Grup de suport pt. mamici anti-vaccin (2)

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ralu_t spune:

maria in raspunsul meu aparea si afimatia: nu e acelasi lucru sa introduci aceeasi cantitate de virus plus altele (aluminiu) intr-un organism de 5kg cu a introduce intr-un organism de 50kg. cata vreme vaccinarea se poate face atunci cand bolile copilariei devin cu adevarat grave -adica la adolescenta si maturitate, nu inteleg de ce sa se faca obligatoriu asa devreme(1an), mai ales ca pana atunci ne putem imuniza natural. si mai mult, cum vezi tu chestia asta aplicata la toti copiii , inclusiv la baieti, in schema obligatore de vaccinare ca sa-i apere in sarcina?
nu e mai usor sa faci o campanie pt femei gravide decat o vaccinare in masa care nu tine nici macar cont de sex?nu mai vorbesc de faptul ca nu tuturor ne-a fost dat sa aducem copii pe lume, referindu-ma aici la femeisunt si alte boli grave care se pot face in sarcina, de ce nu se vaccineaza po****tia si pentru alea? la cmv ma refer- fiindca imbonlavirea si la copilul foarte mic este in general extrem de usoara. nu putem plange drobul de sare...

ralu- de bebe albastru
tudor 15.05.2008
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=72e131407d80530203c592" target="_blank">montaj tudor
i believe in miracles...povestea noastra

Mergi la inceput

miss, trimite-mi si mie cartea aia, dupa ce ies din sesiune o citesc

ralu- de bebe albastru
tudor 15.05.2008
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=72e131407d80530203c592" target="_blank">montaj tudor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MissParker spune:

Dorsilia,

Citesc acum intr-o alta carte (Dr. Vera Scheibner, Vaccinurile, bolile autoimune si sindromul mortii subite) ceva care ma ingrozeste.

Pe prospectul vaccinului HEXAVAC (Aventis Pasteur MSD) apar la 4.2 (dozare, mod si durata de folosire) si 4.4 (Avertismente si masuri de prevedere) urmatoarele cuvinte:

"Acest vaccin nu ar trebui facut la nou-nascuti, la persoane aflate in crestere sau la adulti".

Pai atunci LA CINE?????????????

Si cum poate fi admis pe piata un vaccin cu aceste indicatii pe prospect????????

Cred ca daca am citi cu atentie toate prospectele vaccinurilor de genul asta, ne-am lua cu mainile de cap.

Si pentru ca duamna pediatra a noastra taman pe asta ar fi vrut sa i-l injecteze lui David la 2 luni (!!), am s-o abordez cu textul asta si s-o intreb de sanatate, sa vedem ce pozitie ia.

Felicia - cea mai fericita mama a celui mai iubit dintre Racusori - bebe David (24.06.2008)
Poze cu noi

Povestea nasterii *** www.onetruemedia.com/shared?p=7248d8e682f97e03a2212a&skin_id=1602&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Slide show David
Cine nu poate vindeca nici cancerul, dar nici macar o simpla raceala, nu ar trebui sa pretinda ca poate preveni cancerul cu vaccinuri! Rusine mafiei farmaceutice din toata lumea!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns witeflower spune:

Dorsilia, de acord cu tine la capitolul INTREBAT SI CONSULTAT CU ATENTIE COPILUL INAINTE DE VACCINARE.

Si aici ma refer nu doar la copiii mici, pe care ii ducem noi, parintii, la vaccin, avand ocazia sa punem zeci de intrebari medicului (daca acesta nu ne intreaba prea multe...).
Ci ma refer mai ales la copiii mai marisori, care sunt vaccinati (in grup!), la scoala sau la gradinita.

Eu nu sunt impotriva vaccinurilor clasice, obligatorii, dar ma enerveaza de nu mai pot ideea de vaccinare in colectiv, in prezenta doar a medicului scolar (care e unul la nu stiu cate scoli si care in mod cert nu cunoaste prea multi dintre copii...).

