Un cabotin. Sau cum si de ce mi-am inselat sotia

Raspunsuri - Pagina 26

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

Citat:
citat din mesajul lui ilia_99
.
si ba da, are legatura cu faptul ca ne punea mama sa mincam legumele din ciorba. presupun ca ai folosit-o ca metafora si tot asa ti-o intorc si eu. are legatura cu abuzurile emotionale la care am fost suspusi. ca, daca nu ne-a invatat nimeni ca AVEM DREPTUL sa spunem ca nu ne plac legumele, si nu ni se respecta acest drept, le vom inghiti pe toate si le vom scuipa mai tirziu in toaleta. fara sa vada mama!!!!!!! si vom invata sa mintim si sa ne luam, pe ascuns, bucati de bucurie, care sa compenseze lipsurile la care ne supun ceilalti. fie ele emotionale, sexuale, gastronomice, etc... you name it!




OK, reformulez: faptul ca isi bat joc de o fiinta umana are legatura cu faptul ca pe unii ii obliga mama sa manance legumele din ciorba. E bine acum, da?

Numai ca asta nu exclude concluzia mea: inseli fiindca nu respecti!
Daca ai respecta, ai vorbi, te-ai desparti (sau ai ajunge la o situatie convenabila pentru ambii parteneri, situatie in care sa se tina cont de interese financiare, existenta copiilor etc etc etc) si ai incepe viata alaturi de noua iubire.
Minciuna si tradarea presupun lipsa a respectului. Pentru cel de langa tine si pentru tine.




Citat:

te intreb... crezi ca pt Un cabotin a fost usor sa treaca peste aventura sotiei lui?



Nu ma intereseaza asta. Deloc!
Asa cum spuneam, am citit doar prima postare, am fost neplacut surprinsa la vederea sfaturilor date intru hartuirea si umilirea amantei (de parca amanta semnase vreun contract cu sotia - nu ca semnarea vreunui contract ar avea vreo importanta atunci cand 2 oameni nu se mai iubesc) si am ajuns la o concluzie.
Nu tin sa fie cineva de acord cu mine, nu ma intereseaza dramele si zbuciumul sufletesc ale lui Un_cabotin si nici sa port o discutie pe aceasta tema nu ma intereseaza :).






~Lumea ar fi mai frumoasa fara macelari~




Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns balanta spune:

ilia, ma bucur cand apari,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns casandra spune:

Ce aveti cu legumele din ciorba?
Ma confesez si eu, daca tot e momentul marturisirilor: eu le cam impun baietilor mei sa isi manance legumele din ciorba. Doar nu o sa le dau popcorn si ketchup? Ca daca ar fi dupa Andre, doar popcorn ar manca si sandwitch cu ketchup... El nu stie ca o astfel de dieta ii face rau, dar eu stiu si nu pot sa il las de capul lui pentru ca stiu ca el nu stie ce consecinte au dorintele lui.
Acum nu o sa imi spuneti ca o sa isi insele sotia pentru ca il pun eu sa manace legumele. Deja m-ati speriat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ilia_99 spune:

