INSEMINARE (30)
Raspunsuri - Pagina 13
carla_2008 spune:
Cosicel,dar de prestat prestezi?
poate se prinde asa ...
si pe langa asa ,sa stii ca exista ovulatie far nici un simptom sesizabil,asa ca asteptam rezultatul de la echo!bafta!!
pupici la toate
sensibila spune:
Cosicel : Sa ne povestesti cum a fost, poate nu e otutl pierdut luna asta. Tu mergi la Cezara ? Am o intrebare ? Daca esti pacientaCezarei iti mai face cotroale si Becher cand nu poate Cezara ? Ca sunt curioasa daca a mai patit cineva asta.
Ms mult
danye spune:
Buna fetelor!Dankutza - sunt alaturi de tine! Data viitoare o sa fie bine!! 
Rammy -multe felicitari!
Anaconda2 - tu in ce stadiu mai esti? Te-am innebunit candva cu mesaje despre cum decurge inseminarea la Tutunaru si intr-un final am decis ca nu ma potrivesc cu stilul lui de lucru...si am abandonat ideea.
Elena_june -poate ne dai mai multe detalii despre procedura de la Spitalul Titan. Auzisem lucruri bune despre un medic de culoare ( am uitat numele ) insa nu stiu daca se ocupa si de inseminari. M-ar interesa acest aspect si poate ne dai tu mai multe detalii.
Cosicel - bafta multa!! Poate nu este chiar totul pierdut!
Eu n-am facut nimic pana in prezent; abia am decis ca asta este calea de urmat : inseminarea, insa NU stiu la cine sa merg. Nu as vrea sa merg la spital ci la un cabinet unde sa fie ok dar mai inainte de toate, medicul sa fie bun. Incotro sa ma indrept?
Dupa ce am citit povestea Dankutzei, ma gandeam la Dr. Bucur insa am gasit pe net povestea in care a fost gasita vinovata de moartea sotiei acelui jurnalist..si mi-a scazut interesul. Ce ma sfatuiti sa fac?
Va multumesc si apreciez orice sfat.Fie ca Doamne Doamne sa ne asculte rugile si sa ne dea bebeii doriti. 
dankutza spune:
korina, fii sigura ca a fost sarcina. Am citit pe net ca de fapt multe femei au avort sponatn si nu stiu ca sunt gravide. Se pare ca "sansele" sa pierzi o sarcina incipienta este cam de 50% si nu doar de 25%. Daca nu m-as fi chinuit sa fac un copil atatia ani, nici nu as fi realizat poate ca sunt gravida sau ca sa fi avut un avort spontan. As vrea sa te intreb daca stii cam cat a durat hemoragia. La mine nu s-a oprit inca. Avortul a fost sambata si acum e luni si tot nu s-a oprit. Ce-i drept, nici nu am stat potolita. Ca daca ma duc si stau in pat, singura in casa, ma deprim. Si astfel imi maresc "sansele" sa nu mai raman. Cand a venit urmatorul ciclu, asta doar daca iti mai amintesti.
sensibila. Eu sunt pacienta Cezarei, dar atunci cand nu este ea la cabinet, ma duc la Bechir. Mi se par super profesioniste amandoua. Dute cu incredere. Ti le recomand din prima.
danye, draga, dute si tu cu incredere la Cezara. Planul meu a fost ca dupa ce raman gravida, prin luna 4 sa ma duc la un alt medic. Cezara este un medic fantastic si face echipa super buna cu dr Bechir. Dar Cezara stie doar feliutza ei (care pe noi ne intereseaza cel mai mult), cum sa faca sa te lase gravida. Din punct de vedere a unei cezariene, nu m-as lasa nici eu pe mana ei. Deja stiu 3 cazuri in care afost vina ei.
Parerea mea: dute la ea, fa ce iti spune pana te lasa gravida, te mai duci o perioada la ea si la 4 luni, ai disparut (pleci in alta regiune a tarii). E super buna la stimulat lenesele alea de ovare si la a obtine sarcini. Problema la sunt operatiile. Acolo da ea cu bata in balta. Deja 3 cazuri de malpraxis e destul pentru mine. Intentionez sa ma duc la ea in continuare pana raman inca o data gravida, Apoi incet-incet o sa ma retrag. Asta a fost si planul meu, dar socoteala din targ nu se potriveste cu cea de la ecografie.
Pupici la toate
sensibila spune:
Dankutza multumesc frumos, mi-ai luat o piatra de pe inima. Nu stiam de ce la monitorizarea de saptamaa asta m-a programat la Bechir, probabil ca Cezara nu ste sau nu mai avea loc la programari.
Multumesc inca o data
![]()
cosicel spune:
Gata, m-am intors de la monito!
Asa cum banuiam, ovulasem cu ceva timp inainte, mai ramasese doar o urma de lichid... 

Asa ca nu am putut stabili nici macar cu aproximatie cam cand s-a produs...

