l-am dat decat atunci cand trebuia, ca sa il fac sa manace. Fructele mi le scuipa... data urmatoare la control...dezamagire, Fe nu crescuse decat FF putin. Concluzia...mai multe fructe, vegetale sunt mai usor de asimilat. Incercari, nervi...Pana imi vine mie o idee sa pun putin zahar...in fructe, le radea nu alta era in stare sa manance 1 mar, o banana mare si o mana de struguri la o masa. apoi treptat i l-am redus pana la 0 timp de 2 saptamani. Dar mi-a mancat fructele.Acum nu mai manaca zahar defel.
Mai ramasese mancarea cea de toate zilele care parea imposibil sa il fac sa o manace. De unde spanac... sau ficat, si daca ii amestecam mai mult de 2 ingrediente nici nu mai deschidea gura. punea buza peste buza si... gata. Eram cu 3 castronele si il pacaleam cu greu sa ia 2 linguri pana cand mi-a zis o tanti care ma mai ajuta si care a crescut 10(zece) copii, toti sanatosi si educati acum la scoli inalte. Da sa gust si eu, ce-i dai tu de chinui copilu(tare drag ii era Adrian). Si zice...pai pune-i mama si cata sare ca asa n-are nici un gust...si se stramba. Nuuuuu nu e voieeeeee tantiii. Ei cine ti-a zis tie??? tac-su de colo Eu i-am zis ca nu-i place ce manaca si de aceea tot circul. Si i-am pus 3 boabe...SUCCES TOTAL!!! Ziua urmatoare am pus mana pe telefon si am sunat doctoritza, ea a zis sa nu exagerez ca pot sa pun linistita. Da si cauta pe net, aici stupoare..pana la un an gustul copilului nu se dezvolta si normal ar trebui mancarea nesarata sa i se para Yummy yummy. Numa nu la al meu...zic eu in sinea mea. Opinii pro si contra, aia da, aia nu...pana la un gram pe zi :)) e acceptabil concluzia finala pe net. Buuun pun mana pe telefon sun mama, neamurile... verisoare, matusi cu scaun la cap...toate posesoare de copii nepoti. Concluzia: sa nu exagerez dar pot sa ii pun linistita ca e mare acum ca si ele au dat de cand lumea ca ..la la la. Vara-mea doctora si ea le-a dat si imi spune ca sa am grija la cantitate ca sa nu ii forteze rinichii. Asta e SINGURUL motiv. O prietena de aici (doxa de tot ce inseamna copil ca e soarece de internet) imi zice ca depinde de copil dar dupa 8-9 kg este ok in moderatie...care ca al meu sarise de mult de 9kg(imbraca haine de 1 an). M-am incapatanat sa mai continui dieta dar... degeaba. Cum ii puneam un strop cum papa tot. Am cedat, el a crescut bine, merge.... e istet si rau cat 10. O fi de la sare???:))). I-am repetat analizele si a iesit perfect Fe-ul. Nici nu va puteti imagina cat de bine s-a dezvoltat de cand papa. de o luna si ceva nu mai are probleme de constipatie(el avea si cand il alaptam exclusiv, nu cronic dar asa...mai consistent), coincide cu salt dieta si asta. Masa nu mai e cosmar si sare ii pun fffff putina.cred ca un gram ii ajunge cateva zile bune :) In sinea mea incerc mereu sa reduc si uneori o inlocuiesc cu Vegeta pentru gust:)). Oricum dupa o vreme o sa manace toti copii de toate si dulciuri "cacalau" ,si mancare ...cu sare. Asa cum am mai spus in familie la noi se manaca ff putin sarat si nu mi-e teama ca am sa il incerc sa il invat obiceiuri bune.
O fi el mai special, de fapt fiecare om este unic in felul sau.
Bine sau rea asta e decizia mea si stiu ca in lume nu-i singurul copil care la 10 luni primeste mancarea cu 2-3 boabe de sare in ea. Si eu am crescut asa, si verisorii mei si poate si multe din voi si alti multi oameni pe lume. Ba daca va uitati pe borcanele de mancare de bebei...e SODIUM destul...chiar prea mult cred eu. Este vorba de pranz numai si numai de anumite mancaruri. Si ceapa am fiert-o in papa lui :)
Fiecare e liber sa aleaga calea care o crede cea mai buna, poate daca nu avea atat nevoie de hrana nu o alegeam pe asta.
Multumesc lui Dumnezeu ca e sanatos si papa bine acum, merge in picioare, creste...si face rele.(azi mi-a crapat un capac de yena, dar asta-i alta poveste)
Daca v-am plictisit va rog mult sa ma iertati

Asa creste mare puiul

Mergi la inceput