nu, ca nu te las, denizel, ca te stiu desteapta de la alte topicuri si aici te blochezi in efect, fara sa te uiti la cauza. sunt de acord ca asa tb sa procedezi, sa vorbesti, sa te desparti si apoi sa-ti vezi de viata. dar nu toti putem sa facem asta. si asta porneste de la faptul ca nu ne-a invatat nimeni sa facem asa. pe unii dintre noi. pe unii i-au invatat parintii, altii au invatat singuri. iar altii nu. asta nu-i face niste monstrii, asta ii face oameni cu pb, pe care ar tb sa le intelegem intai.
ok, nu vrei sa vb despre situatia lui Cabotin, de acord. iti dau alt ex: am un prieten bun, pe care il pretuiesc tare. mi-a marturisit ca a avut nevoie de 6 ani de terapie, asta dupa ce si-a distrus doua casnicii si si-a traumatizat copiii, ca sa schimbe ce era gresit in el. si, cel mai greu, dupa spusele lui, a fost sa INVETE sa nu mai minta. pt el era natural. asa crescuse, asa il invatase tatal lui ca e ok. un tata care-si batea nevasta cu regularitate, a avut mai multe amante si le spunea celor doi baieti ca asa e normal. una spala, calca, tine casa si creste copiii, iar cu cealalta te distrezi. i-a luat amicului meu vreo 36 de ani din viata lui sa darime "invataturile " parintelui sau si sa renunte la ele. azi e un alt om. casatorit si fericit! se vede pe el, ne-o transmite si noua si e un tata foarte implicat in viata copiilor. dar pina acum 10 ani, cind l-am cunoscut eu, a mintit si a inselat. pot eu sa spun despre el ca desconsidera fiinta umana si sa-i intorc spatele, pur si simplu? pot sa-i dau in cap ca si-a inselat fosta sotie? nu, pt ca acum stie ca a fost o greseala imensa, venita dintr-un model de viata care nu era al lui, pe care l-a schimbat total. dar a fost greu.. cind si-a cunosct actala sotie, era implicat intr-o alta relatie. si a facut ce-ai spus tu. a vorbit, s-au despartit si apoi si-a construit o viata cu actuala. dar pina atunci a semanat suferinta in toate femeile din viata lui.
si, crede-ma, e un om de mare isprava, nu un netrebnic.
iti trebuie maturitate emotionala, curaj, constiinta drepturilor tale sa vorbesti, sa comunici, sa respecti. multi n-o avem.
majoritatea celor de virsta mea, realizeaza acum, ce familii disfunctionale au avut. cele parentale adica. infidelitatea a fost mereu la ordinea zilei, alcoolul la fel, copii crescuti pe te miri unde, la tara si acum se spune ca "e barbat, mai bea, mai se duce cu alta, iti mai da o palma, dar e baiat bun, are serviciu, a facut armata.." eu cred ca abia nepotii nostri vor avea o sansa adevarata la o viata curata, traita cu curaj, cu responsabilitate si fara meschinarie. pina atunci vom mai auzi povesti ca a lui Cabotin.

ufff, te-am lamurit?

balanta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ilia_99 spune:

hai, mai, cassandra, ca era o exagerare...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns luisa1983 spune:

[quote]citat din mesajul lui ilia_99
ex: am un prieten bun, pe care il pretuiesc tare. mi-a marturisit ca a avut nevoie de 6 ani de terapie, asta dupa ce si-a distrus doua casnicii si si-a traumatizat copiii, ca sa schimbe ce era gresit in el. si, cel mai greu, dupa spusele lui, a fost sa INVETE sa nu mai minta. ...si, crede-ma, e un om de mare isprava, nu un netrebnic.

Spune-mi, te rog, Ilia_99 , il pretuiesti dintotdeauna si tot dintotdeauna il si consideri un om de mare isprava , nu un netrebnic?!

Te intreb pentru ca in genere mincinosii, mai ales cei patologici ,o fac pentru a se simti bine, ei chiar se simt bine, nu mint neaparat pentru a ascunde ceva...si in general aceeasi comportare o au atat cu cei apropiati cat si cu ceilalti din afara familiei. Este foarte adevarat ca actiunea celor apropiati cat si constientizarea ,,pacientului" ca ar avea nevoie de o ,,schimbare" sunt deasemenea foarte importante.

In cazul de fata (pentru ca este un forum care poate fi citit de oricine ) sfaturile (adevarat cam vechi) date in pag 1 nu ating o coarda sensibila, ci pot ,,creste" procentul ,,agresiunilor" intre femei-femei, femei-barbati, barbati-barbati.

Un_cabotin a gresit fata de sotie, copii, amanta(asa zice el), cineva spunea ca sotia lui a avut o aventura inainte/dupa (in fine , n-are importanta), ok , nu ne-a povestit ce a simtit cand a aflat de aventura sotiei lui(cred ca tot o ,,traire sufleteasca " este si asta , nu?!)si nici cum a procedat pentru a-si recapata sotia dar a tinut sa ne spuna!
Ne-a povestit cum s-a luptat sotia lui ca o ,,leoaica". O apreciez ca a avut curaj s-o abordeze in fata (femeia 100%, altele umbla cu ,,fitile" , barfe, bleah!!!)dar fie vorba intre noi, a cam jignit felinele , nu asa ataca leoaicele!!!.

Imi imaginez cum a stat el si a privit la toate actiunile sotiei vis a vis de amanta si-mi imaginez cat s-o fi abtinut amanta (o fi fost scorpion )sa nu reactioneze in egala masura Credeti voi ca , cuvantul sotie / amanta este sinonim cu proasta sau slaba ?! Oh, nu fetelor, va inselati!

