Un cabotin. Sau cum si de ce mi-am inselat sotia

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Dorsilia spune:

Citat:
citat din mesajul lui violeta69

Citat:
citat din mesajul lui Dorsilia

Daca tot intrebi intruna si soliciti raspunsuri, vrei sa aleaga altii pt tine, sa-si dea altii cu parerea pt tine, tine raspunsul meu drept unul axiomatic.

Folosind algoritmul tau de gandire stiu ce vei face peste x-spe ani:

- pornind de la ipoteza ta cu regretele, ti-oi fi dat seama pana la ora asta ca regretele-s tardive pt sufletul relatiei tale, nu sunt menite sa aduca defel garantii pt. viitorul vostru impreuna, dar pot fi utile ca sa va scoateti din sant "caruta" cel putin pt o bucata de vreme....pana cand vei "adormi" iar cu haturile-n mana si din cine stie ce motiv, presupus/real, dar comod de acceptat, iar o vei lua pe aratura, imbatat de aroma vreunei piei mai mult sau mai putin rasate.

Acu ca tot ai atata rating pe subiectul asta....si ai primit tot atatea medalii pe cate suturi sub centura....sunt absolut convinsa ca nu te intereseaza de fapt raspunsul, nici macar nu ti-ai pus problema tie insuti la modul serios... tu esti genul comun de om care n-a auzit si nici de-ai auzi n-ai aplica primum non nocere, adica o data ca te-ai urcat pe "macara" (implicat in mariaj) fara permis corespunzator (fara principii solide si proprii rolului de sot), dar nici nu te-ai asigurat macar sa nu fii prins in ruptul capului, sub nici o forma, sa nu ai martori, sa nu "accidentezi" pe cineva in delirul tau....deci cat cuprinde si neglijenta si nepasare peste toate celelalte....abuz emotional la maxim

m-am invrednicit sa scriu de dragul filosofiei mele, in cinstea doctrinei crestine sa zicem....si zic ca am facut o fapta buna :))



cred ca am intels si eu (putin) de ce-si inseala unii sotiile

Vio,mamica lui Mihnea viitor "descoperitor" de infinit
*GRUPUL FETELOR FANTASTICE*

Tot ce se intampla, se intampla intotdeauna cu un motiv!



hmm, chiar asa? :P

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns violeta69 spune:

dorsilia,putin,zisei
ca mintea barbatului "e greu" de descifrat(asta daca are)
oricum,de la mine

Vio,mamica lui Mihnea viitor "descoperitor" de infinit
*GRUPUL FETELOR FANTASTICE*

Tot ce se intampla, se intampla intotdeauna cu un motiv!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Un_cabotin spune:

Probabil am mai spus:
"Sa ridice primul piatra cel..." stiti voi cine, da?!

Nu mai vreau sa trecem (eu si familia mea) printr-o experienta asemanatoare. Niciodata!

Aveti dreptate, m-am cam 'alintat', am scos in evidenta cat sunt eu de bun si de dastept, cum s-a luptat sotia mea ptr. mine...
Asa sunt eu, un copil... imbatranit in rele.

Stiu cum sa 'ma feresc' in viitor de... mine insumi.

Ca regula de baza: sa nu ma pun in situatii compromitatoare.
Flirtul sa ramana flirt, glumele glume, conversatile placute si usor aluzive, doar conversatii. Am invatat sa 'simt' cand se apropie pericolul si stiu cum sa-l evit. O 'metoda' e sa aduc vorba de sotia mea si de familie, in general.

A doua regula: comunicarea excelenta cu sotia mea. Si eu, dar mai ales ea, 'veghem' la asta. Nu e ceva impus, e o... revelatie.
Ma trezesc uneori rece, distant, ingandurat... Si sotia mea imi spune:
"Ne comportam ca doi straini!"
Apoi o iau in brate, ii povestesc ce ma nelinisteste (serviciul, banii etc) si simt ca sunt fericit.

