INSEMINARE (30)
Raspunsuri - Pagina 6
turqoise spune:
revin, i-am povestit dr. ginec. situatia sotului, adica oligospermie, mi-a propus inseminare intrauterina cu concentrare prin centrifugare. imi poate spune cineva ce inseamna mai exact?si daca da rezultate in acest caz?
va multumesc,
la toate fetele.
cosicel spune:
Nu, Roxana (acum am vazut semnatura), ai incredere in ce-a zis dr Cocei!
Eu am facut IA la dr Tutunaru, si cum nu eram pe aceeasi lungime, in aceeasi zi aveam facuta programare la o consultatie la dr Cocei. Deci intre IA si consultatie au trecut 3 ore. Ok, ajung la cabinet, vb cu dr Cocei, ii spun ca tocmai ce-am facut o IA cu 3 ore inainte, ii arat toate analizele pe care le facusem de capul meu, si insista sa-mi faca o eco transvaginala. Accept, si ...surpriza! IA era facuta corect (adica sperma introdusa bine), dar... nu se vedea nici urma c-as fi ovulat, niciun strop de lichid din folicul. Deci, cu alte cuvinte, mi-a fost clar ca procedura a fost inutila! Asta era a doua incercare. Prima, cam la fel, o IA facuta mult mai tarziu decat ar fi trebuit.
Asa ca, e un super medic! Daca ti-a spus ca e la limita s-a referit la sansele ca ovulul sa treaca prin trompe si sa ajunga in unde trebuie.
Bine, nu-ti poti imagina cat de dezamagita am fost eu dupa prima IA nereusita! Pur si simplu nu intelegeam de ce...
Acum...imi spun ca n-am de unde sti care sunt sansele... si mergem mai departe!
Dar am si eu o intrebare vizavi de Giulesti: daca vrei sa platesti pt a face mai multe monitorizari, e posibil? Ca daca te cheama intr-o zi, iti face o eco TV, imi pare total insuficient!
dankutza spune:
Raspuns pentru bulinanico79
Tratament de stimulare ovariana pt IAS
- Ova-mit(timp de 5 zile, din ziua a treia)
- Puregon (din ziua a opta pana la inseminare.)La inceput mi-a dat Puregon 50 UI (timp de 4 zile), apoi a marit doza la 100 UI pana la inseminare.
- unguent Oestrogel
- ovule Viviflor
Pentru sot nimic.
Referitor la regim. Mai poate fi abordat si dintr-o alta perspectiva. Sa mananci din farfurii de desert. Si atunci poti manca tot ce e in farfurie. Daca ai o farfurie normala, mananci jumatate, iar daca ai o farfurie mare cum sunt cele de la restaurant, mananci 1/3 sau 1/4. Cel mai important! Nu faci nici o exceptie. Nu exista "fac si eu astazi o exceptie ca e ziua lui cutare". De la o exceptie se duce naibii regimul.
Raspuns pentru ruxandrab si cosicel
Te inteleg perfect. In luna cu IAs-ul am cheltuit in jur 2000lei cu toate medicamentele, injectiile, monitorizarile si alte alea. Dar, curaj si nu dispera. Continua. Soarele v-a rasari si pe strada ta.
Raluca30 iti multumesc pentru urari.
Referitor la testele de ovulatie. Nici alea nu mi-au iseit niciodata cum trebuie, dar nici nu cred ca am ovulat. Stiti, am ajuns la ocazia ca in decembrie a fost prima luna cand am ovulat. Pana atunci, a fost asa o pauza si cu ovarele. Niste lenese... Probelema este ca hormonii astia pe care ii luam nu sunt buni deloc. Dar ce sa facem? Trebuie sa ii luam.
Pupici la toate
ruxandrab spune:
cosicel eco pt CSD si IAS sunt "gratuite" la Giulesti. Dar dr. Cocei nu da stimulare decat daca nu ovulezi natural.
dankutza draguta dieta ta... deci farfurii mici, de cafea... interesant ![]()
http://t2.lilypie.com/pveEp2.png
Beatriz spune:
Ramyy - Da-ne si noua un semn ca esti bine!