Ilia_99, nu generaliza conceptiile celor de la tara, sa stii ca acolo sunt mult mai multi oameni intelepti decat in mediul urban iar respectul pentru celalalt este mai des intalnit. Fugi in salile de judecata si asista la procesele de divort sau partaj mai ales, si te vei convinge. Se despart mult mai multi din mediul urban decat din rural!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:


Ilia, foarte neconvingatoare povestea prietenului tau :).
Atata timp cat a inselat (a insela = a avea un amant/amanta fara ca partenerul sa stie!!!) era foarte clar ca stie ca nu e in regula ceea ce face.

Daca el era convins ca orice barbat trebuie sa aiba o amanta, trebuia sa-i spuna sotiei lui inca dinainte de casatorie: uite, baby, eu ma insor cu tine, dar voi avea vreo douaj de amante cel putin, pentru ca asa e normal in orice casnicie.
Daca sotia lui accepta lucrul acesta, foarte bine, putea sa aiba si saizeci de amante, nu se cheama ca o insela, se cheama ca avea mai multe partenere.

Daca insa nu-i spunea sotiei lui ca are pe altcineva si daca o mintea, atunci, da, stia foarte bine ca greseste fata de ea!!
Si nu are scuze!!

Cred ca problema prietenului tau nu era educatia primita de la tatal lui, ci lipsa de control cu care se confrunta.

E foarte usor sa spui plangand cu lacrimi de crocodil si frangandu-ti mainile ca "vai, mi-am pierdut controlul, mi s-a stricat busola, am avut momente de ratacire, mi-a luat mintile dragostea, regret enorm, tre' sa merg urgent la psiholog, sunt un suflet chinuit" .
Atata timp cat nu iesi pe usa cu un topor in mana, daca vezi ca cineva ti-a ocupat locul de parcare, apai fii sigur ca esti perfect capabil de control si atunci cand esti "ispitit" de vreo femeie...
Textele cu indragosteala si pierderea controlului + "nu m-a invatat mama ca nu e bine sa mint" sunt texte si nimic mai mult.






~Lumea ar fi mai frumoasa fara macelari~




Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns balanta spune:

denizel, stai linistita ca multe femei stiu fara sa le spuna neaparat partenurul...numa ca nu fac valuri...ca si unora din ele le e mai comod asa...toata treaba asta cu "rasculatul " la inselat e de generatie actuala, de cand femeile au puterea de a rupe motanu si societatea da divortul alaturi de masa in care s-a semnat certificatul de casatorie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lucialu spune:

Citat:
citat din mesajul lui denizel
[Daca el era convins ca orice barbat trebuie sa aiba o amanta, trebuia sa-i spuna sotiei lui inca dinainte de casatorie: uite, baby, eu ma insor cu tine, dar voi avea vreo douaj de amante cel putin, pentru ca asa e normal in orice casnicie.
Daca sotia lui accepta lucrul acesta, foarte bine, putea sa aiba si saizeci de amante, nu se cheama ca o insela, se cheama ca avea mai multe partenere.

Daca insa nu-i spunea sotiei lui ca are pe altcineva si daca o mintea, atunci, da, stia foarte bine ca greseste fata de ea!!
Si nu are scuze!!



C-O-R-E-C-T!


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns balanta spune:

..una peste alta si eu am primit educatia de care spune ilia ...stai mama cu el, ca ce crezi ca altul e mai bun? sau " lasa ai sa vezi,ca nici naiba nu te ia la cum esti tu" sau "da ce , crezi ca tata la copil mai gasesti?" si nu o sa-mi spui acum ca trebuia control suficient de mult ca sa rastorn ceea ce mi s-a inoculat zi de zi in capatana...rezultatul?...alegerea unor parteneri nepotriviti...stima de sine scazuta...si pentru asta, da, trebuie psihoterapie pt ca nu am avut "controlul perfect" asupra actiunilor mele...nu am fost nici in caruta, nici in teleguta...adica nici nu am stat cum zicea mama si am tot incercat, dar nici nu am stiut ce sa aleg...si, la ce mi-a folosit?... mai bine un barbat responsabil cu 5 amante...si cu mine 6 decat unul fidel dar ca un baietel
Ca asa nu ne-am mai casatori daca ne-ar spune ca eu nu te voi ajuta, ca eu nu te voi alinta, ca eu te voi insela, ca eu nu voi duce gunoiul, ca eu nu voi merge la munca...din momentul in care oricum lucrurile nu mai sunt ca la inceput pt mine tot inselat se cheama...ca e cu o femeie...ca e cu jobul...ca e cu maicasa...ca e cu prietenii....inselat se cheama din toate punctele de vedere...emotional tot suferi...numa ca cu unele din ele stai in casa zi de zi, ca cu picatura chinezeasaca...cu amanta din cand in cand!

Mergi la inceput