Mamici de Ghiocei Martie-Aprilie 2009 (47)

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Kea spune:

Un an nou fericit si copilasi sanatosi, fetelor! Eu va urmaresc de la inceputul sarcinii, dar pentru ca m-am gandit ca nu voi scrie in mod constant, n-am intervenit.

Mi-e cam rusine sa va intreb, dar totusi o fac: pe voi va mananca burtica si sanii? Presupun ca e de la intinderea pielii, dar tare ma streseaza. Ma simt ca un catel cu pureci. Ma dau cu crema si ma mai lasa, dar tare neplacut e.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Leeloo21 spune:

fetelor..am imprumutat lista de cumparaturi de la fetele care nasc in ianuarie-februarie..parerea mea este ca nu toate sunt necesare..dar este bine sa stim de existenta lor si sa apelam la ele daca este nevoie..mai aveti completari? sau alte pareri despre ce scrie in ea?

http://forum.desprecopii.com/forum/log.asp?log_id=131506

sper sa se vada linkul si sa nu supar pe nimeni..

Cristina cu bebe mic 29+

nasterea in apa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Leeloo21 spune:

da kea..si pe mine ma mananca pielea burticii si a sanilor..trebuie sa evitam sa ne scarpinam , din cate am inteles eu..cand mi se intampla si sunt acasa fac un dush sau ma dau cu crema ca sa-mi treaca..cand sunt plecata..ma scarpin..si tare bine e nu trebuie sa-ti fie rusine! din pacate eu "ma laud" si cu 2-3 vergeturi pe unul din sani (pe ala mai maricel) plecand de la sfarc in jos..cred k am mai zis..mai are cineva problema vergeturilor? eu mai am si pe coapse..insa le am de la 15 ani..si cu ele am ramas..burtica este intacta! sper asa sa ramana!

Cristina cu bebe mic 29+

nasterea in apa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denisamada spune:

Citat:
citat din mesajul lui Ilinca_M.
Abia astept sa intru in prenataaaaal...din 1 februarie, iuhuuuu!

Ilinca inteleg ca suntem cam de-o varsta (a sarcinii), Tu intri in prenatal de la 1 feb? Eu nu m-am hotarat deloc... Initial, ma gandeam ca merg la serviciu pana nasc (in primele 5 luni nu am avut nici un fel de modificari ale starii generale legata de sarcina), apoi am avut probleme cu placenta jos inserata si contractii, asa ca mi-am luat concediu si abia asteptam sa pot intra in prenatal (1 feb). Intre timp, placenta a urcat, iar contractiile sunt controlate cu tratament... De la 15 ian reincep lucrul... dar nu ma hotarasc deloc daca doar pt 2 saptamani sau pentru mai mult (pana la 1 martie... 1 aprilie). Ma cam loveste depresia sa stau singura in casa toata ziua (doar cu pisik si catzelul), ca tati vine seara tarziu, kiar daca imi gasesc mereu ceva de facut...

Denisa-Madalina 25+ cu Adela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alina.n spune:

Citat:
citat din mesajul lui Leeloo21

da kea..si pe mine ma mananca pielea burticii si a sanilor..trebuie sa evitam sa ne scarpinam , din cate am inteles eu..cand mi se intampla si sunt acasa fac un dush sau ma dau cu crema ca sa-mi treaca..cand sunt plecata..ma scarpin..si tare bine e nu trebuie sa-ti fie rusine! din pacate eu "ma laud" si cu 2-3 vergeturi pe unul din sani (pe ala mai maricel) plecand de la sfarc in jos..cred k am mai zis..mai are cineva problema vergeturilor? eu mai am si pe coapse..insa le am de la 15 ani..si cu ele am ramas..burtica este intacta! sper asa sa ramana!

Cristina cu bebe mic 29+

nasterea in apa

daaa si eu am pb cu "scarpinatul" , mai ales pe burtica in partea de la buric in sus
cristina asteara am sesizat si eu 2-3 firicele rosii la unul din sani sub sfarc cred ca se transforma in ceva vergeturi si abia sunt in sapt 26...iti dai seama pana la sfarsit cate or sa mai apara
eu stau acasa si nu port sutien, dar nu cred ca daca as purta nu mai apar

26+ cu Maria
Vine barza!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisigri spune:

Leeloo,
m-am uitat si eu acum citeva zile pe lista aia. Sincer, chiar daca pe lista sint trecute cred TOATE articolele care arputea fi vreodata necesare, ma indoiesc ca toate ne chiar trebuie. In plus, multe dintre ele nu sint necesare in prima faza; in nici un caz in maternitate si probabil nici in primele 2-3 saptamini.

