Mamici sau gravidute de Satu Mare
Raspunsuri - Pagina 2
mihaela_s spune:
Adriana, sa-ti taiasca Estera, acum m-am uitat si eu la pozele tale...ce tineri sunteti!
Fotografiile de pe blog sunt facute de mine, am o pasiune veche fotografia si in ultimul an inainte de a pleca din Sm chiar am facut un curs de foto la Scoala Po****ra de Arta, din pacate n-am terminat pentru ca ccc cursul dura 2 ani. Dar oricum mi-a folosit si pe langa asta am studiat pe net ce ma interesa. Acum nu mai am timp insa de fotografii, merg la scoala si fac practica, asa-mi trebuie daca am plecat la batranete in alta tara .
Am o fetita nascuta in SM exact cu 5 ani inaintea Esterei tale, in 10 septembrie 2003. Dar mai am o fetita din prima casatorie, ea e nascuta in Zalau si are 12 ani. Aici gasesti multe fotografii de ale noastre, nu din acelea neaparat artistice . Pe fete le cheama Silvia-pe cea mica si Diana pe cea mare. Diana merge la scoala si e in cl.6-a, iar Silvia e in grupa mare la camin. La toamna va incepe si ea scoala, clasa pregatitoare. Amandoua au invatat foarte repede suedeza si sunt tare mandra de ele.
Va pup cu drag si sper sa ne mai "auzim".
www.blogger.com/profile/16547766189292998717" target="_blank"> vorbe de copil...
Hobby
calator de profesie
AdrianaSM spune:
Mihaela_s, am vazut pozele cu fetitele tale...foarte frumoase amandoua...sa fie sanatoase si sa va bucurati de ele...m-au amuzat teribil pozele cu picioarele desenate...
ei, nu suntem chiar asa de tineri precum parem...adica eu stiu ca am mutra de fetita dar totusi...implinesc 25 de ani...si la clinica cand am nascut imi aduceau fetita si spuneau :" aduc copilul la copil"...toata lumea imi spune ca arat mai tanara...ce sa fac, mai incolo cand imi va spune cineva ca arat mai tanara decat sunt imi va pica bine...
ne mai "auzim"...noi iesim putin la plimbare ca zilele astea nu am putut, nu a fost vreme frumoasa...si azi vrem sa recuperam...
Adriana, mamica binecuvantata de Estera (17.09.2008)
Copilul meu iubit
O satmareanca intre baimarence
Asa cresc eu
AdrianaSM spune:
Iliesclara, cum mai sunteti? ce fac fetitele din burtica? sper ca sunteti ok si sarcina decurge normal...sa intri sa ne mai spui cum sunteti...
Zsuzsu, asteptam si de la tine vesti...despre fetita din burtica si despre baitel...la ce doctor umbli in Satu Mare?
Asteptam si alte satmarence sa ni se alature...
Copilul meu iubit
Asa cresc eu
IliesClara spune:
Salut fetelor
Adriana
Suntem ca vantul... ori bate, ori adie, ori sta
Am avut cateva zile cu contractii, mi-a fost frica, dar s-au linistit. Ieri si azi a fost bine.
Fetele misuna, nu chiar ca si pana acum, dar bine. Reactioneaza la vocea sotului si la muzica. Nu mai au f mult loc, nu mai lovesc asa tare, mai mult se imping.
Nu mai am rabdare sa astept controlul medical de peste 2,5 saptamani si nu stiu cum va decurge discutia despre cezariana. Eu tare mi-as dori. Poate chiar programata. O sa vedem...
Noroc cu mama, a venit la noi cateva zile din SM sa imi tina moralul si sa spele hainutele primite de fete de la copii mai mari, ca incet pregatim lucrusoarele, numai ca eu nu pot face mai nimic. Doar ii dadeam indicatiuni pretioase. Am ramas incantate de Dermalin, detergentul pentru BBi.
Estera ce mai invarte?
Voi ce ati mai facut?
Mihaela, bun venit!
Si sotul meu e pasionat de foto. I-am trimis linkul blogului tau.
