Dubii in privinta paternitatii
Buna!
Am o prietena care a ramas recent insarcinata si e destul de confuza si ingrijorata intrucat nu este sigura cine este tatal biologic al copilului....este casatorita de cativa ani dar au existat multe probleme in casnicia lor, motiv pentru care ea a cam calcat stramb(de fapt, din ceea ce stiu eu amandoi au calcat stramb
dar totusi se iubesc si vor sa mearga mai departe
.....totusi, pe ea o macina extrem de tare ca nu stie daca copilul este al sotului ei sau fructul unei aventuri...imi tot cere parerea insa nu mai stiu ce sa ii mai spun....
Pt. cine se pricepe, ce parere aveti, care credeti ca este mai sigur tatal copilului, tinand cont de urmatoarele date:
a intrat in perioada fertila pe 12 decembrie si pe 16 decembrie a fost ziua ovulatiei....relatia sexuala pasagera s-a desfasurat pe 12 spre 13 decembrie (protejata cu ovul spermicid<cam nesigur dupa parerea mea> si ejaculare in afara vaginului<la fel de nesigura>
) iar in data de 16 dec (chiar ziua ovulatiei) a avut contact sexual neprotejat si cu ejaculare vaginala cu sotul ei....
Eu i-am spus ca sunt de parere ca mai degraba sotul e tatal copilului,dar ea spune ca conform informarilor ulterioare e posibil si ca din relatia pasagera sa fi ramas lichid seminal in vagin (pt. ca asa cum stim spermatozoizii pot trai pana la 72 de ore in intern) - asta ar insemna exact pana in ziua ovulatiei ei cand s-ar fi putut produce fecundarea.....
Voi ce parere aveti? Care varianta credeti ca e mai probabila si care din cei doi ar putea fi mai sigur tatal copilului ei?
Raspunsuri
lara20 spune:
parerea mea:sa trimita amantul si pe la mine in perioada 10.01.2009-16.01.2009 si daca raman gravida inseamna ca e copilul amantului
!!!!!!!!!!!
apropo,e brunet?![]()
alinutza78 spune:
Marina - din cate povestesti si eu inclin sa cred ca sotul e tatal copilului. Dar realitatea este ca doar un test de ADN va decide cine e tatal copilului.
In schimb eu ii sugerez sa-si vada de viata ei si de sarcina...si sa nu priveasca copilul cu circumspectie doar ptr ca s-ar putea sa fie al amantului..un copil nu e niciodata o greseala ci o binecuvantare.
Cat despre blond, brunet..grupe sanguine..astea sunt detalii...nu vezi pe strada atatea cupluri cu copii si nu gasesti trasaturi asemanatoare??
Ii doresc sa aiba sarcina usoara si la termen...si dupa ce naste, daca o macina inca indoiala si incertitudinea..sa faca un test ADN...dar sa nu stie sotul..ca nu mai cred ca in acest caz ar mai exista sanse de convietuire impreuna.
Alinutza
9+
Eseea spune:
ca sa raspund la intrebare...chiar ca poate fi oricare dintre cei doi........dar avand in vedere ca totusi a folosit niste mijloace de " contraceptie" ( mai bine decat nimic) , balanta parca inclina mai mult in favoarea sotului. Dar numai testele ADN pot spune cu siguranta.
Mami de fetita
si de baietel
28+
Marina_2009 spune:
Cica nu asta ar fi problema ca ar fi amandoi de aceesi "nuanta"
Iar cu "amantul" a rupt legaturile...acum regreta enorm fapta necugetata si are mustrari de constiinta mari....iar sarcina asta a vnit parca sa ii alimenteze toate nelinistile, desi isi doreste mult copilul daca ar fi al sotului....
Problema este in constiinta ei, ca nu ar vrea sa fie in dubii toata viata daca e sau nu copilul sotului.....
Daca ar sti ca nu e al lui mi-a zis ca nu l-ar pastra....dar cum ar putea avea o certitudine in privinta asta?.....
spic de grau spune:
Am si eu o intrabare mai tampa - de unde stie ea exact care e ziua ovulatiei? Ca din cate stiu eu - data ovulatiei nu e batuta in cuie - nu poti spune "stiu 100% ca am ciclu de 28 zile, deci ziua 14 ovulez".
Sau ea isi lua temperatura si a stiut fix cnd ovuleaza? Ca in cazul asta amica a cam premeditat sa ramana gravida....nu?
Deci daca nu e premeditare - atunci nu are decat sa rupa pletele la sot si amant, si sa faca o analiza ADN![]()
lui David Andrei 4.5 ani si
34+ 
silvy24 spune:
Marina vad ca tu nu ne intrebi ce sa faca prietena ta ci cine este tatal. Cred ca este absolut imposibil de stiut cine este tatal. Cel putin din datele pe care ni le-ai dat. Daca ar fi fost atat de simplu, i-ar fi rezolvat un doctor problema, nu? Si chiar daca sansele ar fi 90% pentru unul dintre ei, tot ar fi acel 10% pentru celalalt.
O prietena de-a mea a fost in aceiasi situatie si, chiar daca distanta dintre cantactele sexuale cu cei 2 a fost de mai mult de o luna, niciun doctor nu a putut sa-i spuna sigur al cui este.
Sper ca povestea sa se termine cu pastrarea bebeului.
Pup,
Silvy.
Marina_2009 spune:
Raspuns pt. spic de grau: din cate am inteles de la ea avea un ciclu de 27 - 28 de zile "batut in cuie" si calculand dupa acest aspect cam stii cand a fost ovulatia, nu? Ideea e ca pana sa afle de sarcina nu stia exact cum se socoteste perioada si cand ovula ci a aflat ulterior...poate un pic prea tarziu as spune eu....sunt convinsa ca daca ar fi stiut ca e perioada "calda" ar fi avut mai multa grija (cel putin cu celalalt)....
Apropo, voi aveti incredere in protectia cu ovul spermicid sau ejaculare in afara?
Marina_2009 spune:
In privinta testelor ADN:are cineva mai multe detalii cum se procedeaza, unde se poate face un astfel de test in Romania, cat costa si daca se poate face si prenatal?
Delphinas spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Marina_2009 Buna! a intrat in perioada fertila pe 12 decembrie si pe 16 decembrie a fost ziua ovulatiei....relatia sexuala pasagera s-a desfasurat pe 12 spre 13 decembrie (protejata cu ovul spermicid<cam nesigur dupa parerea mea> si ejaculare in afara vaginului<la fel de nesigura> ) iar in data de 16 dec (chiar ziua ovulatiei) a avut contact sexual neprotejat si cu ejaculare vaginala cu sotul ei.... |
pai daca in relatia pasagera a folosit ovul spermicid si nenea a ejaculat in afara vaginului eu nu cred ca el ar fi tatal lu bb, asta in conditiile in care individu s-a dus si si-a facut igiena intima. daca nu si-a facut-o si au reinceput un nou act sexual...ar cam avea sanse daca are niste
vanjosi si super mobili.cel mai bun procent il are tatal. dar pana la nasterea copilului si facerea testului ADN numai Doamne Domane stie cine e.
poze, Just Me
ambitioasa