Ruxandrab - eu cred ca e bine oricum sa scrii pe forum, ca intri in atmosfera si aici se afla multe lucruri utile de la o fata la alta. Sa stii ca nu prea ies IA fara stimulare, am facut eu (ca ovulez mereu). Nu e cazul sa te stresezi daca nu poti face luna asta, cand va fi sa fie - sa fie cu noroc! Nici eu nu incerc nimic pana in martie din cauza unui vaccin. Si de fapt nici nu stiu daca voi mai avea timp sa fac o IA, ca m-am inscris si pt FIV.
Cosicel - eu as mai fi incercat vreo 2 IA (am facut doar 2), dar varsta ma face sa ma grabesc, mi-au zis medicii ca imi scade sansa de reusita si la FIV daca mai stau. Ar fi bine sa mai incerci IA. Pe de alta parte, daca varsta mi-ar permite, nu as sta sa ajung sa fac 7-8 IA nereusite, sa trec prin atata durere si sa cheltui pe ele banii de un FIV.
Dankutza - Bafta joi! E minunata starea ta de spirit.
Pt. fetele cu probleme de greutate - nu am si aceasta problema, dar orice exemplu de vointa mi se pare extraordinar! Sa o luati totusi usor cu slabitul, sa nu cautati rezultate mari rapid. Un regim drastic afecteaza metabolismul, o pot lua razna toti hormonii, inclusiv cei care ne intereseaza pe noi. Cred ca cel mai important e sa fim sanatoase si sa ne iasa treaba.
pe toate fetele
ruzu30 spune:
Buna,fetelor,va rog mult de tot sa-mi spuneti si mie ce diferenta este intre menopur si gonal f,urmeaza sa fac inseminarea cu nr.3,primele doua le-am facut fara stimulare iar doctorul mi-a zis ca pot sa iau ori menopur ori gonal f,dar nu stiu cere este diferenta intre ele...
Va pup

cosicel spune:
Turqoise - cred ca-i vorba de prepararea clasica a spermei (cum, de altfel, se prepara la mai toate fetele care au sotii cu ceva probleme) pt IA.
Nu stiu in ce consta tehnica, dar eu am fost tare surprinsa cand in eprubeta am vazut gigeii de culoare roz! 
Beatriz - eu am facut deja 3, sincera sa fiu, nu stiu cat ma mai tin nervii! Deocamdata nu ma sperie varsta (34) desi n-as spune ca stau pe roze! Insa, calculand toata suma de cand merg la medic, am depasit 40mil. Si cum lucrurile nu's tocmai bune la serviciu (la mine), ma intreb cat ne mai tine buzunarul!
Dankutza - asteptam vesti bune!
Ramyy - ce-i cu tine? Tine-l bine pe bebe, nu uita ca tb sa ne tragi si pe noi dupa tine! 
Ruzu - diferenta intre gonal si menopur e ca gonalul contine doar FSH (hormon pt dezvoltarea foliculilor) pe cand menopur are FSH+LH (LH ajuta la eliberarea ovulului matur din folicul). Pretul menopurului e mai mare cam cu 10ron/f fata de gonal. In mod normal, ar tb sa-ti recomande unul dintre ele in functie de analizele tale hormonale.
dankutza spune:
Raspuns pentru turqoise
Iti multumesc pentru felicitari.
Eu am facut inseminare intrauterina cu sperma pregatita prin centrifugare. Este inseminarea standard, cred eu. In momentul in care pregateste sperma la centrifuga, practic ii concentreaza si ii fac sa fie mai rapizi si mai rezistenti in mediul acela care este destul de acid pentru ei. In cazul nostru din 3 mil/ejaculat, dupa preparare avea 5 mil.
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=131563&whichpage=1
Daca ai sa urmezi pagina asta, o sa vezi un mail mai lung scris de dankutza, in care scriu pas cu pas cum a decurs intregul proces la mine.
Ramyy draga, asteptam vesti de la tine. Am inceput sa imi fac griji.
Beatriz si Cosicel multumesc pentru incurajari.
Va pupic
andra_80 spune:
Buna dimineatza fetelor,
Cosicel - te rog sa ma treci si pe mine pe listuta reusitelor la IAS
a doua inseminare si reusita la Dr. Anca Moisa
Iti multumesc
Fetelor va astept pe toate la odisee ... multa bafta
Andra_80
11+