Sanatate tuturor
Clara 30+ cu martisoarele Antonia si Iulia
zsuzsu spune:
salutare
imi cer scuze ca nu am scris mai devreme
dar cu un copil acasa- bolnavior, si unul in burtica, destul de aproape de termen si inca o familie destul de numeroasa care ma solicita nu prea am avut timp sa scriu
suntem bine, bebelina creste, si misca destul de des si tare, spre fericirea lui mami
Daniel- baietelul meu e racit asa ca in pauza de la gradinita si imi ocupa destul de mult timp, dar in rst si el e bine si foarte zvapaiat- nu sta locului o secunda si trebuie sa il supraveghez non stop
in rest eu umblu la medic in Ungaria la Kanyo- probabil ati auzit de el
acolo am nascut si cu baiatul si eu personal am fost f multumita de aceea am ales si a doua oara acelasi medic si spital
in sm mai merg la Dr Muncean Mircea pt concedii si pt a 2 a parere si in caz de forta majora sa am si aici la cine apela.
va pup si incerc sa intru mai des- sper sa ma lase puiul
am uitat sa schimb semnatura si a ramas cam in urma de cand nu am intrat
31+Iulia Petra si de Daniel(05.03.2006)
bb 2
poze cu noi
AdrianaSM spune:
Iliesclara, ma bucur ca sunteti bine, ca ati depasit faza cu contractii...ma rog sa stea fetitele cat mai mult in burtica la tine...cand spui de pregatiri pentru bebe imi aduc aminte si eu cum eram...spalam haineite, calcam, aranjam mobila, jucarii...sutn momente unice...ma bucur ca mama ta te ajuta...conteaza asa de mult ajutorul lor...
Zsuzsu, un mare pentru Daniel sa se faca bine...
am auzit de acel dr din Ungaria, cunosc mai multe doamne care au nascut acolo si au fost foarte multumite...si sotul meu ar fi vrut sa merg in ungaria sa nasc, dar eu nu stiu deloc ungureste, ai ar fi fost mai dificil...
Noi suntem bine, ieri am iesit la plimbare cu caruciorul ca a fost vreme frumoasa...azi din pacate nu ne-a lasat ploaia...abia astept sa vina vreme buna sa iesim zilnic la plimbare...Zsuzsu, in ce parta a orasului stati?...poate ne intalnim la o plimbare cand se face vreme buna...noi locuim pe Botizului.
O seara linistita va doresc...
la copii si la fetitele din burtica.
Copilul meu iubit
Asa cresc eu
mihaela_s spune:
Seara buna si de la mine!
Adriana, pai chiar esti tanara! Si eu la 25 de ani am nascut-o pe cea mare...e o varsta frumoasa.
Silvia se picteaza pe picioare si pe maini, a facut deja varicela de mai multe ori . E talentata la desen, ii place sa deseneze mult si cand se plictiseste de hartie trece la pielea ei .
Sper sa nu te superi daca iti dau un sfat...nu e musai sa faci asa, dar eu iti spun ca un copil indiferent de varsta lui trebuie sa stea afara indiferent de vreme. Eu stii cum ieseam cu Silvia cand ploua? O luam in marsupiu si cu umbrela. Ma plimbam cat ma tinea spatele...dar stiam ca a fost la aer.
Iliesclara...stiu cum trebuie sa te simti cu burtoiul mare . Eu chiar daca nu am avut gemeni, am avut o sarcina mare(Silvia a avut 4 kg la nastere) si in ultimele 2 luni abia ma miscam. Sotul era delegat cu legatul sireturilor. Tin pumnii sa fie bine cu fetitele si sa le vezi sanatoase pe amandoua. Mi-e dor tare de Cluj, am facut acolo facultatea si am rude acolo. E orasul meu preferat.
Multumesc ca ai trimis linkul sotului tau. El nu posteaza fotografii pe net? In cj este o "organizatie " mare de fotografi, stiu ca se intalnesc destul de des si ies in imprejurimi la pozat, au cursuri faine si multe expozitii.
Zsusu, sanatate puiului mic. Si o sarcina usoara mai departe. Eu am avut o colega cand lucram care a fost in Ungaria la controale si a si nascut acolo. Ea mergea in Fehergyarma, dar nu stiu la ce dr. Oricum a fost foarte multumita de tot acolo, a fost bine ingrijita. Tu unde mergi? Tot in Fehergyarma?
