GEMANUTZELE, CRIZA SI FULGII DE ZAPADA!

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ralnied1 spune:

iar ai gatit, Doina?
Ce ne dai bun azi?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blackgirl0 spune:

Azi:

Nu te astepta ca persoana la care tii sa se acomodeze cu unele situatii de grup, asa cum au facut deja colegii(ele) sau prietenii(ele) tai (tale) apropiati(e). Un plus de responsabilitati vor avea darul de a-ti face ziua ceva mai dificila decat ti-o doreai. Insa, se poate dovedi a fi o experienta din care sa inveti cate ceva si care sa te ajute eficient pe viitor.

si

S-ar putea sa pui mai mult pret pe aparenta decat pe substanta, astazi. Investeste intr-o noua garderoba sau citeste o carte despre metode de slabit si mentinut in forma. Pui mare pret pe sentimente si emotii. Iesi la o intalnire cu iubitul si reaprinde flacara pasiunii.

Va multumesc la toate fara exceptie! Am citit cam din fuga mesajele voastre, insa de scris nici vorba! Bb Dragos abia acum si-a facut o rutina la care eu si taica-su sa ne adaptam. Pana acum eram cam 2 capiati de cap: trezit din jumate in jumate de ora, papa, ba nu pampersul plin, ba nu colicii, ba nu plictisul... Este greu, dar totodata este asa de frumooooos...

Nasterea... am si uitat-o, cu tot cu travaliul destul de prelungit (12 ore pe viu", o ora cu peridurala... si ce diferenta a fost! puteam chiar si zambi). S-a nascut sambata la 15.20, Apgar 10 (cum altfel?), iar luni la nici 48 de ore de la nastere eram cu el acasa. Repid, insa nici numai rezistam acolo, cu toate conditiile din clinica (a meritat fiecare banut). Insa... problemele au inceput chiar de luni: sani mari si tari, durerosi, bb lenes nu tragea din ei, iar eu aveam lapte cat pentru 3 bebelusi Marti am ajuns de urgenta inapoi la clinica, o moasa de-acolo mi-a facut injectie cu ocitocina (hormonul ce produce contractiile uterine, dar care stimuleaza si descarcarea laptelui din sani) si... m-a muls ca pe-o vacuta, tehnica pe care o aplicam de-atunci tot din 4 in 4 ore (in conditiile in care bb este pus la "cerere" sa suga mai mereu). Greu..., dar nu vreau sa-mi pierd laptele, chiar vreau sa alaptez, mai ales ca sunt si "buna" (desi nimeni n-ar fi prevazut).

Ce ziceam? Ca vreau ca in 2 saptamani sa revin la silueta de dinainte? Deja la nici 6 zile sunt acolo, cu taote ca numai sanii mei cantaresc pe putin 2 kile... Sotul a slabit si el 5 kile Am ajuns la concluzia ca alaptarea este cea mai buna dieta de slabit. Pentru amatoare!!!

Va pun si poze cu el! Mai rasar pe-acolo si un tatic fericit, si o mamica obosita!

www.flickr.com/photos/35111953@N05/" target="_blank">Bebe Dragos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LoraG76 spune:

Mamicooo, felicitari!
Pupam bebele Dragos, e superb...m-au emotionat f. tare pozele! O familie frumoasa si fericita! Auzi, dar tu unde-ai tinut copilul?? Ca mie-mi vine sa-ti trimit pachet cu ceva de mancare... Doina, fata asta trebuie pusa la ingrasat, pai frumos ii sade?? Abia a nascut si-i asa slabaaa....si eu aveam 83 de kile cand am nascut.....ma puteai da de-a dura, nu alta!
Cat despre oboseala si dureri de sani...stiu cum e...vezi ca garmastanul e bun, in caz de faci inflamatii la sani, pe mine asta m-a ajutat si pompa de la Chicco.
Aveti grija de voi!

Lora, mami de Iustina

(Niciodata sa nu spui niciodata!)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blackgirl0 spune:

Multumim de aprecieri! Pai Lora, ce sa spun? Burtica era mai mica intr-adevar, am luat per total 8 kile pana in momentul nasterii. Insa in ziua Z si in urmatoarele m-am tinut tare de regimul de alaptare (multe lichide, mult lapte si iaurt, fara leguminoase). Si iaca acum sunt pusa pe restricite de lichide, ca cica deja fac prea mult lapte (am ajuns sa beau apa cu paiul, cateva picaturi.) Nici cum nu este bine!

Am dat deja pe sani si cu garmastan, si cu bepanthene de la bebe (pt ragadele), iar pompe... am doua! Una simpla cu para, insa care numai facea fata si am ajuns sa dau 200 ron pe una de la Avent. Scumpa, dar cu ea scot la fiecare masa de-a lui bebe pana in 100 ml (iar el daca mananca 50 ). Laptele il congelez deja pentru timpuri mai grele, ca cica nu este bine sa il arunc. Intrebare prosteasca: cineva imi spunea ca il foloseste la gatit.

Multumesc pt oferta de "mancare", insa ne-am mutat cu mama pentru o vreme. Asa cicalitoare cum este uneori, ma ajuta totusi cu un spalat, cu ceva cumparaturi, cu stat cu bebele seara. Ca de rest se ocupa sotul. Pana si sora-mea a recunoscut aseara ca fac parte dintre norocoase: el spala, face curat, cumparaturi, alergat dupa acte, uneori mai gateste, ma mulge cu pompa (zau, eu stau doar relaxata pe fotoliu), iar de bebe se ocupa in egala masura ca mine. Daca nu era el asa langa mine, cred ca picam in depresie.