N-avea sens sa facem IA, dr Gherasie mi s-a parut super ok si-am stabilit de comun acord sa ne vedem in z10 a urmatorului cm, tot fara stimulare (nu stiam ca merge pe principiul dr Cocei - cat timp ovulez spontan, nu insista asuprea stimularii), doar ca acum o sa ne vedem oriunde, nu doar la MNL.
Asa ca, sa speram ca luna viitoare va fi mai cu noroc!
Sensibila - nu merg la Dacia Medical Center, eu am ajuns la Med New Life. Sincera sa fiu, nu intentionez sa schimb medicul, imi place mult dr Gherasie, singurul inconvenient pana acum era ca nu stiam unde o pot gasi, exceptand MNL si sp CFR2.
Carla - al meu n-a fost acasa saptamana trecuta, deci ratare totala!
carla_2008 spune:
o intrebare:fetelor,pe voi v-a durut vreodata procedeul de inseminare?ma refer la momentul in care e introdus acel tubulet prin col.eu stiu ca in mod normal nu ar trebi sa doara,pt ca fiind la ovulatie colul e intre-deschis,insa pe mine m-a durut prima oara destul de rau!!!(ma refer la inseminarea intrauterina)
danye spune:
Dankutza - multumesc
. O sa ma gandesc foarte serios unde anume ma voi duce. Astept sa vad daca vin rusii luna asta si iau hotararea. Spune-mi te rog daca dr. Cezara face inseminari si pe ovulatie naturala. ( Suna aiurea intrebarea dar am observat ca anumite fete povestesc acest aspect legat de medicii la care se duc - unii insista cu stimulare iar altii merg pe ovulatie naturala daca aceasta se produce). Am vazut ca in cazul tau, a vrut sa iti repete procedura dupa 2 zile insa n-a mai fost cazul - asa procedeaza ea in general sau tu ai cerut asta? In cazul asta costul ar fi fost de 2 * X lei, nu? Scuza-ma daca te stresez si multumesc mult pentru lamuriri. Cosicel - ai spus pe undeva si n-am vazut eu? De ce nu ai inceput monitorizarile mai devreme? Cum este dr. Gherasie? Care sunt tarifele la MNL pt inseminare? ( sunt valabile cele de pe prima pagina?). Ah, si ceva nu inteleg; am gasit pe net, aceste tipuri de inseminare:# IUI sau inseminare intrauterina
# ICI sau inseminare intracervicala
# IVI sau inseminare intravaginala
# ITI sau inseminare intratubara,insa aici am vazut ca se discuta despre IA ( inseminare artificiala - dar de care? ) , IAS ?? si IAD ( inseminare artificiala cu donator - la fel, de care inseminare? ).
raluca30 spune:
cosicel-imi pare rau ca ai ratat ziua ovulatiei luna asta,dar nu-i nimic cu siguranta data viitoare prinzi momentul potrivit!Totusi nu pricep de ce nu ti-a dat dr nicio stimulare,nici macar clomifen citrat?ai avea sanse mai mari cu stimulare.
"Iubeste-ti aproapele ca pe tine insuti!"
dankutza spune:
sensibila nu iti face griji. Dute la dr Bechir cu inima impacata. Eu am o parere tare buna despre ea. Mi se pare un pic mai umana decat Cezara. Ea a stiut clar ca sarcina mea s-a oprit din evolutie, cand a vazut diferenta la eco si a vazut ca incepe sangerarea. Stia ca o sa fac avort spontan foarte curand. Dar nu a vrut sa imi ia speranta. Daca mi-ar fi spus sa ma urc pe masa sa imi faca chiuretaj, nu faceam nici de-a naibii. In afara de asta, ea mi-a dat medicamentele pentru endometru. Cezara nu imi daduse nici un medicament pentru endometru.
cosicel, luna viitoare o sa fie cu noroc. O sa faci un ghiocel.
carla_2008 si pe mine m-a durut inseminarea pentru ca eu am uterul inalt si sunt si foarte stramta. S-au cam chinuit sa imi deschida colul suficient de mult ca sa treaca cateterul. M-a durut, am si sangerat dupa aceea dar cand a bagat cateterul nu m-a durut de loc.
danye nu stiu daca face IASuri pe ovulatie naturala. La mine ovulatia este sublima dar lipseste cu desavarsire daca nu imi fac fundul praf de puregon.
Nu eu am cerut dubla inseminare. A fost propunerea Cezarei, dar cand m-am dus peste cateva zile, dr Bechir a hotarat ca nu este necesar inca o inseminare. Costul aar fi fost 500+500=1000lei. In conditiile actuale, asta ar insemna 1200lei.
Sincer sa fiu, cred ca medicii astia profita de noi. Profita pentru ca stiu ca noi nu ne lasam si mergem in continuare la ei. Unele, cu sacrificii mari....
Referitor la tipurile de inseminare, am intrebat-o pe Cezara si ea mi-a spus ca se face un singur tip, adica intrauterina pentru ca are cea mai mare sansa de reusita decat celalalte. In general despre asta se vorbeste pe forum.
Va pupic