Unii vor spune... dar eu stiu ca asa e, ca suntem fericiti... si asa vom fi, pana ce moartea ne va desparti.

Inchei cu un vers frumos:
"Dar moartea, moartea cea dulce
Cum o mai duce?"

Cine e autorul?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns larissa_79 spune:

Dorsila, Ai sintetizat foarte frumos totul. Asa este. Cel ce nu inseala in casatorie are in primul rand principii solide si un mare respect fata de el insusi. Asta reprezinta pentru mine un barbat puternic. Si nu numai pentru mine.

Un cabotin, faptul ca tu spui ca ai avut niste principii pe care evident le-ai incalcat ti-a cam distrus increderea in tine. Se vede din felul in care scrii si spui ca nu mai poti zice :niciodata ci speri doar sa nu se intample. Pune-ti din nou principiile in aplicare la fel ca si barierele: asta nu!
Poate ai devenit intre timp...un barbat puternic! Sau...poate nu!
Nu e atat de greu mai ales ca inteleg ca ai langa tine o sotie pe care o iubesti.

Dragostea pentru celalalt, combinata cu respectul fata de tine...fac echipa grozava!



Larisa si Alexia (13 iulie 2006)

http://www.flickr.com/photos/32393475@N00/

S-o ajutam pe Alexia!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Miramar spune:

Citat:
citat din mesajul lui Fomalhauti

Acest subiect m-a facut sa revad, dupa 20 de ani filmul "Falling in Love". Nu cred ca l-a vazut multa lume de pe aici, e un film "de pe vremea mea".

Acum l-am vazut cu alti ochi decat acum 20 de ani....Oarecum firesc. Cred ca pentru o femeie maritata este un film de-a dreptul ingrijorator...Este vorba despre o Ea (Meryl Streep) si un El (Robert de Niro). Fiecare are o familie frumoasa...Si Ei se intalnesc si se indragostesc....Si culmea e ca la sfarsit iti pare bine ca fiecare si-a lasat familia si raman impreuna.


Si nu e vorba de sex, Ei chiar se indragostesc....

Si dupa film l-am intrebat pe sotul meu daca el crede ca s-ar putea intampla asa ceva....





L-am vazut. Nu e romantic, e dureros de romantic si plin de realism in acelasi timp. Prin comparatie Strada Hanovra e doar o romanta frumoasa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns larissa_79 spune:

Pai si Un Cabotin pare sa fi vazut multe filme romantice!
Doar ca..filmul cu filmul...realitatea cu realitatea!


Larisa si Alexia (13 iulie 2006)

http://www.flickr.com/photos/32393475@N00/

S-o ajutam pe Alexia!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oocristina spune:

Este vorba despre o Ea (Meryl Streep) si un El (Robert de Niro). Fiecare are o familie frumoasa...Si Ei se intalnesc si se indragostesc....Si culmea e ca la sfarsit iti pare bine ca fiecare si-a lasat familia si raman impreuna.

Si nu e vorba de sex, Ei chiar se indragostesc....


Am vazut si eu filmul, luna trecuta parca. Nu mi-a parut bine ca fiecare si-a lasat familia si au ramas impreuna.

Amindoi mi s-au parut extrem de egoisti. Poate plictisiti in relatiile lor, dar mai ales egoisti. Aveau totul dar se comportau mofturosi si distanti in relatiile lor, ca si cum ar fi trebuit sa vina cineva din exterior sa le faca viata frumoasa.
O tristete bolnavicioasa la ea, o neimplinire si nemultumire vesnica. El... barbat. Imi amintesc ca nu avea copii. Intr-o relatie de rutina.

Amindoi, si ea si el, se puteau opri in orice moment. Dar nu au vrut. Nu parea ca ii ardea pasiunea sau aveau nevoie unul de altul fizic. Mi-au parut doi oameni neimpliniti psihic, care fugeau de ei insisi, cautau, cautau... Doi oameni goliti sufleteste.
Pe ea as fi trimis-o la psihoterapie. Sa caute in ea ce doreste exact. Ce o poate multumi. El... barbat foarte ocupat, bucuros ca tot ea a facut primul pas si a intretinut relatia.