Eu am fost la Ardelean(stiu ca e controvesat dar eu m-am inteles foarte bine cu el de la inceput si am avut incredere in el, am umblat la el inainte sa fiu insarcinata cu alte probleme si apoi dupa ce am nascut si a fost OK de fiecare data) dar cand sa nasc era in concediu si am nascut cu Tuturas care iar e un medic bun. Insa am auzit si de Muncean ca e tanar si ca e apreciat inca de cand eram in SM. Oricum pe tine nu prea te afecteaza la cine esti...
la toate, sa ne "auzim" cu bine.
www.blogger.com/profile/16547766189292998717" target="_blank"> vorbe de copil...
Hobby
calator de profesie
IliesClara spune:
Salutare
Ma mai apuca din cand in cand cate o panica... sunt cu nasterea dupa colt si mi se pare ca atatea necunoscute au ramas din ecuatie.
Nu stiu care este cea mai buna lapte formula, chiar daca o sa fac tot posibilul sa alaptez ambele fetite (chiar simultan), as vrea sa fiu cu asul in maneca in caz de ceva.
BBii vostri ce papa? Numai mama-lapte?
Am ramas ambivalenta in legatura cu utiizarea hamului. Colegii mei de sercivi kinetoterapeuti sunt de parere ca pt copii e bine daca folosim ham doar dupa 4-5 luni cand incep sa fie cat de cat verticali la coloana si premergatorul e bine sa fie complet evitat mai ales la fetite (daca nu vrem in copilaria mijlocie sa corectam statura bazinului si daca vrem sa poarte sarcina la randul lor usor).
Pe de alta parte citeam mamici pe forum care la 3saptamani scoteau bebeii cu hamul afara.
Voi cum ati procedat?
Ati infasat copiii in patura sau i-ati lasat liberi in miscare? Teoriile moderne developmentale cu care am fost eu indoctrinata la facultate sunt pentru lasatul liber, pentru ca BBii sa se stimuleze si sa invete cat mai rapid diferenta intre ei si restul entitatilor din jur. Invata pana unde sunt limitele lui si unde incep obiectele, aerul etc.
Totusi stau si ma intreb daca se pot odihni asa desfasurandu-se in toate partile, nu se sperie de propriile membre, umbre, nu se lovesc? Oare practica din spitale de sute de ani nu are o justificare logica cu infasarea n-nascutilor? Cei infasati devin mai neindemanatici in deprinderi decat cei lasati liberi?
Poate stiti voi.
Merci.
Clara 30+ si fetele
IliesClara spune:
Salut
Asa tare v-am speriat cu panica?
Imi pare rau..
Sper totusi ca sunteti bine.
Clara 31+ si fetele
AdrianaSM spune:
Salutare si de la noi...
Imi pare rau ca nu prea am intrat in ultimele zile...am fost foarte ocupata...dar imi revin, promit
Iliesclara, legat de intrebarile tale...despre lapte praf nu prea stiu multe sa iti spun deoarece eu alptez, dar cred ca cel mai folosit este Nan de la Nestle...
Hamul cred ca e mai ok folosit doar dupa 2 luni...asta e parerea mea...si eu am unul dar nu-l prea folosesc pentru ca solicita foarte mult spatele; dc ies la plimbare prefer caruciorul.
Cat despre infasat: eu am tinut-o infasata pe Estera in primele 2 luni noapte deoarece isi misca mult manutele si isi dadea pe fata si se trezea...eu consider ca atunci cand sunt mici le place sa stea infasati, ca e mai caldut...
Cum sunt fetitele? Vor fi gemene identice?
Mihaela_s, legat de scosul afara...eu o scot in fiecare zi, indiferent de vreme, dar cand e vreme mai rea nu merg la plimbare cu caruciorul, o scot doar pe terasa (stau la casa) cate 20-25 de minute...asa am invatat-o din prima sapt de viata si nu s-a racit niciodata...
Va pup pe toate si sa aveti o zi buna...
Copilul meu iubit
Asa cresc eu