Cand se incepe vaccinarea la scoli/gradinite, nu se intreaba parintii nimic. Mai mult, nici parintii, nici copiii nu cunosc ziua vaccinarii (cica pt a nu lipsi intentionat...). Consultarea copilului inainte de vaccin este mai mult decat superficiala - adica il intreaba daca s-a simtit rau de curand si cel mult se uita in gat si la burtica.

Nu mai vorbesc de anxietatea care se genereaza cu aceasta ocazie printre copii - va amintiti, ca si noi am trecut prin asta...

Cat despre igiena...ori fi seringi cu ace de unica folosinta, dar...medicul si asistenta intra in clasa, unde nu au chiuveta si sapun. Si iau la rand toti copiii, cu hainutele lor curate, murdare, cum or fi. Se folosesc de mobilierul clasei, seringile se desfac si stau desfacute, in sir, pe catedra(!) Si, cand se termina cu o clasa, se trece la clasa urmatoare (fara a mai trece pe la baie pt a se spala pe maini - si oricum, grupurile sanitare de la scoli sunt asa cum sunt...).

Prin urmare, eu una voi incerca din rasputeri sa previn vaccinarea copilului meu la gradinta/scoala. Dar inca nu stiu cum sa procedez - daca sunteti de acord cu mine si doriti sa ma sprijiniti, astept sugestii. Multumesc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariamunteanu spune:

Citat:
citat din mesajul lui ralu_t

maria in raspunsul meu aparea si afimatia: nu e acelasi lucru sa introduci aceeasi cantitate de virus plus altele (aluminiu) intr-un organism de 5kg cu a introduce intr-un organism de 50kg. cata vreme vaccinarea se poate face atunci cand bolile copilariei devin cu adevarat grave -adica la adolescenta si maturitate, nu inteleg de ce sa se faca obligatoriu asa devreme(1an), mai ales ca pana atunci ne putem imuniza natural.

In afara de bolile copilariei, mai sunt si altele. Dau mai jos un exemplu de boala impotriva careia eu mi-am vaccinat copiii. Avand copii sub 2,5 kg la nastere, l-am facut gratis (singurul vaccin primit gratis).

Cum era sa risc cand este atat de periculos si poate afecta bebelusii ?

INFECTIILE CU PNEUMOCOC
Ce sunt infectiile cu pneumococ?
Pneumococul (Streptococcus pneumoniae) este principalul agent patogen al infectiilor pneumococice invazive si non-invazive la copii. Infectiile pneumococice invazive includ pneumonia, meningita si bacteriemia; manifestarile non-invazive includ otita medie, sinuzita, bronsita.

Cum se transmit infectiile cu pneumococ?
Transmiterea se realizeaza pe cale aeriana, directa (prin stranut, tuse, contact cu un purtator asimptomatic), sau indirect prin praf contaminat. Purtatorii nazofaringieni de pneumococ contribuie la raspandirea infectiei, avand un rol important in transmiterea tuplinilor rezistente la antibiotice.

Factori de risc: splenectomia sau disfunctii grave ale splinei, boli cronice, imunodeficienta sau imunosupresie (inclusiv toate stadiile infectiei cu HIV); varsta.

Factori favorizanti: institutionalizarea (risc major pentru transmiterea afectiunilor pneumococice rezistente la antibiotice); apartenenta la un grup socio-economic defavorizat; poluarea aerului. Alaptarea este strans asociata cu scaderea riscului la otita medie in primul an de viata.

Sezonalitatea: in zonele temperate, incidenta atinge nivele ridicate iarna si primavara.

Care sunt semnele si simptomele?

Manifestarile clinice cele mai frecvente sunt:

Pneumonia pneumococica
Simptomele caracteristice sunt: debut brutal, cu febra ridicata (> 390 C), frisoane, tuse, junghi toracic.

Otita medie
Episoadele de otita medie se pot ivi la orice varst#259;, dar cel mai adesea în copilarie, mai ales între 3 luni si 3 ani. Afectarea grava a auzului poate s#259; apara dupa episoade repetate de otita.

