America (138)
Raspunsuri - Pagina 21
lai spune:
Michelle, imi pare rau de divort.. Viza in sensul de stampila din pasaport nu poti s-o schimbi de pe teritoriul US. Dar statutul il poti schimba, si sa continui sa fii legal aici (viza/stampila din pasaport conteaza doar la granita, ca sa poti intra in tara; dupa aceea nu mai conteaza, stampila aia poate sa expire; conteaza statutul pe care il ai aici - la intrare iti spun cat ai voie sa stai, si aia conteaza; iar apoi poti sa ceri, legal, prelungire, schimbare de statut etc. fara sa parasesti teritoriul; insa daca il parasesti, ca sa poti intra din nou, atunci da, trebuie sa ai viza/stampila valabila in pasaport si corespunzatoare cu statutul tau actual, si aceasta viza/stampila o poti obtine doar in afara teritoriului US).
Ciufu', da, asa se pare, ca nu se (mai) poate.. adica teoretic se poate, da' de unde pana mea sa scot io 30% avans.. 10% aveam de unde, 20% cu sacrificii si la o casa mai mica intr-un cartier nu chiar cel mai bengos, ar fi mers, da' 30% pot sa stau si-n cap ca n-am de unde, doar sa-mi iau ultima cocioaba in ghetou, da' aia nu-mi trebe.
Alintaroma, imi imaginez cat trebuie sa se fi enervat si sotul tau.. Noroc cu noi fumeile ca'stem mai impaciuitoare
Ramona, ai si tu dreptate, cam asa m-am gandit si eu initial cu 'high risk'. Da' pe urma am stat si m-am mai gandit , faptul ca am o adresa in alta tara nu inseamna ca sunt proprietar acolo, nu? (sau e vorba ca le-ar fi lor mai greu sa verifice?) Iar daca fug la mine in tara inainte sa-mi termin de platit datoria, banca ramane oricum cu casa, practic e singurul tip de bun pentru care as putea sa ma imprumut pe care nu pot sa-l scot din tara.. Oricum, nu conteaza, daca asta-i policy-ul n-am io cum sa-l schimb.
Lia, cei de care stii tu ca si-au luat case fara sa fie rezidenti cand si le-au luat?
Lai
sinzi_ana spune:
Io nu prididesc cu cititu!!! Mai fetelor, daca se vorbeste de diete...umpleti pagini!!!
Eu am de azi o masea mai putin...m-a chinuit dentistu infiorator...am terminat si nitrogenu si oxigenu pana sa imi scoata maseaua aia iesita din minte!!!!
Apoi mi-a bagat o factura sub nas din aprilie!! E posibil sa trebuiasca sa platesc acum pentru lucrarea din aprilie??? Pe care am platit-o atunci pe loc, si restul acoperit de asigurare...Cica a facut asistenta o greseala si m-a taxat mai putin!!! Pai e vina mea???
Ah...si pt ca ieri fusese ziua mea (sunt si io Ioana) am primit cadou o bicicleta !!!! m facut ceva ture cu David azi...!!!!
“One test of the correctness of educational procedure is the happiness of the child.
Sinzi, Radu si David psihologul
: varsta, poze,
alintaroma spune:
Sinzi normal ca pot sa te factureze dar tu trebuie sa urmaresti de ce . Eu am un dosar special pentru dentist si unul pentru medical, unde pun factura de la dentist si hirtiile explicative de la asigurare unde e trecut cit au acoperit ei si care e partea mea de plata plus toate receipturile platilor facute de mine. Si astfel fac diferenta intre ce factureaza doctorul direct mie si ce zice asigurarea ca as avea de platit si daca e diferenta ii sun si le spun. S-a intimplat o singura data sa ma factureze mai mult si de fapt asigurarea mi-a acoperit mai mult si mi-au dat banii inapoi, da' m-am dus la ei cu bratul plin de hirtoage si oricum m-a crezut nici nu averificat foarte mult. Sau cel putin nu de fata cu mine Asa ca trebuie sa ai o situatie cumva de control ca altfel ... mie asa mi se pare cel mai ok.
Sper sa fi inteles ceva
Ramona nu am primit nici un email pe spark cu linkul
Happiness keeps you Sweet,
Trials keep You Strong, Sorrows keep You Human,
Failures keeps You Humble,
Success keeps You Glowing,
But Only God keeps You Going
ancadm spune:
La Multi Ani Sinzi-ana! Imi pare rau ca te-a chinuit dintologul! Erau radacinile imbirligate? Mi-au scos si mie 2 masele de minte cind eram insarcinata cu Monica si am zis ca pe celelalte 2 nu le scot decit daca arde! La scos a fost ok, dar dupa aia m-au chinuit niste dureri infioratoare si nu vroiam sa iau nimic, ca eram insarcinata....Tu baga tylenol si ibuprofen si ai sa vezi ca o sa fie ok!
Anca, Andreea (8 ani) si Monica (3 ani)
Ramona J spune:
Citat: |
citat din mesajul lui lai Ramona, ai si tu dreptate, cam asa m-am gandit si eu initial cu 'high risk'. Da' pe urma am stat si m-am mai gandit , faptul ca am o adresa in alta tara nu inseamna ca sunt proprietar acolo, nu? (sau e vorba ca le-ar fi lor mai greu sa verifice?) Iar daca fug la mine in tara inainte sa-mi termin de platit datoria, banca ramane oricum cu casa, practic e singurul tip de bun pentru care as putea sa ma imprumut pe care nu pot sa-l scot din tara.. Oricum, nu conteaza, daca asta-i policy-ul n-am io cum sa-l schimb. Lai |
Eu ma referam la faptul ca pina nu ai statut de emigrant (macar Green Card daca nu cetatenie) US este "your secondary home". Eu cred ca la asta se refera si banca, nu ca ai mai avea proprietati in alta parte.