P.S. Bebe doarme ca un ingeras, de asta am timp sa scriu acum!

Mergi la inceput

Hai, mai...ca faci parte din lumea moderna..la ce crezi ca-ti foloseste laptele congelat? Eu il aruncam si uite ca nu s-a intamplat nimic. La gatit....sa-l foloseasca alea care o spun, asa zi-le! Parerea mea...las-o, ba, ca merge-a asaaaaa...
In alta ordine de idei, vreau in concediu...
Si-n alta ordine la ordinea de mai inainte, bravo sotului tau, parca ar fi al meu...la fel ma ajuta si el si o face si acum (fara muls...). Oricum, sa fi avut unul care nu facea, il trimiteam la mama lui din prima...

Lora, mami de Iustina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns doinabita spune:

Buna fetelor!!!sunt nitel intoarsa pe dos...probleme de familie cu "nora" care va fi ex...duminica...se rupe totul ...si va pleca la parintii ei.Nu din cauza mea...din cauza relatie lor care nu merge...
Voi ce mai faceti? eu am facut azi o mancare de mazare cu pulpe prajite, ciorba de legume.Acum pentru seara: ficatei de pui prajiti, cartofi prajiti, cu branza, smantana si mamaliguta.Maine nu stiu ce fac mancare, ca trebuie sa prgatesc si pachet, numai la Catalin caci fata a venit acasa si are o saptamana de vacanta.
Va puppppppppppp!!!merg sa imi fac o baita si la nani!!!

Doina Bita

Mergi la inceput

'Neata!
Offf, Doina...probleme de familie..imi pare rau. Dar tot raul spre bine, nu?? Zic asta ca spui ca, oricum, relatia lor nu mergea...cu cat ar fi asteptat mai mult, cu atat le-ar fi fost mai rau si mai greu...
Si noi am avut mamaliga cu branza si cu smantana aseara si ciorba de legume...parca m-am saturat totul sa fie cu carne, dar fara e mai greu de ales meniuri. Uite ca mazare n-am mai facut demult, cred ca azi o sa fac una tot cu pulpe prajite.
Eu am avut saptamana asta un mare avantaj: fie-mea, fiind in vacanta, a venit bona zilnic, asa ca am avut o saptamana in care am scapat de gatit...clatite, orez cu carne de curca, pizza, fasole prajita - e preferata Iustinei, n-aveti idee cum mananca fasole, ciorba, snitele etc...a gatit ea. Dar de azi gata, s-a dus boieria, ma apuc de gatit. Deci azi fac mazareeee...ciorba am...maine plecam la cumnata-mea, la Pascani, asa ca mancam la ea...de luni trebuie sa ma gandesc ce sa fac...si deja m-am gandit in prima faza: peste prajit. Saptamana viitoare va mai spun.
Aaaaa, stiti ce n-am mai facut demult? Pui cu smantana...sigur saptamana viit. execut unul...

Hei, gemanutelor, pe unde umblati???? Haideti ca-i gata cafeaua!
O zi buna!

Lora, mami de Iustina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns doinabita spune:

Buna dimineata fetelor!
Lora, asa este dar sa vedem cum ma vad eu scapata de ea din casa...caci nu vrea sa plece ...pur si simplu.A zis ca pleaca ...cand vrea ea ...nu noi.Ori eu sunt tampita...sa nu fii in casa ta, sa nu ai nici o treba cu acele persoane, sa ti se spuna sa pleci...si sa nu vrei...azi iese urat de tot, m-am infuriat rau de tot.Mai mult de atat ne sfideaza pe toti, noi uimiti de atitudinea ei...ea zambitoare...cu gura pana la urechi...chiar ma speria fetita asta...Adica...ii spui : gata...s-a terminat...pleci acasa la ai tai....si iti raspunde , razand...NU!!!Plec cand vreau eu!!!
Ral, sa pupi bebicul de la noi!!!

Doina Bita

Mergi la inceput

Doina, fata aia nu a auzit de bun-simt?? Ce parinti au crescut-o asa? Hm.... deci sunt si oameni care merita scosi in strada, pur si simplu, vad eu...ce atitudine...

Lora, mami de Iustina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olim spune:

ce frumosi si mari sunteti sic e familie fericita
black ma bucur enorm de mult pentru tine, ai vazut ca nu a fost chiar asa greu cu te-au speriat babele, e bine ca ai lapte mult.
la tine vad ca tine dieta cu alaptatul, la mine din contra am luat proportii
ma bucur ca sunteti bine si ca va acomodati repede unul cu celalati
doina of doamne ce fel de fata este, sa scapati de ea si gata ce educatie, dar sa ti se spuna sa pleci si faci ce vrei la altii in casa.Zi lui Gicu sa ia atitudine ca e barbat
lora ce gatiti azi, eu fac ciorba ala grec dar nu stiu felul doi poate dati idei
va doresc o duminica excelenta tuturor

Mami si www.flickr.com/photos/olimpiabota/" target="_blank">Alex

Mergi la inceput