Meningita
Are o rata de mortalitate ridicata. Supravietuitorii unei meningite pneumococice pot ramane cu sechele deosebit de importante. Sechelele pe termen lung includ deteriorarea auzului, probleme neurologice focale si întarziere mentala.

Bacteriemia
3-5% dintre copiii cu varsta cuprinsa intre 3-36 luni fara focare aparente de infectie prezinta bacteriemie oculta. Singurul semn clinic al bacteriemiei oculte este febra. Bacteriemia oculta poate progresa spre o bacteriemie inalta, care produce mult mai probabil complicatii focale sau boal#259; invaziva severa.
Cum sunt tratate infectiile cu pneumococ?

Tratamentul este in functie de forma clinica de boala.

Cum pot fi prevenite infectiile cu pneumococ?

Cu exceptia vaccinarii, nici o alta masura de sanatate publica nu are un impact semnificativ asupra incidentei acestei boli. Cresterea rezistentei la antibiotice si usurinta cu care se disemineaza tulpinile rezistente subliniaza importanta controlului prin vaccinare.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui MissParker

Dorsilia,

"Acest vaccin nu ar trebui facut la nou-nascuti, la persoane aflate in crestere sau la adulti".[/b]

sa se faca o campanie prin cimitire vb cuiva de pe aici...tare de tot.

whiteflower iti poti invata copilul sa refuze, nu-l va tine nimeni cu forta. voi acasa trebuie sa-l invatati ce trebuie sa refuze si ce trebuie sa aceepte cand nu e cu voi. si asa poti preveni multe lucruri, nu numai vaccinuri...

maria da, exista si pneumonie, desi nu vad paralela cu bolile copilariei, exista si multe alte boli...acum eu zic ca ar trebui sa te gandesti la raportul risc/beneficiu...

Factori favorizanti: institutionalizarea (risc major pentru transmiterea afectiunilor pneumococice rezistente la antibiotice); apartenenta la un grup socio-economic defavorizat; poluarea aerului. Alaptarea este strans asociata cu scaderea riscului la otita medie in primul an de viata.
ce factori favorizanti sau cati dintre ei faceau parte din realitatea voastra? eu nu inteleg sub nici o forma acest vaccin cel putin pana la varsta intrarii in colectivitatea, la 2,5kg cu atat mai putin..

ralu- de bebe albastru
tudor 15.05.2008

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sinzi_ana spune:

Citat:
citat din mesajul lui loryi1974

Citat:
citat din mesajul lui sinzi_ana

2. Eu cat si sora mea, am fost vaccinate TBC la nastere, si eu la 1 an am fost infestata cu virusul TBC (care insa nu s-a manifestat), iar sora mea a facut la 3 ani TBC (cu internari in spital si cu o gramada de sechele medicale si psihice-era un spital de boli contagioase si parintii nu aveau voie sa se interneze cu copii pe vremea aia/vizite limitate...)

Din cate mai stiu si eu ,tuberculoza nu este provocata de un virus ci de o bacterie numita "bacilul lui Koch"(descoperirea lui a reprezentat un moment important in medicina ca se murea pe capete).
Tot din cate imi aduc aminte bacteria asta poate declansa boala oricand intr-un moment de slabiciune acentuata a organismului daca esti purtator sanatos.Si fiind purtator sanatos (ca nu poti sa scapi de bacterie fara tratament) poti sa raspandesti boala prin sputa.Deci,daca esti purtator sanatos si netrastat esti un real pericol pentru cei din jurul tau.
Dar e foarte ciudat ca in timpul scolii se faceau si fac testele alea cu tuberculina la care tu ai fi avut o reactie pozitiva daca erai infectata si in mod sigur te izolau.

