America (138)
Raspunsuri - Pagina 22
ruxij spune:
Citat: |
citat din mesajul lui michelle7 Lai , Ciuf , merci mult de raspunsuri. Nu cred ca poti sa schimbi viza de pe teritoriul US. In plus la mine e cam complicat pt ca am divortat ceea ce imi anuleaza viza chiar daca o am... Mie o ciuda teribila ca trebuie sa plec de aici. Cand am plecat din Ro nu-mi venea sa plec ca imi mergea bine acolo. Patru ani mai tarziu trebuie sa ma intorc si sa o iau de la zero. Uf :( Michelle |
Nu este deloc adevarat. POTI sa schimbi viza pe teritoriul US fara nici un fel de problema. Nu schimbi "viza" in sine ci "statusul". Faci "Change of status" si se rezolva intr-o luna. Nu ai viza in pasaport, ai niste hartii care atesta ca esti pe F1 sau pe ce ai fi.
ruxij spune:
Nu am citit tot, acum am vazut ca si miere si lai i-au raspuns lui Michelle. Dar inteleg ca totusi ei i s-a anulat deja viza deci deja e ramasa "peste". Atunci s-ar putea sa fie o problema.
Mie mi se pare o prostie, acu' ca n-au platit care n-au platit imprumuturile se razbuna si ei pe non-rezidenti si au scos acum smecheriile astea cu second home and all that crap. Daca omul are credit bun si job PERMANENT de prof. la universitate, mi se pare mai mult decat clar ca nu e "second home", ca doar nu a venit la cursuri de vara. Au gasit si ei ceva acu'. Lai eu intr-adevar mai demult am vazut lumea luand case ca nerezidenti si da, parca asa e, au lucrat cu brokeri ca aveau unii si venit mic, nu prea se calificau.
Bic, nu vad de ce ti-a venit ameteala de la South Beach, cred eu ca ameteala vine cand mananci prea putin si scade glicemia. Ori la south beach mananci destul as zice eu. Poate ai mancat prea putin. Am vazut eu pe subiectul cu slabitul ce putin mananca lumea, daca o fi chiar asa cum declara. Eu as muri sa mananc asa. Io azi mancai binisor, omleta cu rosii si branza, apoi la Panera supa de fasole neagra si juma' de salata cesar plus un mar mic si apoi niste alune, doua string cheese si seara am mancat un double wopper fara chifla Ala a fost cam gretos, bleah.
Ramona J spune:
Cum l-ai mincat fara chifla? Mie imi trebuie piine, cred ca am mai redus din ea, dar inca e prea mult.
Nici tu nu maninci mult, dar e consistent. Eu maninc mult, trebuie sa am mereu ceva in stomac.
ruxij spune:
Pai asa e South Beach, fara paine, orez, cartofi, dulciuri. Problema este ca in prima etapa cica nu tb sa mananci nici fructe, in primele doua saptamani. Dar eu cand am mai tinut, in 2004, am mancat fructe de la inceput (si chiar si acum mancai marul ala), dar doar cele cu indice glicemic mic, in general capsuni mancam. Poti manca si zmeura, afine, mure, mere acre, grapefruit. NU struguri, banane, pere mai stiu eu, cele cu mult zahar. Mie mi se pare f. sanatos. Nu unt, grasimi animale. Eu cred ca nu tin chiar cum trebuie, de ex. nu cred ca wopperul ala era chiar OK. L-am mancat asa, am dat la o parte chifla si am mmancat carnea si foaia aia de salata plus rosie, cu furculita.