Nu te poti iubi intre 2 trenuri. Poti avea aventuri, da, dar dragoste, trainicie, ma indoiesc. Un film romantat, siropos, unde lumii i s-a aratat ceea ce s-a vrut a se arata.
Nu s-a aratat o mama neglijenta cu sotul si copii ei. Nu s-a aratat o femeie mai mult inexistenta in viata familiei, de care uneori esti bucuros sa scapi.
Nu s-a aratat un barbat care nu a tinut nici la vechea relatie, si nu a facut mare lucru nici pentru actuala relatie. Ea a venit la el, ea l-a cautat mereu. El doar a imprumutat o cheie de la un prieten (tipic).

Brr, o astfel de femeie este dificila. Oare o va multumi vreun barbat? Poate am eu o conceptie mai simplista despre viata, dar filmul a fost romantat. Ea ... o femeie maritata, cu copii, cu un sot care o iubea si o pretuia... hai sa nu o mai ridicam in slavi!
Ma indoiesc ca ea chiar s-a indragostit. Mai degraba tind sa cred ca ea avea nevoie de altceva, de o "variatie" in viata ei. Ca sa te indragostesti ai nevoie de mai mult decit 2 zimbete furate intre 2 trenuri si putin sex pe ascuns. Ca sa flirtezi, da, este deajuns.

Vorbesc de ea pentru ca ea ar fi trebuit sa spuna stop. Ea a fost cea care a initiat si a continuat jocul. Ea avea copii si o familie minunata, cel mai mult de pierdut. Merita vreun barbat sa renunti la copii pentru el? Fiecare cu aprecierile lui.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blue eyes spune:

Ca tot veni vorba de Meryl Streep, va aminiti de The Bridges of Madison County


Cadoul potrivit pentru o femeie? Descopera-i feminitatea!
Cadoul potrivit pentru un barbat? Apreciaza-i masculinitatea!
Cadoul potrivit pentru un copil? Lasa-i copilaria!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Fania spune:

Incredibil!
Am trait o experienta identica cu a sotiei tale in urma cu ceva ani, doar ca aventura lui a durat ceva mai putin ca a ta.
Am simtit atunci ca sotul meu mi-a calcat sufletul in picioare si mult timp chiar ma intrebam ce caut intr-o casnicie fara morala si fara etica, mai credeam ca este imposibil sa ies, sa ma eliberez pentru ca nu mai simteam pur si simplu nimic. Mult timp nu am mai putut rosti "Te iubesc" pentru ca nu mai simteam asta. Traiam intr-o inertie a vietii si daca nu mi-ar fi fost frica probabil, as fi plecat sa reincep o viata noua.
Sotul meu nici macar nu lipsea de acasa, in afara de faptul ca probabil se indragostise, recunoscuse asta,dar renuntase in favoarea familie.
M-am pierdut si nu credeam vreodata ca ma voi putea intoarce in relatia noastra. Au fost ani intregi in care am stat stat inghetata in casnicia noastra sperand ca ceva se va schimba in mine, sperand ca poate daca aceasta schimbare nu va veni voi avea puterea sa plec.
M-a tinut copilul pe care-l iubesc enorm si care ne iubeste in egala masura si pentru care a fost un tata perfect si eforturile disperate ale sotului meu de a reface ceea ce sticase iremediabil.
Si apoi brusc dupa 8 ani totul s-a schimbat, fara sa-mi explic cum, fara sa inteleg de ce, a fost plecat din tara si atunci cand a revenit am inteles ca ne iubim. Este incredibil dar ne iubim real, profund si adevarat, cu pasiunea si cu puterea de acum 19 ani.
Am fost mama, am fost sotie, dar viata mea de femeie, acesti ani pierduti intr-o raceala pe care nu o puteam inlatura din fiinta mea sunt pentru totdeauna irecuperabili si au un singur vinovat.
E surprinzator chiar si pentru mine sa regasesc ceea ce pierdusem demult dar cicatricea ramane si dupa o banala laparoscopie ca si dupa o operatie pe creier.
Dorsilia