Scuze....plecam in graba si nu am avut timp de corectii (copilul langa mine ma tot intreba una alta)...e vorba de bacilul Koch, greseala mea!!!
Si, da, am luat ambele bacilul in acelasi timp, desi aparent sanatoase, intr-o familie preocupata de sanatatea copiilor lor...
Eu am facut un tratament ambulatoriu, pentru ca l-a mine nu s-a declansat boala...doar am fost infestata cu bacilul Koch (care btw din cate am inteles, ramane in organism inchistat). La orice radiografie am "semnele" pe plaman care dovedesc prin ce am trecut.
Iar, sora mea, mai mare, a facut TBC, si a fost internata (am impresia ca 3 sau 4 luni) la spitalul de infectioase (parca undeva langa Pitesti) singura (parintii nu aveau voie) si a facut un tratament mai dur.

Oricum, explicatiile sunt pur si simplu pt curiozitatea ta, Lori, si nu au nici o legatura cu concluzia:

In contact cu bacilul Koch, in conditii de sanatate bune (si crede-ma ca eram "hranite" bine si la vremea respectiva perfect sanatoase) am facut ambele TBC, desi vaccinate conform "schemei" ...ambele avem cicatricea doveditoare...
(si ca o concluzie, probabil intr-o stare de sanatate precara nu am fi supravietuit...din cate mi-a povestit mama, mureau copii de TBC la spitalul unde a fost internata sora mea, desi vaccinati toti...)
Si nu forme usoare (eu mai usoara)...dar sora mea...foarte grav...

“One test of the correctness of educational procedure is the happiness of the child.

Sinzi, Radu si David psihologul
:
varsta, poze,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gazzella spune:

www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/12773696" target="_blank">Neurodevelopmental disorders after thimerosal-containing vaccines: a brief communication.

www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/15795695" target="_blank">A two-phased p o p u l a t i o n epidemiological study of the safety of thimerosal-containing vaccines: a follow-up analysis.

Creierul are un sistem imunitar propriu, specializat, separat de restul organismului. Atunci cand o persoana este vaccinata celule imunitare specializate numite “microglia” se activeaza. Vaccinarile multiple si frecvente hiperstimuleaza microlia provocand eliberarea in organism a diverselor toxine ca si radicali liberi, citochine, chemochine si altele care distrug celulele cerebrale si legaturile sinaptice ale acestora. La om creierul inregistreaza cea mai rapida dezvoltare intre al treilea trimestru de viata intrauterina si primii doi ani de viata extrauterina.

(eu personal chiar acceptand sa-mi vaccinez copiii as incepe sa o fac dupa primii doi ani de viata)

www.jpands.org/vol9no2/blaylock.pdf" target="_blank">Chronic Microglial Activation and Excitotoxicity Secondary to Excessive Immune Stimulation: Possible Factors in Gulf War Syndrome and Autism

www.russellblaylockmd.com/" target="_blank">Dr. Russel Blaylock are cateva lucrari destul de interesante despre vaccinari si diferitele efecte negative.

www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/11331700" target="_blank">An assessment of thimerosal use in childhood vaccines.

www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/15060195" target="_blank">Mercury exposure and child development outcomes.

www.sciencedirect.com/science?_ob=ArticleURL&_udi=B6T50-49V3JK2-3&_user=10&_rdoc=1&_fmt=&_orig=search&_sort=d&view=c&_acct=C000050221&_version=1&_urlVersion=0&_userid=10&md5=9a5d0a3cd9a7ba7e45bfd606f44cdbe3" target="_blank">An evaluation of serious neurological disorders following immunization: a comparison of whole-cell pertussis and acellular pertussis vaccines

www.phac-aspc.gc.ca/publicat/ccdr-rmtc/02vol28/dr2809ea.html" target="_blank"> Exposure to thimerosal in vaccines used in Canadian infant immunization programs, with respect to risk of neurodevelopmental disorders.

www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/15764492" target="_blank">Neurodevelopmental disorders following thimerosal-containing childhood immunizations: a follow-up analysis.

www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/16766480" target="_blank"> An evaluation of the effects of thimerosal on neurodevelopmental disorders reported following DTP and Hib vaccines in comparison to DTPH vaccine in the United States.

www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/16733480" target="_blank">An assessment of downward trends in neurodevelopmental disorders in the United States following removal of Thimerosal from childhood vaccines.

