Mamici antistress si licurici de ian-feb 2009 (112

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Leditia spune:

Carmen are program si dim si dupa-amiaza,dar e aiurea..dim e de la 10 -14 si dupa-amiaza de la 14-18..insa de obicei dim vine abia pe la 10,30-11,iar cand e dupa-amiaza vine chiar pe la 15.

Alina,din cate am inteles eu de la sub.de pe forum inca-s nedumeriti si functionarii.Intra acolo si intreaba,poate te lamureste cineva.

POZE CU NOI
de David Christian

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bebelusi spune:

Alina vezi ca azi dimineata am trimis eu un mail pe mailul comun cu Normele de la legea mamelor care cica au aparut azi in Monitor. Acolo o sa gasesti si actele necesare. (din cate am vazut eu ca nu am avut rabdare sa citesc tot)

Fetelor deci sa nu ma impacientez cu kg...

Acum o sa ma duc si eu la aiurita mea de medic de familie sa imi dea prenatalul pe ianuarie. Ma enerveaza de nu mai pot asta, nu mi-a scris nimic in caietul gravidei, nu m-a cantarit niciodata, mi-a luat tensiunea doar o data,,,etc.

MVB, Catisto, Alinuk, Tucki ce faceti fetelor? Da-ti un semn...

35+ Vlad Mihai

AMR 5 saptamani

"Cel mai mare dar primit de o femeie in viata este acela ca poate da nastere"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bebelusi spune:

Ciufik mortal CV-ul si mortal stapanul CV-ului, am si eu o prietena care lucreaza acolo, poate va cunoasteti desi sunt multe sucursale.

35+ Vlad Mihai

AMR 5 saptamani

"Cel mai mare dar primit de o femeie in viata este acela ca poate da nastere"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Selene_Bunny spune:

cami, azi-noapte am avut un copil exagerat de cuminte, scumpa de ea. S-a trezit doar din 3 in 3 ore si nici macar n-a plans, doar s-a foit / a scancit, s-o aud si sa-mi dau seama ca-i este foame. A papat si a adormit la loc, fara probleme, fara figuri ca sta in patutul ei si nu in patul meu.

cristi, eu o schimb din 3 in 3 ore, dupa cum ii sunt mesele.

Ledi, si eu am avut un astfel de vecin la Galati. Il durea in pix ca e duminica si 7 dimineata, el lucra cu bormasina. Pana i-am lipit pe usa o hartie pe care i-am scris cu marker rosu ca e nesimtit...

CADIA, eu respect instructiunile de pe eticheta.

Felicitari, olga si Angellique, dar musai sa va zic „rusinica”, ne-ati parasit asa, fara niciun cuvant...

bebelusi, pai eu, cand am venit in Cluj, la 35 de saptamani, aveam cam 9 kg luate, pana la sfarsit, aveam aproape 15, deci da, e normal...

IRINA, nu ma fa, ca te sun in timpul nasterii, sa te incurajez...

Alina, stii ce observ, ca e cu variatii, la bebelina mea... Vezi ca am zis ca azi-noapte a fost super cuminte... Faza cu mucisorii, da, se poate, i-am scos la muculeti... Am dat aspiratorul pe putere mai mare, asa tragea... Cat sta la san? Pai 15 minute la unul si 15 la celalalt, dupa care ne oprim, incercam sa ragaim, ne mai plimbam putin prin camera si mai cerem inca 5 – 10 minute de supt la fiecare san... Cand, de regula, adormim...

N-am primit niciun certificat de concediu. Am auzit un zvon – asa, ca o parere – cum ca, dupa ce duc CNP-ul, imi dau iesirea din spital... Dar parca mi-o dadusera o data, cand am plecat de acolo...

eli, daca ai deja dilatatie 1,5 cm, nu cred ca te mai lasa 11 zile, sa ajungi la termen... Eu am avut dilatatie 2 cm marti, si joi mi-a rupt doctorita apa, a zis ca, din cauza dilatatiei, e posibil ca bacteriile din vagin sa urce spre bebe si nu e bine...