Fetele Sparks, am incercat iar sa fac un Team si am trimis invitatie. Poate ca prima data n-a mers pentru ca n-aveam nici eu 100 de puncte (nu citesc maruntisurile astea, mi-a deschis ochii Cami). Am citit niste articole, am facut suta si am incercat din nou. Asa ca sper sa ne intilnim si acolo!
miereamara spune:
Michelle si eu stiam ca iti poti schimba statutul pe teritoriul USA, doar ca nu vei avea stampila in pasaport. Ma gandesc ca, si dc te refuza astia, macar o sa mai ai ceva timp la dispozitie fiind in pending.De ce nu vorbesti tu cu un avocat?
Si eu am dosare pt facturile medicale si actele de la insurance. Pai altfel nu cred ca o scoteam la capat cu billuri si hartiute am avut. Si de abia de acum o sa vina grosul, ca inca nu mi-au facturat vizitele la medic, nasterea, spitalizarea....etc, etc.
Sanzi La Multi Ani? Cum ai petrecut? Ce bicicleta ai primit?
Ramona o sa-mi fac si eu account pe Sparks dupa ce nasc, am aruncat un ochi pe acolo si mi s-a parut interesant.
www.flickr.com/photos/14984866@N07/" target="_blank"> Photo Album
www.eklipsse.net/gallery/" target="_blank">FineArt gallery
Aidan
Ramona J spune:
Sinzi, la multi ani! N-am stiut ca esti si Ioana. Faci cum a zis Alintaroma, te uiti pe hirtia de la asigurare si acolo scrie cit ai de platit la dr. Daca dr. a gresit si hirtia aia, atunci sa faca bine si sa submit din nou la asigurare (ei vor zice pas) si tu te speli pe miini.
Alintaroma, sper sa primesti invitatia pe Sparks, am incercat din nou. Dar eu zau ca nu ma pricep la chestiile astea, se vede... Sa-mi spuneti daca am reusit.
Eu mi-am facut ratia de cardio, ca avem 70F, a venit si sotul de la job si am jucat soccer cu copiii. Am facut team, tati cu Anuta, eu cu Alex si eu cu tati ne-am hirjonit ca-n tinerete.
alintaroma spune:
Ramona nu am nici un mesaj nou pe spark, but atita am butonat ca pina la urma am ajuns la ceva de genul ca cine mi-a recomandat sparkul asa ca te-am pus pe tine si a recusnoscut userul asa ca am dat click si apoi ti-am vazut profilul si te-am adaugat la lista de prieteni , care lista nu stiu unde e ... asa ceva
Happiness keeps you Sweet,
Trials keep You Strong, Sorrows keep You Human,
Failures keeps You Humble,
Success keeps You Glowing,
But Only God keeps You Going
LucasMom spune:
Lai si eu stiu persoane care si-au cumparat casa in perioada cat nu erau permanent rezidents dar la vremea aceea orice broker iti facea un loan, numai sa-ti fi trebuit. Unii prieteni apropiati au declarat ca sunt cetateni si nimeni nu a verificat! ( la noi au verificat statutul in perioada escrow-ului). La vremea aceea ei nu aveau nici macar statut legal in US. Altii au platit in jur de 15% down payment si banca a considerat ca era o suma acoperitoare in depreciere/pierderi in caz ca ar fi ajuns sa default, prin urmare au obtinut loanul.
Noi, ca si voi n-am mers la brokeri, am mers la banca si am primit un raspuns pe care l-am luat de bun, am asteptat si am cumparat casa la un pret maret (din pacate) tocmai cand marketul era favorabil vanzatorilor, dar asta a fost! Cu toate ca am platit pretul care se cerea la vremea aceea, casa ne place si suntem fericiti cu ea, speram sa se aprecieze la loc in cativa ani. Eu zic sa mai cautati oferte, poate gasiti totusi un broker care aranjeaza cumva lucrurile pt voi. Orice banca e fericita sa va ia cei 10-20%. Si da, e adevarat ca daca nu esti rezident se considera ca cumperi secondary residence si asta va influenteaza la tipul loanului si la taxe cred. Primary residence e casa in care locuiesti si secondary se considera casa de vacanta sau alte proprietati pt investment.
Michelle, poti sa-ti schimbi statutul in US fara sa trebuiasca sa iesi din tara, cum spuse miere si lai, stampul in pasaport se poate obtine doar in afara US, la o ambasada sau consulat american insa asta nu e cel mai important lucru. Incearca vize F sau chiar de turist. O prietena de-a noastra a rezolvat printr-o casatorie de convenienta. Stiu ca nu se mentioneaza in multe locuri insa e o metoda care functioneaza. Mult success!
Alina
LucasMom spune:
ocebine si mie imi place land rover, daca e posibil sa fie sport hse as fi super happy :) Am si testat unul si da, am fost impresionata insa chiar nu aveam nevoie de tot ce stie el face (din pacate) si nici nu am vrut sa platesc peste 50K pt o masina care-si pierde valoarea in fiecare zi. Pe aici e plin pamantul de ele parca ar fi in acelasi price range cu kia sau toyota dar asta nu ma opreste sa-mi placa in continuare ;)
Alina