www.progressiveconvergence.com/An%20Assessment%20of%20Downward%20Trends%20Following%20Thimerosal%20Removal1.pdf" target="_blank"> An assessment of downward trends in neurodevelopmental disorders in the United States following removal of thimerosal from childhood vaccines

www.progressiveconvergence.com/mark-geier-research.htm" target="_blank"> Dr. Mark & David Geier Research

www.informaworld.com/smpp/content~content=a713836029~db=all" target="_blank">Serious neurological conditions following pertussis immunization: an analysis of endotoxin levels, the vaccine adverse events reporting system (VAERS) database and literature review

www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/14534046" target="_blank">An assessment of the impact of thimerosal on childhood neurodevelopmental disorders.

www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/15342825" target="_blank">Thimerosal exposure in infants and developmental disorders: a retrospective cohort study in the United kingdom does not support a causal association.

www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/15236954" target="_blank">Mercury exposure in children: a review.

www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/16807526" target="_blank">A meta-analysis epidemiological assessment of neurodevelopmental disorders following vaccines administered from 1994 through 2000 in the United States.

deocamdata n-am reusit sa pun decat o foarte mica parte din ce am salvat de-a lungul anilor; am sa actualizez lista in zilele urmatoare

..si i-am salvat de la o imposibila difterie ca sa-i tin cu ritalin dupa!?
nu cred ca tulburarile de deficit de atentie, autismul, etc se datoreaza exclusiv vaccinarilor, cunosc si care este teoria in unele curente ale psihanalizei (deprivarea materna, etc)) si totusi pana cand nu se vor pune de acord oamenii de stiinta (domnii care au publicat toate aceste articole sunt tot oameni de stiinta, am cautat sa-i ocolesc pe samani) prefer sa nu vaccinez pentru unele boli pe care practic nu au cum sa le contacteze.
iar bolile copilariei astept sa le faca

Felix (4 ani) Bendis (2 ani)
"Il bambino e l'unico essere ragionevole in un mondo folle"
Daiario clinico, Sándor Ferenczi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gazzella spune:

am ramas datoare cu unele raspunsuri unora din voi, nu stiu daca pot intra maine, iar sambata si duminica sunt a familiei in totalitate, adica incerc, deci pe luni

Felix (4 ani) Bendis (2 ani)
"Il bambino e l'unico essere ragionevole in un mondo folle"
Daiario clinico, Sándor Ferenczi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Citat:
citat din mesajul lui ralu_t

maria in raspunsul meu aparea si afimatia: nu e acelasi lucru sa introduci aceeasi cantitate de virus plus altele (aluminiu) intr-un organism de 5kg cu a introduce intr-un organism de 50kg. cata vreme vaccinarea se poate face atunci cand bolile copilariei devin cu adevarat grave -adica la adolescenta si maturitate, nu inteleg de ce sa se faca obligatoriu asa devreme(1an), mai ales ca pana atunci ne putem imuniza natural. si mai mult, cum vezi tu chestia asta aplicata la toti copiii , inclusiv la baieti, in schema obligatore de vaccinare ca sa-i apere in sarcina?
nu e mai usor sa faci o campanie pt femei gravide decat o vaccinare in masa care nu tine nici macar cont de sex?nu mai vorbesc de faptul ca nu tuturor ne-a fost dat sa aducem copii pe lume, referindu-ma aici la femeisunt si alte boli grave care se pot face in sarcina, de ce nu se vaccineaza po****tia si pentru alea? la cmv ma refer- fiindca imbonlavirea si la copilul foarte mic este in general extrem de usoara. nu putem plange drobul de sare...

ralu- de bebe albastru
tudor 15.05.2008

Majoritatea sunt speciale pt. copii si adulti

"Mult mai grava ar fi etichetarea nedreapta a unei persoane pe care nu o cunosc deloc "

***Fur is for petting**

http://www.youtube.com/watch?v=GewaLNZ1100

http://www.flickr.com/photos/greecky/

Mergi la inceput