[poze]

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Miramar spune:

Citat:
citat din mesajul lui oocristina

Este vorba despre o Ea (Meryl Streep) si un El (Robert de Niro). Fiecare are o familie frumoasa...Si Ei se intalnesc si se indragostesc....Si culmea e ca la sfarsit iti pare bine ca fiecare si-a lasat familia si raman impreuna.

Si nu e vorba de sex, Ei chiar se indragostesc....


Am vazut si eu filmul, luna trecuta parca. Nu mi-a parut bine ca fiecare si-a lasat familia si au ramas impreuna.

Amindoi mi s-au parut extrem de egoisti. Poate plictisiti in relatiile lor, dar mai ales egoisti. Aveau totul dar se comportau mofturosi si distanti in relatiile lor, ca si cum ar fi trebuit sa vina cineva din exterior sa le faca viata frumoasa.
O tristete bolnavicioasa la ea, o neimplinire si nemultumire vesnica. El... barbat. Imi amintesc ca nu avea copii. Intr-o relatie de rutina.

Amindoi, si ea si el, se puteau opri in orice moment. Dar nu au vrut. Nu parea ca ii ardea pasiunea sau aveau nevoie unul de altul fizic. Mi-au parut doi oameni neimpliniti psihic, care fugeau de ei insisi, cautau, cautau... Doi oameni goliti sufleteste.
Pe ea as fi trimis-o la psihoterapie. Sa caute in ea ce doreste exact. Ce o poate multumi. El... barbat foarte ocupat, bucuros ca tot ea a facut primul pas si a intretinut relatia.

Nu te poti iubi intre 2 trenuri. Poti avea aventuri, da, dar dragoste, trainicie, ma indoiesc. Un film romantat, siropos, unde lumii i s-a aratat ceea ce s-a vrut a se arata.
Nu s-a aratat o mama neglijenta cu sotul si copii ei. Nu s-a aratat o femeie mai mult inexistenta in viata familiei, de care uneori esti bucuros sa scapi.
Nu s-a aratat un barbat care nu a tinut nici la vechea relatie, si nu a facut mare lucru nici pentru actuala relatie. Ea a venit la el, ea l-a cautat mereu. El doar a imprumutat o cheie de la un prieten (tipic).

Brr, o astfel de femeie este dificila. Oare o va multumi vreun barbat? Poate am eu o conceptie mai simplista despre viata, dar filmul a fost romantat. Ea ... o femeie maritata, cu copii, cu un sot care o iubea si o pretuia... hai sa nu o mai ridicam in slavi!
Ma indoiesc ca ea chiar s-a indragostit. Mai degraba tind sa cred ca ea avea nevoie de altceva, de o "variatie" in viata ei. Ca sa te indragostesti ai nevoie de mai mult decit 2 zimbete furate intre 2 trenuri si putin sex pe ascuns. Ca sa flirtezi, da, este deajuns.

Vorbesc de ea pentru ca ea ar fi trebuit sa spuna stop. Ea a fost cea care a initiat si a continuat jocul. Ea avea copii si o familie minunata, cel mai mult de pierdut. Merita vreun barbat sa renunti la copii pentru el? Fiecare cu aprecierile lui.


Poate ar fi cazul sa revezi filmul. Corectie: ea nu are copii, el are 2. Nu ea face primul pas. S-au oprit, nu s-au vazut un an (sau poate chiar mai mult nu-mi amintesc exact). Cand s-au rentalnit din intamplare erau amandoi divortati - cu alte cuvinte chiar si in lipsa relatiei PLATONICE dintre ei nu au reusit sa isi mentina casniciile.

Mergi la inceput