Ieri am mancat dimineata omleta cu sunca si juma' de pahar de lapte degresat, la pranz taco salad fara shell (desi South Beach zice ca e de evitat, are prea multa grasime), seara aripi de pui picante si mai tarziu niste shrimpi din aia congelati, pe care i-am incalzit intr-o tigaie de teflon.
ruxij spune:
Apropos de cheltuieli si eu mi-am "track expenses" intr-un spreadsheet si incerc sa reduc. Deocamdata am reusit sa reduc ceva la eating out si la grocery shopping. I-am mai taiat lu' fi-miu Kumonu' de citire, l-am lasat cu matematica. Am inceput sa am grija cu termostatul, nu ma mai duc in fiecare luna la coafor, nu imi mai cumpar toale asa des, mi-am pus toate datoriile pe un singur card cu 0% dobanda, refinantez al doilea imprumut si cam atat. Nu renunt inca la cablu, telefon si chestii din astea. M-am gandit insa sa inchirez o camera, dar nu prea ma indemn.
Ramona J spune:
Cind nu uit dau si eu termostatul mai jos de cite ori plecam de acasa. Peste noapte dau mult mai incet decit anul trecut, in zona de zi. In schimb am dat un grad mai sus la noi in camere, nu stiu de ce sint mai friguroasa anul asta.
Nu duc lipsa telefonului, era pe post de mobilier ca foloseam mobilul. Cu cablul a fost un pic mai greu. De fapt avem si acum, am redus doar din programe. Adevarul e ca ne uitam destul de putin la tv, dar dupa ce am renuntat la ele parca m-as fi uitat la nu stiu ce emisiune si n-o mai gaseam. Dar nu poti sa "pick and choose" canalele si nici nu platesc un "package" pentru un singur canal. In final ne-am obisnuit.
Cu restul mai am de furca, dar dupa ce ma stabilizez cu Sparkpeople ma concentrez din nou pe buget. Ajuta si faptul ca de acum venitul nostru nu mai variaza atit de mult, pina recent era tare greu de programat intr-un fel.
Ramona J spune:
Am uitat sa te intreb daca ai fost la workout astazi. Eu deocamdata am doar jocul de fotbal la activ pe ziua de azi, vreo juma' de ora. Mi-am cumparat azi o coarda, nu stiu daca mai pot sa sar si cred ca se cutremura casa.
Ma pregatesc sufleteste de o tura de abdomen, flotari (vorba vine, un fel de) si alte alea.
adriana_m spune:
Ramona nu sunt chiar asa de bine precum pare, ca s-a pus bine de tot pe burta, fund si coapse. Adica in zonele periculoase ale femeii.Sotul zice, ca sa fie finut, ca sunt mai solida. dar va urmaresc pe voi sa vad ce mai faceti si ma abitionez si eu. Pana acum am reusit de cateva zile sa nu mai rontai nimic seara. Eu stau destul de tarziu seara la cate un film ceva si tot rontai pana pe la 1-2 noaptea. dar am zis gata. De cate ori mi-e foame beau apa. sa vedem daca ma si tine. Aseara a fost mai greu ca e copilul bolnav cu febre de 40 si mi-a vomitat si siropu de febra si l-am pazit apoi pana la 5 dim ca nu am avut ce sa-i mai de febra. Dar vad ca am rezistat sa nu mai bag nimic in gura. Sa vedem daca ma si tine. Cu mersul la sala imi e mai greu ca ma urnesc greu de tot din casa.
Am inteles Miere ca am de lucru pana sa ajung la o ora pe banda. Multam' de informatii.
Cami ce sa mai facem, si noi tot cu raceala si tot felul de probleme. Se pare ca am scapat partial de problemele de urechi (de tuburi) dar nu se stie sigur. si acum am fost la garstroenterolog si asta a zis ca e posibil sa aiba ulcer. Acum nu stiu daca aici e acelasi lucru cu ulcerul din Romania. Si avem doua variante dar care nici una nu-mi convine foarte mult dar tot trebe sa alegem una: sa facem tratament cu zantag pt vreo 3 luni cate 2 pe zi sau sa-i faca endoscopie cu anestezie generala. deci cam nici una nu e pe placul nostru dar trebuie sa alegem o varianta intr-un final. in fine, sper sa se termine odata si odata toate problemele astea de santate. Tu te-ai inscris la doctorat sau unde vroiai? Ai mai dat examenul de mate sau nu mai trebe?