Daria Nandini s-a nascut in data de 18 decembrie 2008, la ora 16.44.

Am adus pe lume o minune!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns spic de grau spune:

http://fr.youtube.com/watch?v=Xath6kOf0NE

http://fr.youtube.com/watch?v=xyN48VnRYUY&feature=channel

2 filmulete safe de privit - despre nastere (sunt desen 3d)

lui David Andrei 4.5 ani si 34+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rein spune:

Iata o veste mare astazi:

A nascut Alinuk azi la 12.15, pe bebe Andrei Cristian, un grasun de 3.950 kg, Apgar 10!!!!!

Felicitari Alinuk, refacere rapida si multa sanatate si noroc pentru fratiorul lui Teo!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alina1976 spune:

Fetelor, va rog lamuriti-ma si pe mine, ca ma lasa nervii...
Eu in 2008, primele 7 luni am fost in CIC 1 si de la 1 august sunt reangajata, deci 5 luni sunt pe salariu.

Conform celor de mai jos, eu nu o sa beneficiez de legea noua pt ca am avut ghinionul sa nasc prea repede? Sau ca am avut nerusinarea sa raman din nou gravida fara sa treaca inca 7 luni ca sa am 12 luni lucrate?

"Pentru femeile care au nascut dupa 1 ianuarie 2009, indemnizatia se va acorda dupa depunerea la Directia de Asistenta Sociala a Municipiului Bucuresti a unei copii a certificatului de nastere a copilului, insotita si de o copie a cartii de identitate a unui reprezentant legal (persoana care incaseaza banii), potrivit Directiei de Asistenta Sociala.

Cerererile de modificare a indemnizatiei pentru femeile care au nascut inainte de 1 ianuarie trebuie insotite de o copie dupa certificatul de nastere al copilului si dupa buletin, dar si de o adeverinta cu veniturile nete pe ultimele 12 luni si se pot face la sediul Directiei de Asistenta Sociala. Mamele care sunt deja in plata se pot adresa si Agentiilor Locale de prestatii Sociale.

Mamele primesc indemnizatia pentru crestere a copilului numai in conditiile in care au realizat timp de 12 luni anterioare nasterii a unor venituri profesionale supuse impozitului pe venit (in valoare de 85% din aceste venituri, insa nu mai putin de 600 de lei si nu mai mult de 4.000)."

S-a nascut minunea SABINA-MARIA

Mami de printesa ANA
Mami de printesa SABINA

Mergi la inceput

ALINUK, FELICITARI!!!!!!!!!!!
Sa-ti traiasca BEBE!! Refacere rapida si mult laptic!!!

Mami de printesa ANA
Mami de printesa SABINA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rein spune:

Alina1976, da, asa stiu si eu, ca trebuie sa ai 12 luni de contributie sau trebuie sa fii in CIC 1, pana intri in CIC 2 sa iei indemnizatia.
Asta a fost unul din motivele pentru care noi am planuit sa-l facem pe bb2 in CIC 1.

Oricum mai intereseaza-te, nu stiu sa-ti dau exact legea care spune asta. Nu te enerva sa nu-i faci rau micutei.

Mergi la inceput

Bebelusi, saru'mana , ma duc sa citesc.

Selene, uite cum stiu eu. Dupa primele zile in care curge colostrul, vine lapticul adevarat. Cand pui copilul la san, in primele minute lapticul care vine este mai diluat, ca o apa care ii taie setea, dupa cateva minute de abia spre sfarsit vine ala gras care il satura. Daca tu schimbi dupa 15 min de la un san la altul, bebelina s-ar putea sa suga mai mult lapticul ala de inceput care nu este cel mai gras/hranitor. regula este asa: bebe trebuie sa pape la un san pana il goleste (iti dai seama daca atunci cand il storci nu mai iese nici o picatura de lapte). Daca insa sanul nu a fost golit, nu il pui la alt san. Eu asa stiu si uite mie imi doarme si 5-6 ore bebelina...Ia incearca asa.

Mami de printesa ANA
Mami de printesa SABINA

Mergi la inceput