Uite ca sa debordez de sinceritate azi: noi nu ne putem plinge ca sintem oameni necajiti, dar nu ne-ar strica sa stam mai bine cu banii. Nu facem economii (desi ar trebui) si ne implinim suficiente mofturi incit banii sa nu reprezinte un stres. DAr nici nu ma dau afara din casa.
Cu un copil oricum cheltui foarte mult; de ce sa investesc acum in lucruri pe care sa nu le folosesc niciodata?
De ce mi-as lua incalzitor de biberoane, cind nici nu stiu daca nu cumva voi fi in stare sa alaptez exclusiv la inceput? (asta ca sa nu mai spun ca oricum mi se pare cam moft, ca la fel de bine le incalzesti si la bain mari). Invers, de ce sa imi iau pompa de sini, cind exista asa ceva in maternitate, iar daca atunci cind ajung acasa decid ca mi-ar fi necesara, in jumatate de ora se intoarce sotul cu ea in dinti, de la aproape orice farmacie mai rasarita din oras?
Creme (alt exemplu) nu vreau sa iau deloc. Uleiul de masline mi se pare suficient pentru masaj, si mai natural; nu vreau sa imbicsesc copilul cu chimicale. Ok, DACA si CIND se va dovedi ca uleiul de masline nu e o solutie satisfacatoare, ne vom gindi si la produse cosmetice.
Termometru pentru apa la fel, mi se pare un moft inutil. Caditele alea speciale iar cred ca nu sint necesare; pina ii cade buricul oricum se spala numai pe bucati, apoi se poate folosi o cada ca cele in care ne spala pe noi mama (este muuuult mai ieftina); sa va uitati insa pe youtube cita placere le face bebeilor sa "inoate" sprijiniti in cada mare. Forfecuta pentru bebe, oricit de speciala ar fi, nu am incredere; ce am citit despre pilitul unghiutelor mi se pare mult mai eficient, mai practic si mai putin riscant.

O sa ma iertati; posibil cele care au fost deja o data mame de bebici mici stiu mai bine sa aprecieze ce anume le-a fost de un real folos si ce nu. Posibil sa gresesc in aprecierile pe care le-am facut.
Realitatea este insa ca...toate sintem entuziasmate pina peste poate de aventura care ne asteapta, si vrem sa ii oferim lui bebe cel mai bun start in viata. Si eu fac la fel, dar cind sint dusa de val, sotul (sau mama) ma aduc cu picioarele pe pamint

if you can't say something nice, then don't say it at all
http://pisigri.blogspot.com/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bebe_shtrumf spune:

a te scarpina e o activitate bine cunoscuta, mai rau e cand nu poti sa te abtii...asta e , dar e minunat adika mai creste burtika.

Vergeturile inca nu, dar vene pronuntate pe sani? aveti asa ceva?

sper sa nu fiu singura...

+ 32 Ariana-Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Monnvas spune:

Kea, si eu am purici, mai ales pe burta Dau cu crema si se mai potoleste. A, pentru fanele Mustella: desi pe tub scrie ca permite ecografia, la ultima echo s-a vazut destul de greu din cauza cremei. In general lasam sa treaca o saptamana fara sa ma dau inainte de echo, dar amu' nush ce-am avut si am lasat numai 3 sau 4 zile. Si se vedea... cu purici! Voi ati patit asa ceva? E Mustella de vina?

Fetelor, in legatura cu bagajul eu zic sa nu ne stresam prea tare, vorba maica-mii, doar nu suntem singurele-cuc, daca mai avem nevoie de ceva numai dam un telefon si se gaseste un sotz/o mama sa vina cu produsul in dinti. Asa ca eu bag acolo ce ma taie capul, ce mi se pare necesar din listutele alea, si gata, restul mai vedem si la fatza locului.

Ayla, am vrut sa-ti raspund mai devreme, dar neuronul meu gravid a uitat. Si eu mai am greturi din cand in cand, nu foarte puternice - nici in trim I n-am dat la rate - si mai ales arsuri sau refluxuri. Mi se intampla sa beau apa si sa ma trezesc in cateva minute ca e inapoi in gat sau in gura.

Intreba cineva de morfo de trim III. Eu am facut-o la 31+, am inteles ca de obicei o faci la 10s dupa cea de trim II.

Monica Elefantica 31+

CASA LU' BEBE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cris_tinaus spune:

mda...grea problema asta a vergeturilor...am si eu dar numai pe sani, desi la viata mea pot spune ca am avut destul de mult variatii de greutate... cele de acum de pe sani din pacate mi se pare mie ca s-au facut tare urate le-am dobandit cam in primele 3-4 luni de sarcina, cand pur si simplu au explodat cei doi. si pana m-am dezmeticit n-am mai avut ce face. Sper ca burtica o sa ramana asa cum e pana la capat...si mancarimile..le am si eu dar mai rarut, imi trece daca ma dau cu putin ulei (am luat special pentru vergeturi de la Oana Turcu, nu stiu daca el si-a facut efectul sau pur si simplu am pielea mai elastica pe burta). Mai are bebelina timp sa creasca inca doua luni...

Cristina 30+ si Ana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cris_tinaus spune:

am eu o intrebare...sterilizatorul...nu imi dau seama care e diferenta intre cele electrice de ex..si cele pt microunde (oricum stiu ca nu sint microundele ceva f sanatos nici pt noi dar oricum cred ca are aproape oricine asa ceva in casa)..daca se foloseste la toate solutie...daca sunt necesare...dileme dileme

Cristina 30+ si Ana

Mergi la inceput